• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Siğil varmiydi nasil gecti 8 yıl önce gebe kalınca vücudumun bazı
Siğil varmiydi nasil gecti hayret valla
Siğil yapmazmış bende bulunan tıp 16 riskli tip bende şaşırdım ama inanın vücut atıyor bir doktor yaşın genç sigarayı bırak stresten 6zak dur bağışıklığına dikkat et atarsın çoğu insan bunu vücudunda olduğundan haberi olmadan geri atıyor demişti...

Bende hamileyim sigarayi biraktim neden yok olmuyor sigil
Siğili dondur canım bir daha tekrarlama yapcağını sanmıyorum gebelikte bağışıklık düştüğü için çıkabiliyor ihmal etme hpv testini tekrarla pozitifse normal doğum riskli demişri doktorum sende baktır derim canım

Siğili dondur canım bir daha tekrarlama yapcağını sanmıyorum gebelikte bağışıklık düştüğü için çıkabiliyor ihmal etme hpv testini tekrarla pozitifse normal doğum riskli demişri doktorum sende baktır derim canım
Hpv testi yaptirmadim hic .daha once dondurmustum tekrarliyordu.bitkisel ilaclar denedim 6 ay .hamile olunca da tedaviyi biraktim

Hpv testi yaptirmadim hic .daha once dondurmustum tekrarliyordu.bitkisel ilaclar denedim 6 ay .hamile olunca da tedaviyi biraktim
Neden bıraktın bende 6.5 aylık gebeyim ama smear ve hpv testi yaptırdım yıllık kontrolünü çünkü... sana tavsiyem eğitim araştırma hastanesi jinekoloji onkoloji bölümene başvur ismi seni korkutmasın biraz daha fazla ilgi oluyor bu bölümde testlerini yaptır pozitif değilse sicilini yakarlar giriş ve kanalda yoksa normal doğum önerirler ama riskliyse sezeryan önerirler ihmal etme nerde oturuyorsun izmirde oturuyorsan tepecik eğitim araştırmada doktor önerebilirim

Arkadaşlar merhaba. Ben smear temiz çıkmasına rağmen hpv 11, 31 ve 39 tiplemelerini taşıyorum. Bu yüzden kolposkopi biyopsi yaptırdım ve siğil yaktırdım. 4 gün oldu, doktor 10 gün boyunca biyokadin fitil verdi. Adet döneminde kullanılabiliyor mu biyokadin, bilgisi olan var mı ? Ve yakılan siğil bölgesi ne kadar sürede iyileşiyor?

Neden bıraktın bende 6.5 aylık gebeyim ama smear ve hpv testi yaptırdım yıllık kontrolünü çünkü... sana tavsiyem eğitim araştırma hastanesi jinekoloji onkoloji bölümene başvur ismi seni korkutmasın biraz daha fazla ilgi oluyor bu bölümde testlerini yaptır pozitif değilse sicilini yakarlar giriş ve kanalda yoksa normal doğum önerirler ama riskliyse sezeryan önerirler ihmal etme nerde oturuyorsun izmirde oturuyorsan tepecik eğitim araştırmada doktor önerebilirim
Istanbul pendikteyim

Kızlaaar kafama inanılmaz bir durum takıldı benim of yine yaptım yapacağımı ya :KK43: Ben geçen sene martta makatımda siğil problemiyle karsılaştım burada çoğunuz biliyor bunu. Sonrasında ilaçla hepsini yaktırdım tam ilişki yaşamadığım için doktorum bir daha çıkmaz büyük ihtimalle 6 ay boyunca siğil oluşumu olmazsa bil ki vücut atmıştır demisti bana. Çok şükür 1 yıl oldu hiiç bir şey yok. Erkek arkadaşımında mayıs ayı gibi siğili kendiliğinden geçti ve o tarihten bu tarihe asla tekrar oluşum olmadı. Şimdi doktorlar bir tip vücuttan atılırsa vücut bağışıklık kazanır ve o tipi bir daha almaz diyorlar. Ve ben geçen gün oral ilişki yasadım! Of acaba ağza bulaş olmuş mudur? Yani baktıgınızda artık siğil durumu yok. Ama erkeklere test yapılamadığından onda başka tipi var mı onu da bilmiyorum.. Of hemen gittim gargara yaptım falan ama acayip korktum ağzıma bulaşmasını asla istemiyorum..
Ilacla nasıl yaktırdınız.

Birde biri burada şey yazmış. Doktoru bu virüsün 3 yerde birden seyretmeyeceğini söylemjş (vajina, makat, ağız) tek bir yerde oluşum göstwrdiğini söylemiş o baya içimi rahatlattı aslında. Çünkü gerçekten benim siğillerim makat bölgemdeydi ve çogalan cinstendi ben acayip geç fark etmiştim kasıyıp kanattığım çook fazla olmuştu ama hiçbir şekilde vajina tarafına yayılma olmıştı mesela.. Ay inşallah doktorun dediği gibidiir
Makattakilerden nasıl kurtuldunuz, benimde vajinamda yok...Benim dr umda demişti 3 ü aynı anda , 3 yerde seyretmez. Hem agiz hem makat hem vajina olmaz dedi, Sanırım bir yeri tutuyor. Insallah atariz vucudumuzdan 🌼 Hic bir yerimizi tutmadan...

Buna kesinlikle katılıyorum erkeğin sonradan başka bir tür kapıp kapmadığı konusunda emin olmak mümkün değil sonradan ah vah edeceğiniz şeylerden uzak durun nacizane fikrim.
Dr um dedi ki erkekte sigil olmadığı onun bu virüsü taşımadığı anlamına gelmez, mikrop orada var olabiliyormuş, gözle görünmese de, tasiyabilirmis , dikkat edin. Inşallah birşey olmaz. Hepimizin kurtulması ümidi ile...

Selam arkadaşlar sizlere morel olsun diye yazıyorum ben 1 yıl önce ketemde yaptırdığım tahlil sonucu hpv 16 pozitif çıktı hemen kolposkopi ardından biyopsi sonuç cin 1 1 yıl sonraya hpv dna testi ve smear tekrarı verdi doktorumuz buarada gebe kaldım 6 aylıkken 1 yılın tamamlandı test takip zamanım geldi gidip smear ve hpv dna testi için örnek verdim çok umutsuzdum tek duymak istediğim normal doğum yapabilirsin di zira hiç pozitif gebeler normal doğum yapamıyor yada çok riskli oluyor neyse sonuçları öğrenmeye gittiğimde hiç negatif smear asic gelmişti doktor korkma smear gebelikten asuc gelmiştir normal doğum yapabilirsin doğum sonrası smear tekrarı dedi benki hiç ihtimal vermezken hpv negatif gelmesi bide gebeyken bağışıklık düşer ilerleme beklerken negatif olması çok şaşırttı beni ama inanılmaz mutlu oldum yalnız şu var sigarayı bırak demişti ben sigarayı bırakamıyordum yaklaşık 4 ay sonra gebe kalınca tiksindim v3 bıraktım o zamnlar hep kızdım kendime zaten hiç pozitifdin birde gebelik neden diye ama sonrasında anladım ki gebe kalmasaydım sigarayı bırakmıyacaktım belkide negatif olamıyacaktım her şeyde vardır bir hayır Rabbime şükürler olsun didelim oki umutsuz olmayın ama sigarayla bırakın birde stres yapmayın vücut herşeyi atıyor emin olun yeterki siz elinizden geleni yapıp ihmalkâr davranmayın...😍😍
Ne güzell Maşallah..Bendede hpv 16 CIN1 var çok güzel morel oldu bana hikayeniz😊inşallah bizde kurtuluruz

Siz negatif aldınız mı? Birde erkeklerde test yapılabiliyor diye biliyorum siz böyle bir şeye başvurdunuz mu?

Canım hala sonuç bekliyorum,ne çıkmaz sonuç oldu,iyice gerildim sonuca yaklaştıkça. Ki çok az stresle geçirdim süreci. Konu kağıtta bittiği için gerginim bu sıralar. Çıkar çıkmaz görsellerle beraber ekleme yapacağım. En az sizler kadar bir an önce bende öğrenmek istiyorum.

Ben neden umutlu olamiyom
Kişiliğin karamsardır belkide ama bunun size yararından çok zararı olucaktir sadece bu sorun için geçerli değil
Ben neden umutlu olamiyom
Yüreğini ferah tut... Rabbim göğsünü açsın daraltmasın genişletsin tedavini ihmal etme dua bol dua...hayatımız boyunca şu formülü unutmayalım (Tedbir+tevekkül= taktir ) ilk ikisi kul tarafından yapılacak gerisi Alemlerin Rabbine kalmıştır....

Kızlar netten aldığım resimler üzerinden sormak istiyorum, bu meret siz de hangi görüntüde? Tek tük bölgesel mi yoksa toplu halde mi? Üstü pütürlü mü yoksa yumuşakça bazen içime göçen şekilde sönük mü?

Resim 1

Resim 2

Resim 3

Kızlar netten aldığım resimler üzerinden sormak istiyorum, bu meret siz de hangi görüntüde? Tek tük bölgesel mi yoksa toplu halde mi? Üstü pütürlü mü yoksa yumuşakça bazen içime göçen şekilde sönük mü?

Resim 1

Resim 2

Resim 3
Benim ki resim 1 dekindeki ufak olanlar gibi daha sert görünümde ve daha çok gri tonda açık ten renk değildi

Back
X