Bende parmak egzersizi ile yendim aparat yapamayan azınlık gruptanim:) ama mesela hala yanma oluyor bende yine de korkutmuyor en fazla ne olabileceğini gördüm.
Benimde basta yarıya kadar oluyordu. Şu şekilde yendim nefes kegel egzersizi yapiyorum her gun sabah öğle akşam 20 kez.
Ters kegel diyoruz buna. Kegel egzersizi idrar tutamama sorunundan sebep bulunmuş dolayısıyla kasları gevşetmek değil sıkılaştırmak içindir. Normal kegel yapılmaz vajinusmusta. Ters kegel yapıyoruz ki gevşetelim. Nefes alıyoruz ve idrar yapar gibi pelvik taban kaslarımizi gevşetiyoruz nefes veriyoruz idrar tutar gibi sıkıyoruz. Gun icinde bunu yapıyoruz. Ilişki ya da parmak egzersizi öncesi de 5 kez yapıyoruz 6.da nefes alıp kaslar gevşek pozisyondayken ıkınarak parmak egzersizi yapıyoruz ya da ilişki deniyoruz.
Yarıda kaldığı yerde hemen bırakmıyoruz. 21 kez nefes al ver yapip o şekilde 5 kegel yapmaya gayret ediyoruz sonra eşimiz devam etmeli. Bizde hafif hafif bel kalça hareketlerile ile asagi yukarı yaparak kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Misyoner pozisyonunda bu şekilde yendim ben.
Isim vermek doğru mu bilemiyorum ama Dr Selcen Bahadır var instagraminda canlı yayınları da oluyor . Ters kegeli ondan öğrenmiştim ben. Sizde takip edebilirsiniz.