Merhaba izolde,
Ben de hpv taşıyıcısı 25 yaşında bi bayanım. 3-4 yıldır mücadele ediyorum. ama özellikle seninle konuşmak istediğim olay şu deri altı yatay siğiller. yaklaşık 1,5 yıldır ilişki sonrası perine bölgemde ince yırtıklar oluşuyor. kaç tane doktora gittiysem hiçbiri çare bulamadı. kadındoğumdan cildiyeye, ordan plastik cerrahiye kadar gittim. sonuç sıfır. yırtıklar ilişki sırasında oluşuyor 2 gün içinde kendiliğinden iyileşiyor. o bölgedeki deri çok incelmiş belki hpv koterizasyondan belki aldaradan kaynaklanıyor. senin durumun nasıl, siğiller mi alındı yoksa sadece biyopsi parçası mı anlayamadm.. şimdi durumun nasıl, bi de bu gittiğin doktor istanbuldamı nerde acaba bilgilendirirsen çok sevinirim...
Ayrıca bu tarz bi şikayeti olan kimse varsa benle paylaşsın lütfen.. inanın çok çaresizim...
arkadaşlar sizlere güzel haber vermek için geldim yine ... yeni arkadaşlara da moral olur ve siğillerin gideceğine inanırsınız en azından .. Dün dr a kontrole gitti ve bikaç gün öncede smear yaptırmıştım onun sonucunu aldım. Siğillerin dışarıda çıkmamasına karşın korku öyle sarmış ki beni hep bişey olacak gibi yaşıyorum artık.. Ama OLMADI .. Smear temiz... dışarıda da siğil yok içeride de yinede 6 aylık kontrollere devam tabiki de çıkmayı bıraksalar bile yinede hastalığa açık bir durumumuz olduğundan kendimizi takip etmemiz gerekiyor.. Umarım böyle devam eder.. Birkaç doktorum dikkatini çeken ve 6 ay sonrası için not aldığı şeyler var ama bakalım 6 ay sopnrada aynı şeyleri görecekmi?? Hepinize geçmiş olsun kızlar.....
benceee cok yanlıs dusunuyorsun ben prof dr gıttımde salak herıf bana mıkroplusun sen dedı
dyerı dedı olenler war dedı
sana tawsıyem gıt bır hasteye mecıcana ank gusel ama ıst nasıl hıc bılmıorm aslında eskı yazardan bırınde bana bı arkadasım ıst bı dr onermıstı ıstanbul unuversıtesı hastanesınde ama dedım gbı unuversıte hastanelerı de ogretım olarak gozuktu ıcın ozel hastane ucretı alıyolar bence maadı acıdan durumun ıyıyse arkadaslarına sor hpv dılde cok ıyı bı doktor arıyorum dıe bısı acıklama ama ıyıyse arkadasın tawsıe ettıgı dr gıt derım
yada ne bılım ozel hastaneye gıt yok durmumum ıyı dıl dersen kadın dogum hastanelerı war ıstanbulda oraya gıt ben koter olmak ıstıorm de
doktor sana krem wercektır bunu kullan dıe ama ben koter olmak ıstıorm de
ozel hastaneye wercen parayla asını ol cunku asının tek dozu 244 tl ama su anda ılaclarda fıyattta dusme oldu ıcın 130 tl dusmus yane ımkanın warsa bu sekılde yap derım
bıde kac tane sıgılın ar
Kızlar cok önemli bir soru sormak istiyorum yasayan arkadaslardan.
Allaha şükür henüz böyle bir durum da karsılasmadım.
Fakat eşim de kasık bölgesinde sivilce gibi birşey cıktı. ama sivilce gibi de değil hani bazen yüzümüzde kocaman sivilce cıkar ya onun gibi ve deri altından şişkin duruyor. birkaç gün sıkmadık. sonra sıkınca sivilce gibi patladı beyaz birsey geldi aynı yuzumuzde sıktıgımız gibi.
Fazla önemsemedim cünkü kasık bölgesinde genital bölgede degil diye. siğille bir ilgisi varmıdır?
Kızlar cok önemli bir soru sormak istiyorum yasayan arkadaslardan.
Allaha şükür henüz böyle bir durum da karsılasmadım.
Fakat eşim de kasık bölgesinde sivilce gibi birşey cıktı. ama sivilce gibi de değil hani bazen yüzümüzde kocaman sivilce cıkar ya onun gibi ve deri altından şişkin duruyor. birkaç gün sıkmadık. sonra sıkınca sivilce gibi patladı beyaz birsey geldi aynı yuzumuzde sıktıgımız gibi.
Fazla önemsemedim cünkü kasık bölgesinde genital bölgede degil diye. siğille bir ilgisi varmıdır?
cok sewındım sewgılı arkadasım senın adına su an cıkmıyorken bu sıgıller bence aktardan vucut dırencını yuksek tutan bı macun al sabah aksam kucuk cay kaasıyla ye
ben bı tane aldım tadı cok kotuydu ama once normall bal sona macunu yınce suyla hıc farklana varılmıyordu tadı o yzuden su anda cıkmıyorken hemen macuna basla artı AŞI OL:enbuyukkk:
internet sitelerinde çok detaylı bilgiler bulduğum karı/koca jinekolog olan doktor çifte gideceğim sanırım..38 yaşında olduğum için aşının koruyuculuğu olduğunu sanmamakla birlikte dr bu konuda beni bilgilendirecektir mutlaka...
siğilim daha çok küçük ve yeni. 1 adet vajina girişinde, umarım başka yerlerde de çıkmaz
teşekkürler verdiğin bilgiler için...
arkadaşlar bişey sorucam.smear testinde hücrelerde değişiklik varsa testte çıkıyor.bikaç bişeyler okudum aklım karıştı hpv nin olup olmadığını anlamak için smear başka şekide alınıyormuş.bu böylemi en yakın zamanda dr a gidecek olanlar bi sorabilirmi?
arkadaşlar bişey sorucam.smear testinde hücrelerde değişiklik varsa testte çıkıyor.bikaç bişeyler okudum aklım karıştı hpv nin olup olmadığını anlamak için smear başka şekide alınıyormuş.bu böylemi en yakın zamanda dr a gidecek olanlar bi sorabilirmi?
Arkadaşlar selam, 4. koterimi salı günü oldum. Şuan nerdeyse iyileşmek üzere, kabuk bağlamaya başlıyor. Benim bikini bölgesinde çıkıyor siğiller, iki doktor birden gördü(Kadın Doğum ve Cildiye) Vrdl testi yaptılar önce ve tahlil sonucuna göre Hpv olmadığını, normal siğil olduğunu söylediler. Bu testi daha öncede yapmıştık ama yinede garantiye almak istedik. Sonrasında ise koter yapıldı.
Doktor tekrar çıkmaması için çok dikkat etmek gerekiyor dedi. Cildiye Doktoru yaktı iç tarafta olmadığı için. Kesinlikle ağda ve jilet kullanmamak gerekiyor diye yeniledi, tüy dökücü krem veya laser yapılması gerekiyormuş, pamuklu iç çamaşırınıda özellikle ekledi.
Smear testi de yaptırdık sonuçları 10 gün sonra alınacak. Doktorum Podofolin diye bir ilaç verdi tekrar çıkarsa kullanayım diye. Çıkmaması için farklı yöntem deneyen var mı arkadaşlar, vitamin ve beslenmeye dikkat etmek dışında. Yaralar iyileştikten sonra Aldara mı kullansam bir sürede?
Bilgilerinize ihtiyacım var, yardımlarınızı bekliyorum..
Ama bir tesellim var artık hpv değil çok şükür ki, herkese çook çok geçmiş olsun, inşallah artık çözümü bulunur bu hastalığın.a.s.
selam kızlar:)
uzun zamandır girmiyodum sayfaya ne kadar çok aynı hastalıktan şikayet eden varmış meğer.. oysaki hala bu hastalığı duyunca şaşıranlar var.. ben iyileştim diyemicem hala 2 tane acık yaram var ama işe başladım... 50 günü geçik evdeyim psikolojim bozulmadan işten kovulmadan başlıyayım dedim.. zorlanıyorum tabiki ama bu hastalıgıda atlattıgım için şükrediyorum.. tam iyileşeyim aşım olucak.. umarım ondan sonra yenilemez.. bundan sonra hayatımda ne gibi değişiklikler beni bekliyor acaba.. ilerde evleneceğim adama hastalıgımı soylemelımıyım bunu bile dusunuyorum.. galiba hala psikolojim bozuk ıyıkı evlı degılım cinsellıkten kacardım(( su sıralardada akıntım başladı mantar olmaktan korkuyorum boyle bır durumu yaşayan varmı? gerci doktorum iltihap için ilaçlar vermişti onlara başlamam gerek ama ben genede korkuyorum başka ilaç degdırmekten..
herkese tekrar gecmiş olsun....
yane ıyıde janm benm benm 50 yakın sgılım yakıldı ıakıldıktan 15 dk sona kaktım hop hop kaktım kosa koşa acıcakmı acaba dıe enedım
:)
CAnım çok da anlamadığım bir konu hatta ilk defa duyuyorum deri altı yatay siğilleri?? Koterden incelmiş olabilir cildin benim de makat bölgemde fazla vardı siğiller bu sebebple 8 ay olmsına rağmen tuvalete cıkarken canım acıyor ve zorlanırsam küçük çatlaklar kanamalar olabiliyor. Seninki de böyle bişeymi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?