3.500TL ye tedavi oldum canım.
of of of bu işten rant sağlamaya çalışanlar gitgide artmış.Üzüldüm bu kadar paraya yazık valla.Sonuçta kurtulduysan sevinirim ama inan kendi çabamızlada halledebiliyoruz.Geç oluyor güç olmuyor.Yeterki bir cesaret egzersizlere başlayıp belli bir düzende her gün belli sürelerde sürdürelim.Mutlaka ilerleme kaydediliyor.Ben internetten bir başka siteden arkadaşlarla yardımlaşarak egzersizleri belli düzende yaparak daraldığımda bunaldığımda birbirimize danışarak 1,5 yılda halledemediğim meselemi 1,5 ayda çözdüm.Ve 2 sene geçti üzerinden çok mutluyum şükürler olsun.Tekrarlamadı yada bir daha zorluk yaşamadım.Şimdide hamişim Allahın izniyle.Rabbim herkesi bu sıkıntıdan tez zamanda kurtarsın.İsteyin başaracağınıza inanın ve başlayın egzersizlere.
Önce nefes egzersizi.Derin nefes almayı öğrenmeniz gerek.Burundan alıp ağızdan yavaş yavaş vererek ve göğüsü değil karnınızı şişirerek nefes almak.
Sonra kegel egzersizi yani vajeni sıkıp bırakmak.Wc de idrarınızı yaparken birden tutun sonra tekrar devam edin tutun devam edin.Bu şekilde vajeni nasıl sıkıp bırakacağınızı vajene nasıl egzersiz yaptıracağınızı öğrenmiş olursunuz.Oturduğunuz yerde bile yapabilirsiniz.
Sonrada parmak egzersizlerine başlamak ve istikrarlı bir şekilde devam etmek.Elinize eldiven geçirip jel sürerek (gleit-gelen yada ultrason jeli olabilir)ilk önce serçe parmağınızın ilk boğumunu vajene itmeye çalışarak başlayabilirsiniz egzersizlere.İlk deneme her zaman biraz zordur.Ama pes etmeyip devam eder ve serçe parmağınızın yada işaret parmağınızın ilk boğumunu aldığınızda (ki bu bazen yarım saat bile sürebiliyor kişiden kişiye değişiyor süresi) yapabileceğinize inanıp sonraki günler 2.ve 3.boğumuda alıp 2. Ve en son 3. parmağa geçtiğinizde kendinize inanamıyorsunuz.Pes etmemek ve her gün belli düzende egzersizlere devam etmek çok önemli.Bir günde çözülmesini beklemeyin.Bu hastalığa bir günde yakalanmadık haliyle bir gündede kurtulmayacağız.Başaran vardır belki bir günde o da kişinin iradesi yapısıyla ilgili.Ama siz asla başlarken kendinizi zaman faktörüyle şartlamayın.Yoksa yorulup pes edersiniz bütün emeğiniz boşa gider.2 haftada çözende var 6 ay da çözende.Sonuçta bu egzersizlere başlayan ve devam eden herkes başardı.Sizde başarabilirisniz.Korkmayın ve başlayın.
Parmak egzersizleri devam ederken p...n..s egzersizinede başlayabilirisiniz.Eşinizle denemeler yapabilirsiniz.Mesela 3.parmağa geçtiğinizde eşinizden talepte bulunup hangi pozisyon size uygun geliyorsa (alt yada üst) o şekilde p..n..s denemelerine başlar ve ne kadar ilerlediğinizi görürsünüz.Başta hepsini alamayabilirsiniz ama denemeye devam ettikçe göreceksiniz ki bir gün hepsi bitmiş olacak.Hatta gerçekten başardımmı bittimi yani bu kadarmı diye şaşıracaksınız.
Bu anlattıklarım masal değil.Bunları bizzat yaşayan arkadaşlarımdan biriyim sadece.Sitedeki bütün arkadaşlarımla bu sıkıntıları paylaştık amma erken amme geç birbirimize destek olarak başardık çok şükür.
Sizde inanın ve başarın.Ben başaralı 2 yıldan fazla oldu bu nedenle egzersizleri kendi dilimle anlatmaya çalıştım mümkün olduğunca anlayacağınız dilde anlatmaya çalıştım.Bu anlattıklarım bir liste halinde tek tek maddeler halinde sıralı aslında.Bulursam burayada koyarım.
Allah yardımcınız olsun... İnanıyorumki hepiniz başaracaksınız ........kaydirigubbakcemile5