Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Öncelikle yazınız için teşekkür ederim bende vajinismusu olanlardanım parmak egzersizlerine başladım ama nasıl yapacağımı bilemiyorum sanki doğru yöne veya açıdan yapamıyomuşum gibi hissediyorum bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Öncelikle yazınız için teşekkür ederim bende vajinismusu olanlardanım parmak egzersizlerine başladım ama nasıl yapacağımı bilemiyorum sanki doğru yöne veya açıdan yapamıyomuşum gibi hissediyorum bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Bende vajinismusu parmak egzersizi ile yendim. Öncelikle biraz vajina incelemesi yapmakla başlamanızı öneririm ayna karşısında nefes ve kegel egzersizi yaparak inceleyin biraz. Sonra kendinizi rahat hissetme seviyenize göre ister işaret isterseniz de daha küçük olduğu için serçe parmakla başlayın. Parmağınızı vajina girişine yerleştirip hafif daireler çizerek hareket ettirin. Tabi öncesinde bol kayganlaştırıcı sürmeyi unutmayın. Parmağınızı hafif hafif itin gittiğini hissedeceksiniz. Eğer ilerletemez takılırsanız elinizi çekmeden bekleyin hafifçe dairesel hareket yapmaya devam edin kaslar gevşediğinde ilerletmeye devam edin. İlk girişte sonra hafif popoya doğru eğerek ilerletmek gerekiyor bunu zaten zamanla keşfedeceksiniz.Takıldığınızda derin nefes alıp mum üfler gibi vererek rahatlayabilirsiniz. Başka sorunuz olursa bildiğim kadarıyla yanıtlarım ☺

Çok teşekkür ederim

Merhaba 5. Ayıma gireceğim gerek hayat yoğunluğumuzdan vs vs hala tık yok vemcaine yerine bu spreyi vermişler nasıl kullanmam gerektiğini bilemedim düz sıktım ama bir etki göremedim lütfen yani lütfen artık tam anlamıyla yardımcı olabilir misiniz öncesinde doktora gidip tedavi olmadım en ileri gittiğim bayram ilk günüydü köpek gibi bir pozisyondaydım yüzüm üst vücudum yatağa yatık kalçam hafif yukarıda deneye deneye öyle biraz alışmıştım önceleri daha çok kasıyordum o pozisyon ve o an biraz alıştım sanki çok az kalmış gibiydi hafif acı hissettim ama devam edemedik o bölgeyi penisi hissettim ama sanki tam önünde yani sonrasında deneyemedik sonra bayram cart curt kaldı yine lütfen yardımcı olun bunların etkisi olur mu krem sprey sadece psikolojik rahatlatma kendini kandırma mı ney bunalıma gircem bıktım artık isyana geçiyom birşey yapasım gelmiyor burada medet ummak da bilmiyorum değişik geliyor herkesin işi gücü var benmke ilgilenemez sadece başlara nazaran o bayram günü denediğimiz derin nefes alıyorum ve direndim sanki kalçamı bi an havaya kaldırsam olacaktı ama o acıyı tam anlamı ile hissetneye cesaret edemedim kayganlaştırıcı olarwn da bebe yağı kullanıyox yardımlarınızı önerileriniz bekliyorum moralim bozuk hassasım üsluba da çok takılıyorum hassas olduğum bi konu old için ona göre yanıtlarsanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden

Eklentiler

• image.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba,
Belki birine yardımcı olabilirim diye bu hastalığı nasıl yendiğimi anlatmak istiyorum.Siteye üye olmadan aylarca bu sayfayı okuyup ağlıyordum.Yenince yazıp ben de birilerine destek olmak istedim.Öncelikle bu hastalıkta kişiye özel tedavi çok önemli.Birinde işe yaramayan diğerinde yarayabilir.Ben iki yıl boyunca bu hastalıkla mücadele ettim.İlk defa ilişkiye girmeyi denediğimde şiddetli acım ve kanamam oldu.Ama kanama ve acı olduğu için tam ilişki yaşanmasa da önemli kısmını atlattığımızı düşünmüştüm.İşin aslı öyle değilmiş.Doktora gittiğimde hala bakire olduğumu söyledi.Zarın biraz kalın ve etli olduğunu bu şekilde de ilişki yaşayabileceğimi ama biraz zorlanabileceğimi söyledi.Sonrasında bir buçuk yıla varan erteleme sürecim başladı.Bir süre sonra eşimle aramızda bu meseleden kaynaklı görünmeyen ama derinde bu meseleden kaynaklanan gerginlikler oldu ister istemez.Bu sefer başka bir doktora gittim.O da benzer şeyleri söyleyince küçük bir operasyon geçirmem gerekti.Hafif uyku halindeyken zara kesi atıldı.Operasyon sırasında hiç kanamam olmamış.Bir ay boyunca ilişki denememiz yasaklandı.Sonrasında ise yine başarılı olamadık.Hep kaçındığım dilatörlerden aldım.Çünkü son çaremdi.İlk boyunu sorunsuz kullanabildim ama sonrasında başarılı olamadım.Bu süreçte yaşanan yıkım ve eksiklik hislerinden hiç bahsetmiyorum çünkü zaten bunu okuyorsanız aynılarını yaşıyorsunuzdur.
Şimdi ben de işe yarayan programdan bahsetmek istiyorum.
1-Öncelikle kendimize sürekli vajinanın esnek bir yapıda hatırlatıyoruz.Ama bunu kendimizi azarlamadan şefkatli bir şekilde hatırlatıyoruz.
2-Nefes çok önemli.Diyafram nefesinden bahsediyorum.Lütfen bunu aksatmadan yapın.Ben de bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum.
3-Bizim asıl ihtiyacımız olan "Pelvik Taban Gevşetme".Lütfen Kegel yapmayın.Önce gevşemeyi öğrenmemiz lazım.Sonra kasları kontrol edeceğiz.Youtube aracılığıyla video bulabilirsiniz bu egzersizleri.Her gün,özellikle de ilişkiye gireceğimiz gün yapıyoruz.
4-Perine masajı önemli ama ben yapmadan yendim.Yapanlar çok işe yaradığını söylüyor.Denemeyi düşünüyorum.
5-Denemeden sıcak bir duş almak da insanı gevşetiyor.
Şimdi ilişki sırasında ne yaptığımı anlatayım:
1-Ön sevişmeye önem verdim.Gerçekten ıslanmış olmanız gerekiyor.Ben kayganlaştırıcı kullanmadım.Bedenimin kendiliğinden hazır olmasını istedim.Siz kullanabilirsiniz tabii bu benim tercihimdi.Kullanırsınız da vajina ph değerine uygun olmasına dikkat etmelisiniz.
2-Belimin altına küçük bir yastık koyarak destekledim.Giriş olmadan derin bir diyafram nefesi aldım ve nefesi mum üfler gibi ağzımdan verirken ilişki gerçekleşti.Nefesi verirken aşağıya doğru gevşetiyorsunuz kendinizi.
Ağrı acı hissetmedim.Çok az pembemsi kanamam oldu.Sonrasında birkaç gün hafif beni çok da rahatsız etmeyen tahriş hissi oldu.Sonrasında da ağrı,acı yaşamadan ilişki yaşayabildim.İnşallah yazdıklarım birinin işine yarar.

Tebrik ederim.. Peki bu iki senede istek azalması yaşadınız mı? Kuruluk vs.. Ben de bir sene vajinismustum o yüzden şimdi ıslanmada biraz zorluk yaşıyorum. İlişki oluyor ama

Tebrik ederim.. Peki bu iki senede istek azalması yaşadınız mı? Kuruluk vs.. Ben de bir sene vajinismustum o yüzden şimdi ıslanmada biraz zorluk yaşıyorum. İlişki oluyor ama
İsteksizlik yaşadım ama sorunu aşınca çabuk adapte oldum.Kuruluk sorununu da aşana kadar denemelerimde yaşadım.Aştıktan sonra yaşamadım.

Merhaba pelvik taban ve kegel farkı nedir tatmin edici doğru bir içerik bulamadım youtube da da bana yardımcı olabilir misiniz özelden kaynak da ekleyerek rica etsem teşekkür ediyorum

İsteksizlik yaşadım ama sorunu aşınca çabuk adapte oldum.Kuruluk sorununu da aşana kadar denemelerinde yaşadım.Aştıktan sonra yaşamadım.
Merhaba pelvik taban ve kegel farkı nedir tatmin edici doğru bir içerik bulamadım youtube da da bana yardımcı olabilir misiniz özelden kaynak da ekleyerek rica etsem teşekkür ediyorum
Mesaj olarak attım size.Ama link atamadım mesajla kabul etmedi.Herkes görsün diye buradan da yazacağım.Youtube'a Celina Stomboli Rodriguez Pelvik Taban Gevşetme yazın.Video Türkçe ve ben Pelvik Taban Terapistine de başvurdum o da nefes egzersizi ve videodaki hareketleri verdi.Boşuna gitmiş oldum ona da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…