- 29 Ekim 2022
- 248
- 188
- 23
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #261.941
Vajinismus bi hastası daha tedavisinin ortasında hamile kalmış ve tedaviye devam edememiş o yüzden doğum kontrol hapını şart koşuyor.Ben beş seansta yenmiş ve yüzde yüz kurtulmuş biri olarak ilişkide hiçbir bir sorun yaşamıyorum. Zevk zamanla oldu elbette ki. Sadece ilişki de değil normale binen, su an sürekli doktora gitmek zorundayım kolayca spekulum, vajinal ultrason oluyorum her muayenemde. Günde iki defa vajinal fitil kullanıyorum. Yani önceden düşünürken bile baygınlık ve atak geçirmeme neden olan düşünceleri şimdi su içmek gibi kolay ve normal hâle getirdim. Terapist ya da kadın dogumcu yapamaz değil önemli olan sizin için doğru uzman olup olmadığı. Su an zaten ilişki yaşamadığınız için hapa gerek yok, isterseniz yenince eşiniz prezervatif kullanır. Birkaç yerle daha görüşüp tedavi süreleri ve yöntemleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Benim de zihnimde "acaba" yarattı doktorunuz. Ama en iyisini siz bilirsiniz elbette.
Biraz araştırdım erkek psikolog var biri yorumda 40 gün süreçte vajinismusu yendiğini söylemiş. Baya adamın yorumları iyi ama işte erkek aslında erkek doktorlar daha ilgili, daha çok açıklama yapıyorlar.
Hayatımda bir ilk yapıp erkek doktoruna gitmek olacak bakalım biraz tecrübe edinmek iyi olacak.