Vajinismus kaderiniz değildir 💪😌

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.278
15.672
Merhabalar kk nin güzel hanımları 🌸
Ben iki yıllık bir evlilik yaşadım, evlendigim gün vajinismus olduğumu farkettim.Bunun bir rahatsızlık olduğunu bile bilmezken çareler aradım, ararken de kadınlar kulübünü fark ettim😌🙏

Evliliğimin 3.ayinda vajinismusu yendim.Buradaki başarı hikayelerini satır satır okudum uyguladım güç aldım,4 yaşında bir oglum var,iki yıldır yanımda bir eş olmasa da ilişkiye girme sorunum artık yok,emeği geçenlere sonsuz teşekkürler 💞

Bu konuyu bu durumu yaşayanlara yardımcı olmak için açtım.İnsani üzen, karamsarlığa iten zor bir durum fakat çaresiz değilsiniz bunu bilin.Herhangi bir fiziksel rahatsızlığiniz olmadığından eminseniz doğru yerdesiniz 🤗

Fırsat buldukça sizlere paylaşimlarda bulunacağım.Kolayliklar diliyorum 🙏

1.ASAMA : VAJİNİSMUS NEDİR 😊

Hanımlar vajinismus ilişkiye girmekten korkma durumudur.Vajinusmus olan kisilerde vajinaya dışarıdan herhangi bir cisim yaklaştığında beyin bunu bir tehlike olarak algılar ve bir sinyal gönderir ve vajina kaslarımız kasılarak kendini koruma altına alır ve bizler orada sanki bir duvar varmış gibi hissederiz.Bu durum vajinismus olduğumuzun bir göstergesidir.Aslinda orada bir duvar fln yoktur, vajinismus sadece ve sadece psikolojik bir yanlış algıdir.

2.ASAMA : VAJİNAYI TANIYALIM

Bu durumu yenmeye karar verdik.O halde ilk yapmamız gereken konunun muhatabı vajinayı tanımak 👍

Vajina organımız elastik bir yapıya sahiptir ve oradan bir çocuk çıktığını düşündüğümüzde aynı büyüklükte bir nesnenin girebileceğini de anlayabiliriz.Vajina elastik yapıya sahip, ortasında girişi olan,giriş ve iç kısmının belli bir yerine kadar da kaslar bulunan bir organimizdir.Orada duvar hissi sadece beynimizin bir yanilgisidir,duvar yoktur.Kaslar çok önemli, vajina kaslarindan biraz bahsedelim:

Vücudumuzda birçok kas vardır bunlardan bazıları istemli yani kendi irademizle kasılma özelliğine sahipken bazıları istemsizce kasılma özelliğine sahiptir.Mesela kalp kasımız istemsiz kasılır,vajina kaslarımız da istemsiz kasılan kaslardandir.Beyinden gelen tehlike sinyaline karşılık olarak biz istemeden kendini kasiyorlar fakat size iyi bir haberim var o vajina kaslarını egitebiliyoruz 😌 yani istemli hale getirebiliyoruz,kasları egitmeyi basardigimiz gün vajinismusu yendigimiz gündür bunu unutmayın,3.asamada bundan söz edeceğim.

Vajinayı bir çorap gibi düşünebilirsiniz.Ayaginiza çorabı giydiginizde çorap ayağınızın boyutu kadar esniyor değil mi ? Vajina da aynen öyle esniyor,kasları eğitmek şartıyla 💪😁

Bu arada vajina girişi popo yönünde egimlidir bunu zamanı gelince siz de keşfedeceksiniz 😊

3.ASAMA : MALZEMELER

Hanımlar bu süreçte bazı malzemeler elinizin altında olmalı.Bazi egzersizlerimiz olacak,bunlar için malzemeleri yazıyorum hemen:

* Kulak çöpü
*Steril eldiven
*Kayganlastirici jel,krem veya vazelin
*Streç film
*Havlu peçete

Konuyu görüp katılmak isteyenler varsa el kaldırsınlar ✋
4.asamada görüşmek dileğiyle 🙏💞

3.ASAMA : MALZEMELER

Hanımlar bu süreçte bazı malzemeler elinizin altında olmalı.Bazi egzersizlerimiz olacak,bunlar için malzemeleri yazıyorum hemen:

* Kulak çöpü
*Steril eldiven
*Kayganlastirici jel,krem veya vazelin
*Streç film
*Havlu peçete

Konuyu görüp katılmak isteyenler varsa el kaldırsınlar ✋
4.asamada görüşmek dileğiyle 🙏💞
Ne zmaan başlayacağız?

Hoşbuldum :)
Streç yarın alabilirim. Geri kalan herşey var zaten evde. Ben 3 aylık evliyim dilatör ile egzersiz yapıyorum birkaç gündür de başarılı gidiyor ama artık çözmek istiyorum 😊

Hoşbuldum :)
Streç yarın alabilirim. Geri kalan herşey var zaten evde. Ben 3 aylık evliyim dilatör ile egzersiz yapıyorum birkaç gündür de başarılı gidiyor ama artık çözmek istiyorum 😊
Maşallah İyi bir seviyedesiniz,eş ile ilişki denerken pns e dilator muamelesi yapacaksniz hepsi bu 🤭 kontrolü ilk ilişkide elinize alın ben öyle yaptım.
Dilator varsa onunla devam edin ,ben temin edemeyenler için peceteden aparat yapmak amacıyla malzemelere streç film yazmıştım.Dilator almadim hiç,onlar sert diyorlar peceteyi de deneyebilirsiniz belki farkeder

S sendm Merhaba özel mesajınıza cevap verme kapalıymis, yazamadım.Ya açın ya da burayı okuyun buraya yazın

Bende 3 aylık evliyim hala ilk geceyi yapamadım çok korkuyorum itiyorum direk nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz
Nasıl açabilirim burda yeniyim çözmeye çalışıyorum
3 aydır ilişki kuramıyorsunuz. Vajınusmus tarifliyorsunuz. Üç aydır n'apıyorsunuz eşinizle. Sorununuz için birilerinden yardım almadınız mı, birileriyle konuşmadınız mı? Kadın doğum doktoru muayenesi olmalısınız, psikoterapi desteği almalısınız, egzersiz (masturbasyon, dilatör seti, Kegel) yapmalısınız. Bir an önce başlayın eşinizin sabrı tükenebilir.

3 aydır ilişki kuramıyorsunuz. Vajınusmus tarifliyorsunuz. Üç aydır n'apıyorsunuz eşinizle. Sorununuz için birilerinden yardım almadınız mı, birileriyle konuşmadınız mı? Kadın doğum doktoru muayenesi olmalısınız, psikoterapi desteği almalısınız, egzersiz (masturbasyon, dilatör seti, Kegel) yapmalısınız. Bir an önce başlayın eşinizin sabrı tükenebilir.
Hiç bişey kabul etmiyor bu tip sorunlar için hastaneye gitmeyi saçma buluyor

Hiç bişey kabul etmiyor bu tip sorunlar için hastaneye gitmeyi saçma buluyor
Siz gidin. Tek başınıza da gidebilirsiniz ya da alın yanınıza samimi bir yakınınızı veya arkadaşınızı beraber gidin. Zaten erkekler bu tür konularda pek hastane ortamı sevmezler.

Siz gidin. Tek başınıza da gidebilirsiniz ya da alın yanınıza samimi bir yakınınızı veya arkadaşınızı beraber gidin. Zaten erkekler bu tür konularda pek hastane ortamı sevmezler.
Farklı bi şehirdeki bildiğim bi yer yok ve hangi bölüme gideceğimi dahi bilmiyorum

X