Vajinismus hastasını boşamak...

Evet eşiyle iletişimini bilmiyoruz. Adam yememiş içmemiş kendi yatak odasını annesine yetiştirmiş.kadinin psikolojisinden haberiniz var mı. Bu aşamada doğru bi karar veremedi belliki.kendi kendime eşimle yenerim dedi belki.belki kocasindan once destek sonra köstek gordu.nerden biliyoruz bunlari.Kadın hasta bunun farkında mısınız? Bu bi rahatsızlık. Artik cocukluktan mi yetisme tarzindan mi bilinc altinda mi bilmem bi sekilde kadinlara kodlaniyor. Ayip yapma kadinsin şu bu. Baskici aile ortaminda buyuyen ya da bi sekilde o ortamda yetisen kadinlarin kaderi. Ne olursa olsun tedaviye ne zaman başlanırsa başlansın karısını hasta diye boşaması mi lazım. Napmış aldatmış mi evine mi bakmamış.kimbilir ne şekilde bozdu kadının psikolojisini de tedaviye başlayamadı. Adamlar cinsellik olmayınca kadınları fazlasıyla aşagilayabiliyor. Destek değilse kendi başına bi tedaviye başlayamaz.kaldi ki hep bi cesaret yapicam diyosun ta ki kasların istemsiz zangirdayana kadar. Erteleme en buyuk hata evet ama 9 ay değil 3 yıl olsun aaa geç kaldık hadi boşanalım o zaman dememeli.hayatim seni seviyorum geç kaldık ama zararın neresinden dönsek kârdır. Hadi başlayalım mi demeli yoksa boşanalım mi. Adam kadını sevmiyor net. Bu adamın nesini savunuyorsunuz akıl tutulması yaşıyorum.her şey cinsellik mi yahu. Kadın bile isteye yapmıyor bunu hasta. Ve ne yazikki eşi nin yardimi olmasa yenemiyor. Yardim sadece hadi yatalim yapalim degil. Zaten kadin yapamiyor bu konuda destek lazim. Bunun egzersizleri var eşle yapilan tek yapilan. Kizmak psikolojiyi bozmak devamli olsun diye baski altina almak asagilamak geriye goturur ileriye degil. Valla zaman ne kadar geçerse geçsin eğer o koca tedavi gibi bi seçenek varken boşanmayı seçiyorsa defolsun zaten. Basina gelmeyen anlayamaz. Burdan bu dertle uğraşanlara tavsiyem çabalayın ertelemeyin. Aranizda olani da bi üçüncü kisiye anlatmayin.anne baba en yakın arkadaş bile. Bu surecinizi zorlastirir.
Yooo adam hakli. Ne demek bosanalim diyemez??? Her sey cinsellik degil ama cogu sey cinsellik. Ben esler arasinda alelade ufacik sorunlarin bile aileye anlatilmasina asiri karsiyim. Annesine anlatmis olmasi cok kotu bi durum. Ama o meseleyi de tam bilemiyorum. 1 yildan uzun bi sure yasanan bir problem varken, bu durum ister istemez evliligi sarsmistir. Durum böyleyken evlilik sallantidayken, bosanma asamasina gelmisken adam ne diye aciklayacak ne gerekce gösterecek ailesine. Baştan kosa kosa sikayet eder gibi yetistirdiyse anasına mesele baska, ama en nihayetinde tabi ki annesine soylemis olmasi normal. Ne diye araniz bozuk nicin bosaniyorsunuz diye sormaz mi bu insanlar??

Yooo adam hakli. Ne demek bosanalim diyemez??? Her sey cinsellik degil ama cogu sey cinsellik. Ben esler arasinda alelade ufacik sorunlarin bile aileye anlatilmasina asiri karsiyim. Annesine anlatmis olmasi cok kotu bi durum. Ama o meseleyi de tam bilemiyorum. 1 yildan uzun bi sure yasanan bir problem varken, bu durum ister istemez evliligi sarsmistir. Durum böyleyken evlilik sallantidayken, bosanma asamasina gelmisken adam ne diye aciklayacak ne gerekce gösterecek ailesine. Baştan kosa kosa sikayet eder gibi yetistirdiyse anasına mesele baska, ama en nihayetinde tabi ki annesine soylemis olmasi normal. Ne diye araniz bozuk nicin bosaniyorsunuz diye sormaz mi bu insanlar??
Eger vajinusmus degilseniz haybeye yorum yapmamanizi siddetle oneririm cunku kadinla empati yapamazsiniz.siz adamla empati yapiyosunuz orası da ayrı bi ironi 😊kadın yazdığı yazıda çabaladığını yazmış zaten. Evet boşanması normal ama gerekçesi anormal olmamalı öyle mi.bosaniyor millete gerekçesini mi düşünmek zorunda.dusunurken yatak odami atayim ortaya dedi saniraim..valla burdaki kadınlara bazen o kadar sasiriyorumki.annesine bi açıklama yapacak diye kadını ayaklar altına alması...Ama şaşırmamak lazım kadin kadının en büyük düşmanı. Bu yorumlar bunun sağlamasını yaptı. Artık diyecek bi yorumumda kalmadı. Pes

Evet eşiyle iletişimini bilmiyoruz. Adam yememiş içmemiş kendi yatak odasını annesine yetiştirmiş.kadinin psikolojisinden haberiniz var mı. Bu aşamada doğru bi karar veremedi belliki.kendi kendime eşimle yenerim dedi belki.belki kocasindan once destek sonra köstek gordu.nerden biliyoruz bunlari.Kadın hasta bunun farkında mısınız? Bu bi rahatsızlık. Artik cocukluktan mi yetisme tarzindan mi bilinc altinda mi bilmem bi sekilde kadinlara kodlaniyor. Ayip yapma kadinsin şu bu. Baskici aile ortaminda buyuyen ya da bi sekilde o ortamda yetisen kadinlarin kaderi. Ne olursa olsun tedaviye ne zaman başlanırsa başlansın karısını hasta diye boşaması mi lazım. Napmış aldatmış mi evine mi bakmamış.kimbilir ne şekilde bozdu kadının psikolojisini de tedaviye başlayamadı. Adamlar cinsellik olmayınca kadınları fazlasıyla aşagilayabiliyor. Destek değilse kendi başına bi tedaviye başlayamaz.kaldi ki hep bi cesaret yapicam diyosun ta ki kasların istemsiz zangirdayana kadar. Erteleme en buyuk hata evet ama 9 ay değil 3 yıl olsun aaa geç kaldık hadi boşanalım o zaman dememeli.hayatim seni seviyorum geç kaldık ama zararın neresinden dönsek kârdır. Hadi başlayalım mi demeli yoksa boşanalım mi. Adam kadını sevmiyor net. Bu adamın nesini savunuyorsunuz akıl tutulması yaşıyorum.her şey cinsellik mi yahu. Kadın bile isteye yapmıyor bunu hasta. Ve ne yazikki eşi nin yardimi olmasa yenemiyor. Yardim sadece hadi yatalim yapalim degil. Zaten kadin yapamiyor bu konuda destek lazim. Bunun egzersizleri var eşle yapilan tek yapilan. Kizmak psikolojiyi bozmak devamli olsun diye baski altina almak asagilamak geriye goturur ileriye degil. Valla zaman ne kadar geçerse geçsin eğer o koca tedavi gibi bi seçenek varken boşanmayı seçiyorsa defolsun zaten. Basina gelmeyen anlayamaz. Burdan bu dertle uğraşanlara tavsiyem çabalayın ertelemeyin. Aranizda olani da bi üçüncü kisiye anlatmayin.anne baba en yakın arkadaş bile. Bu surecinizi zorlastirir.
Yemeyip içmeyip annesine yatak odasını yetiştirmek değil bu, 1.5 yıldır cinsellik yok ve adam ne yapacağını şaşırmış artık. Annesine demeyip kime diyecekti, zaten erkekler bizim gibi rahat rahat arkadaşlarına anlatamıyor eşiyle arasındaki bu mevzuları. Annesine anlatacak tabi, gitsin kahvehanedeki Haydar abiye mi anlatsın? Herşey cinsellik yeni evlilikte, evet. Ne olacaktı? Cinsel sorunları olup evliliğinin 5.yılında anca kabullenen, tedavi ol deyince mızrak yemişe dönen erkeklere türlü laf ediliyor, vajinismus konusunda bi ah canım vah canımdır gidiyor anlamıyorum. Erkekler nasıl oluyorsa her durumda suçlu.

Yemeyip içmeyip annesine yatak odasını yetiştirmek değil bu, 1.5 yıldır cinsellik yok ve adam ne yapacağını şaşırmış artık. Annesine demeyip kime diyecekti, zaten erkekler bizim gibi rahat rahat arkadaşlarına anlatamıyor eşiyle arasındaki bu mevzuları. Annesine anlatacak tabi, gitsin kahvehanedeki Haydar abiye mi anlatsın? Herşey cinsellik yeni evlilikte, evet. Ne olacaktı? Cinsel sorunları olup evliliğinin 5.yılında anca kabullenen, tedavi ol deyince mızrak yemişe dönen erkeklere türlü laf ediliyor, vajinismus konusunda bi ah canım vah canımdır gidiyor anlamıyorum. Erkekler nasıl oluyorsa her durumda suçlu.
Sütten kesilmemiş erkekler evlenmesin.annesine anlatacak şey var anlatılamayacak şey var. Yatak odası kimseye anlatılmaz. Çatlamaz anlatmasa. Erkek suçlu demiyor kimse. Destek olsaydı boşanma yerine.bu tedavisi olan bi şey diyoruz. Feminist falan değilim ama sizinki de pek bi erkekcilik oldu.hasta diye kadinin suclu olmadığı kaldı. Ben suclu aramiyorum burada eşine yeterince destek verememis bosanmayi secenek olarak gorup yeterinçe eşini sevmemis bi adam goruyorum. Suc degil evet ama herkesin kendi tercihi. Bu yuzden kadin da suclu olmuyor.Neden bu kadar adam napsıncılik. Erkek olduğunuzu düşünücem neredeyse 😊herkesin fikrine saygım var bu da benim fikrim.

Sütten kesilmemiş erkekler evlenmesin.annesine anlatacak şey var anlatılamayacak şey var. Yatak odası kimseye anlatılmaz. Çatlamaz anlatmasa. Erkek suçlu demiyor kimse. Destek olsaydı boşanma yerine.bu tedavisi olan bi şey diyoruz. Feminist falan değilim ama sizinki de pek bi erkekcilik oldu.hasta diye kadinin suclu olmadığı kaldı. Ben suclu aramiyorum burada eşine yeterince destek verememis bosanmayi secenek olarak gorup yeterinçe eşini sevmemis bi adam goruyorum. Suc degil evet ama herkesin kendi tercihi. Bu yuzden kadin da suclu olmuyor.Neden bu kadar adam napsıncılik. Erkek olduğunuzu düşünücem neredeyse 😊herkesin fikrine saygım var bu da benim fikrim.
Bu hastalıklar eşini de etkileyen cinstendir, aylarca tedaviye yanaşmayan kadın erkek farketmez suçludur. Vajinismusa kanser, diyabet muamelesi yapılmasına bitiyorum sadece. Bir yıl içinde geçebilecek bir sıkıntı. 1.5 yıl boyunca eşi ile cinsel hayatı olmayan normal sağlıklı bir insandan mantıklı davranışlar beklemek çok iyimserce. Sevgi anlayışınız garip. Yeni evli birinin gerekirse yıllarca eşine dokunmaması sizin için sevgi göstergesi. Zor hayatlar bunlar.

Merhaba, bu konuda uzmanlaşmış bir psikolog oldugunuz icin sormak istedim. Yorumlarda okuduğuma göre, yurtdışında vajinusmus diye bir hastalık ve onun tedavisi tanimli degilmis. Psikolojik boyutu da mi böyle? Hollandali veya Brezilyalı bir kadin yaşamıyor mu bu vajinusmus sorununu? çeşitli mesleki yayinlar okudugunuz icin sormak istedim.
Tüm dünyada görülen bir bozukluk tabi ki, dediğiniz şey şehir efsanesi olabilir. Hollanda'da da Brezilya'da da, ABD'de de, Uganda'da da görülüyor ama görülme sıklığı değişiyor. Şöyle acı bir gerçek var ki bu problem doğu toplumlarında daha fazla görülüyor hatta DSM dediğimiz psikolojik bozuklukların ve özelliklerinin açıklandığı el kitabında vajinusmus'un Türkiye'de daha sık görüldüğü belirtiliyor (araştırmalar bunun kültür ve dini yorumlarla ilgili olduğunu gösteriyor). Bir de bilimsel olarak açıklamak gerekirse:

Vajinusmus = Vajinaya herhangi bir şeyin girememesi
Disparoni = Vajinaya bir şey girerken ciddi acı/ağrı duymak

Ama bu iki durum genelde birlikte görüldüğü için bilimsel olarak bir güncellemeye gidilmiş, iki bozukluk birleştirilerek adı "Cinsel Organlarda ve/veya Pelviste Ağrı ve İçe Girme Bozukluğu" olarak değiştirilmiştir. Tabi bu isim uzun ve halka garip geldiği için pek kullanılmıyor, içe girememeye de ağrı duymaya da vajinusmus deniyor. Bir de mesele sadece içe girememe ile ve ağrıyla kısıtlı değil, kişiler ciddi bir kaygı, fiziksel temastan kaçınma, öz saygıda azalma, mutsuzluk, yetersizlik gibi şeyler de hissediyorlar.

Bir not daha bir kere içe girme olmadı (penis, tampon ya da spekulum vb vajinanıza yerleşemedi), bir kere ağrı oldu diye vajinusmus tanısı konmaz, bu zamanla geçebilen anlık bir belirti de olabilir ama kadınlar bu durumu bir kere yaşayınca bir daha olacak diye kaygılandıklarından kasılarak durumun kronikleşmesinde rol oynayabiliyor.

Son düzenleme:
Eger vajinusmus degilseniz haybeye yorum yapmamanizi siddetle oneririm cunku kadinla empati yapamazsiniz.siz adamla empati yapiyosunuz orası da ayrı bi ironi 😊kadın yazdığı yazıda çabaladığını yazmış zaten. Evet boşanması normal ama gerekçesi anormal olmamalı öyle mi.bosaniyor millete gerekçesini mi düşünmek zorunda.dusunurken yatak odami atayim ortaya dedi saniraim..valla burdaki kadınlara bazen o kadar sasiriyorumki.annesine bi açıklama yapacak diye kadını ayaklar altına alması...Ama şaşırmamak lazım kadin kadının en büyük düşmanı. Bu yorumlar bunun sağlamasını yaptı. Artık diyecek bi yorumumda kalmadı. Pes
Ailesi gebelik var mı diye sormuştur, adam birkaç kere sorulduysa söylemiş olabilir. Ben de yaşadım vajinismus 5 ay boyunca ama 1.5 sene sürseydi ne yapardım bilmiyorum. Yönetmesi çok zordur böyle uzun bir süreci iki taraf açısından da

Bu hastalıklar eşini de etkileyen cinstendir, aylarca tedaviye yanaşmayan kadın erkek farketmez suçludur. Vajinismusa kanser, diyabet muamelesi yapılmasına bitiyorum sadece. Bir yıl içinde geçebilecek bir sıkıntı. 1.5 yıl boyunca eşi ile cinsel hayatı olmayan normal sağlıklı bir insandan mantıklı davranışlar beklemek çok iyimserce. Sevgi anlayışınız garip. Yeni evli birinin gerekirse yıllarca eşine dokunmaması sizin için sevgi göstergesi. Zor hayatlar bunlar.
Tedavi ye yanaşmış. Iyi okuyun.benim sevgi anlayışımı sorgulamak size kalmadı. Katılırsınız katılmazsınız. Farklı yerlere cekmeyin. Artik sizinle laf yaristiramicam. Benim fikrim bu.

Evlenirken hastalıkta ve saglıkta diyoruz bu bi hastalık.adam kadını umursamammış,seks önemli ama her şey değil.ne hastalıklar var kadın yıllarca seks yapamıyor. Sana göre o zaman her hasta kadın terkedilsin sonucta seks yok di mi? Kanser olan var rahminden vs vs ayrıca bu tek başına geçmez.buradan milletr ahkam kesmeyin,hele üzgün bi kadına yaptığınız iğrenç.bosuna demiyorlar kadın kadının kurdudur diye. Umarım hasta yatağında terkedilirsiniz ya da kısacası: kınadığınızı yasayın da görün
Ya kadının kocası ile cinsel ilişkiye girmek istememesi ile kanser arasında nasıl bir bağlantı var. Ayrıca insan kanser olsa 9 ay tedavi olmadan beklemez , gider hemen tedaviye başlar. Konu sahibi aylarca beklemiş. En hayırlısı olmuş, konu sahibi ve eşinin tek sorunu cinsel ilişkiye girememek degil , daha çok fazla sorunları olduğu belli. Her ikisi de mutlu olmadıkları, tatmin olmadıkları bir birlikteliğin içinde çürümektense ayrılmışlar ne güzel. Hayat devam ediyor, yeni insanlarla karşılaşırlar daha mutlu olurlar inşallah. Birisine beddua etmeniz , ne kadar ayıp ve kötü.

Ben vajinismus hastaligi yok demiyorum, isin fiziksel ve ileri psikolojik durumda olup tedavi gerektiren gercekten hastalik boyutunda olanlari vardir. Ama ben hele de bu "ben de vajinismus gecirdim" diyenlerin coklugunu gördukce, hele de kadinlarimizin genel davranis yapisini da düşününce bu hastayim diyenlerin cogunlugunun tek hastaliginin "nazlanma" oldugunu düşünüyorum sahsen kimse kusura bakmasin.
Aynen size katılıyorum, ne yani kadın her zaman hazır ve istekli mi olmak zorunda. Bazen ten uyumu yoktur, bazen gerçekten için almaz. Herkes otomatikman evlenince , ilişkiye girmek gerekiyor , eğer olmuyorsa hastasin sen teşhisini koyuyor.

Tedavi ye yanaşmış. Iyi okuyun.benim sevgi anlayışımı sorgulamak size kalmadı. Katılırsınız katılmazsınız. Farklı yerlere cekmeyin. Artik sizinle laf yaristiramicam. Benim fikrim bu.
Okudum, aylarca beklemiş tedavi olmadan.

Aynen size katılıyorum, ne yani kadın her zaman hazır ve istekli mi olmak zorunda. Bazen ten uyumu yoktur, bazen gerçekten için almaz. Herkes otomatikman evlenince , ilişkiye girmek gerekiyor , eğer olmuyorsa hastasin sen teşhisini koyuyor.
Bizim ülkemizde insanlar pastanede 3-4 defa buluştukları adamlarla evleniyorlar. Aile, arkadaş tavsiyesi ile görüşüp evleniyorlar. Çok normal böyle sorunların olması.

Okudum, aylarca beklemiş tedavi olmadan.
Aylarca beklememiş. Ne zaman doktora gittiğini bile yazmamış. Birlikte doktora gittiğimizde bile zaten olmayacak diyormuş eşi.sadece 1 buçuk yıldır evli olduğunu doktora da gittiğini yazmış. Şu kadar bekledim sonra gittim diye bi ibare bile yok. Nasıl anladiniz aylarca beklediğini. Nerede yazıyor şaka misiniz

İlk haftalarda anyalamadım , olur olur dedim ama olmadı .. 9 ay sonra doktora gittim ve ilk seansda doktorum bana seninki 2. Seviyede dedi yani kendimi kasmıyordum sadece acıyacak düşüncesi ile erteleme olmuştu . 4-5 seans gittim ve tamamladım aparar kullandım hepsi başarı ile sonuçlandı .. ve ben 7500 tl ödedim !!! Hiç düşünmeden eşimde ödeme annem ödedi . Cünkü eşim hiç ama hiç yardımcı olmadı sormadı . Tek sordugu şey ne zaman olacak ! İlişki denemelerinde tam oluyo gibi oluyordu sonra zorlanıyodum tekrar olmuyordu . Ve eşimin sözleri ben hep soguttu artık hevesim kalmamıştı . Ne bicim kadınsın kadınlık yapamıyorsun bana ! Elalem çatır çatır yapıo gibi sözler kullandı ve hep hakaret ... yapıcam diyordum ona inat . Ama sonra tratışmalar büyüdü büyüdü . Kayınvalidem artık bitir demiş oda noktayı koydu . Ki zaten başka biri ile dertleşiyordu , oda iş yerinden bir bayan . Eşime akıl veriyo ailene söyle geregini yapsın gibi laflar . Anlatcak çooook şey var ama sadece sizin fikir ve düşüncelerinizi okuyorum .. piskologa gidiyorun ve cok iyi geldi bana hamdolsun .. ama birdaha evlilik nasib olurmu ? Bilemiyorum . Keşke böyle dagılmadaydı yuvam ama hayırlısı buymuş .

Aylarca beklememiş. Ne zaman doktora gittiğini bile yazmamış. Birlikte doktora gittiğimizde bile zaten olmayacak diyormuş eşi.sadece 1 buçuk yıldır evli olduğunu doktora da gittiğini yazmış. Şu kadar bekledim sonra gittim diye bi ibare bile yok. Nasıl anladiniz aylarca beklediğini. Nerede yazıyor şaka misiniz

Ya konu sahibi bu mesajları görmüyor bile, zaten bosandilar . Neyin kavgası, aylar önceki konu ile ilgili. Kimbilir konu sahibi belki başkasını bile buldu , çatır çatır sevişiyor, ( insallah )😂😂😂 burda hala eski eş haklı mı degil mi kavgası
Ay bu çok doğru beddualar havada uçuştu 🤣 biz kendimizi yoruyoruz

Ya konu sahibi bu mesajları görmüyor bile, zaten bosandilar . Neyin kavgası, aylar önceki konu ile ilgili. Kimbilir konu sahibi belki başkasını bile buldu , çatır çatır sevişiyor, ( insallah )😂😂😂 burda hala eski eş haklı mı degil mi kavgası
Sadece vajinismusa diyabet kanser muamelesi yapılmasına cinleniyorum. 👽

Adamın neden annesine söylediğini bilmiyoruz ama.
Belki de içine attı hep ve boşanma sebebi olarak söyledi bilemeyiz. Ayrıca Katibin Ruhu Katibin Ruhu önceki sayfalarda çok güzel yazmıştı. Kadınlar arkadaşlarıyla kardeşleriyle paylaşabilir ama erkekler bu tür konuları kolay kolay kimseyle paylaşamaz.
Sırf kadın diye hatalı gördüğüm birini savunamam. Evet hastalık olduğunu biliyorum ama konu sahibi bilmiyormuş demek ki. Hasta olduğunu düşünen insan en kısa zamanda tedaviye başlamak ister. Neden anlamak istemiyorsunuz konu sahibi bile sizin kadar düşünmemiş hastalığını.
Ayrıca cinsellik yüzünden boşamak haktır hanımefendi. Dini yönden de haktır. İnsanlar ne için evlenir? Cinsellik yaşanmayacaksa ev arkadaşı tutsun madem.
Böyle saçma ve bencil düşünce olabilir mi ya?
Ne kadar zaman geçerse geçsin kimse kimseyi beklemek zorunda değil. Hele hele böyle konu sahibi gibi keyfi bekletiyorsa kimse kusura bakmasın konu sahibinin kocasını haklı bulurum.

X