- Konu Sahibi Susancabeta
Öncelikle şunu söyleyeyim, belki de vajinismus bile değilsinizdir. Çünkü ben de değildim. Sadece partnerim anlayışsız ve baskıcıydı. 3 yıl süren sevgililik sonunda birlikte olmaya karar vermiştik. Denememiz başarısız oldu. İlk denemede her şey istediği gibi olsun istiyordu. Ama oradaki kaslar penise alışık olmadığı için ilk denemelerde kasılmalar normal. Ve bunu yapan partnerim doktordu. Haliyle ben onun yönlendirmesi ile vajinismus olduğumu koşulsuz kabullendim. Kendisinin anlayışsız ve aceleci oluşu nedeniyle onunla bunu yenemedik. Ben denemekten bile kaçtım. Bu olayın üzerinden 4 yıl geçti. 1 yıllık bir ilişkim var şu an. Ve geçen hafta ilk ilişki denememizde başarılı olduk. Çünkü ben bekle nefesime odaklanıp gevşiyorum dediğimde bekledi. Devam dediğimde devam etti. Bekle alışmaya çalışıyorum dediğimde durdu. Burda partnerin tutumu çok önemli. Öncelikle güzel bir kayganlaştırıcı alın. Bol bol vajina ve penise sürün. Ön sevişme ne kadar uzun olsa da o korku ve heyecan ile kuruluk oluyor. O ayakta, siz kanepede uygun pozisyonda olabilirsiniz. Girişi görmemek beni çok rahatlattı. O anda nefesinize odaklanın. Penis başı girince beklemesini söyleyin. Nefesinize odaklanın. Gevşeyin ve devam etmesini söyleyin. İlk seferlerde sadece kısmı birleşme yaşanabilir. Hiç sorun değil. Kaslarınız alışınca her şey geçecek. Yavaşlık çözüm. Bir iki güne cinsellik hayatınızın keyifli bir parçası olacak. Lütfen eşinizi yönlendirin ve kayganlaştırıcı kullanın. Hastalığa tutunmayın. Benimsemeyin. Çünkü asıl benimseyince gerçekten bahane halini alabiliyor.