merhaba hanımlar.yaklaşık 20 gün önce tanıştım sitenin bu bölümüyle.burda bulunma sebebim sizlerle aynı.4 aylık evliyim ama psikolojim altüst olmuş durumda.gerçi bunu yazarken yıllarca bu sorunla başetmeye çalışan arkadaşları düşünüyorum.ben 4 ayın sıkıntısını omuzlamaya çalışırken onlar kim bilir neler çekti.ama bu site bana ve burada yazılanları okuyanlara umut ışığı oldu.ne kadar sürerse sürsün ben sonlanacağına inanıyorum.
biyolojik olarak sorunumun olduğunu düşünüyordum.doktora gittim.hiçbir sorun olmadığını sadece benden kaynaklandığını,kendimi kastığım,bacaklarımı açamadığım için olmadığını söyledi doktor.bahsettiğiniz jeli ve anestol verdi.bunlarla da olmazsa psikiyatriste yönlendireceğini söylemişti.doktordan sonra atlatacağımı sanıyordum çünkü öyle inandırmıştım ki kendimi kızlık zarı kalın ve ondan olmuyordur diyordum.sonuçta uzun uğraşlarımıza rağmen yine olmadı..ben yine ağlama krizleri geçirecek kadar kötü oldum.kendimle birlikte eşimi de üzüyorum.engel olamıyorum o anki ruh halime.kendimden soğuyorum.bambaşka biri oluyorum adeta..
işte bu noktada bu forumu buldum.ve okudukça kendim gibileri görmeye başladım.yalnız değildim.bir çok kişi bununla başetmeye çalışıyordu.herkes kendi yöntemini,doktorunun verdiği ödevleri anlatıyordu.parmak egzersizlerini ilk okuduğumda kendimi tutamayarak ağladım.yapamam,olamaz diye..günlerce bu nasıl olabilir düşünceleriyle siteyi takip ettim.ve başaranları okudukça ben de kabullenmeye başladım.yapabileceğimi düşündüğüm gün cesaretimi topladım ve denedim.anestol+bebe yağı kullandım.serçe parmağın yarısına kadar oldu.inanamadım.( sizden öğrendiğim bir diğer nokta da şuydu.girişten sonra aşağıya doğru itilmesi ) nasıl çocuklaştığımı anlatamam.sevinçten gülmekten alamadım kendimi.dün tekrar denerken parmağımın bir yere takıldığını hissettim ve refleksif bir hareketle çektim.bir daha da denemedim.
her şeye rağmen yılmayacağım.inanıyorum.başaracağız.[/QU
merhaba cnm öncelikle bu hastalığın sadece psikolojik olduğunu untma ve böyle kararlı devam et cnm ancak böle baş:lepi:arılı olabilirsin cesaret,azim,sabır kesinlikle sende başaracaksın