Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaşlar sizlere güzel haber vermek için geldim yine ... yeni arkadaşlara da moral olur ve siğillerin gideceğine inanırsınız en azından .. Dün dr a kontrole gitti ve bikaç gün öncede smear yaptırmıştım onun sonucunu aldım. Siğillerin dışarıda çıkmamasına karşın korku öyle sarmış ki beni hep bişey olacak gibi yaşıyorum artık.. Ama OLMADI .. Smear temiz... dışarıda da siğil yok içeride de yinede 6 aylık kontrollere devam tabiki de çıkmayı bıraksalar bile yinede hastalığa açık bir durumumuz olduğundan kendimizi takip etmemiz gerekiyor.. Umarım böyle devam eder.. Birkaç doktorum dikkatini çeken ve 6 ay sonrası için not aldığı şeyler var ama bakalım 6 ay sopnrada aynı şeyleri görecekmi?? Hepinize geçmiş olsun kızlar.....

CAnım çok da anlamadığım bir konu hatta ilk defa duyuyorum deri altı yatay siğilleri?? Koterden incelmiş olabilir cildin benim de makat bölgemde fazla vardı siğiller bu sebebple 8 ay olmsına rağmen tuvalete cıkarken canım acıyor ve zorlanırsam küçük çatlaklar kanamalar olabiliyor. Seninki de böyle bişeymi acaba?

cok sewındım sewgılı arkadasım senın adına su an cıkmıyorken bu sıgıller bence aktardan vucut dırencını yuksek tutan bı macun al sabah aksam kucuk cay kaasıyla ye
ben bı tane aldım tadı cok kotuydu ama once normall bal sona macunu yınce suyla hıc farklana varılmıyordu tadı o yzuden su anda cıkmıyorken hemen macuna basla artı AŞI OL:enbuyukkk:

Kızlar cok önemli bir soru sormak istiyorum yasayan arkadaslardan.
Allaha şükür henüz böyle bir durum da karsılasmadım.
Fakat eşim de kasık bölgesinde sivilce gibi birşey cıktı. ama sivilce gibi de değil hani bazen yüzümüzde kocaman sivilce cıkar ya onun gibi ve deri altından şişkin duruyor. birkaç gün sıkmadık. sonra sıkınca sivilce gibi patladı beyaz birsey geldi aynı yuzumuzde sıktıgımız gibi.
Fazla önemsemedim cünkü kasık bölgesinde genital bölgede degil diye. siğille bir ilgisi varmıdır?

internet sitelerinde çok detaylı bilgiler bulduğum karı/koca jinekolog olan doktor çifte gideceğim sanırım..38 yaşında olduğum için aşının koruyuculuğu olduğunu sanmamakla birlikte dr bu konuda beni bilgilendirecektir mutlaka...
siğilim daha çok küçük ve yeni. 1 adet vajina girişinde, umarım başka yerlerde de çıkmaz
teşekkürler verdiğin bilgiler için...

siğiller içi dolu olup, patlayacak şeyler değil, rahat ol...

sanmıyorum canım eşinde çıban çıkmışa benziyo:) kurşun döktür... şaka bir yana siğil öyle olmaz ..

helincim seninle ilk konustugumuz zamanlarda da top ix almıştım sonra bulamayınca başka bir aktardan 2 kutu başka bir marka aldım.. ama tadı iiirennççç ti buna rağmen kusa kusa hergün günde 3 kez yedim onlardan.. şimdide evimde bal çörek otu karışımı bulunduruyorum aklıma geldikçe atıyorum bi kaşık ağzıma:) bu arada ballar macunlar 4-5 kilo aldım gerçi iyi oldu zayıftım:) ama böyle devam etmemesi lazım:)) hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.:lepi:

NOT: aşı işini dr umla konusuyorum önceleri sallıyo gibi gelmişti .. ama şimdi kendi söyledi biraz daha takip edelim aşı olmanı da isticem diye.. Yaklaşık 9-10 aydır onun kontrolündeyim güveniyorum da onun zamana karar vermesini beklicem saol canımm..

Arkadaşlar selam, 4. koterimi salı günü oldum. Şuan nerdeyse iyileşmek üzere, kabuk bağlamaya başlıyor. Benim bikini bölgesinde çıkıyor siğiller, iki doktor birden gördü(Kadın Doğum ve Cildiye) Vrdl testi yaptılar önce ve tahlil sonucuna göre Hpv olmadığını, normal siğil olduğunu söylediler. Bu testi daha öncede yapmıştık ama yinede garantiye almak istedik. Sonrasında ise koter yapıldı.

Doktor tekrar çıkmaması için çok dikkat etmek gerekiyor dedi. Cildiye Doktoru yaktı iç tarafta olmadığı için. Kesinlikle ağda ve jilet kullanmamak gerekiyor diye yeniledi, tüy dökücü krem veya laser yapılması gerekiyormuş, pamuklu iç çamaşırınıda özellikle ekledi.
Smear testi de yaptırdık sonuçları 10 gün sonra alınacak. Doktorum Podofolin diye bir ilaç verdi tekrar çıkarsa kullanayım diye. Çıkmaması için farklı yöntem deneyen var mı arkadaşlar, vitamin ve beslenmeye dikkat etmek dışında. Yaralar iyileştikten sonra Aldara mı kullansam bir sürede?

Bilgilerinize ihtiyacım var, yardımlarınızı bekliyorum..

Ama bir tesellim var artık hpv değil çok şükür ki, herkese çook çok geçmiş olsun, inşallah artık çözümü bulunur bu hastalığın.a.s.

janım ımkan warsa sırke sur yat bana doktorum dogal asıt dedı onu surup 3 hafta pamauga dok sırkeyı onla yat aksam sabah uyandın da yıka orayada bantla yapıstır dedm

bana doktorum onerdı

arkadaşlar bişey sorucam.smear testinde hücrelerde değişiklik varsa testte çıkıyor.bikaç bişeyler okudum aklım karıştı hpv nin olup olmadığını anlamak için smear başka şekide alınıyormuş.bu böylemi en yakın zamanda dr a gidecek olanlar bi sorabilirmi?

keşke bikaç gün önce söyleseydi,n yeni yaptırdım smear ve temiz çıktı ama hpv için başka bişey yapıyomu bilmiyorum bende .. bak şimdi benimde aklım karıştı..guclubacismile

smear normal alınıyor ben doktora daha dun gıttım sımır aldırdım cubuu fırcayı ıcerıye surttu sona cama surdu o fırcayı sona o fırcanın uzerıne sprey sıktı .... doktorum bana cok cok cok onemmm weren bır doktor olsa farklı bı yontem kesınlıkle soyler

ayrıca sırke yada baska bır seyle sabunla yıkandı zaman smir almaya yakın 15 gun kala suyla temızlenmelı orası kesınlıkle cunku farlı hucreler gozukuyor o zaman sabunlanıp yada baska bı seyle yıkandı zaman bılgın olsn smir alırken doktora gıdılce zaman kesınlıkle wajınanın suyla yıkanması lazım daha sonra smırde yanlıslk cıkma olasılıgı yuksek oluyor

sewgılı arkadsım ımkanın warsa KOTER OLDUKTAN SONRA kabuk baglayan yaralar olduktan sonra ben ALDARA KEREME BASLAMANI tawsıe edıorm cunku aldara sıgıl warken den daha cok sgıl sonrası koter ıslemı sonrasında ıse yarıyor

artı en onemlısı CERVALIX ya da GARDESİL rahım kanserıne karsı ası olmandır

padofılm ıyı ama aldara dedım gbı ben daha ıyı oldunu dusunuom ben 2 koterden sonra aldaraya basladım bende cıkmadı bıdaha bıde her gun vıtamın we ada cayı ıctım

koter sonrası en onemlısı portakal suyu oldu taze sıkılmıs
sımdı balık yag kapsulu ıcıorm

aktardan aldım macun dırencı yuksek tuTAN

KOTER SONRASI cervalıx rahım kanserıne karsı ası olmam

hı bu arada padofılm cok dıkkat etmen lazım cunku haftada bır uygulanıo fazlasını surunce yara yapıo sana tawsıeym 120 tl aldara krem ımaknın warsa almak ıcın al

yaraların tamamen ılesıncee haftada bır sırke uygulaaa sımdı surme sakın yanarsn sole 1 2 ay sona tam anlamıyla pamuga sırkeyı dok dıs bolgelere sur sabah yıka

koter sonrası mantar akıntı sıkayetlerın olabılrı doktor bana ada cayı we fıtıl werdı ...turkbayragi:enbuyukkk: 1.5 senedır cın gbıyım maşallah

selam kızlar:)
uzun zamandır girmiyodum sayfaya ne kadar çok aynı hastalıktan şikayet eden varmış meğer.. oysaki hala bu hastalığı duyunca şaşıranlar var.. ben iyileştim diyemicem hala 2 tane acık yaram var ama işe başladım... 50 günü geçik evdeyim psikolojim bozulmadan işten kovulmadan başlıyayım dedim.. zorlanıyorum tabiki ama bu hastalıgıda atlattıgım için şükrediyorum.. tam iyileşeyim aşım olucak.. umarım ondan sonra yenilemez.. bundan sonra hayatımda ne gibi değişiklikler beni bekliyor acaba.. ilerde evleneceğim adama hastalıgımı soylemelımıyım bunu bile dusunuyorum.. galiba hala psikolojim bozuk ıyıkı evlı degılım cinsellıkten kacardım (( su sıralardada akıntım başladı mantar olmaktan korkuyorum boyle bır durumu yaşayan varmı? gerci doktorum iltihap için ilaçlar vermişti onlara başlamam gerek ama ben genede korkuyorum başka ilaç degdırmekten..
herkese tekrar gecmiş olsun....

yane ıyıde janm benm benm 50 yakın sgılım yakıldı yıakıldıktan 15 dk sona kaktım hop hop kaktım kosa koşa acıcakmı acaba dıe denedım

50 gunde ınsanın pıskolojının bozulmaması mumkun cok cok cok uzun bır rakam ınsanın ewde olmak moralını daha da zorlar cunku

asını cok gecmeden wurul hemen basla!!!!

bence su an kendı psıkolojını dusun ewlencen adama gelnce bence onemlı olan sensın bu durumda ayrıca bu mıkrobık bı hastalık dıl dırenc dustu an cıkan bı rahatsızlık cunku vucutta sinsi sinsi senın hasta olmanı beklıo we dırenc dustu an cıkabılıo bence ewlencen ınsan once hayırlı we annnasyıslı olmalı en basta ben olsam solemem onun yerıne ben ası oldum sende ası ol mıkroplara karsı derım

bakiremısın bılemıcem ama bakıreysen agızdan hap wersın doktor yada dılsen de fıtıl kullan

koter sonrası mantar olur enfeksıyon baslaması normal sana tawsıyem bır gunduz bıde yatarken uyumaya yakın kesınlıkle ADA CAYI ICMEN gunde ıkı bardak

mantar enfeksıyonun baslamadan tedbırını al korkma hıc
cunku sıgıl vıtamın aldın surece cıkmaz buna odaklan

ben balık yag ıcıorm gunluk
bazıı arkadaslar wıtamın kullanmaktan kacıo ben hıc bırakmadm bır sene GNC ALDIM
bıde aktardan aldım dırencı yuksek tutan macun

Sımdı 1.5 sene oldu vıtamını bıraktım we macun balık yag ıcıorum yanlız bıseyın farkına wardım

hpv (genıtal sıgıl )gecırırken artı olarak hsv (genıtal ucuk ) gecırdım ıkı hastalıgı bır arada gecırdım 1 sene cıkmadı ıkısıde taaakii gectımız aya kadar

bır deneme yaptım vıtamınlerı bıraktım 2 hafta 2 hafta sonunda ucuk cıktı we hemen vıtamıne basladım bır hafta ıcınde gectı

doktorum vıtamın al we sadece denıze gır dedı tuzlu su hemencecık hucre yenılemesı gbı ılesme gordum havuz dıl denız gırıorum 1.5 senedır :)

vallah hel-in cim ilk gittigım doktor da hemen ayaklanırsın dedı ama sıgıller makat ve vajınaya ve hatta ıcerıye dogru yayıldıgı ıcın doktor derın yakmıs malesefkı 15 dakıkada toparlanmak ımkansızdı....

Evet cnm benziyo rahatsızlığımız.. bi şekilde incelmiş o bölgedeki deri..hiçbir doktor da çözüm bulamadı malesef.. hatta biri o bölgenin kesilip çıkarılması lazım dedi ben de nasıl kaçcağmı şaşırdım :1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…