• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kliniğe gitmeden çözülüyor. Ama bir süre sonra (yani ilişkiye girdikten sonra bile bir süre sonra acı hissedenler için) kendinizi tanıyıp cinsel ilişki sırasında zevk almaya devam etmek için ihtiyacınız olan şeyleri anlamanız gerekiyor. O aşamaya kadar da istediğiniz dilatörle (trendyolda var) ve burada bahsedilen egzersizlerle yenebilirsiniz. Yenmekten kastım hiçbir şey hissetmeden içimize bir şeyler almak. Bu noktaya belirli kasları kullanarak geliyoruz. Beyin bunu kabulleniyor. Hatta ilk denemede girdiğinde aaa girmiş diye şaşıracaksınız hiç hissetmediğiniz için.
Burada herkese etiketlenen bir egzersiz postu var. Onu bulup onunla deneyip karar verebilirsiniz💐
(şunu da eklemek istiyorum ben o posttan anlamamıştım bunu:kegel egzersizinde objeyi içimize doğru iterken tuvaletimizi yapar gibi o kası kasıyoruz. Yoksa sızlıyor. Tutar gibi değil yapar gibi)
Her şeyi anlatmadım ama gerekirse yine sorabilirsinizzz💐
Lütfen herşeyi anlatın. Çünkü hiç bir cinsel bilgisi olmayan bir insanım doktora da gittim yok olmuyor nabıcam ne edicem artık bilmiyorum

Hepinize değerli destekleriniz için çok teşekkür ederim. Kliniğe gitmeye karar verdim sanırım. Reklam gibi olmayacaksa Nafize Hanımdan online terapi almayı planlıyorum kendisinden terapi alanlar bilgi verebilir mi acaba. Yada online olarak vajinismus tedavisi alan var mı?

Hepinize değerli destekleriniz için çok teşekkür ederim. Kliniğe gitmeye karar verdim sanırım. Reklam gibi olmayacaksa Nafize Hanımdan online terapi almayı planlıyorum kendisinden terapi alanlar bilgi verebilir mi acaba. Yada online olarak vajinismus tedavisi alan var mı?
Ben Nazife hocanın kliniğine gitmiştim, online nasıl bilmiyorum ama Nazife hoca benim için en doğru doktordu. İnşallah sizin için de öyle olur, güzel haberlerinizi bekliyoruz.🍀💜

Bugün doktora gittim kızlık zarımın kalın olduğunu söyledi ve olması gerekenden farklı yerde delik varmış üst tarafta operasyon ile alırız dediler başına gelen var mı
ya bu konuda net konuşmak istemiyorum ama benim gittiğim doktor bir hastasını söylemişti kalın demişler o kullandığı kremler sayesinde esneklik sağlatıyor bu arada oraya o yüzden onun bile kolay oldu sonra demişti başka doktorlar o hastasına ameliyat olabilirsin demiş mesela... ama bu kişiden kişiye göre değişir belki gerçekten ameliyat olmanız gerekebilir doktor zaten gerçekten ameliyat olması gereken kişiye ben de işlem yapıyorum demişti bir de çünkü. başka doktorlara da sorun diye söylemek istedim bu alanda uzman kişiye gitmek lazım çünkü

Bugün doktora gittim kızlık zarımın kalın olduğunu söyledi ve olması gerekenden farklı yerde delik varmış üst tarafta operasyon ile alırız dediler başına gelen var mı
Başka bir doktora daha görünün derim tek doktorla hemen işlem yaptırmayın o da aynı şeyi söylerse o zaman operasyon yaptırırsınız

Kızlar, oradaki kasları nasıl rahatlatabiliriz? Acı olduğunda kegel vs hepsi gidiyor bende panik oluyorum. Artık acı olsun istemiyorum. Kası rahatlatma ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim

Kızlar, oradaki kasları nasıl rahatlatabiliriz? Acı olduğunda kegel vs hepsi gidiyor bende panik oluyorum. Artık acı olsun istemiyorum. Kası rahatlatma ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim
Birebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.
Acı geçtiğinde devam edebiliriz.
Bi de kendinize hep telkin edeceğiniz bir cümle olabilir, ben çok güçlüyüm, ben bir kraliçeyim, hiçbir şey hissetmiyorum gibi😅 kendi uyguladıklarımı yazdım, başka arkadaşlar mum filan yakıp ortam da oluşturuyormuş.
Bir de kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, fındık kadar kullanılıyor diye biliyorum.

Birebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.
Acı geçtiğinde devam edebiliriz.
Bi de kendinize hep telkin edeceğiniz bir cümle olabilir, ben çok güçlüyüm, ben bir kraliçeyim, hiçbir şey hissetmiyorum gibi😅 kendi uyguladıklarımı yazdım, başka arkadaşlar mum filan yakıp ortam da oluşturuyormuş.
Bir de kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, fındık kadar kullanılıyor diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum 😂 nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı 😢

Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum 😂 nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı 😢
Bırakın eşiniz git gel yapsın. O acı elbet hafifleyecek. Çünkü genişliyor. Sonra rahatlıyorsunuz.

O acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını 😅 yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünkü💪❤️

o acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,
eğer tam girişte hala acı duyuyorsanız orası kuru olduğu içindir, ona göre kayg. vs kullanın

O acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını 😅 yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünkü💪❤️
Panik yüzünden kası açamıyorum bence ve ilginç olanıda p.. başı giriyor onu ilerletmeye çalışınca acı yüzünden beynim uyuşuyor gibi oluyor bunu aşabilsem bitti aslında. Baskı hissi yok, tek derdim o yanma hissi. Yendiğim dakika tabiki haber ederim ☺️

o acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,
eğer tam girişte hala acı duyuyorsanız orası kuru olduğu içindir, ona göre kayg. vs kullanın
Acıyı hissettiğim an duruyoruz, geçer gibi olunca ilerlerken acı eşiği birden yükseliyor buna dayanamıyorum 😞

Back