Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

şimdi burada bazı yazıları okuyorum da, ilk gece denedim olmadı,sonra bebe yağı vs kullandım,hemen oldu tarzında. bu arkadaşlar kendini vajili filan sanmasın.sizinki sadece ilk gece korkusu,onu da çok çabuk atlatmışsınız.bu başlığı lütfen GERÇEKTEN VAJİNİSMUS PROBLEMİNİ YAŞAYAN,BUNDAN MUZDARİP olanlar kullansın.diğer türlü moralim bozuluyor yani benim.vajinismus öyle bebe yağı,kayganlaştırıcı vs kullanıp birkaç günde hemen atlatılacak bir şey değil.herşeyden önce bu hastalığın psikolojik bir temeli var.

not:görüşüme katılmayan arkadaşlar olabilir,saygı duyarım.
haklısın arkadaşım..iş sadece bebe yağıyla kayganlaştırıcı vs.bitmiyo..tabi onlarda destek ürünler yardımcı olabilir...ama ruhsal sağlınız her zaman dimdik dursun kızler egzersizler dr ler vs. yılmayalım başaralım...öle bakmayın vajililer; ayy çok zaman, yapın gitsin kolay, çocuk çıkıyo falan..DURUMUN CİDDİYETİ ÇOK FARKLI tabi anlayana,,,,bu arada ben anestolla denedim fatoşum ama bende pek etki göstermemişti,,,ama deneyin genede arkadaşlar denemekten bişe çıkmaz,,parmak egzersizinde mola verdim kankiler idrar yollarımı üşütmüşüm başım onla dertte şimdi... :nazar:

bana da yardım edin ne olur .biz 1 senedir evliyiz ve hala bu problemi atlatamadım. kendimi kasıyorum ve olmuyor. daha hiç birlikte olamadık tam anlamıyla.sadece sürtünmeye izin verebiliyorum. doktor haricin de bunun bi çaresi yok mu. varsa ne olur ayrıntısıyla anlatın.şimdiden teşekkürler.

şimdi burada bazı yazıları okuyorum da, ilk gece denedim olmadı,sonra bebe yağı vs kullandım,hemen oldu tarzında. bu arkadaşlar kendini vajili filan sanmasın.sizinki sadece ilk gece korkusu,onu da çok çabuk atlatmışsınız.bu başlığı lütfen GERÇEKTEN VAJİNİSMUS PROBLEMİNİ YAŞAYAN,BUNDAN MUZDARİP olanlar kullansın.diğer türlü moralim bozuluyor yani benim.vajinismus öyle bebe yağı,kayganlaştırıcı vs kullanıp birkaç günde hemen atlatılacak bir şey değil.herşeyden önce bu hastalığın psikolojik bir temeli var.

not:görüşüme katılmayan arkadaşlar olabilir,saygı duyarım.

kesinlikleeee katiliyorum cok dogru bir saptamadir....:nazar:

bana da yardım edin ne olur .biz 1 senedir evliyiz ve hala bu problemi atlatamadım. kendimi kasıyorum ve olmuyor. daha hiç birlikte olamadık tam anlamıyla.sadece sürtünmeye izin verebiliyorum. doktor haricin de bunun bi çaresi yok mu. varsa ne olur ayrıntısıyla anlatın.şimdiden teşekkürler.

gecmis olsun arkadasim valla bence uyusturucu spreylerden emla vs vs dene derim denemekten zarar gelmez bilmiyorum arkadaslar ne der ama bence oyle umarim en kisa zamanda yeneriz..:Saruboceq:

ya kızlar bişi soracağım
şimdi ben parmağımı soktum.işaret parmağımı.üstte idrar kesesi vardır ya..ben içeride üst kısımdan bir baskı hissettim.idrar torbası yüzündenmidir ?sizde öyle hissettiniz mi?sanki hafif bir sertlik...bir ara da sanki parmağım boşluğa geldi.sanırım rahim ağzıydı..

nesrin bence de dedigin gibi arkadasim okuyunca bende ayni seyi dusundum..a.s.

kızlarr bende parmak egzersızı yapıyorum kendım cok zorlanıyorum ama esım parmagını soktugunda ızın verıyom tabı bıkac sanıyelık icin
bugun denememızde ben parmagımı sokmayı denedım ikinci boguma kadar oldu cok sevınclıyım ama bıdakı denememde yıne kasıldım bıdaha sokamadım.
sunu sorcakdım sıze kızlık zarı vajına gırısının orda yıolar benım esım bı parmagını tüm girdiriyoo yınede zara raslıyamadık sizdede öyle oldumu.
1senelık evlıyız hala bırlıkte olamadık allah yardımcımız olsun . bu arada anestol hıc bı ıse yaramıyo bence sakınlestırıcı haplar felan vs. hepsını denedım olmadı.
emla kremını bı deneyecez ıns. olur

kızlarr bende parmak egzersızı yapıyorum kendım cok zorlanıyorum ama esım parmagını soktugunda ızın verıyom tabı bıkac sanıyelık icin
bugun denememızde ben parmagımı sokmayı denedım ikinci boguma kadar oldu cok sevınclıyım ama bıdakı denememde yıne kasıldım bıdaha sokamadım.
sunu sorcakdım sıze kızlık zarı vajına gırısının orda yıolar benım esım bı parmagını tüm girdiriyoo yınede zara raslıyamadık sizdede öyle oldumu.
1senelık evlıyız hala bırlıkte olamadık allah yardımcımız olsun . bu arada anestol hıc bı ıse yaramıyo bence sakınlestırıcı haplar felan vs. hepsını denedım olmadı.

inş olur şaziye. kızlık zarının vajina girişinde oldugunu biliyorum ben de.ama herkesin zarı farklı oluyor seninki esnek demek ki. sen takma zarı filan yap egzersizini bak ben takıntım yüzünden başlayamadım bile egzersize :S

kızlar benim görümcemde var vajinusmus kocaelide önere bilececigiz iyi bir doktor varmı istanbulda olur

önce kadın dogum uzmanına görünsün, yapısal bozukluk var mı diye.eğer yoksa ki büyük ihtimal yoktur,psikolog ya da psikiyatriste yönlendirir doktor.maalesef önerebileceğim bir doktor yok ama birşey duyarsam yazarım.

canım bende tedavi süresince hem parmak egzersizi yaptım hemde dilatörle çalıştım. zarıma hhiç bişey olmdı iilişkide bozuldu. doktorun dediğine göre orda zaten ufak bir delik var parmakta oraya griyo yada hiç girmiyo sdce zarı esnetiyo. hatta bana ilişkide bile kanamayabilir baya esnettik zarı dedi. ikinci denememde kanadı. onada kanadı bile denmez çok azdı.
eğr eşin parmağını içeri sokabiliyosa emlayı o sürsün sana iyice içine sürsün önce yakar birz korkma hemen geçer ve rahtlatyo oryı ben tedavm süresince kullandım. sonra uyuştğu için pek bişey hissetmiyosun.

öncelikle herkese merhaba,
hep bu başlığı görürdüm ama yazacak hiç vaktim olmadı. kadın doğum bölümünde intörnlük yaptığım kısa sürede edindiğim tecrübeleri yazayım dedim.

bir çiftin bu sorun yüzünden morali çok bozuktu, bunu görünce parmak egzersizini anlattıktan sonra dedi ki sizin kendinize güveniniz kalmamış, bunu düzeltmek için 1-2hafta süresince her akşam cinsel birlikteliğin birleşme dışında neyi varsa yapacaksınız dedi. ama bu süre boyunca ne birleşmenin adını ağzınıza alacaksınız ne de deneyeceksiniz dedi. Böylece moral depolarsınız kendinize güveniniz tazelenir dedi. sonra denemeye yeniden başlayın dedi.

emla gerçekten kuvvetli bir uyuşturucu (topikal anestetik) ama sürdükten sonra en az yarım saat bekleyin. anestol emladan daha hafif bir merhem. xylocaine'in ben spreyini biliyorum oldukça etkiliydi, biz endoskopi öncesi hastaların boğazını uyuşturmak için kullanıyorduk. ama asistanım o görüşmede asıl sorunun acıda olmadığını bu ilaçlarin sadece destek verici olduğunu iletmişti. aksine vajinusmus sebebiyle acı çekiyorsunuz demişti. çünkü sürekli bir zorlama oluyor o bölgede, asıl çözüm kaslarınızı gevşetebilmek olacak demişti.

imkanı olmayanlar tabii ki olacaktır, ama imkanı olanlar lütfen bir kadın doğum doktoruna başvursun.

umarım bu kısa tecrübemin sizlere yardımı dokunur. opuyorumnanaktan

vajinismusa sebep olan, biraz da kızlık zarı hakkındaki bu yanlış bilgimiz zaten..biz kızlık zarını, bi borunun ortalarında biyerde orayı kapatan, perde gibi bişey sanıyoruz, penis girerken önce onu yırtcak ve ondan sonra tam giriş olcak..dolayısıyla içimizde bişeyin yırtılacağı bilgisi bizi korkuya itiyo..
halbuki kızlık zarı,zaten kapalı biyer değildir..vajina borusunda girişten 2-3 cm sonra bi daralma vardır, yani borunun etrafında, iç çeperinde orayı sarmış bi doku düşünün..ama kapalı değil, ortası delik, boş..işte o kızlık zarıdır..zaten her ay adet kanı da o delikten dışarı atılır..
penis de o delikten geçicek içeri girerken..diceksinizki neden ilk gece herkesin kızlık zarı kanıyo o zaman..aslında böyle bişey olmasına gerek yok, bu kanamanın sebebi kanayacağını sandığın ve ilk defa yaşayacağın bişey yüzünden kendini kasmak..kasıldığımız için o bölge gerginleşiyo ve içine giren şeyin orayı tahriş etmesini kolaylaştırıyo..zaten kanayan da kızlık zarı değildir..kanama, kasılma ve sürtünme nedeniyle tahriş olan çeperden parçalar kopması nedeniyle olur..o yüzden parmak egzersizleri sırasında kanama olmaması normaldir..hatta bu egzersizleri yaptıktan sonra sona ulaştığınızda, penis girişiyle bile kanama olmayacabilir, çünkü parmak egzersizleri sırasında o bölgeyi yeterince esnettiniz..

X