• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Nolur bana da yardım edin. 2 aylık evliyim, 2 aydır okumadığım yorum, uygulamadığım taktik kalmadı. Aparatları aldım, bebe yağı sürdüm, emla krem sürdüm zor da olsa 4. aparatı da başardım. Ancak eşli denemeye geçtiğimde yine hüsran yaşadım. bi yere kadar giriyor, sonrası duvar oluyor yine. Aparattaki o rahatlık eşli denemede olmuyor, içim yırtılacak gibi oluyor dayanamayıp bırakıyorum. Nolur söyleyin, üstte nasıl oturmam lazım, nasıl hareket etmem lazım. Sanırım ben daha nasıl pozisyon almam gerektiğini bile bilmiyorum :( Nasıl oturmam gerektiğini bilmiyorum, bacaklarım aşırı kasılıyor.

Selam arkadaşlar ben burda vajinismusı yenmiştim ancak korona atlattık deneyemedik daha sonra cenazemiz oldu gene deneyemedik o gun eşim denemek istedi bi korku geldi yani o ön sevişme dediğimiz şey olduktam sonra ben aparatsız yapabilirmiyim çunku aparatlarla zatem pluyor 3 4 yapabiliyorum aöa ben normal bi duzede birliktelik istiyorum sizce olurmu
Bence aparatsızda olur hiç endişe etmee sonuçta bir kaç seferdir oldu kendini aparata bağlı kılma yaparsın🤩

Nolur bana da yardım edin. 2 aylık evliyim, 2 aydır okumadığım yorum, uygulamadığım taktik kalmadı. Aparatları aldım, bebe yağı sürdüm, emla krem sürdüm zor da olsa 4. aparatı da başardım. Ancak eşli denemeye geçtiğimde yine hüsran yaşadım. bi yere kadar giriyor, sonrası duvar oluyor yine. Aparattaki o rahatlık eşli denemede olmuyor, içim yırtılacak gibi oluyor dayanamayıp bırakıyorum. Nolur söyleyin, üstte nasıl oturmam lazım, nasıl hareket etmem lazım. Sanırım ben daha nasıl pozisyon almam gerektiğini bile bilmiyorum :KK43: Nasıl oturmam gerektiğini bilmiyorum, bacaklarım aşırı kasılıyor.
Öncelikle 4.aparatla yapmışsınız ve aslında vajınusmusu aşmışınız demektir.Pozisyonda ve düşüncelerde eksiğiniz var orda duvar hissi yırtılma hissi bu düşünceler yanlış vajına esneyen uzayan bir organ sonuçta eşinize müdahele etmeyin bacaklarınızı açın kapatmayın 4.olan aparatla sık çalışın etrafında daire çizin ileri geri takma çıkartma yapın ve birlıktelikten önce 20dk bekletin ve zaman geçmeden direk eşinizle deneyin ben yatak kenarı pozisyonuda öneririm kasılma az oluyor

Kızlar bir de eşimde setleşme sorunu var sanırım, 4. Aparatı yapmadım henüz ama 3ten sonra üstte denemek istedim p... i elimde de tuttum fakat pek sert değildi belki de beklettiğim içindir ya da aparat bana baya sert geldiği için et yumuşak mı geldi bilmiyorum yapamadım yani.. Yatak kenarında da naısl oluyor deneme anlayamadım ben aşağıda kalıyorum eşimin boyu uzun denk gelemiyoruz🤦🏼‍♀️napmalı ki denemelerde ya

Kızlar bir de eşimde setleşme sorunu var sanırım, 4. Aparatı yapmadım henüz ama 3ten sonra üstte denemek istedim p... i elimde de tuttum fakat pek sert değildi belki de beklettiğim içindir ya da aparat bana baya sert geldiği için et yumuşak mı geldi bilmiyorum yapamadım yani.. Yatak kenarında da naısl oluyor deneme anlayamadım ben aşağıda kalıyorum eşimin boyu uzun denk gelemiyoruz🤦🏼‍♀️napmalı ki denemelerde ya
Genellikle sertleşme sorunu en başta bu şekilde oluyor evet fazlaca bekletiyoruz psikolojik olarak onlarda yoruluyor muhtemelen geçici bir şey zaten o yüzden çok bekletmemek gerekiyor yani yatak kenarına geliyorsun kalçanın altını yükselt eşin ayakta o şekilde deniyorsun Ya da üstte bir şekilde deneme yanılma o şekılde doğru pozisyonu buluyorsun canım

Evet doğru soyluyorsunuz sanki başa döndü. Hiç girmiycek hissi bitiriyor beni
Kafanda hiç öyle kurma istersen gene korkularını yenmek için en başta aparatla dene sonra günaşırı denemelerini aparat değil normal bir ilişki Şeklinde deneyeblirsin

Selam arkadaşlar ben burda vajinismusı yenmiştim ancak korona atlattık deneyemedik daha sonra cenazemiz oldu gene deneyemedik o gun eşim denemek istedi bi korku geldi yani o ön sevişme dediğimiz şey olduktam sonra ben aparatsız yapabilirmiyim çunku aparatlarla zatem pluyor 3 4 yapabiliyorum aöa ben normal bi duzede birliktelik istiyorum sizce olurmu
Olur güzelim artik endişe etme ..

Zaten önce doktorumla konuşmam lazım doktor kesinlikle stres yapmayacaksın dedi ama ben bu hastalığı yenemediğim her gün stres yapıyorum malesef

Öncelikle 4.aparatla yapmışsınız ve aslında vajınusmusu aşmışınız demektir.Pozisyonda ve düşüncelerde eksiğiniz var orda duvar hissi yırtılma hissi bu düşünceler yanlış vajına esneyen uzayan bir organ sonuçta eşinize müdahele etmeyin bacaklarınızı açın kapatmayın 4.olan aparatla sık çalışın etrafında daire çizin ileri geri takma çıkartma yapın ve birlıktelikten önce 20dk bekletin ve zaman geçmeden direk eşinizle deneyin ben yatak kenarı pozisyonuda öneririm kasılma az oluyor
Yatak kenarı pozisyonu nasıl oluyor :( bir de aparatları denerken de bazen aşırı yanma oluyor, bazen de idrar yapma isteği ve aparatı sonuna kadar itince makat bölgesinde tarif edemeyeceğim değişik bir ağrı oluyor. Dün 4. aparattan sonra eşli denedik, vajinismusu atlattım sanmıştım ben de ama bacaklarım istemsiz kasıldı yine :( eşim zorlayınca da aşırı bir yanma oldu, dayanamadım, eşime izin vermiyorum ilerlemesi için bir yerde takılıyor. Aparatlarda hissedebiliyorum aşk kasını geçip geçmediğini ama eşli denemede acıdan başka bişey hissetmiyorum :(

Yatak kenarı pozisyonu nasıl oluyor :KK43: bir de aparatları denerken de bazen aşırı yanma oluyor, bazen de idrar yapma isteği ve aparatı sonuna kadar itince makat bölgesinde tarif edemeyeceğim değişik bir ağrı oluyor. Dün 4. aparattan sonra eşli denedik, vajinismusu atlattım sanmıştım ben de ama bacaklarım istemsiz kasıldı yine :KK43: eşim zorlayınca da aşırı bir yanma oldu, dayanamadım, eşime izin vermiyorum ilerlemesi için bir yerde takılıyor. Aparatlarda hissedebiliyorum aşk kasını geçip geçmediğini ama eşli denemede acıdan başka bişey hissetmiyorum :KK43:
Yatak kenarı ya tam ucuna sen geliyorsun Ayaklarını sandalye falan koyabilirsin ya da eşinin beline doğru da sarabilirsin kalçanın altına yastık koyup yükseltiyorsun eşin ayakta bu şekilde kasılma daha az oluyor
Aparatla çalışırken Yanma sızı tuvalet hissi Normal çünkü oradaki kasları yeni alıştırıyorsun İşte sen vajina kaslarına kastığından dolayı İlişkiyi zorlaştırıyorsun kendi kendine telkin ver rahatım kasılmıyorm gibi Ve eşine müdahale ettiğin sürece aynı yerde takılı kalırsın eşine güvenmelisin gerekirse aparatları beraber çalışın ve nefes Kegel egzersizlerini ilişki anındaken hemen devreye koymalısın

Back