Doğuma Hazırlık vajinismus atlatıp normal doğum yapan var mı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
doktorum çatı muayenemi yaptıktan sonra,5yıl önce yaşadığım bu sorunu hala yüzde yüz aşamamış olduğumu ve kendimi çok kastığımı söyledi.tercihi sana bırakıyorum,normal doğum mu yoksa sezeyan mı olsun,kararını ver haftaya bildir dedi.bunu yaşayan yada bilgisi olan varsa lütfen yazsın,o panikle doktoruma sormayı unuttum,acaba doğum sırasında kendimi kasmam,bebeğe zarar vermem mümkünmüdür?ilk günden beri normal doğum yapabilmeyi çok istedim.

canım doktorun ne diyorsa onu uygula,bebeğinin sağlığı açısından.Vajinismus olup normal doğuran bir kişi tanıyorum,doktoru onaylamıştı.Kendini kasıyorsan hala doktorunun dediği gibi normal doğumu boşver arkadaşım...hayırlısıyla kucağına alman dileğiyle..

canım merhabalar kasma problemi yaşayanlardan biriyim. hem dr kontrollerinde hem ilişki esnasında çok zor aştım bu sorunu o yüzden normal doğum yapmadım.Sezeryan doğum yaptım çok sıkıntı çekmedim.hayırlısıyla bebğini kucağına alman dileğiyle

Canım bende bu hastalığı atlattım çok şükür bayağı oldu.Muayenelerim sıkıntılı geçer hep bu yüzden.Biraz uzun ve ah vah diyerek kendimi kasarak geçer.Doktorlar bir şekilde benim mızmızlanmama aldırış etmeden muayenemi yaptılar bunca zaman ama söz konusu doğum olunca bende sıkıntılıyım.Hatta bazı doktorlar muayenemi yaparken zorlanınca 'sen nasıl eşinle birliktelik yaşıyorsun' diye soruyorlar.Kasıntıların yada korkuların geçmesi çok uzun zaman alıyor bu rahatsızlıkta nedense.Bir önceki doktorum muayenede karar veririz demişti ama önemli olanın bebeğin çıkış anında kendimi kasmamam gerekiyormuş yoksa sıkıştırabilirsin diyordu.Biliyorsunki hiç birimiz çocuğumuza isteyerek bunu yaşatmayız fakat vajinusmus denilen illetde oraya hükmetmek çok zor.Kasmıyorum serbestim işte dediğimde bile aslında kilitlendiğimi biliyorum.Doktorum her ne kadar son anı beklesede ben psikolojimi ve yaşadıklarımı biliyorum.Riske edemeyebilirim.Hakkımızda hayırlısı olsun.Hayırlı,sağlıklı ve kolay doğumlarla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inş.

slm canım öncelikle korkmana gerek yok bende aynı problemi yaşıyorum ama bneim kızlık zarı bile duruyor hamile kaldım:CüvCüv: benim kafama takılan doktorun bence doktorun seni iyi yönlendirememiş.benim doktorum kesinlikle sezeryan olmıcaksın dedi epudural normal doğum yapıcaz seni dedi ve gayet rahatlatıcı konuşuyor bilmiorum bende korkuyorum.epuduralle çünkü belden aşagı uyuşuyor o yüzden kendiimi sıkar mıyım bilemem bebeğime zara vermek istemem canım sen yine doktoruna bi sor epudural olsam mı die bence .ben kesinlikle normal doğum yapamam bu şartlar altında...allah kolaylık verir bence dağına göre kar verirmiş ama bazen fazla kar yağıyor......

mrblar aynı sorunu ben de yaşıyorum 3 aylık hamileyim.vajinismusu yendim ama malesef hala çok zor ilişkiye girebiliyorum.çok ağrı oluyo.bu yüzden doğumumu kara kara düşünüyorum. epidural normal doğum şuan tercihim ama bakacaz artık.

Peki doktorun 37-38 haftaya geldiğinde çatı muayenesi yapacağını söyledimi?Benim doktorum muayeneden sonra doğuma karar veririz henüz erken konuşmak için dedi.Ama eğer çok kolay normal doğum yapacağımı söylerse bende epidural istemekten yanayım.Belki o saat başı yapılan çatı muayenelerini hissetmeyiz değilmi epidural takılyken.Üfff ya inş. kolay,sancısız,sıkıntısız ve çabucacık 1 saatte doğum yapar sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza alırız...

canım ben de 1 sene vajinismus çektim 3 yıl önce.
hala kasıyorum kendimi hem ilişkide hem kontrollerrde
10 gün önce epidural normal doğum yaptım.
doktorun kesinlikle normal yanlısı olmalı
kesinlikle epidural yaptır canım
ben şimdi çok rahatım ne baş ağrısı ne bel ağrısı çektim
norml doğum yaparsan vücudun daha çabuk toparlar.
hem bebeğinle de doğumdan sonra hep sen ilgilenirsin
sezeryan yapan arkadaşlarım var ve bazılarının dikişleri iltihaplanmış.
bense çok rahatım şimdi.

valla hissetmiyorsaun canım hiçbir acı hissetmiyorsun katater takıldıktan sonra

doktora bırak kendini kasma canım
kendini sıkman için acı duyman lazım epiduralde acı yok dolayısıyla kasma da yok
beynini kesinlikle normal doğuma şartlandır çünkü açılmayı hızlandıran beyin
ben doğuma kadar hep tv seyrettim
epidural olmasaydı ağrıdan gözüm birşey görmezdi.
sezeryanı kesinlikle düşünmeyin bir arkadaşım 3. çocuğuna hamileydi bebek kafasını iç dikişere dayamış
doktor dikişler patlayabilir dikkat et demişti

Bu arada yeni doğum yapan lohusa arkadaşlarımıza bir sorum olacak.Bebek doğduktan sonra uyku düzeniniz nasıl?Çokmu yorgun bitkin ve sinirli oluyorsunuz?Bebek gerçekten çokmu yoruyor anneyi?Geceleri kaç kez kalkıyorsunuz?

epidural normal doğurdum diyen arkadaşlar,bir sorum olacak.epidural olunca yeterince ıkınamadığımız ve vakum kullanmak zorunda kalabildikleri doğrumu?kızlar ben bu doğum meselesini çok stres yapmışım,geceleri çarpıntım,titremem,başdönmesi,bulantı oluyordu.doktoruma gittim,kalbime ciğerime kanıma bakıldı,tamamen sıkıntıdan dedi.pasiflora diye bir sakinleştirici ilaç yazdı.sonrada beni korkutan kendisi değilmiş gibi bana kızdı.bu kadar büyütecek bir sorunun yok senin,ben sana normal doğuramazsın demedim,çocuk için hayati bir tehlike durumu asla yok demez mi.dediğine göre bir problem olursa anında alabilirmiş çocuğu.o yüzden normalle başlarız bir aksilik olacağını sanmıyorum şimdilik herşey yolunda dedi.benim ailem yanımda değil,doğum için annem ancak 1haftalığına gelebilecek.o yüzden sezeryan olmak istemiyorum.daha önce de bir ameliyat geçi,rdim,tek başıma perişan oldum.hem şimdi benden bakım isteyen bir de bebeğim olacak.of allahım sen hepimize yardım et

Canım doğumu düşündüğüm gece bende sağa dön sola dön çarpıntıdan uyuyamaz nefes alamaz hale geliyorum.Kabusum oldu resmen doğumu düşünmek.Herkes düşünmeyin oluruna bırakın desede eninde sonunda beni bekleyen bir acı olduğunu bilerek uyumak pek kolay olmuyor.
Bu arada epidural normal doğumda bildiğim ve arkadaşlardan okuduğum kadarıyla doğuma çok az bir süre kala anestezi uzmanı dozu düşük vererek annenin ıkınma ve doğuma katılma eylemini kolaylaştırıyormuş.Yani biraz anestezi uzmanının tecrübesine bağlı bir durum.Eğer doğuma yakın bir zamanda dozu düşük tutarsa ıkınmak kolay oluyormuş.Birazda ebe yada hemşire karından ittirince doğuyormuş Allahın izniyle bebek.Senin dediğin ise sancıyı tamamen hissetmeyen ve hissedemediği içinde ıkınamayan anneler için geçerli.Ve en son çare vakumla alıyorlar.Yoksa anneye ıkınması için bayağı yardım ediyorlar diye biliyorum.İnş. doğumumuz çok çok çok kolay olur canım ya...:Saruboceq:

Öyleyse epiduralle normal doğum en doğrusu.İnş. bir aksilik çıkmaz her şey yolunda giderde bizde sancısız sıkıntısız alırız bebeğimizi kucağımıza...

inşallah canım

yok canım ıkınmada bi değişiklik olmuyor
doktor sadece acı duyulmadığını diğer her şeyşin normal devam ettiğini söyledi
doktorun tarif ettiği gibi ıkınırsan kolay olur
vakum kullanmadı bende.sormuştuım ben ıkınma azlır mı diye
doktorum kızdı sen epidurali cahil kişilerden çok dinlemişsin dedi

bende de oluyordu o titreme
tamamen psikolojik

hiç takmayın kafanıza doğum kendiliğinden oluyor
siz hamileliğin tadını çıkarın
ben bazen elimi karnıma koyuyorum kızım varmış gibi
özlüyorum

slm canım doktorum hiç öyle birşey demedi.doktor arkadaşım bilmiyorum demekki ihtiyaç duymadı.o çatı muayeneleri çok iğrenç bişeymiş ıyyy.inşlh maruz kalmayız ama belli olmaz çünkü 4 yada 5 santim açılınca iğneyi vurucaklar sonuçta yani bebişimiz için katlanıcaz.biliyorum çok korkuyorum.ama doğum yapanlar hep iyi şeyler diyor.ve fransa da yapılan doğumların %85 i epudural enestezi normal doğum yapıyorlarmış.bence ferah tut içini ...:hulya:

Ahhh Ahhhh şu stres bir geçse Allahın izniyle... Daha doğurmadan her gün korkudan dokuz doğuruyoruz...

Evet canım çatı muayenesi biraz rahatsız edici bir durum fakat bebek ve anne için gerekli olduğunu düşünüyorum.Ben şahsen doktordan kendim isteyeceğim çatı muayenesi yapmasını hemde onca korkmama rağmen.Çünkü çatımın bebeğin çıkmasına müsait olup olmadığına daha önce karar vermesi daha sağlıklı diye düşünüyorum.Sonra Allah korusun doğumda dar olur bebeğin kafası sıkışma durumu olur falan risk almayım diyorum.Çok acıyacak biliyorum ama ne yaşayacaksam yaşayım bitsin istiyorum artık inan.Yok çatı,yok sancı,yok kesi yok dikiş derken beynim döndü inan.Bir an önce olsun bitsin herşey istiyorum Allahın izniyle.Düşündükçe insana sinir geliyor vallahi....
Bu sabah eşime keşke sen taşısan,doğursan emzirsen dedim.Ben sana yardım ederdim geri kalan konularda dedim.Ne bencil bir anneyim değilmi? Kızım tırsık bir anneyle ne yapacakki? senağlama

canım benim sakın korkma bende aynı şeyi yaşadım ben 4 ay önce normal dogum yaptım bana sezeryan dediler sancılarım başladı ve normal oldu bebek solunumsuz kalır normal olmaz dediler ama çok güzel oldu bence normale kendini zorla zaten aksi bir durumda hemen ameliyata alıyolar tercih senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…