Merhaba hanımlar, uzun süredir burayı takip ediyorum. En sonunda üye olup ben de paylaşmaya karar verdim. Umarım bu sıkıntıyı bir an önce atlatıp ben de benzer durumdaki arkadaşlarıma yardımcı olabilirim.
Ben 2 senelik evliyim. Pek çoğumuzun hikayesi gibi bende vajinismusla ilk defa balayında tanıştım. Yorgunluktur strestir kendi evimizde düzelir diye üzerinde durmadık ve balayında gezdik tozduk. Ama dönünce de bu problem düzelmedi. O an geldiğinde sanki çok kanayacak hastanelik olacakmışım içimde birseyler parçalanacak ve kan içerisinde kalacakmışım gibi bir korkuya kapılıyorum ve her denemede orada bir boşluk yokmuş hissi, duvar hissi, ardından acıma hissi... Aradan geçti 2 sene eşim üzerime gelmedi korktuğum için pes etmiştik açıkçası ama artık bebek istiyoruz ve bu problemi çözmek şart :/ Kadın doğum doktoruna da gittim muayene edemediği için fiziksel problem var mı bilemem dedi. Terapistlere de ayırabileceğimiz bütçemiz yok. Cem Keçenin 10 adımda vajinismus tedavisi kitabını edindim. Kitapta da ilk başta ayna ile incele tavsiyesi var. Internette de bunu çok gördüm ve aynayla bakınca korkum daha da arttı. Zihnim bu işin olmayacağına daha çok ikna oldu sanki.. Yine de pes etmedim ve bebe yağını sürüp serçe parmak ile parmak egzersizine başladım. Ilk denemede elim deli gibi titriyordu ya zar patlarsa ya kan içinde kalırsam ama bişey olmadı. Içim rahatlamıstı. Ertesi gün de orta parmağa kadar rahatlıkla ilerledim ama iki parmağa geçince imkansız bi hale dönüştü. Iki parmak asla olmuyor sanki orası sadece 1 parmak boyutuna uygun gibi. Baktım olmayacak geçen hafta dilatör seti aldım. Ilk parmak egzersizi ile başladım ve ardından 1. Aparat hiç zorlamadı. Bu arada rahatlama kegel ve nefes egzersizlerini her seferinde başladan yapıyorum ama 2 parmak ve 2. Aparat asla olmuyor. Acı da yok aslında ama itiyorum ilerlemiyor sanki alan 1. Aparata yetebiliyor gibi. :/ Birde 1. Aparatta da tamamen cıkarıp tekrar denediğimde bazen o da takılıyor arada. Bu durumda 3. 4. Aparat imkansız gibi geliyor. Ne zor bir durum valla Allah düşman başına bile vermesin. Gerçekten yaşayan bilir :/