Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Süprsin canım, bu emin ol hepimizin ilk verdiği tepkiydi. İlk dokunuşta acır gibi oluyor ama o tamamen sen kastıgın için oluyor. Sırt üstü uzan ya da hafif yatar gibi yap, bacaklarını iyice aç, ve ıkın, gör bak o et parçasının aşağısına doğru bir yer açılacak, işte orası delik, vajina girişi. ama bunu yapmadan önce biraz masaj yap, yumuşat bölgeyi.

evet evet gördüm deliği=) ama parmağımı sokmadım oruçluyum diye ama akşam deniyecem saolun ya sayenizde deliğimi buldum=) yardımlarınızla aşacam galiba bi umut burası benim için

evet evet gördüm deliği=) ama parmağımı sokmadım oruçluyum diye ama akşam deniyecem saolun ya sayenizde deliğimi buldum=) yardımlarınızla aşacam galiba bi umut burası benim için

Negüzel bak canım, ilk aşamayı atlattın bile:)) eminol burası sana çok iyi gelecek:)) Akşam deneme yaparken parmagına kayganlaştırıcı birşeyler sür, ki tahriş etme vajinanı. Gleitgelen kayganlaştırıcı kullanabilirsin, hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz yarın:))

canım bende öyle hamile kaldım yarısına kadar giriş oldu eşim de tutamadı kendini bende bişi olmaz dedim ama olmuş işte bizde düşünmüyorduk ama şimdi iyiki olmuş diyorum:emir_bebek::emir_bebek:

canım daha 48 günlük evliyim bi de eşim daha askerliğini yapmadı bebek elbette istiyorum ama inşallah yanılıyordur gerçi 3gün geçti hala adet olmadım ilerde bebeğime sen bi kaza idin demek istemiyorum hayırlısı olsun inşallah değildir ama öyleyse de inşallah ben de iyi ki olmuş derim.
benim korkum evliliğin ilk üç yılı riskli diyorlar ya biz severek isteyerek evlendik ama olur da hamilelik döneminde fizyolojik ve psikolojik değişimler eşimle aramızı açarsa diye korkuorm.
eşim de asker dönüşü istiyordu ama olursa da Allahtan ben mutluyum sen de mutsuz olma diyor

canım daha 48 günlük evliyim bi de eşim daha askerliğini yapmadı bebek elbette istiyorum ama inşallah yanılıyordur gerçi 3gün geçti hala adet olmadım ilerde bebeğime sen bi kaza idin demek istemiyorum hayırlısı olsun inşallah değildir ama öyleyse de inşallah ben de iyi ki olmuş derim.
benim korkum evliliğin ilk üç yılı riskli diyorlar ya biz severek isteyerek evlendik ama olur da hamilelik döneminde fizyolojik ve psikolojik değişimler eşimle aramızı açarsa diye korkuorm.
eşim de asker dönüşü istiyordu ama olursa da Allahtan ben mutluyum sen de mutsuz olma diyor

hakkında hayırlısı olsun cnm..

Kızlar aklınızda bulunsun:))

Gebelikten korunma için acil yöntemler :

ERTESİ GÜN HAPLARI

HORMONAL ACİL KORUNMA (Ertesi Gün Hapı)
Ülkemizde de Preven ve Norlevo ticari ismine sahip ertesi gün (ertesi sabah) hapları eczanelerinde yerlerini almıştır.

Ertesi gün haplarından Preven hem estrojen hem de progesteron hormonlarını içerirken, Norlevo yalnızca progesteron hormonu içermektedir.

Ertesi sabah hapları yalnızca çok çok özel durumlarda kullanılmalıdır. Suistimali oldukça yaygın olarak yapılan bu ilaçların ciddi yan etkileri ortaya çıkabilir.

Ertesi gün hapı ne zaman uygulanır?
Ülkemizde de aynı yurtdışında olduğu gibi uzun süredir satılan "ertesi sabah hapı" ya da orijinal ismiyle "morning after pill" içinde belirli sayıda doğum kontrol hapı içeren ilaçlardır. Aslında bu isim yanlış anlamalara neden olabilmektedir. Çünkü yöntem sadece 24 saat değil ilişkiden sonraki ilk 72 saat içinde etkili bir şekilde kullanılabilir.

Hormonal hap ile acil korunma uygulamasının ilişkiden sonraki ilk 72 saat, eğer mümkünse ilk 24 saat içinde yapılması gerekir. Koruyuculuk oranı ilk saatlerde uygulandığı anda çok yüksektir; ancak süre arttıkça oran düşer ve 72 saat sonrasında ise oldukça azalır.

Yine son zamanlarda yapılan araştırmalar önceki bilgilerin aksine korumanın ilk 72 saat ile sınırlı olmadığını, etkinliğin azalarak 120 saate kadar azalarak uzayabildiğini ortaya koymuştur.

Ertesi gün hapı gebeliği nasıl engeller?
Korunmasız ilişki sonrası alınan yüksek doz hormonların gebelik oluşumunu nasıl engellediği tam olarak açık değildir. Bu konuda bir kaç değişik mekanizmanın rol aldığı düşünülmektedir.

Yüksek doz hormon yüklemedeki ana amaç, embriyonun rahim içine yerleşmesini (implantasyonu) engellemektir.

Acil kontrasepsiyon amacıyla alınan hormonlar, hamilelik için gerekli olan doğal hormonal dengeyi bozarak ya yumurtlamanın gecikmesine neden olmakta ya da rahim zarında düzensizlik yaratarak embriyonun buraya tutunmasını engellemektedir.

Pek çok istenmeyen gebelik korumasız ilişkiler ya da prezervatif yırtılması gibi kazalar sonrası oluşmaktadır. Acil kontrasepsiyon döllenme oluşsa bile bu embriyonun rahim içine tutunmasını engeller. Bu nedenle düşük yapmak için kullanılamaz. Varolan bir gebelik durumunda ise kesinlikle hiçbir işe yaramayacaktır.

Tedavinin etkili olabilmesi için hem östrojen hem de progesteron adı verilen hormonların bir arada alınması gereklidir.

Bu ilaçlar, ABD’nin bazı eyaletlerinin eczanelerinde reçetesiz olarak satılabilmektedir. Bazı eyaletler ise sadece doktor reçetesi ile alınabilmektedir.

Ülkemizde ise 2003 yılının son aylarında iki değişik ticari marka ertesi gün hapı piyasaya sunulmuştur. Bu ilaçlar eczanelerden reçetesiz olarak alınabilmektedir.

Gebeliği önleme amacıyla korunmasız ilişkiyi takiben ilk 72 saat içinde, 12 saat arayla toplam iki kere alınan belirli dozda östrojen ve progesteron hormonu şeklinde olan uygulamaya "Yuzpe yöntemi" adı verilir.

Ertesi gün haplarının gebeliği önlemede başarı şansı nedir?
Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından güvenli olduğu 1997 yılında onaylanan bu yöntemin başarı şansı % 97-98 civarındadır. Ancak hamile kalma şansının en yüksek olduğu dönemde ilişkiye giren kadınlarda başarı şansının biraz daha düşük olması beklenir.

Yüksek doz hormon kullanımındaki dezavantajlar; içeriğindeki estrojen hormonuna bağlı bulantı-kusma şikayetleri ile bir sonraki adet döneminde düzensizlik yapabilmesidir.

Ertesi gün haplarının kullanılmaması gerektiği durumlar nelerdir?
Bu metodun kullanılmaması gerektiği tek durum bir gebelik varlığıdır. Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Yuzpe yönteminin kullanılmamasını gerektiren bilinen başka bir tıbbi durum yoktur.

İngiltere'de 13 yılda 4 milyondan fazla kullanım sonrası sadece 6 hastada ciddi yan etki bildirilmiştir. Üç hastada damarlarda pıhtı oluşumu bildirilirken üç hastada da beyinde hasar yaratan olay saptanmıştır; ancak bu altı olguda da olayın bu yöntemle kesin bağlantısı gösterilememiştir.

Genel olarak doğum kontrol hapı kullanması sakıncalı olan kişilerde hormonal acil kontrasepsiyon da tercih edilmemelidir.

Ertesi gün hapı kullanma yöntemin yan etkileri nelerdir?
En sık karşılaşılan yan etkisi hapın içeriğindeki estrojen hormonuna bağlı olarak gelişen bulantı ve kusmadır.

Hastaların %50'sinde bulantı görülürken %19'unda kusma da olaya eşlik etmektedir. İlaç alımından yarım saat önce bulantı giderici ilaç kullanımı ya da ilacın tok karnına alınması bu yan etkileri azaltabilir.

Diğer yan etkiler ise baş ağrısı, halsizlik ve kasık ağrısıdır (rahimde kramp tarzında kasılmalara bağlı olarak). İlacı aldıktan sonra bir saat içinde kusma olursa dozun tekrarlanması gerekebilir.

Hap kullanımını takiben hafifi lekelenme tarzında kanama olabilir. Adet kanaması ise beklenenden biraz daha önce gelebilir.

Sadece progesteron içeren haplarla acil korunma (Norlevo)
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, Yuzpe rejiminden farklı olarak acil korunmada önerilen bir başka yöntemin de estrojen içermeyen ve sadece progesteron hormonu içeren ilaçlar olduğu ve bu ilaçların korunmasız ilişki sonrası erken dönemde alındığında etkili olabildiğini göstermektedir. Bu yöntemin etkinliği ise halen tam olarak aydınlatılamamıştır.

Ülkemizde de 2003 yılının son aylarından itibaren eczanelerde reçetesiz satılmaya başlanan bu ilacın etkinliği, Yuzpe rejimine göre biraz daha düşük olsa da bulantı ve kusma gibi yan etki görülme sıklığının daha az görülmesi avantajıdır.

Hormonal Acil Korunmada ile İlgili Uyarılar
Ertesi gün hapları sadece oluşmamış gebelikleri engeller. Bu ilaçlar var olan gebeliği sonlandırmaz.

Bir başka deyişle ertesi gün hapları kürtaj ya da düşük hapı değildir, gebelik durumunda asla kullanılmamalıdır.

Acil kontrasepsiyon amacıyla satılan ertesi gün hapları sadece korunmasız ilişki sonrası kullanılmalıdır. Rutin olarak kullanılması adet düzensizlikleri ile ilgili pek çok problemlere yol açabilir.

Haplar mutlaka prospektüsünde tarif edildiği şekilde kullanılmalıdır.
Ertesi sabah hapları adet düzensizlikleri yapabilirler.

Ertesi gün hapları bir düzenli doğum kontrol yöntemi değildir ve sürekli kullanılmamalıdır. Acil kontrasepsiyon bir "ikinci şans" yöntemidir.

kızlar sayfaya gelip onun bunun mükemmel çözümlerini anlatan arkadaşlara kesinlikle cvp yazmayın muhatap olmayın eğer onların tavsiye ettiği kişiye gitmek istiyorsanız özelden bilgi alın çünkü nedense tüm bu milyarlar alan çok iyi kalpli paragöz kişilerin tek hedefi haline gelmişiz burada nedeni ise 5,000 tl vermeden bedava çözülebilmesi....her yerde bizim onları kötülediğimiz yazılıyor kimsenin mesleğine emeğine lafımız yok bizim anlatmak istediğimiz insanların çaresiziğinden faydalanıp o paraları almaları makul bi fiyata çekebilirler madem bi günde hallediyolar taş atıp kolları yorulmuyo harcanan maliyet gereken bi alet edevatta yok ortada olsa anca kurtarıyor desinler...sadece vakit ayırıyorlar hepsi bu...günde 1 hastaya 3 saatini ayırdığını farzedelim 9 saat çalışsa her gün 3 hasta yapar 20gün çalıştığını düşünün 20x3 = 60 hasta X 5,000 TL. = 300,000 TL. ayda....kkda yenen 130 kişi bedava yendi :KK62:

Arkadaşlar ben de ilk bi ay hiçbi şey yapmadan başarısız bi iki denemenin ardından erteleyerek vakit geçirdim. :KK19:
sonra çok zorlanarak yarısını aldığım bi gün doktora gittim olmuş mu gibisinden :KK9:
doktor yırtılmanın olmadığını büyük ihtimalle vajinismus olduğumu ve
bu şehirde bunu çözecek bi doktorun olmadığını söyledi.
ben acaba kızlık zarım çok dar oldugu için mi acı çekiorum dedim
fizyolojik olarak her şey normal sorun kafanda dedi.:KK59:
sonra doktor araştırmaya başladım doktorlar yüzde yüz çözümü olduğunu söylüyorlardı
ama ben doktora milyarlar döküp böyle bi şeyi başarmak mahremiyetimi ona anlatmak istemiyordum
aslında bu kararı vermemdeki büyük neden
bu hastalıkta uzman bi bayan doktor bulamamamdı iyi ki de bulamamışım:KK61:
Allahıma şükürler olsun ki bir ayın sonunda bu siteyi buldumEn Büyük KK
yorumları okuyup herkesin açık açık her şeyi anlattığını görünce şok oldum
ama bu anlatılanlar sayesinde birçok kişinin bu sorunu çözdüğünü görünce coştum:86:
yalnız olmadığımı bilmek çok iyi gelmişti.
bi çok kişi yaşadıklarımın aynısını yaşamış, bi çok kişi düşündüklerimin aynısını düşünmüştü. ve aşmışlardı.
ben de yapabilirim dedim. parmak egzersizine başladım.
serçe parmağımı soktum sevindim hemen işaret parmağımı soktum birazcık zorlandım çıkardım
toplamda beş dakka anca sürmüştür.
iki gün daha toplamda 5 dakka süren bi egzersizden sonra
hiç aklımda olmayan bi vakitte ramazanın ilk gecesi
egzersiz yapmadan jel sürmeden itmeden basbas bağırmadan
oldu bu iş :KK66: :124::124::124:
o kadar şaşırdım o kadar mutlu oldum ki uçtummmm:KK55:
neden anlattım
şunu söylemek istiyorum arkadaşlar
parmak egzersizi yaptın içine bi şey girebildiğini anladığın an o egzersizi yaptıgın yöntemin aynısıyla
ilişkiye de girebilirsin acı yok hafif bi sızı var
ama onu da mutluluktan hissetmiyorsun bile.
sahurda teheccüd namazı kıldım ve hepinize dua ettim inşallah hepiniz aşacaksınız
eşinizin anlayışından faydalanıp ertelemeyin
parmak egzersizini bir kere yapmış biri bile yapabilir
inan rahat ol ve başar !!! :128:

kızlarr sorum var acil!
geçen hafta çarşamba adet oldum, perşembe yani 2. gün yasmin doğum kontrol hapına başladım 3 gün kullandım hapı aldığm ikinci gün adetim tamamen kesildi, ben denize fln da grdm, 3 gün kullandğm hapı bırakmak zorunda kaldım çünkü çok ağır geldi bulantı fln yapıodu çok halszleştrdi beni eşim de zaten daha bişe yapamıoruz alma ben korunurm dedi bıraktım ama bugün çarşamba ve ben de yine kanama oldu adetim geri geldi sanki, bi bilgisi olan var mı korkmam gerekr mi yoksa bekleym mi, orucu da bozdum bu arada :KK43:

kızlarr sorum var acil!
geçen hafta çarşamba adet oldum, perşembe yani 2. gün yasmin doğum kontrol hapına başladım 3 gün kullandım hapı aldığm ikinci gün adetim tamamen kesildi, ben denize fln da grdm, 3 gün kullandğm hapı bırakmak zorunda kaldım çünkü çok ağır geldi bulantı fln yapıodu çok halszleştrdi beni eşim de zaten daha bişe yapamıoruz alma ben korunurm dedi bıraktım ama bugün çarşamba ve ben de yine kanama oldu adetim geri geldi sanki, bi bilgisi olan var mı korkmam gerekr mi yoksa bekleym mi, orucu da bozdum bu arada :KK43:

canım doğum kontrol hapları hormonları düzenlediğinden ilk başlarda alışmak zaman alıyor ben 1-2 ayda ancak alışmıştım sonrasında bırakıncada alışmak zaman alıyor çünkü tekrar hormonların baştan aşağı değişiyor ben 1 hafta arayla 2 defa normal adet olduğum zamanları bilirim...o yüzden çok iyi bi karar ver eğer başlamak istiyosan katlanıp devam edeceksin...bu tür şeyler normal ama içim rahat etsin diyorsan bir uzmana görünüp ona durumu anlatmanda fayda var bebişim :KK71:

canım doğum kontrol hapları hormonları düzenlediğinden ilk başlarda alışmak zaman alıyor ben 1-2 ayda ancak alışmıştım sonrasında bırakıncada alışmak zaman alıyor çünkü tekrar hormonların baştan aşağı değişiyor ben 1 hafta arayla 2 defa normal adet olduğum zamanları bilirim...o yüzden çok iyi bi karar ver eğer başlamak istiyosan katlanıp devam edeceksin...bu tür şeyler normal ama içim rahat etsin diyorsan bir uzmana görünüp ona durumu anlatmanda fayda var bebişim :KK71:

ya canım kullanmayı çok istedm hani korunma garanti olsun die olmuo çok kötü oldum dayanamadım, ben bu kanamanın ilaçla kesilenin devamı olarak düşünüyorum sanki,bilmiyorum ne kadar mantıklı?

bu arada bende dr gittim hem kk hemde doktor sayesinde yendim ve kendisi mükemmel bir insandı dr gitmek isteyen kaç tane arkadaşa tavsiye ettim kesinlikle dr a gidilmesine karşı deilim hatta kişi egzersiz yapamıyosa aylarca bu sayfada okuyup okuduklarını uygulayamıyorsa hiç vakit kaybetmeden bi uzmandanda yardım alabilir bütçesine göre tavsiye edilen bi doktor mutlaka vardır. ben 5 seans gittim seans ücreti 150 tl idi. 750,00 tl ye mal oldu. helali hoş olsun bana kadınlığa bakış açısından çok faydası oldu diyebilirim....

ya canım kullanmayı çok istedm hani korunma garanti olsun die olmuo çok kötü oldum dayanamadım, ben bu kanamanın ilaçla kesilenin devamı olarak düşünüyorum sanki,bilmiyorum ne kadar mantıklı?

olabilir tabiki ama kullanmayacaksan hiç üzülme normale döner bi dahaki aya bırak temizlensin için gelmesi daha iyi yoksa karında şişlik yapacaktı....

X