Doğuma Hazırlık vajinismus atlatıp normal doğum yapan var mı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Evet canım çatı muayenesi biraz rahatsız edici bir durum fakat bebek ve anne için gerekli olduğunu düşünüyorum.Ben şahsen doktordan kendim isteyeceğim çatı muayenesi yapmasını hemde onca korkmama rağmen.Çünkü çatımın bebeğin çıkmasına müsait olup olmadığına daha önce karar vermesi daha sağlıklı diye düşünüyorum.Sonra Allah korusun doğumda dar olur bebeğin kafası sıkışma durumu olur falan risk almayım diyorum.Çok acıyacak biliyorum ama ne yaşayacaksam yaşayım bitsin istiyorum artık inan.Yok çatı,yok sancı,yok kesi yok dikiş derken beynim döndü inan.Bir an önce olsun bitsin herşey istiyorum Allahın izniyle.Düşündükçe insana sinir geliyor vallahi....
Bu sabah eşime keşke sen taşısan,doğursan emzirsen dedim.Ben sana yardım ederdim geri kalan konularda dedim.Ne bencil bir anneyim değilmi? Kızım tırsık bir anneyle ne yapacakki? senağlama

tabiki muayene etmeleri gerekirse ederler zaten.ya ben allaha çok güveniyorum ve sıgınıyorum yapacak bişi yok benim açımdan doktorumuza da güvenmemiz gerek ...:eek:klava:
bence bu korkuların geçici çok takma kafana bence canım a.s.a.s.

selam kızlar... on ay önce normal doğum yaptım... 42. haftaya kadar normal doğum yapıyım diye bekledim en son doktorum tarih verdi artık riske atamam önce suni sancı olmadı sezeryan dedi... ve benim o gece nişanım geldi.. epidural falan da almadım her şeyin doğal olmasını istedim..

çatı muayenesi de öyle zor bi şey değil eğer kendinizi kasarsanız zor olur... kasmazsanız kolay...

hepinize hayırlı doğumlar diliyorum...

canım benim sakın korkma bende aynı şeyi yaşadım ben 4 ay önce normal dogum yaptım bana sezeryan dediler sancılarım başladı ve normal oldu bebek solunumsuz kalır normal olmaz dediler ama çok güzel oldu bence normale kendini zorla zaten aksi bir durumda hemen ameliyata alıyolar tercih senin

bende aynen yazdığını yapmaya karar verdim canım.darısı hepimizin başına.

kızlar bu arada çatı muayenesi dedikleri şey öyle sandığım kadar korkunç değildi.ki ben çok kasılan biriyim.yani kastığım için biraz acıdı tabii,bi de utanıyor insan,nasıl rahat olayım ama öyle öldüm bittim denecek bişey değil.vajinal ultrasonla bakılmasından çok ta farkı yok.gevşemeyi becerebilene ağrı vermez diye düşünüyorum

X