Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Condylox Solution

(podofilox) prevents the growth of certain types of cells. Exactly how podofilox works is unknown.

Condylox is used to treat genital warts that appear on the outside of the body, however this medicine is not a cure for genital warts.

Condylox may also be used for other purposes not listed in this medication guide.Important information about Condylox

Do not use Condylox on any warts or skin growths that have not been checked by your doctor. Using more of Condylox will not make it work better, and may increase side effects. Avoid getting this medication in your eyes. If this does happen, rinse with water and call your doctor. Do not place the gel or solution in your rectum, vagina, or urethra. If it does get into any of these areas, rinse with water.

Avoid having unprotected sex. Condylox is not a cure for genital warts, and it will not protect against sexually transmitted diseases such as chlamydia, gonorrhea, herpes, HIV, syphilis, and trichomoniasis. Talk with your doctor about safe ways to prevent transmission during sex.

Wash your hands before and after applying Condylox.

Before using Condylox

You should not use Condylox if you are allergic to podofilox. Do not use this medication on any warts or skin growths that have not been checked by your doctor.

FDA pregnancy category C. It is not known whether Condylox will harm an unborn baby. Tell your doctor if you are pregnant or plan to become pregnant while using Condylox. It is not known whether podofilox passes into breast milk or if it could harm a nursing baby. Do not use Condylox without telling your doctor if you are breast-feeding a baby.

condylox krem
Condylox Çözüm (podofilox) hücrelerin belirli tiplerinin büyümesini engeller. Tam olarak nasıl çalışır podofilox bilinmemektedir. Condylox ancak bu ilaç genital siğiller için bir çare değil, vücudun dışında görünen genital siğiller tedavi etmek için kullanılır. Condylox da bu ilaç kılavuzda yer almayan diğer amaçlar için kullanılabilir.
Condylox hakkında önemli bilgiler doktor kontrolünden henüz herhangi bir siğil veya deri büyümeleri üzerinde Condylox kullanmayın. daha Condylox kullanılması ve daha iyi iş yapmaz yan etkilerini artırabilir. Önlemek gözlerinde bu ilaç alıyorum. bu su ile durulayın olur ve doktorunuzu arayın yoksa. jel veya çözüm rektum, vajina veya üretra koymayın. bu alanlarda herhangi bir su ile durulayın girmek yoksa. Önlemek korunmasız seks. Condylox genital siğiller için bir tedavi değildir ve bu klamidya, gonore, herpes, HIV, frengi ve trikomoniyaz gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamaz. cinsel ilişki sırasında geçişini önlemek için güvenli yolları konusunda doktorunuzla konuşun. öncesi ve Condylox uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayın. Eğer podofilox alerjiniz varsa Condylox kullanmadan önce Condylox kullanmamalıdır. doktorunuz tarafından kontrol henüz herhangi bir siğil veya deri büyümeleri bu ilacı kullanmayın.
siğiller ile 326 hastada ilk çok merkezli bir klinik çalışmada, Condylox Gel% 0.5 ve araç karşılaştırılabilir hasta grupları için çift-kör bir biçimde uygulanmıştır. etkinlik verileri ile 260 hastadan 176 Condylox Gel% 0.5 ile tedavi edildi. Hastaların Condylox Gel% 0.5 iki kez 4 gün "dinlenme" dönemi ardından üç gün boyunca her gün uygulanır. 4 hafta sonunda hastaların% 38.4 Condylox Gel% 0.5 ile tedavi siğil dokusunun tam takas oldu. anogenital siğiller ile 108 değerlendirilebilir hastalarda ikinci çok merkezli bir klinik çalışmada, Condylox (podofilox) Topikal Çözüm% 0.5 etkinliği için Condylox Gel% 0.5 ile karşılaştırıldı. ilk klinik çalışmada olduğu gibi, hastalar Condylox Gel% 0.5 iki kez dört gün "dinlenme" dönemi ardından üç gün boyunca her gün uygulanır. Benzer klerensi gözlendi. Condylox Gel% 0.5 muamele edilince 4 hafta sonunda hastaların% 25.6 'siğil dokusunun tam takas oldu

bu ılac sadece ustunu temızlıyor ve koter gbı derı altına 3 4 cm ınmıyor

Hel-incim doktor gibisin maşallah ne çabuk araştırdında buldun onu:)) tebrikler vallah... uzun zamandır girmiyodum sayfaya yeni arkadaşlar eklenmiş onlarında en yakın zamanda bu hastalığı atlatması dileğiyle.. ben 2. aşımıda oldum..cinsel hayatımda olmadığı için şuan rahatım..tekrar bu hastalığa yakalanmamak ümidiyle herkese geçmiş olsun.. :94:

arkdaslar selam,
ben dün ameliyat oldum siğiller yüzünden ::( alınan parca patolojiye gönderldi. doktorum ası olmamı soyledi ası pazarlama politkas mı yoksa faydası var mı ne dersiniz. bir de genital bölge temizlğini nasıl yapıyorsunzu ben hep ağdaya gidiordum ama simdi gidemiyorum hayatta bi daha da gitmem oradan da gecebilir cunku. lazer eilasyona gidicem sonra ama bu surecte en güvenilir yöntem nedir?

arkdaslar selam,
ben dün ameliyat oldum siğiller yüzünden ::( alınan parca patolojiye gönderldi. doktorum ası olmamı soyledi ası pazarlama politkas mı yoksa faydası var mı ne dersiniz. bir de genital bölge temizlğini nasıl yapıyorsunzu ben hep ağdaya gidiordum ama simdi gidemiyorum hayatta bi daha da gitmem oradan da gecebilir cunku. lazer eilasyona gidicem sonra ama bu surecte en güvenilir yöntem nedir?

geçmiş olsun. leep mi yaptılar?

geçmiş olsun. leep mi yaptılar?

evet canım leep yapıldı. 20 gün sonra tekrar kontrolm var. ve resmen paranoyak oldum her gün kontrol ediyorum var mı bisey die? cok büyümeden farkedersem en azından krio falan yaptırabilirim genel anestezi yaptırmak zorunda kalmam :( su dertten kurtulayım gercekten baska bir sey istemicem hayattan

arkdaslar selam,

gecmıs olsun meltem

kesınlıkle tanıdık bı arkadasın varsa doktor ılac mumesılı ı yada ılac deposunda calısan dıdının dıdısı ben cervalıx oldum 2008 de ve koter oldm gunde hemencecık asımı oldum

smdı sen haftada bır sırkeyı pamuga dok GENITAL BOLGENI SIL HAFTALIK BIR KEZ

avondan genıtal temızleme jelı al 250 ml yaklasık her gun yıkamayla 2 3 ay gıdıyor 9 tl mı ne

jılet kullan ve her jıletı bır kes kullan agdacıya sakın gıtme ve mumkunse agdacıya bır ıkı sene sona kendın al ben lazere basladım
lazerde de makınanın temas etmemesı onemlı olan
kendıne ıyı bak ıdrencını yuksek tuttun surece cıkmaz vıtamın al gunluk WC ORTAK KULLANIM alanlarını ve baskasına aıt bısı kullanma gunluk ped bır sure cık kullanma genıtal bolgen hawa alması lazım ada cayı ıc gunde ıkı bardak perezervatıf kullan mutlaka ılıskıde korun ve 6 ayda bır en fazla sımır aldır baska sorun olursa solerım

bana biri yardım etsin. sürekli artıyor. aldara kullanıyorum ama faydası yok. koter le yakılınca izkalıyo mu. . ve erkek arkadaşımda yok bende var bu nasıl olabiliyor. bu süreçte ilşkiye griliyor mu ? siğil kalmaması mı lazım. yoksa hep bulaştrma riskim var mı. tek ilşkide bulama olasılığı nedir? koterle yakılınca iz kalıyor mu? helin sen kaç kez yaktırdın. ?? biraz bilgi verir misn? ne kadar zaman da bir kontrole gitmem lazım. sende ankaradasın sanırım. hag doktoru hangi hastaneyi tavsiye edebilirsin bana? ne kadar sonraya tarihveriyolar koter için ? bana kalsa ben şimdi gidip olucam:S ama doktor aldara verdi faydası yok!!! bırakırsam senin gibi artr mı( dha ne kadar artıcaksa) lütfen... yorumlarınızı bekliyorum.

bana biri yardım etsin. sürekli artıyor. aldara kullanıyorum ama faydası yok. koter le yakılınca izkalıyo mu. . ve erkek arkadaşımda yok bende var bu nasıl olabiliyor. bu süreçte ilşkiye griliyor mu ? siğil kalmaması mı lazım. yoksa hep bulaştrma riskim var mı. tek ilşkide bulama olasılığı nedir? koterle yakılınca iz kalıyor mu? helin sen kaç kez yaktırdın. ?? biraz bilgi verir misn? ne kadar zaman da bir kontrole gitmem lazım. sende ankaradasın sanırım. hag doktoru hangi hastaneyi tavsiye edebilirsin bana? ne kadar sonraya tarihveriyolar koter için ? bana kalsa ben şimdi gidip olucam:S ama doktor aldara verdi faydası yok!!! bırakırsam senin gibi artr mı( dha ne kadar artıcaksa) lütfen... yorumlarınızı bekliyorum.

benim bildiğim kadarıyla aldara öyle bir kutuyla olmuyo 3 4 kutu bitirmek gerekiyormuş bir işe yaraması için.. kullanırken siğiiiler artabilirmiş..sonra azalmaya başlıyormuş.. reçetesinde yazıyor sanırım bunlar kullananlardan öğrendiğim kadarıyla

:43:herkese slm arkadaşlar....hepinize çok geçmiş olsun...ben sayfayı 2 aya yakındır takip ediyorum.burdaki destek süper.bende hpv hikayemi sizinle paylaşmak istiyorum.(çünkü delirmenin eşiğindeyim).ben hijyen takıntısı olan birisi olarak bu hastalığı hiç kabullenemedim.2 ay önce basur şikayetiyle(çok kaşınıyodu gitme sebebim) genel cerrahi uzmanına gittim.orda ayrıca kabarcık şeklinde pütürlü bişeyler elime geliyodu.doktorum basur problemi olan yerde siğiller olduğunu yakılması gerektiğini söyledi.hemen oracıkta ne olduğunu anlamadan yaktı.patalojiye gitti.sonuç.....hpv :(((( sonra ben 7 24 internetin başında hastalığı araştırdım.günlerce hiç uyumadım, çok ağladım internette çok abartılı şeyler yazıyor,hele o resimler....bi ara ölmeyi bile düşündüm....ben bu hastalığı nerden kaptım eşimde hiç bişey yok....(ama onlar taşıyıcı olup bulaştırabiliyolarmış)bi ara çok sık havuza gittim...3 şık var...ya eşimden ,havuzdan yada ağdadan kaptım...neyse kaptım bikere bu hastalığı...ben deliler gibi doktor araştırmaya başladım sanki oturduğum yerdeki dr.lar yetersiz gelicekmiş gibi sandım.istanbulda bi dr. buldum oraya gittik.(çok pahallı)pap smear istedi özelde uçuk bi fiyata yaptırdık.sonuç ASCUS hücre bozulmaları başlamış.bu seferde bunun için günlerce kendimi yedim bitirdim.kendimle birlikte etrafımıda huzursuz ettim.....psikolojik olarak maf durumdayım....bir çekmece dolusu iç çamaşırını attım,2 kızım var onlara bulaşıcak diye çok korkuyorum.her şeyimi ayırdım.wc yi sürekli dezenfekte ediyorum.elimde kolonya ile evdekilerin peşindeyim.kendi ellerim yıkamaktan vede kolonyalamaktan çatladı.1 ayda 2 kere yaktırdım dr.lar tam bakıp göremiyolar galiba hala siğillerim var.o bölgede kaşınma ve kıpırtı(elektrik çarpması gibi)devam ediyor.benim makat bölgesinde sanki iç kısımdada çıktı gibi.öyle ise ne olacak dıştakileri tam görüp yakamıyorlar...iç bölge nasıl yakılacak.bana bu konuda FİKRİ olan varsa yazsın.istanbuldaki doktoru bıraktım.burada üniversite hastanesine gidiyorum.o pahallı testler burada ücretsiz yapılıyor.(bilgilerinize)tipleme testi sonucu 2 hafta sonra gelicek.(dışarıda 450 bin)bakalım sonuç neolucak.umarım yüksek riskli tip değldir.
ARKADAŞLAR ben bu HPV konusunda inanın tez hazırlayabilirim...çok araştırdım.herşeyden önce TAVSİYELERİM..
1.HİJYEN
2.BAĞIŞIKLIĞI YÜKSEK TUTMAK bunun için(ÇÖREK OTU'nu şiddetle tavsiye ediyorum,yeşil çayiçin elma sirkesi bal su karışımını için,ÇİNKO KAPSÜL İÇİN ,İYİ BESLENİN)
3.elma sirkesi ve su karışımı hazırlayıp o bölgeyi yıkayın
4.sigara içmeyin(içen birisi olarak en büyük tavsiyem)

BENİM en büyük problemim psikolojim....kendimi çok yıprattım.eşimle aramız çok bozuldu.onu bu konuda çok suçladım.aramızda bağlar koptu gibi.bana pek destek olmadı.(sadece doktora götürüp getirmek dışında).esas konu bundan sonra ne olucak......ben tedavi olsam dahi eşimdede bu problem varsa tekrar tekrar bunu bana bulaştıracakmı....ben ne yapıcam:((((( eşimden ayrılmayı bile düşünür oldum.gücüm kalmadı.....çok zor bi aşamadan geçiyorum.bunu tekrar yaşayacak bünye yok bende...nolur bana fikir verin.eşimde siğil falan çıksa asla tedavi olmaz.bir ,iki gündür biraz kendimi rahatlatmya çalışıyorum.bir yorumda TEDAVİ EDİCİ AŞI'nın çıkacağını okudum....bu konuda bilgisi olan varmı.....

hepinize tekrar tekrar geçmiş olsun.........iyi haberlerimi birbirimize verme dileğiyle....sağlıcakla kalın.

:43:herkese slm arkadaşlar....hepinize çok geçmiş olsun...ben sayfayı 2 aya yakındır takip ediyorum.burdaki destek süper.bende hpv hikayemi sizinle paylaşmak istiyorum.(çünkü delirmenin eşiğindeyim).ben hijyen takıntısı olan birisi olarak bu hastalığı hiç kabullenemedim.2 ay önce basur şikayetiyle(çok kaşınıyodu gitme sebebim) genel cerrahi uzmanına gittim.orda ayrıca kabarcık şeklinde pütürlü bişeyler elime geliyodu.doktorum basur problemi olan yerde siğiller olduğunu yakılması gerektiğini söyledi.hemen oracıkta ne olduğunu anlamadan yaktı.patalojiye gitti.sonuç.....hpv :(((( sonra ben 7 24 internetin başında hastalığı araştırdım.günlerce hiç uyumadım, çok ağladım internette çok abartılı şeyler yazıyor,hele o resimler....bi ara ölmeyi bile düşündüm....ben bu hastalığı nerden kaptım eşimde hiç bişey yok....(ama onlar taşıyıcı olup bulaştırabiliyolarmış)bi ara çok sık havuza gittim...3 şık var...ya eşimden ,havuzdan yada ağdadan kaptım...neyse kaptım bikere bu hastalığı...ben deliler gibi doktor araştırmaya başladım sanki oturduğum yerdeki dr.lar yetersiz gelicekmiş gibi sandım.istanbulda bi dr. buldum oraya gittik.(çok pahallı)pap smear istedi özelde uçuk bi fiyata yaptırdık.sonuç ASCUS hücre bozulmaları başlamış.bu seferde bunun için günlerce kendimi yedim bitirdim.kendimle birlikte etrafımıda huzursuz ettim.....psikolojik olarak maf durumdayım....bir çekmece dolusu iç çamaşırını attım,2 kızım var onlara bulaşıcak diye çok korkuyorum.her şeyimi ayırdım.wc yi sürekli dezenfekte ediyorum.elimde kolonya ile evdekilerin peşindeyim.kendi ellerim yıkamaktan vede kolonyalamaktan çatladı.1 ayda 2 kere yaktırdım dr.lar tam bakıp göremiyolar galiba hala siğillerim var.o bölgede kaşınma ve kıpırtı(elektrik çarpması gibi)devam ediyor.benim makat bölgesinde sanki iç kısımdada çıktı gibi.öyle ise ne olacak dıştakileri tam görüp yakamıyorlar...iç bölge nasıl yakılacak.bana bu konuda FİKRİ olan varsa yazsın.istanbuldaki doktoru bıraktım.burada üniversite hastanesine gidiyorum.o pahallı testler burada ücretsiz yapılıyor.(bilgilerinize)tipleme testi sonucu 2 hafta sonra gelicek.(dışarıda 450 bin)bakalım sonuç neolucak.umarım yüksek riskli tip değldir.
ARKADAŞLAR ben bu HPV konusunda inanın tez hazırlayabilirim...çok araştırdım.herşeyden önce TAVSİYELERİM..
1.HİJYEN
2.BAĞIŞIKLIĞI YÜKSEK TUTMAK bunun için(ÇÖREK OTU'nu şiddetle tavsiye ediyorum,yeşil çayiçin elma sirkesi bal su karışımını için,ÇİNKO KAPSÜL İÇİN ,İYİ BESLENİN)

BENİM en büyük problemim psikolojim....kendimi çok yıprattım.eşimle aramız çok bozuldu.onu bu konuda çok suçladım.aramızda bağlar koptu gibi.bana pek destek olmadı.(sadece doktora götürüp getirmek dışında).esas konu bundan sonra ne olucak......ben tedavi olsam dahi eşimdede bu problem varsa tekrar tekrar bunu bana bulaştıracakmı....ben ne yapıcam:((((( eşimden ayrılmayı bile düşünür oldum.gücüm kalmadı.....çok zor bi aşamadan geçiyorum.bunu tekrar yaşayacak bünye yok bende...nolur bana fikir verin.eşimde siğil falan çıksa asla tedavi olmaz.bir ,iki gündür biraz kendimi rahatlatmya çalışıyorum.bir yorumda TEDAVİ EDİCİ AŞI'nın çıkacağını okudum....bu konuda bilgisi olan varmı.....

hepinize tekrar tekrar geçmiş olsun.........iyi haberlerimi birbirimize verme dileğiyle....sağlıcakla kalın.

Geçmiş olsun öncelikle. Göremediğin yerlerde siğil çıkma ihtimali, en ufak kaşıntıyı, sızıyı...kötüye yormak nedir en iyi bilenlerden biriyim herhalde. Bu meretin sıçrama ihtimali olurmuş (dr um dediydi) jinekolog muayenesi içine sinmediyse ürologa gidebilirsin. kolonoskopi yaptıkları veya ona benzer bir cihazla bakabilirler. normalde sanırım 40 45 yaşından sonra bunu yaptırmak gerekiyormuş zaten. polip filan varsa yakıyorlarmış. eğer siğil de bulursa onu da yakacaktır. çok minikler var dr lar gözden kaçırıyor diye üzülme. hiçbir şekilde fark edemeyeceğimiz mikroskobik düzeyde de bir sürü enfekte olmuş hücre olablir, bunların iyileşmesi kendimize bakmamıza bağlı biraz da. sigara içmiyorsun dimi? kendine öncelik ver lütfen hayatında. hepimizin yapması gereken birşey bu. yediğimiz-içtiğimiz-keyfimiz... hepsi herşeyden önce gelmeli.

bir kere yakılınca bitmeyebiliyor malesef. bildiğim kadarıyla max 2 seneye kadar vücut yeniyor virüsü. daha uzun da sürenler var tabi ama çoğunluk bu sürede geçiriyor. bir yerden bir şekilde bulaştı. nereden ne zaman çok da önemi yok. eşinde de vardır bu virüs ama onun bağışıklık sistemi bir şekilde yendiyse ondan siğil çıkmıyor olabilir. bu durumda tedavi süresince -yani sendeki siğiller bitene kadar- prezervatifle korunma siğilin yeni yerlere bulaşmasını önlüyormuş. dolayısıyla tedavin de daha çabuk bitiyor. bunun dışında koterden sonra 3 hafta birliktelik olmaması gerekiyor. eşinde siğil çıkarsa da tedavi olması gerekir. elma sirkesi vb ile başlarsınız, istemiyor veya elma sirkesi işe yaramıyorsa da beraber olmazsınız. önce sağlık çünkü...

Ascus iltihap vb olduğunda da çıkabilen bir sonuçmuş. Ne kadar zaman geçti pap ı yaptıralı? Bir sonraki ne zamana? çok zor sabırla iyilşmeyi beklemek, bıçak sırtında yürür gibi hissediyor insan ama iyi yönden bakmak lazım. şu an için Allaha şükür ki tedavi edilebilen bir durum bu. beterin beteri var. İnşallah geçecek bu günler, seneye kalmadan buralara şükür atlattım yazacağız hepimiz.

canım kesınlıkle hel-ın e katılıyorum tıp testı yaptırma o parayla gıt asını ol bence sonucta bız bu hastlaıgı yakaldık muhım olan rahımagzı kanserınden korunmak bende yaptırmadım dr bence gerek yok demıstı aşını ol demıstı:nazar:

tipini bilmeden aşı olunmuyor sanırım.çünkü aşılar tüm tipler için değil...yanlış bilgi vermeyelim birbirimize.....2 aşı var bunlarda belli tiplere uygun....bu hastalıkta tipini öğrenmek çok önemliii.......

Geçmiş olsun öncelikle. Göremediğin yerlerde siğil çıkma ihtimali, en ufak kaşıntıyı, sızıyı...kötüye yormak nedir en iyi bilenlerden biriyim herhalde. Bu meretin sıçrama ihtimali olurmuş (dr um dediydi) jinekolog muayenesi içine sinmediyse ürologa gidebilirsin. kolonoskopi yaptıkları veya ona benzer bir cihazla bakabilirler. normalde sanırım 40 45 yaşından sonra bunu yaptırmak gerekiyormuş zaten. polip filan varsa yakıyorlarmış. eğer siğil de bulursa onu da yakacaktır. çok minikler var dr lar gözden kaçırıyor diye üzülme. hiçbir şekilde fark edemeyeceğimiz mikroskobik düzeyde de bir sürü enfekte olmuş hücre olablir, bunların iyileşmesi kendimize bakmamıza bağlı biraz da. sigara içmiyorsun dimi? kendine öncelik ver lütfen hayatında. hepimizin yapması gereken birşey bu. yediğimiz-içtiğimiz-keyfimiz... hepsi herşeyden önce gelmeli.

bir kere yakılınca bitmeyebiliyor malesef. bildiğim kadarıyla max 2 seneye kadar vücut yeniyor virüsü. daha uzun da sürenler var tabi ama çoğunluk bu sürede geçiriyor. bir yerden bir şekilde bulaştı. nereden ne zaman çok da önemi yok. eşinde de vardır bu virüs ama onun bağışıklık sistemi bir şekilde yendiyse ondan siğil çıkmıyor olabilir. bu durumda tedavi süresince -yani sendeki siğiller bitene kadar- prezervatifle korunma siğilin yeni yerlere bulaşmasını önlüyormuş. dolayısıyla tedavin de daha çabuk bitiyor. bunun dışında koterden sonra 3 hafta birliktelik olmaması gerekiyor. eşinde siğil çıkarsa da tedavi olması gerekir. elma sirkesi vb ile başlarsınız, istemiyor veya elma sirkesi işe yaramıyorsa da beraber olmazsınız. önce sağlık çünkü...

Ascus iltihap vb olduğunda da çıkabilen bir sonuçmuş. Ne kadar zaman geçti pap ı yaptıralı? Bir sonraki ne zamana? çok zor sabırla iyilşmeyi beklemek, bıçak sırtında yürür gibi hissediyor insan ama iyi yönden bakmak lazım. şu an için Allaha şükür ki tedavi edilebilen bir durum bu. beterin beteri var. İnşallah geçecek bu günler, seneye kalmadan buralara şükür atlattım yazacağız hepimiz.[/QUO....KARAT çok sağl canım.pap smear 1 ay oldu yaptıralı.ben biraz zaman kaybettim.istanbuldaki doktoru bıraktım.regl falan olunca ancak burdaki ünvs. hastahanesine gittim....şu an tipleme(PCR)testi sonucunu bekliyorum o çıktıktan sonra herşeye karar vericek dr.benim aşı konusunda çok kafam karıştı????yaptırsammı yaptırmasammı...enfekte olanlarda işe yaramıyor deniyor.bazı dr. larda yaptırma taraftarı...hangisi doğru....benim hala siğillerim var son yakma işlemi geçen hafta yapıldı....regl olduktan sonra tekrar gidicem...bakalım ne olucak.....berbat bi durum bu ya...ben paranoya oldum...sanki her yerimde siğil çıkıyo sanıyorum..sürekli kendimi inceliyorum....benim bağışıklık sistemi kötü.....kansızım ayrıca....sigarada içiyorum...napıcam bilmiyorum...deliricem diye korkuyorum....hayatım alt üst oldu.hiç evden dışarı çıkmıyorum.sadece haftanın bir günü resim kursuna gidiyorum....resim yapmak bana iyi geliyor.....

KARAT çok sağl canım.pap smear 1 ay oldu yaptıralı.ben biraz zaman kaybettim.istanbuldaki doktoru bıraktım.regl falan olunca ancak burdaki ünvs. hastahanesine gittim....şu an tipleme(PCR)testi sonucunu bekliyorum o çıktıktan sonra herşeye karar vericek dr.benim aşı konusunda çok kafam karıştı????yaptırsammı yaptırmasammı...enfekte olanlarda işe yaramıyor deniyor.bazı dr. larda yaptırma taraftarı...hangisi doğru....benim hala siğillerim var son yakma işlemi geçen hafta yapıldı....regl olduktan sonra tekrar gidicem...bakalım ne olucak.....berbat bi durum bu ya...ben paranoya oldum...sanki her yerimde siğil çıkıyo sanıyorum..sürekli kendimi inceliyorum....benim bağışıklık sistemi kötü.....kansızım ayrıca....sigarada içiyorum...napıcam bilmiyorum...deliricem diye korkuyorum....hayatım alt üst oldu.hiç evden dışarı çıkmıyorum.sadece haftanın bir günü resim kursuna gidiyorum....resim yapmak bana iyi geliyor.....

1.HİJYEN

runya_7272
canım sen niye bu kadar üzüyosun kendini yapma lütfen evlisin bi eşin var çoçukların var çok daha dayanıklı olman gerekiyo
bu siğil olayı en başta moralle alakalı bi durum sen canını sıkar çıkacak dersen tabi çıkar moralini iyi tutmaya çalış
yapma gözünü seviyim kanser değil verem değil öyle olsa bile ayakta durmaya devam etmek zorundayız
doktora gidebiliyosun tedavi şansı var daha ne istiyosun ben her gün dua ediyorum Allahım bana bunu unutturacak dert vermesin diye tek sağlık sorunumuz bu olsun elbet geçicek
yaşın benden büyüktür daha olgun ol lütfen eşine bu yüzden tepki gösterme o böyle bişey oldu diye memnun değildir sonuçta
zaten hijyene dikkat ediyosun belli beslenmenede dikkat et gerekli tedavini ol
sonra geçicek ya şuna bi inanın lütfen bu şey belki1 ay sonra belki 3 ay sonra eninde sonunda geçicek
üzme kendini

arkadaşlar....bu iç çamaşırı, bornoz v.s...durmuna nasıl bir çözüm buldunuz...kaynatılınca dahi iç çamaşırlarından bu virüs gitmiyormu?90 derecede yıkanan çamaşırda bişey kalırmı....siz bu konuda ne yaptınız??? herkesin fikrinizi almak istiyorum......

canım çok sağl...ama ben bu konuda iradesizim galiba...kabullenemedim bu iğrenç hastalığı...zaten normalindede her şeyi kafaya takan bir tipim....bu durumda dahada yıprattım kendimi.....

KARAT çok sağl canım.pap smear 1 ay oldu yaptıralı.ben biraz zaman kaybettim.istanbuldaki doktoru bıraktım.regl falan olunca ancak burdaki ünvs. hastahanesine gittim....şu an tipleme(PCR)testi sonucunu bekliyorum o çıktıktan sonra herşeye karar vericek dr.benim aşı konusunda çok kafam karıştı????yaptırsammı yaptırmasammı...enfekte olanlarda işe yaramıyor deniyor.bazı dr. larda yaptırma taraftarı...hangisi doğru....benim hala siğillerim var son yakma işlemi geçen hafta yapıldı....regl olduktan sonra tekrar gidicem...bakalım ne olucak.....berbat bi durum bu ya...ben paranoya oldum...sanki her yerimde siğil çıkıyo sanıyorum..sürekli kendimi inceliyorum....benim bağışıklık sistemi kötü.....kansızım ayrıca....sigarada içiyorum...napıcam bilmiyorum...deliricem diye korkuyorum....hayatım alt üst oldu.hiç evden dışarı çıkmıyorum.sadece haftanın bir günü resim kursuna gidiyorum....resim yapmak bana iyi geliyor.....

dr a gittiğimde tip testim ve pap yaptırmıştım önceden başka bir yerde. aşıyı sordum. iki tipten koruyan aşıyı yaptırabilirsin istiyorsan dedi. ama mutlaka ol filan demedi.

siğil tedavisi için tipin hiçbir önemi yok. tip 3 ise koter tip 5 ise kriyo filan gibi ayrım yok çünkü. rahim ağzı hücre bozulmaları var ise tip önemli çünkü bu bozuklukta izlenecek tedaviyi belirlerken yardımcı oluyor. beklemek veya hemen müdahale etmek noktasında karar verdirici olabiliyor. yaş da karar verdirici olabiliyor, 30 yaş altındaysanız biraz daha bekleyebiliyor drlar müdahale etmeden önce. bekaret-smir aldıramama konusu da var tabi. herşeyi etraflıca düşünüp öyle verilmesi gereken bireysel kararlar bunlar.

iç çamaşırı, tuvaletten bulaşma vb konuları dr a sormuştum.özel birşeye gerek olmadığını, hijyene dikkat etmemin yeterli olacağını söylemişti.

kızlar, ben de aynı dertten müzdaribim.:59: hastalıktan tam manasıyla kurtulmak mümkün olmuyor. ben bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar kullanıyorum. ancak yanında doktorumun önerisi ile eczanelerde satılan bir jel ve sprey kullanıyorum. hijyen sağlıyor ve koruyucu bir tabaka oluşturuyormuş. tuvaletlerden, havuzdan veya ağda salonlarından alınabilecek mikroplara karşı koruyucu. jel hem kadın hem de erkekte kullanılabiliyor. açıkcası kocam da aynı ürünü kullanıyor. tavsiye ederim. inşallah faydalı olur.

tipini bilmeden aşı olunmuyor sanırım.çünkü aşılar tüm tipler için değil...yanlış bilgi vermeyelim birbirimize.....2 aşı var bunlarda belli tiplere uygun....bu hastalıkta tipini öğrenmek çok önemliii.......

tıpını bılmeden ası olabılırsın sewgılı arkADASIM ası mesela sen hpv tıp 8 baslangıc asamasndasan senı hpv tıp 11 den korur yanı bulundun tıpın bır ust tıpınden korur

gardesıl 4 farklı tıp vurusten korur
cervalıx ıkı farklı tıp vurusten korur

bende yaklasık 50 tane sıgıl wardı doktorum ısrarla cervalıx olamamı ıstedı hatta ben hpv gecırdım dedım de olsun bız ısımızı garantıye alalım dedı mutlaka ası ol dedı
mutlaaka her 6 ayda bır sımır aldır onemlı olan bundan sonrakı hayatında kendıne ıyı bakman we ası koruyuculugu 5 yıldır

kızlar, ben de aynı dertten müzdaribim.:59: hastalıktan tam manasıyla kurtulmak mümkün olmuyor. ben bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar kullanıyorum. ancak yanında doktorumun önerisi ile eczanelerde satılan bir jel ve sprey kullanıyorum. hijyen sağlıyor ve koruyucu bir tabaka oluşturuyormuş. tuvaletlerden, havuzdan veya ağda salonlarından alınabilecek mikroplara karşı koruyucu. jel hem kadın hem de erkekte kullanılabiliyor. açıkcası kocam da aynı ürünü kullanıyor. tavsiye ederim. inşallah faydalı olur.

arkadaısm sıgıl warsa jel mel kullanma eyer su an sıgılın war ıse sıgılını ıstedıgı kadar koruyucu ols sıgılını dagıtır

agda ws hepsı.

arkadaşlar....bu iç çamaşırı, bornoz v.s...durmuna nasıl bir çözüm buldunuz...kaynatılınca dahi iç çamaşırlarından bu virüs gitmiyormu?90 derecede yıkanan çamaşırda bişey kalırmı....siz bu konuda ne yaptınız??? herkesin fikrinizi almak istiyorum......

ya huuu arkadfasım 70 derecede yıka camasırlarını daha sonra utule onun harıcı bısı yapma

yaklasık 8 9 ay agda yapma
jıletle alcaksan a tek seferlık kullan
baskasının bısıyenı kullama
denıze gırebılırısın tuzlu su ıyıdır sorun yaratmaz ama sakın ola 2 3 sene havuza gırmmemen tawısyem

kendıne ıyı bak her gun macun balık yag kapsulu ve vıtamın al
ozellıkle portakal suyu ıc bır bardak
ılıskıye gırıyorsan korun sıgıller bıtene kadar ılıskıye gırme

Back