Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

cocuk yapamadık cunku negatıf sonucu aldık canım gecen yaz yaptırdık esımde sorun oldugu ıcın mecbur kaldım normal yollarla olmaz dedı drlar esımde ılıskıden umudunu kestı(3 yıl olmustu gecen yaz) bu yola basvurduk ama olmadı neler cektım anlatamam...Rabbıme sukurler olsun subatta 3,5 senelık evlıyken yendım bu ılletı egzersız yaparak ve yendıkten hemen sonrakı ay hamıle kaldım dusuk oldu malesef veee bı mucızel daha oldu dusukten hemen sonra yıne hamıle kaldım cok sukur bu hamılelıgım ıyı gıdıyor bakalım ınsallah saglıcakla dogar bebegım:nazar:yaaa ıste oyle cok buyuk salaklıklar yaptım basta 3 sene kendılıgınden olur dıye bekleyerek sonrada tup bebek(gercı vardır bı hayır..) derken keske bunlarla ugrasacagıma egzersızlerı yapıp kurtulsaymısım...sımdı erteleyenlere o kadar kızıyorum kı nolursunuz ertelemeyın vakıt gectıkce daha zorlasıyor care sızsınız...

ayyy canım benim yaa... resmen bi mucize yaşamışsın sen.. Allah'ın takdiri ilahisi işte... çok sevindim senin adına... 3,5 yıl dile kolay geliyor ama çok uzun bi süre gerçekten.. evet ertelememek lazım bir de sanırım vajiyi atlattıktan sonra bi zaman çocuk düşünmemek en doğrusu değilmi ?

ayy tahmin edebiliyorum çok zor bi durum.... ya hamile iken illa dr. ların alttan bakması yada oraya birşey sokması şart mı ya :KK43: ben vajiyi yenmiş biri olarak bundan korkuyorum

alttan bakmak karından bakmaya gore daha avantajlı canım cunku herseyı daha erken goruyorsun mesela benım drum ılk 3 ay hep alttan bakıyor daha sonra karından bakacakmıs mesela bugun 5.30 randevum var yıne alttan bakacak:)yenmıssın zaten hıc korkma derım sana surda 1-2 ay sonra hıc anlamazsın alttan bakılsa dahı bıde zaten jel suruyo bende nefes alıp verıyorum hooooppp gırmıs zaten bı de bebegını gorunce altında ne var ne yok haberın olmuyor:KK1:

canım ılk zamanlar tabı bıraz tedırgınlık oluyor ama yendıgın ıcın sevıncınden gozune gorunmuyor eger duzenlı ılıskı yasanırsa daha cabuk alısıyorsun tabı onsevısme sart kesınlıkle ne kadar hazır olursan o kadar hıssetmıyorsun bısey. bu arada zevk konusu bıraz daha farklı bı durum herkes sonra olur falan dıyor bakalım bu arada cısın gelme hıssı ıyı bı sey bu da vajınal bosalma olacagını gostergesı ok ılıskıden once tuvalet ıhtıyacını karsıl bı sorun olmaz

önsevişme çok güzelde işin oraya gideceği aklıma gelince duruyor her şey..bana yenmişim gibi görünmüyor..kendimi çok motive ediyorum..hatta bir miktar kayganlık bile oluyor..ama girince acıyor anlamadım gitti..bana has bir şey mi yaşayan herkesten cevap bekliyorumm..

alttan bakmak karından bakmaya gore daha avantajlı canım cunku herseyı daha erken goruyorsun mesela benım drum ılk 3 ay hep alttan bakıyor daha sonra karından bakacakmıs mesela bugun 5.30 randevum var yıne alttan bakacak:)yenmıssın zaten hıc korkma derım sana surda 1-2 ay sonra hıc anlamazsın alttan bakılsa dahı bıde zaten jel suruyo bende nefes alıp verıyorum hooooppp gırmıs zaten bı de bebegını gorunce altında ne var ne yok haberın olmuyor:KK1:

işte çok korkuyorum ben bundan... alttan birşey girmesi ve ben ne girdiğini görmüyorum dr. birden bi zorlasa acı olucak v.s.... kesin çığlık çığlığa kalarım gibime geliyor.... dr. alttan bi alet s okuyor sen bebeğinimi görüyorsun ekrandan nasıl birşey canım bu ?

Son düzenleme:
önsevişme çok güzelde işin oraya gideceği aklıma gelince duruyor her şey..bana yenmişim gibi görünmüyor..kendimi çok motive ediyorum..hatta bir miktar kayganlık bile oluyor..ama girince acıyor anlamadım gitti..bana has bir şey mi yaşayan herkesten cevap bekliyorumm..

ben dün ilk defa acısız başardım yarım saat aradan sonra bi daha denedik acıdı yapamadım canım tuhaf bişey bende oldu sanıp sevinmiştim acımamıştı kayıp gitmişti ama sonra noldu anlamadım ama bu sayfada okuduğum kadarıyla 3 4 ay sürebiliyomuş bu durum canım yinede yanlış bilgilendirmiyim okuduğumu söylüyorum

ayyy canım benim yaa... resmen bi mucize yaşamışsın sen.. Allah'ın takdiri ilahisi işte... çok sevindim senin adına... 3,5 yıl dile kolay geliyor ama çok uzun bi süre gerçekten.. evet ertelememek lazım bir de sanırım vajiyi atlattıktan sonra bi zaman çocuk düşünmemek en doğrusu değilmi ?

valla cocuk meselesı eslerın kararı canım ama benım tavsıyem sorununuz yoksa bı 6 ay yenı evlı olanın tadını cıkarın derım bızım durum farklıydı ben hıc korunmadım yendıkten sonra cunku olmaz dıye dusunuyorduk bu yaz yıne tedavı olacaktım ama Rabbıme sukurler olsun kı gerek kalmadı:nazar:bız sımdı bı 3 ay ılıskı yasadık hamılelıgı ogrenınce yapmadık bebege bı sey olur dıye korkuyoruz hazıranın basından berı tık yok:KK1: bı sene daha olmaz ama hıc korkmuyorum Allahın ıznıyle yendım ya bu ısın formulunu cozduk ya yıne yaparız:KK66:

merhaba hanımlar.vajiyi bende bu topikte yendim geçen eylül ayı başında.2- 3 ay gibi egzersiz dönemim oldu çok şükür kurtuldum.dün akşam hamile olduğumu öğrendim çok sevinçliyiz.vajiyi yendiğimde 10 aylık evliydim o 10 ayım karamsar olarak geçmişti ama şimdi geldiğim nokta beni şaşırtmıyor değil.
umarım sizlerde egzersizlerinizi bir an önce tamamlarsınız.
Rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat ve hayırlı bir doğum nasip etsin...

ben dün ilk defa acısız başardım yarım saat aradan sonra bi daha denedik acıdı yapamadım canım tuhaf bişey bende oldu sanıp sevinmiştim acımamıştı kayıp gitmişti ama sonra noldu anlamadım ama bu sayfada okuduğum kadarıyla 3 4 ay sürebiliyomuş bu durum canım yinede yanlış bilgilendirmiyim okuduğumu söylüyorum

teşekkür ederim....banada sadece 1 kere oldu o cok fazla acımadı..2 hafta ara verdik şimdide reglimin sonu azıcık denedik yok canım çok acıdı..regl yakın olmasıyla acının bir bağlantısı var mı acaba?

ayy tahmin edebiliyorum çok zor bi durum.... ya hamile iken illa dr. ların alttan bakması yada oraya birşey sokması şart mı ya :KK43: ben vajiyi yenmiş biri olarak bundan korkuyorum

Normal doğum istersen yapıyorlar 7. aydan sonra. İlk önce çatı muayenesi daha sonra da rahim açıklığı var mı diye muayene. Ama şu da var benim en sonunda sez. kararı alındı tam ameliyathaneye gitmeden önce yine bir hemşire gelip elini soktu çığlığı basınca ayyy tamam deyip geri çekti elini. Yani çok meraklar alttan muayeneye, :KK47:

ben kacıyorum kızlar dr randevumuz var ona hazırlancam bı de bulantım var bıraz. cok sık gelemıyorum ama geldıkce yardım etmeye calısırım ınsallah hadı sızlere kolay gelsın

işte çok korkuyorum ben bundan... alttan birşey girmesi ve ben ne girdiğini görmüyorum dr. birden bi zorlasa acı olucak v.s.... kesin çığlık çığlığa kalarım gibime geliyor.... dr. alttan bi alet s okuyor sen bebeğinimi görüyorsun ekrandan nasıl birşey canım bu ?

mesaj attım sana canım ok

vajinusmus olmadığımı biliyorum ama çok korkuyorum. herşey başlangıçta çok güzel giderken iş, son noktaya gelince korkuyorum ve heyecanlanıyorum. konuyla ilgili yardımcı fikirlerinizi bekliyorum. özelden de yazabilirsiniz. şimdiden teşekkürler.

Normal doğum istersen yapıyorlar 7. aydan sonra. İlk önce çatı muayenesi daha sonra da rahim açıklığı var mı diye muayene. Ama şu da var benim en sonunda sez. kararı alındı tam ameliyathaneye gitmeden önce yine bir hemşire gelip elini soktu çığlığı basınca ayyy tamam deyip geri çekti elini. Yani çok meraklar alttan muayeneye, :KK47:

ben de hamile kaldığımda bunları mı yaşıycam :KK43: şu el sokma alet sokma olmadan olmuyorm u

vajinusmus olmadığımı biliyorum ama çok korkuyorum. herşey başlangıçta çok güzel giderken iş, son noktaya gelince korkuyorum ve heyecanlanıyorum. konuyla ilgili yardımcı fikirlerinizi bekliyorum. özelden de yazabilirsiniz. şimdiden teşekkürler.
tatlım ne kadarlık evlisin sen?

thejust nasılsın tatlım?

iyiyim canım bende uzaktan yazılanları okuyordum. ben regl oldum o yüzden hiç bişi yapamıyorum ne egzersiz nede deneme..biz barıştık eşimle aramız baya düzeldi eskisi gibi olduk ama araya regl girdi. vardır bunda da bi hayır ama baya bi cesaretlendim bakalım bende ilk denemede hamile kalmak istiyoru hatta mümkünse inşallah ağustos ayına hamile olarak girmek istiyorum yaaa bu mübarek günlerin hatırına inşallah. rabbim aratmasın

kasılma geçtiği için acı duyulmuyor ama ya kasılırsak ne yapıcaz ? Bir de sen normal doğummu yapmıştın neler hissettin doğum anında ?

Nerdeeeeee çok uğraştım normal olsun diye ama sez. oldm çünkü bebişim karnımda baş aşağı değil çapraz duruyordu yüzde bir görülebilen bir durummuş geldi bana kısmet oldu. Her şeyde bir hayır vardır, ne yapalım günahlarımıza kefaret.:96:

X