Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canımm mutlaka mumu dene derim iki parmağı ben de becerememiştim mumu çok rahat aldım sabırlı ol ama mumda hemen pes etme bir gün olur ikinci belki hiç girmez ama üçüncü gün yine girer denemekten vazgeçme sakın..

günaydın tatlım... önerin için çok sağol... dün bi eşime çıtlattım mumu uyuz dalga geti benimle :KK37: neyse ben mumu denesem iyi olacak herhalde... hayırlı sabahlar tatlım... senin bebiş kız mı erkek mi?

normalde sen hiç bişeyi içne alamıyordun doktordan sonramı almaya başladın.ben hiç bişeyde ilerleyemiyorumda ondan merak ettim

ben parmağımı almaya aslında korkmuyorum ama içime bir şey girme düşüncesi çok kötü yafff:KK50:

Aybice' cim ben de içime birşeyin girme fikrinden korkuyordum, aynen senin gibi. Aslında apart kullanmak parmaktan daha rahat. Ben aparatın açısını iyi ayarlayamadığım için ilk girişlerde tahriş etmişim girişi. Ama doktorun dediği gibi girerken hiç sorun yok, çok rahat oluyor.

kıslar benim düşüncem hiç denemeyen arkadaşlar önce poarmak denesin... aparatla nerde ne kası var nerde kasıyosun içinin yapısını vs... hiçbişeyi öğrenemezler... ama parmakta her şeyi hissederler...

dün gece başarısız bir p...s denemesinden sonra parmak,kulak çöpü denedim ağlaya ağlaya yok bir türlü yapamıyrm yaaa Allah aşkına nasıl yapıyorsunuz senelerdir uğraş uğraş bi türlü beceremedim gitti...mumla hiç denemedim bi deonla mı denesem offfffff ............

kıslar benim düşüncem hiç denemeyen arkadaşlar önce poarmak denesin... aparatla nerde ne kası var nerde kasıyosun içinin yapısını vs... hiçbişeyi öğrenemezler... ama parmakta her şeyi hissederler...

Aykurt' cum aslında haklısın, ama benim gibi parmak egzersizi yapamayanlar için aparat kullanımı briaz daha rahatlatıcı sanırım. Ben parmak egzersizi yapmaya aparattan sonra başlayabildim mesela ve senin öğüdünü dinleyip, içerinin yapısını anlamaya çalıştım. Şimdi 5 gün aparatla egzersiz yapamıycam, ama ilaç sürerken parmaklarımı kullanmam gerekiyor, o yüzden parmak kullanmayı öğrenmem de iyi oldu.

Aykurt' cum aslında haklısın, ama benim gibi parmak egzersizi yapamayanlar için aparat kullanımı briaz daha rahatlatıcı sanırım. Ben parmak egzersizi yapmaya aparattan sonra başlayabildim mesela ve senin öğüdünü dinleyip, içerinin yapısını anlamaya çalıştım. Şimdi 5 gün aparatla egzersiz yapamıycam, ama ilaç sürerken parmaklarımı kullanmam gerekiyor, o yüzden parmak kullanmayı öğrenmem de iyi oldu.

tatlım sonuçta bu rahatsızlık psikolojik... hekesin ruh hali farklı oluyor... kimisi yabancı madde diye aparattan korkuyor kimizide parmaktan... ben şunu sölim kendiim parmak yaparken iç yapısını tanıdımya... eş parmağı denerken hiç bişi anlamadığımı farkettim... demekki aparatta yapsam bişey anlamayacak hissetmeyecektim... ha eş parmağıda eşim için çok iyi oldu çünkü o tanıdı vajinin iç yapısını... zaten en önemli olan benim için nerde kasıldığım... nerde sızlama olduğunu bilmemiz eşimle benim... eşim dediki eğer pe...s le deneseydik ben bunların hiç birini hissetmezdim ama parmakla hepsini hissettim dedi... ya tamamen kişisel bu parmak/aparat olayı... ama bence yine vücudumuza en yakın parmak... ve düşünsene sonuçta kendi parmağınla kendi kendine zarar veremezsin milimetrik oynatmalarda senin elinde... herşeye hakimsin tatlım... ama ben kendimden örnek vereyim şuan 2 parmak yapamıyorum... bi kaçkez denedim olmadı... bende bi mumu kalınlaştırarak deneyim diyorum hayırlısı bakalım...

ya yapamıyorum arkadaşlar .çok sıkıntılıyım sıkıntım mideme vuruyor artık.bide mide ağrısı çıkyor sinir olmaya başladım kendime.bide aykurt bende alamıyorum daha parmağımı ya aparatmı denesem

dün gece başarısız bir p...s denemesinden sonra parmak,kulak çöpü denedim ağlaya ağlaya yok bir türlü yapamıyrm yaaa Allah aşkına nasıl yapıyorsunuz senelerdir uğraş uğraş bi türlü beceremedim gitti...mumla hiç denemedim bi deonla mı denesem offfffff ............

merhaba tatlım... bak bugün mübarek cuma günü... ALLAH ım yardımcın olsun diyoryum... umarım bu günün hayrı sanada olur ve rahatlarsın tatlım...birde şunu söyleyim tatlım başarısız bir denemenin ardından ne kadar rahat olabilirsinki? tabiki başarısız olabilir egzersizin... insanın tamamen rahatlığıyla psikolojisiyle alakalı bir durum bu biliyorsun... hadi tatlım sıkma canını... bidaha dene nolucakki... bu sefer kendini rahatlat... serçe parmak yada yine kulak çöpü dene... ama sabret lütfen... Rabbim derdi veriyorsa dermanınıda veriyor korkma...ve herşeyin bir vakti zamanı vardır sabret ve o zamanı beklerkende biraz cesaretle tekrar egzersizlere başla lütfen gülüm... bir sorun olursa tekrar yaz buraya mutlaka yardımcı olmaya çalışırız...

X