• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus eş olmadan tedavi edilebilir mi ?

SarkiliKadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba eş veya partner olmadan vajinismus yenen var mıdır ?

Ben yaklaşık 6 yıl önce boşandım. Boşanma nedenim vajinismus olmuştu. 3 yıllık evliliğim boyunca vajinismus sorununu aşamadık. Eşim tedavi konusunda istekli veya destek olmadı. Başka sorunlarda yaşamaya başladık ve hiç cinsel birleşme yaşamadan boşandık.

Boşandıktan sonra insanlara güvenemediğim için başka bir ilişkim olmadı. Sürekli birilerine duygusal bağlanmadan korktum ve kaçtım. Birilerine vajinismus olduğumu anlatmak fikri beni çok rahatsız ediyor. Özellikle yeni başlayacağım bir ilişkide bunu anlatmak kendimi ezik ve yetersiz hissettireceğini düşünüyorum.

Bunu öncelikle yalnız başarmak istiyorum, kafamda bu sıkıntıdan kurtulamadan hayatıma devam edemiyorum maalesef. Nereden baksanız hayatımdan bu hastalık 10 yılımı çaldı, daha fazla beklemekte istemiyorum.

Vajinal muayene olabiliyorum, ama kendime dokunmada veya burada okuduğum parmak egzersizlerini denediğimde başaramadım.

Sizce tek başına psikiyatri yardım alıp bunu aşabilir miyim ? Yoksa illa bir eş gerekir mi ?

Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa minnettar olurum.

Tedaviden sonra bunu pratiğe dökmen lazım ki vajinismusu tamamen aştım diyebilesin.Partner olmadan bunu pratiğe dökemeyeceğine göre sadece teorik olarak iyileşmiş olacaksın,tam olarak iyileşip iyileşmediğini bilemeyeceksin

Ben yaklaşık 6 yıl önce boşandım. Boşanma nedenim vajinismus olmuştu. 3 yıllık evliliğim boyunca vajinismus sorununu aşamadık. Eşim tedavi konusunda istekli veya destek olmadı. Başka sorunlarda yaşamaya başladık ve hiç cinsel birleşme yaşamadan boşandık.

Boşandıktan sonra insanlara güvenemediğim için başka bir ilişkim olmadı. Sürekli birilerine duygusal bağlanmadan korktum ve kaçtım. Birilerine vajinismus olduğumu anlatmak fikri beni çok rahatsız ediyor. Özellikle yeni başlayacağım bir ilişkide bunu anlatmak kendimi ezik ve yetersiz hissettireceğini düşünüyorum.

Bunu öncelikle yalnız başarmak istiyorum, kafamda bu sıkıntıdan kurtulamadan hayatıma devam edemiyorum maalesef. Nereden baksanız hayatımdan bu hastalık 10 yılımı çaldı, daha fazla beklemekte istemiyorum.

Vajinal muayene olabiliyorum, ama kendime dokunmada veya burada okuduğum parmak egzersizlerini denediğimde başaramadım.

Sizce tek başına psikiyatri yardım alıp bunu aşabilir miyim ? Yoksa illa bir eş gerekir mi ?

Merhaba,
Öncelikle cok uzuldum yazdıklarınıza. Bu illeti yaşamış biri olarak yazdiginiz her seyi hissettim. Yazdiklarinizdan anliyorum ki bu sorunu tamamen aşmak istiyorsunuz. Partnersiz tedavi eden doktorlar var. Illa partnetinizin olması gerekmiyor. Ayrica, tedavi oldunuz hersey guzel sonuçlandı illa bit partneriniz olması gerekmiyor evde aparatlarla arada çalışabilirsiniz. Kesinlikle beklemeyin iletisimi iyi bit doktora başvurun ben 3 seansta çözdüm 5 yilin ardından hemde. Bosanma noktasına gelmistim esimden. Kendimi cok degetsiz basarisiz ve beceriksiz hissettigim icin isimde de ilerleyemedim. Cozdukten sonra hersey yoluna girecek. Hayati farkli algılamaya baslayacaksiniz lutfen ertelemeyin çözüm arayin.

Öncelikle bu konuyu yazan arkadaşa çok üzüldüm ama olayın psikolojik olduğunu düşündüğümden partneriniz olmadan tedavi olabileceğinizi düşünüyorum allah yardımcımız olsun.

Merhaba,
Öncelikle cok uzuldum yazdıklarınıza. Bu illeti yaşamış biri olarak yazdiginiz her seyi hissettim. Yazdiklarinizdan anliyorum ki bu sorunu tamamen aşmak istiyorsunuz. Partnersiz tedavi eden doktorlar var. Illa partnetinizin olması gerekmiyor. Ayrica, tedavi oldunuz hersey guzel sonuçlandı illa bit partneriniz olması gerekmiyor evde aparatlarla arada çalışabilirsiniz. Kesinlikle beklemeyin iletisimi iyi bit doktora başvurun ben 3 seansta çözdüm 5 yilin ardından hemde. Bosanma noktasına gelmistim esimden. Kendimi cok degetsiz basarisiz ve beceriksiz hissettigim icin isimde de ilerleyemedim. Cozdukten sonra hersey yoluna girecek. Hayati farkli algılamaya baslayacaksiniz lutfen ertelemeyin çözüm arayin.
Birşey sormak isterim 3 seansta çözen merkezler var her yerde evet. Merak ettiğim konu 3 seanstan sonra hiçbir korku acı kaygı kasılma olmaksızın tık diye oluyor mu? Yoksa aşamaları mı var. Bende 1 seansta kesin çözüm denilen bir tedaviye gittim ama 1 adım bile ilerlemedi durum bana nazlı olduğumu dişimi sıkmadığımı acıyı beynimde yarattığımı ve panik atak olduğumu söyledi. Olay şu ki ben tüm bu mevzunun bir şekilde sonuçlanmasını ummuştum 1 seansta kesin noter onaylı çözüm diye pazarlanınca tedavi. Benim için hayal kırıklğı oldu.

Birşey sormak isterim 3 seansta çözen merkezler var her yerde evet. Merak ettiğim konu 3 seanstan sonra hiçbir korku acı kaygı kasılma olmaksızın tık diye oluyor mu? Yoksa aşamaları mı var. Bende 1 seansta kesin çözüm denilen bir tedaviye gittim ama 1 adım bile ilerlemedi durum bana nazlı olduğumu dişimi sıkmadığımı acıyı beynimde yarattığımı ve panik atak olduğumu söyledi. Olay şu ki ben tüm bu mevzunun bir şekilde sonuçlanmasını ummuştum 1 seansta kesin noter onaylı çözüm diye pazarlanınca tedavi. Benim için hayal kırıklğı oldu.
Guzel bir noktaya deginmissiniz. 2 seans bilgi ve 1 seans uygulama seklindeydi benim tedavim. 2 seans bilgi yaklasik 20 gune yayıldı o arada evde calisma yaptik esimle. Bilgilendirici videolar, masaj vs. Uygulama seansina ne olursa olsun artik bu sorunu geride bırakacağım diyerek gittim. Tabiki zaman zaman zorlandim sinirlendim kendime kizdim uygulama seansi esnadinda ama bırakmadım. Sonrasında evde denedik ama cok zorlandik. Ertesi gunnyine denedik yapamadim yikilmistim. Aradan 5 gun gibi bir zaman gecti adeyim falab girdi araya. Sonra ben bir hafta aparatla evde kendim denedin. Hazirnhissettigimde esimle denedik ve oldu. Sonra bir daha her seferinde sukurler olsunki rahat oldu. Beynim ogrenmisti cunku artik. Aci duygusunun kafamfaki ile alakasi olmadigini. Durum bu. Öncelikle beyninizi hazirlamaniz lazim. Sonra vücudu deneyimleterek eğitmelisiniz. Ben bu sekide cozdum.

Ne güzel anlatmışsınız. Vazgeçmemek lazım bir de kendi kendine yenmek gerekiyor uzmanlar da bi yere kadar yardımcı olabiliyor. Allah hepimize nasip etsin bu durumdan kurtukmayı.
Teşekkür ederim.

Elbette kasılma korku ilk etapta oluyor ama o hissi de tedavilerle tanıyorsunuz doktorum bana en fazla bu his ile olacak demişti .. Yavaş yavaş panik kasılma geçiyor ve her seferinde daha rahat oluyorsunuz..benim hemen ardından rahat rahat olmadı aşama aşama ama bu bile bizim için büyük bi yol kat etmeydi Rabbim yardımcınız olsun

Valla kizlar esli deneme en iyisi cunku sana uygun pozisyonlari ne kadar alabildigini öyle görüyorsun. Doktorsuz çözmüştüm bende once parmak egzersizi sonra eşli deneme

Aynı şeyleri bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum

Merhaba,
Geç dönüş için kusura bakmayın. Başka problemler nedeni ile bir süredir siteye giremedim. Doktor tavsiyeniz olur mu? Ben istanbul'da yaşıyorum

Back
X