• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Gözükmedim.Denemelerimiz oldu başta acı hissetmiyorum ama bir süre sonra yanma hissediyorum ve ilerlemek istemiyorum eşim az kaldı diyor ama maalesef devam edemiyorum korkumu yenemiyorum.
Eşini dinleyebilsen keşke ama işte dinleyebilsen adı vajinismus olmazdı. O yanma idrar kesesine yapılan baskıdan canım aynılarını hepimiz yaşadık. Jinekologa gözükmeni isterdim çünkü fizyolojik bişey var mı diye bakılırdı. Dilatöre nasıl bakıyorsun. Biz burada dilatörlerle yendik

Doktora gozukecegim.Dilatör denemedim ancak dediğiniz gibi dilatörle yenen bircok kadının yazısını okudum burda.Nerden nasıl başlasam onu bilmiyorum.
Öncelikle jinekolojik muayene olman gerek o sana sadece dışardan bakıp ilişkiye engel bi durumun olmadığını söyleyecek onu bilmek seni çok rahatlatacaktır. Sonrasında kendin yapabilcek durumdaysan ki ilk girişte problem olmuyor sonradan yanıyor demişsin kendin yapabilcek gibi duruyorsun ☺️ dilator seti alıp egzersizlere başlayabilirsin. Ben parmak egzersizi ile yendim yapabilirim parmakla dersen izlediğim yolu anlatabilirim

Kızlarım ben kendim yenmeden önce bir jinekologa gittim. Verdiği cevaplar beni yeterince tatmin etmedi. Sonra tesadüfen burayı keşfettim kendi kendine yenen arkadaşlarla konuştum çoğu aparatı parmak egzersizlerle yendiğini söyledi ve ben de başaramazsam doktora giderim diyordum
burada edindiğim bilgilerle deneyimlerimle yendim. Bazı notlar falan aldım ara ara bunları zaten buradan paylaşıyorum. Bunları en baştaki sayfaya yazayım oradan görürsünüz.
Yenen diğer arkadaşlarım da özetle bana yazmak isterlerse yazsın onları da paylaşırım.

Şöyle de bir şey var burada tedavi paylaşmak anlatmak yasak. Kendi edindiğimiz tecrübelerimizi paylaşabiliriz.

İyi aksamlar herkese cok zor durumdayim ben artik pes ediyorum basarsmiyorum kimsenin motivasyonunu dusurmek istemem ama uc dilatorden otesi yok bende yarin kadin doguma gidicem gecen denedigimizde beceremedik bugun denedik olmuyor korkumdan ittiremiyorum korkumu asamiyorum cok biktim cok yoruldum artik

İyi aksamlar herkese cok zor durumdayim ben artik pes ediyorum basarsmiyorum kimsenin motivasyonunu dusurmek istemem ama uc dilatorden otesi yok bende yarin kadin doguma gidicem gecen denedigimizde beceremedik bugun denedik olmuyor korkumdan ittiremiyorum korkumu asamiyorum cok biktim cok yoruldum artik
Biraz cesaret, ağzından nefes ver verirken ıkın ve nolcak olsun diyip popoya doğru eğim verip güçlüce ittir korkma inan olcak

Biraz cesaret, ağzından nefes ver verirken ıkın ve nolcak olsun diyip popoya doğru eğim verip güçlüce ittir korkma inan olcak
Yok cesaretim parmagimi bile sokamiyorum dr da diyecek psiyatriye git ona da gittimtedavi diye ne yapsam daha kotuye gidiyorum istemiyorum artik bosansam ona da cesaretim yok

Back