Stres hepimizde oluyordu bence ama önemli olan strese kendimi bırakıp panik haline bürünmemek, stres illaki olacak. Zamanla zamanla azalıp bitecek. Vajinismusla mücadele edip hemen zevkten dört köşe olan kim var ya, kim bunlar kim
Bu işin öyle zevk dolu formülü varsa ben de rica ediiciiiiimm
Birliktelik için bence biraz ilişkiye alışmak gerekiyor, zevk gerçekten çok sonra. Ki bende hâlâ yok yeneli birkaç ay oldu daha. Ama diyorsan ki eşime karşı da bir yükselemiyorum işte onun için biraz çaba sarf etmek gerekiyor. Çünkü başladığın bir yakınlaşmanın istediğin şekilde sonuçlanmayacağını düşününce insan "aman ne gerek var zaten hâlâ vajinismusu yenemedim, nasılsa birliktelik olmayacak" kafasına giriyor. Biraz açık konuşacağım. Ben de bir ara öyle oldum. Ama eşimle benim keyif alacağım şeyler, noktalar, eylemleri keşfettik o süreçte. Çünkü benim keyif almam eşimi de mutlu etti, illaki penetrasyon olmasına gerek yok. Zaman içinde denedikce böyle şeyler benim o öldü herhalde dediğim libidom yavaş yavaş yerine geldi, zevk katsayım arttı. Ama bu zevk şu anda dediğim gibi ilişki esnasında henüz yok. O da zamanla olur diye düşünüyorum.