• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İinşallah geçer o his ya ben eşli denemelerin bazılarında o hissi alıyorum devam edemiyorum bazılarında da hiç olmadan ilerliyo mesela kasılıyorum diye düşünüyorum o yüzden . Spreyi bırakıcam inşallah bakalım teşekkür ederim
Merak etmeyin bir an mnce spreydiz deneyin anlarsınız demek istediğimi :) bende gözümde büyütmüştüm ana öyle feğilmiş. Hatta spreyli iken ilk girişlerde hissizlik oldupu için doğru nefes alıp veremiyorsun ne hissettiğini bilmediğin için daha bi karmaşa yaşıyorsun. Spreysiz daha kolaymoş diyenilirim . Hemen deneyin bence / bana da yorumunuzu yapın:)

Anladım ilk girşte biraz kasmamak lazım kadmayınca hissetmeyebiliriz belki . Spreyi bıraktım dediniz bende bırakmayı düşünüyorum çok fark var mı peki spreysiz
İşte soreyliyken kasıp kasmadığımı bile algılamıyordum o an. Şimdi spreydiz algılar daha açık oluyor daha iyi hissediyorum

İinşallah geçer o his ya ben eşli denemelerin bazılarında o hissi alıyorum devam edemiyorum bazılarında da hiç olmadan ilerliyo mesela kasılıyorum diye düşünüyorum o yüzden . Spreyi bırakıcam inşallah bakalım teşekkür ederim
Ben sprey bırakmayı doktora muayene olmaya gittiğimde karar verdim. Genel bir musyene için doktora gittiğimde alttan muayene yapacağını söyledi. Biraz korktum ilk kez olacağı için. Sonra yapınca hiç acımadıpını hiç düşünsüğüm gibi olmadığını görünce ilişkiden bile daha kolay gelince kendi kendime dedim ki sanırım sprey daha çok strese sokuyormuş beni. Spreysiz daha iyi olur diye dişindüm o an

Merak etmeyin bir an mnce spreydiz deneyin anlarsınız demek istediğimi :) bende gözümde büyütmüştüm ana öyle feğilmiş. Hatta spreyli iken ilk girişlerde hissizlik oldupu için doğru nefes alıp veremiyorsun ne hissettiğini bilmediğin için daha bi karmaşa yaşıyorsun. Spreysiz daha kolaymoş diyenilirim . Hemen deneyin bence / bana da yorumunuzu yapın:)
Tamam canım bende bırakıcam inş zaten az kullanıyodum ama artık bırakmanın zamanı geldi bencede

vajinal botoks ile kolayca üstesinden gelinebilecek bir konu ama her doktor yapmıyor dr bahar aksünger bu konuda başarılı diye biliyorum

Kaldirilmadi ya yok oyle birsey 2 hafta once aldim daha. O eczanelerin ellerinde yoktur sadece. Primolut aliyorum ben yoksa muadilini verin deseydin
Merhaba, primolut ilacına nerden ulaştınız acaba? İstanbulda hiçbir eczanede bulamıyorum acil de ihtiyacım var elinizde mevcutsa veya ulaşabilirseniz ücreti ile almak isterim 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar..
Ben 6 aylık evliyim ve ilk geceden beri bu sorunla uğraşıyorum malesef.. 😔
Her seferinde eşime bu sefer olacak diyorum ama yine hüsran yine hüsran.. Artık eşimde de sorunlar olmaya başladı.. isteksizlik başta olmak üzere.. 😔 fizyolojik sorunlar ortaya çıkmaya başladı..
Kimseyle paylaşamıyorum çok utanıyorum..
1 kere doktora gidebildim.. muayene etmesine bile izin vermedim neredeyse bendeki öyle bir korku.. 😔
Terapi ile tedavi olmak maddi olarak imkansız benim için..
Aylardır sabah 7 lere kadar uyumuyorum sürekli düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum..
Birkaç defa kendimi sıktım zorladım sadece minicik bir temas oldu, parmak ucu kadar bir giriş diyelim..
Sayfaları okuyup dilatör aldım 3 ay kadar önce bir kere denedim en küçük ucunu ancak değdirebildim ilerletemedim..
Bugüm tekrar denemek için çıkardım ama olmadı yine.. 😔
Şuan ağlayarak yazıyorum.. ben bu sorunu nasıl aşacam.. ne olur yardım edin..
Bir yol gösterin.. 😔😔😔

Merhaba arkadaşlar..
Ben 6 aylık evliyim ve ilk geceden beri bu sorunla uğraşıyorum malesef.. 😔
Her seferinde eşime bu sefer olacak diyorum ama yine hüsran yine hüsran.. Artık eşimde de sorunlar olmaya başladı.. isteksizlik başta olmak üzere.. 😔 fizyolojik sorunlar ortaya çıkmaya başladı..
Kimseyle paylaşamıyorum çok utanıyorum..
1 kere doktora gidebildim.. muayene etmesine bile izin vermedim neredeyse bendeki öyle bir korku.. 😔
Terapi ile tedavi olmak maddi olarak imkansız benim için..
Aylardır sabah 7 lere kadar uyumuyorum sürekli düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum..
Birkaç defa kendimi sıktım zorladım sadece minicik bir temas oldu, parmak ucu kadar bir giriş diyelim..
Sayfaları okuyup dilatör aldım 3 ay kadar önce bir kere denedim en küçük ucunu ancak değdirebildim ilerletemedim..
Bugüm tekrar denemek için çıkardım ama olmadı yine.. 😔
Şuan ağlayarak yazıyorum.. ben bu sorunu nasıl aşacam.. ne olur yardım edin..
Bir yol gösterin.. 😔😔😔
Merhaba tekrardan, aparatla çalışmaya hazır değilsen önce ayna karşısına geçip vajinanı incelemelisin. Ellerinle aralayarak oradaki yapıyı incele dışarıdan sadece dokun ıkınma hareketleri yaptığında ordaki hareketleri incele. Sonrasında da parmak veya en küçük aparatı sadece dışarıda dokundurarak dolaştır temasa kendini alıştırmış olursun. Adım adım ilerlersen ürkütücü olmayacak ama kendini çok fazla zorlayıp strese sokma. Bunları yaptıktan sonra yavaş yavaş ilerleyelim neler yaptığını burda yaz sonrasında :)

Merhaba tekrardan, aparatla çalışmaya hazır değilsen önce ayna karşısına geçip vajinanı incelemelisin. Ellerinle aralayarak oradaki yapıyı incele dışarıdan sadece dokun ıkınma hareketleri yaptığında ordaki hareketleri incele. Sonrasında da parmak veya en küçük aparatı sadece dışarıda dokundurarak dolaştır temasa kendini alıştırmış olursun. Adım adım ilerlersen ürkütücü olmayacak ama kendini çok fazla zorlayıp strese sokma. Bunları yaptıktan sonra yavaş yavaş ilerleyelim neler yaptığını burda yaz sonrasında :)
Evet sanırım henüz aparata geçmeye hazır degilim..
bu aksamdan itibaren ayna karsisina gecip inceleme ve ufak dokunuslarla temas etmeye baslayayim..

vajinal botoks ile kolayca üstesinden gelinebilecek bir konu ama her doktor yapmıyor dr bahar aksünger bu konuda başarılı diye biliyorum
Reklam olduğunu düşünüyorum. Çünki ben şahsen yaptırtım vajinal botoks hem de iki kere hiç bir etkisi olmadı. Tamamen psikolojik bir durum bu.

canım kızlar mücedeleci kadınlar süreç nasıl ilerliyor sizleri merak ediyorum😍egzersizler nasıl gidiyor foruma kimse yazmamış 🥹

Merhabalar bayadir yazmıyordum. Bu süreçte arkadaşım Zezeportuga 🌺bana destek veriyordu özelden. Onunla birlikte dördüncü aparata kadar ilerledim. Eşimle de iki parmak yapabiliyorum artık. Bu hafta full izin alıp evde egzersizler yaptım. İşten uzaklaşmak psikolojik olarak bana iyi geldi. Benim için son adım artık eşli birleşme biliyorum, bugün yarın regl de olacağım ondan dolayı acaba hemen bu akşam eşli deneme yapsam mı yoksa şu regl biraz aradan çıksın da yine aralıksız egzersiz ve eşli denemelerle mi ilerlesek pek emin olamadım, siz ne dersiniz?

Back