• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yanı bende gıtmelı mıyım hEra ya , of bılmıyorum , benı o alet bıle korkutuyor , kendımı cok korkak , işe yaramaz hıssedıyorum , pekı bu hera ya gıdınce kendı ıstegımle bacaklarımı acabılıcek mıyım ?

bacak açma sorunumu 2seansta hallettmişti doktor herada. zaten bacakların pelte gibi olana kadar dilatörle başlamıyo. 3.seansta bacak kasılmalarım sıfırdı. bak canım bana sorarsan kendin biraz dene. parmak egzersizinden önce oraya kremle yada yağ ile masaj yap. bacaklarını iyice açarak tabii. bacak kasılmaların bitince egzersize geç. inan doktorda farklı bişey yok. ama baktın yapamıosun ozaman git. bende yapamadım gittim. ama çok para tabii kendin yaparsan paranda cebinde kalır.

kızlar sze bi olay anlatıcm vajili bi arkadaş sadece sürtnrek cinsellğini yasıyr ve eşi önüne boşalmış p...s içine falan grmemş kız sonra hamile oldugunu ögrenmş vajiykn sezeryanla dogum yapmış.6aylıkmı ne kızı var baska bi blogda bana nasıl yndin grüşeblrmiyz dedi msnden grştük ve burdaki anlatılanları ve kndi nasıl yndiğimi anlattım.kız sonunda vajiyi yendi olmuyr dgl yni.yenileblyr

merhaba hanımlar.yaklaşık 20 gün önce tanıştım sitenin bu bölümüyle.burda bulunma sebebim sizlerle aynı.4 aylık evliyim ama psikolojim altüst olmuş durumda.gerçi bunu yazarken yıllarca bu sorunla başetmeye çalışan arkadaşları düşünüyorum.ben 4 ayın sıkıntısını omuzlamaya çalışırken onlar kim bilir neler çekti.ama bu site bana ve burada yazılanları okuyanlara umut ışığı oldu.ne kadar sürerse sürsün ben sonlanacağına inanıyorum.
biyolojik olarak sorunumun olduğunu düşünüyordum.doktora gittim.hiçbir sorun olmadığını sadece benden kaynaklandığını,kendimi kastığım,bacaklarımı açamadığım için olmadığını söyledi doktor.bahsettiğiniz jeli ve anestol verdi.bunlarla da olmazsa psikiyatriste yönlendireceğini söylemişti.doktordan sonra atlatacağımı sanıyordum çünkü öyle inandırmıştım ki kendimi kızlık zarı kalın ve ondan olmuyordur diyordum.sonuçta uzun uğraşlarımıza rağmen yine olmadı..ben yine ağlama krizleri geçirecek kadar kötü oldum.kendimle birlikte eşimi de üzüyorum.engel olamıyorum o anki ruh halime.kendimden soğuyorum.bambaşka biri oluyorum adeta..
işte bu noktada bu forumu buldum.ve okudukça kendim gibileri görmeye başladım.yalnız değildim.bir çok kişi bununla başetmeye çalışıyordu.herkes kendi yöntemini,doktorunun verdiği ödevleri anlatıyordu.parmak egzersizlerini ilk okuduğumda kendimi tutamayarak ağladım.yapamam,olamaz diye..günlerce bu nasıl olabilir düşünceleriyle siteyi takip ettim.ve başaranları okudukça ben de kabullenmeye başladım.yapabileceğimi düşündüğüm gün cesaretimi topladım ve denedim.anestol+bebe yağı kullandım.serçe parmağın yarısına kadar oldu.inanamadım.( sizden öğrendiğim bir diğer nokta da şuydu.girişten sonra aşağıya doğru itilmesi ) nasıl çocuklaştığımı anlatamam.sevinçten gülmekten alamadım kendimi.dün tekrar denerken parmağımın bir yere takıldığını hissettim ve refleksif bir hareketle çektim.bir daha da denemedim.
her şeye rağmen yılmayacağım.inanıyorum.başaracağız.

cara sen vajinismus muydn ? yoksa yenenlerden msın ?

malesef bende vajiliyim.egzersizlere yeni başladım.hayatta yapamıyacağım şeyi,sağolsun burdaki arkadaşlar sayesinde yaptım.parmak egzersizine başladım ve bir parmağı başardım,devam edecem.Bacaklarımı bende açamıyorum ama zamanla olacağına inanıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

slm iyi akşamlar arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza sorunum şu 1 hafta sonra evleneceğim ve ben ilk geceden çok korkuyorum bunu arkadaşıma anlattığımda vajinusmus olabileceğimi söyledi :( ne yapacağım bilmiyorum ilk gece ne yapacağım nasıl davranacağım of of bana yardımcı olabilir misiniz :(:(:(

tek başına korku vajinismus belirtisi değildir.sen yaşamadığın bir şeyden korkuyorsun.ne biliyorsun belki çok kolay olack.herkesin söylediği ortak bir nokta var.kulak ver buna.rahat ol.kendini kasma.(umarım ben de yapabilirim) bir de bir çoğumuz başta vajina girişinin olmadığını düşünüyordu.aynayı karşına alıp ıkınırsan yerini de görmüş olursun.şimdiden tebrik ederim.mutluluklar.umarım buraya bir dahaki gelişin hiçbir sorun yaşamadım demek için olur.

merhaba hanımlar.yaklaşık 20 gün önce tanıştım sitenin bu bölümüyle.burda bulunma sebebim sizlerle aynı.4 aylık evliyim ama psikolojim altüst olmuş durumda.gerçi bunu yazarken yıllarca bu sorunla başetmeye çalışan arkadaşları düşünüyorum.ben 4 ayın sıkıntısını omuzlamaya çalışırken onlar kim bilir neler çekti.ama bu site bana ve burada yazılanları okuyanlara umut ışığı oldu.ne kadar sürerse sürsün ben sonlanacağına inanıyorum.
biyolojik olarak sorunumun olduğunu düşünüyordum.doktora gittim.hiçbir sorun olmadığını sadece benden kaynaklandığını,kendimi kastığım,bacaklarımı açamadığım için olmadığını söyledi doktor.bahsettiğiniz jeli ve anestol verdi.bunlarla da olmazsa psikiyatriste yönlendireceğini söylemişti.doktordan sonra atlatacağımı sanıyordum çünkü öyle inandırmıştım ki kendimi kızlık zarı kalın ve ondan olmuyordur diyordum.sonuçta uzun uğraşlarımıza rağmen yine olmadı..ben yine ağlama krizleri geçirecek kadar kötü oldum.kendimle birlikte eşimi de üzüyorum.engel olamıyorum o anki ruh halime.kendimden soğuyorum.bambaşka biri oluyorum adeta..
işte bu noktada bu forumu buldum.ve okudukça kendim gibileri görmeye başladım.yalnız değildim.bir çok kişi bununla başetmeye çalışıyordu.herkes kendi yöntemini,doktorunun verdiği ödevleri anlatıyordu.parmak egzersizlerini ilk okuduğumda kendimi tutamayarak ağladım.yapamam,olamaz diye..günlerce bu nasıl olabilir düşünceleriyle siteyi takip ettim.ve başaranları okudukça ben de kabullenmeye başladım.yapabileceğimi düşündüğüm gün cesaretimi topladım ve denedim.anestol+bebe yağı kullandım.serçe parmağın yarısına kadar oldu.inanamadım.( sizden öğrendiğim bir diğer nokta da şuydu.girişten sonra aşağıya doğru itilmesi ) nasıl çocuklaştığımı anlatamam.sevinçten gülmekten alamadım kendimi.dün tekrar denerken parmağımın bir yere takıldığını hissettim ve refleksif bir hareketle çektim.bir daha da denemedim.
her şeye rağmen yılmayacağım.inanıyorum.başaracağız.[/QU
merhaba cnm öncelikle bu hastalığın sadece psikolojik olduğunu untma ve böyle kararlı devam et cnm ancak böle baş:lepi:arılı olabilirsin cesaret,azim,sabır kesinlikle sende başaracaksın

slm iyi akşamlar arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza sorunum şu 1 hafta sonra evleneceğim ve ben ilk geceden çok korkuyorum bunu arkadaşıma anlattığımda vajinusmus olabileceğimi söyledi :( ne yapacağım bilmiyorum ilk gece ne yapacağım nasıl davranacağım of of bana yardımcı olabilir misiniz :(:(:(

cnm hiç sıkma canını dur bakalım dereyi görmeden paçalrı sıvama cnm kendini hiç sıkma korkmak ayrı şey herkes genelde korkuyor ama bu vajinusmus olacaksın anlamına gelmez inş hayırlısı ile hiç bişey olmaz herşey yolunda gider cnm benim

tebessum 26 öncelikle teşekkür ederim.seni takip ediyordum.sen ve diğer arkadaşlar yazdıklarınız ve yaşadıklarınız bize ışık oluyor.inanıyorum.düşünce gücüne bu denli inanan biri olarak üstesinden geleceğim.ve gelip benden sonrakilere ışık olacağım sizlerle beraber

bende kesinlikle inanıyorum cnm benim keşke daha önce burası ile daha önce tanışmış olsaydım bende kesinlikle kendim başarırdım o zaman hadi inş iyi haberlerini bekliyoruz cnm

canım,benim önümde çalışmalarım için bir hafta var.ondan sonraki bir hafta da muayyen dönemim olacak.bayram tatilinde başarmış olarak yazmak istiyorum buraya.gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri.

canım çok soru sorarak senide meşgul ediyorum ama lütfen kusura bakma.sen hangi kremleri kullandın? içeriye krem süremem ama dış bölgeye sürersem giriş anında acıyı azaltırmı?

akasya fırsatım olmadı giremedim dün nete.girişi bulmadan önce çevresine sürüp emlayı denemiştim ama ilkinde başaramamıştım.başaramlarda var ama.sen yerini bul parmakla korkuyosan çılgınca olacak belki ama eşin przrvatf taktığığında emlayı fındık kadar onun ucuna sür çok zorlamadan öyle göndermeye çalış içeri,sonra bacaklarını iyice kapatıp sık ilerlesin içerde.belki işe yarar orası uyuşur.sonra bi cesaret oraya dokunmaya çalış gerisi bunuda başardım derken gelir belki.gelişmeleri haberdar et canım(parmaktan korkup pe..nsten korkmadığım için aklıma gelmişti:)ama gerek kalmamıştı,belki işe yarar)

artık deneyebilirmyim 2 parmak 1 boğumdan sonra.2 parmak 2 boğum denemedim dün akşam 2 parmak 1 boğum yapabildim biraz ağrım oldu ama yaptım da p..denemesine nasıl geçicem bilemiyorum...ben önce p.. başı deniycez sonra tamamını deniycez gibi anlamışım sanırım..

canim doktorlarin tavsiye ettiği iki parmak 3 boğumdan sonra denemek penisii. kesinlikle penis denemesi önermiyolar egzersizler bitmeden. bence sen de önce 2 parmak 3 boğumda rahatladıktan sonra penis denemesine geçebilirsin. Kendini garantiye al az kalmiş zaten yolun sonuna gelmişsin nerdeyse zaten bi haftaya taş çatlasin 2 parm. 3 boğum yaparsin. az daha sabret opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşım öncelikle seni tebrik ediyorum sabah sabah beni ağlattın ama sayende cesaretlendim biraz.senağlamaben yeni katıldım aranıza arkadaşlar lütfen bana da yardım edin 1.5 yıllık evliyim ve artık kaderimi değiştirmek istiyorum ben de ilk başta yerini bilmiyodum hatta bakmaktan bile korkuyodum sonra kendi kendime bunu yendim.kadın doğuma gittim krem verdi olmadı psikiyatriye gittim sakinleştirici verdi 1ay kullandım bi de ilişkiden yarım saat önce kullanılan sakinleştirici verdi hiç biri işe yaramadı sakinleşmiyodum bile ve bunlar da olmayınca psikolojim daha da çok bozuldu çok inanmıştım çünkü sonra yılmadım mum denedim yapamadım elime ince eldivenlerden giyip bebek yağı sürüp denedim yatarak olmuyo ama çömelir pozisyonda ancak işaret parmağımın ilk boğumuna kadar ilerleyebildim yani tek parmak tek boğum ve devam edince bi duvara çarpıyo gibiyim yapamıyorum ilerleyemiyorum emla demişsiniz bunun hakkında bilgi verir misiniz bi de lütfen beni de aranıza alın artık ağlamak istemiyorum ve kocamı mutlu etmek istiyorum lütfen

emlayı mutlaka dene mutsuzmelek.biraz geç oldu cevabım ama giremiyordum nete.gelişme varmı mutlumelek olma yolunda?

of kızlar ya acaytip moralim bozuldu. bu ilk girişteki ve ilişki sırasindaki sızı için öyle internette bakiniyordum. şöyle bişey buldum;

Genel Tanımlama: ; Aşağıdaki vajinismus belirtileri ile ilgili açıklamalardan her hangi biri sizin durumunuzu tanımlıyor mu? ;

·“Birleşme sağlanıyor ancak hareket etmek canımı acıtıyor ve durmak zorunda kalıyoruz.”;
·“Bugüne kadar hiç acısız cinsel birleşme gerçekleştirmedim”;
“ılişkiye girmeye teşebbüs ettikten sonra yanıcı tarzda bir acı hissediyorum.”

Bunların hepsi bende var. Ayrıca ben üstte değilken hala penis denemesi yaparsam eğer itiyorum kaçıyorum.

Ben kendimi yendim diyte rahatlatirken bu nerden çikti şimdi. Ben yenmemiş miyim şimdi hala vajinismus mu bu?

Kafayi yiycem sizce durumum ne ya cidden daraldim :(((((((((((((((((((((((

Back