Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Selam arkadaşlar.
Nasılsınız bakalım. Yeni yeni arkadaşlar katılmış üzüldüm. Ama inşallah tez zamanda kurtulursunuz hepiniz. Bana gelince, ben epeydir çok rahatım. Çok şükür aylardır siğil felan çıkmıyor. Ama yinede kontrollerimide aksatmıyorum, testlerimide.. Hepinize çok geçmiş olsun kızlar... a.s.

Bu arada melekcim, masalın smear olumsuz çıktı demesi, sanırım hücresel değişiklik görüldü manasında söylemiş. Bu yüzden de doktor biyopsi istemiş normal olarak.

Öpüldünüz hepiniz...

Arkadaşlar; sirke ve kataron yağı birliktemi sürülecek? Sirkenin ne sirkesi olduğu önemli mi? Birde hangi aralıklarda kullanıyosunuz?

sırke sıgılelrı dusuruo

kırmızı kantoran yagıda kasıntısını we yarasını ıleştiriyor hemencecık

ya bu genital siğil probleminden aldara ile sonuç alan varmı

bence koter sonrası we dondurma ıslemı sonrası aldara cok ıse yaradını dusunmekteyım ben onun harıcınde ıkı kutu denedım ama yon yene ılesmedı ama baska yere 2 ay sonunda kutu bıtttınde sıcradııı ama koter olunca bıt kutu daha aldım uzerınede koter sonrası bır hafta yaralar ılesınce surdumde ıyı geldı ıkı gunde bır

ama kullanan bır arkadsımda gectı bır ay denedı onda gectı

canım benim bir kere hiç panik yapılacak bir şey yok onu söliyim baştan bende pek bir gerildim eyvaahlar olsun ne yapıcaklar bana diye ama hiç bir sıkıntı yok onu söliyim sana.normal muayene olur gibi oturtuyolar seni rahim ağzını açıyolar bir aletle ondan sonra mikroskop altında başlıyolar incelemeye bir ilaç yada bir madde neyse o onu veriyorlar içeri anlamıyosun zaten o ilaç ordaki anormal hücrelerde renk değişikliği yapıyormuş doktorda o rengi değişen yerlerden böyle cımbız gibi birşeyle minicik parçalar alıyor pirinç tanesi kadar sakın stres yapma yani can yakan bir işlem değil rahat ol bende korktum ilk başta ne yalan söyliyim ama hiçde korkulacak birşey değil yani.rahmin yerinde kalıcak anlıyacağın çıkarmıyolar yerinden uslu uslu duruyor orda opuyorumnanaktan

arkadaşlar genelde bu siğiller koku,kaşıntı ve akıntı yapıyor sanırım.benimde dışta bir tane vardı geçti çok şükür şuan bişey yok.inş hepimizi siğilsiz günler bekler

birde rahim içinde olduğunda hiç bir belirti veriyormu yoksa doktor muayene ettiğinde mi anlaşılıyor?

arkadaslar bu hpv cinsel yolla bulaşmasının dışında bi yolla da bulaşabilir mi merak ettim... ben bekar olduğum için ne yaparsam korunurum sanırım havuz hamam vs gbi ortamlardanda bulaşabiliyomuş ben hiç gitmedim zaten böle yerlere ama biz bu yaz abimi evlendircez ve gelin olacak olan kişinn ailesi köyde yaşıo ve gelin hamamına gidilmesini şart koştu..Bende hep hamam gbi mikrop saçan yerlerden korkmuşumdur ne yapıcağpımı bilmiorum gitmessemde ayıp olucak öyle yerlerden kesin bulaşır mı cevap veren olursa sevinirim..Şu anda çk şükür hpv ile ilgili bi sıkıntım yok ama korunmakta istiyorum açıkcası..Allah bu hastalığa yakalanan arkadaslarıma sabır ve şifalar versin inşiallah..

Amin canim iyi dileklerin icin cok sagol.gercekten zor ve sinir bozucu bir hastalik..Allah beterinden saklasin deyip kendimizi teselli ediyoruz...hamam konusuna gelince..dr lar hamamdan ve havuzdan bulasma ihtimalinin olmadigini iddia ediyorlar ama burda daha once hickimseyle cinsel iliskiye girmeyen,hicbir temas da bulunmayan arkadaslarda havuzdan bulastigini dusunuyorlar..yani bu konu tam bir netlik kazanmis degil..oyuzden en iyisi bu tip yerlerden uzak durmak.sonucta sadece hpv virusu degil ,mantar gibi baska rahatsizliklarda bulasabiliyor boyle umumi yerlerden...karar sana kalmis canim..

yaaa kizlar benim de bir sorum olcak sizlere...ben suan simir testi yaptiramiyorum bircogunuz biliyorsunuz artik nedenini..cunku hamileyim .bugun icime kurt dustu.Allah gostermesin hadi bu lezyonlar kanser oncusuyse diye...illaha seytan aklima birsey sokacak ya kötükedihüso..bugunde bu konu beni huzursuz etmeye basladi,,esimde bu virus en az 3-4 yildan beri varmis.evlendigimizde bende onda bir sigil farketmistim ama ikimizde onemsememistik.et beni oldugunu dusunmustuk.onunki hic birzaman buyuyp cogalmadi cunku..herneyse banada bu virus esimden gecti muhakkak.biz evleneli 2 yil olacak.yani ben bu virusu 2 yil once almisimdir oyle degilmi? ama en son 7 ay once simir yaptrdim ve temiz cikti.ozaman bagisiklik sistemim guclu oldugu icin sigilimde yoktu.dr hic birsey anlamadi.kisacasi bu lezyonlar kanser oncusu olsaydi ozaman cikmazlarmiydi? sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar.cevap yazin lutfen...aklima takildi...bilmiyorumkismile

Cevabın için teşekkür ederim canım..Benim de hep aklımı kurcalıyor bu konular dediğin gibi sadece hpv değil bir sürü hastalık için risk altındayız. Kadınların fiziki yapısı mikropları kapmaya erkeklere oranla çok daha fazla müsait. Bu da bizleri düşündürüyor ister istemez...Hamam konusuna gelince gitmemeye karar verdim zaten ne anlarlar şu hamamlardan havuzlardan vs den hiç anlamam.. Bin kişinin girip çıktığı temiz bırakılıp bırakılmadığı malum olan yere nasıl gönül rahatlığıyla insanlar girer şaşarım..lmaz:

rica ederim canim..icine sinmeyecek zaten gitsende huzursuz olacaksin.oyuzden dogru karar vermissin.o gun birsey bahane edersin artik.hamami bende sevmiyorum.ama ne yalan soyleyim havuzu severim.tabi luks bakimli hijyene onem veren biryerin havuzu olursa.ama artik bu dertle ugrastiktan sonra havuzda beni dusunduruyor..kolay kolay giremem heralde..

Anlıyorum seni canım umarım en kısa zamanda bunu tamamen atlatırsın ve bi daha ömrün boyunca hiç rastlamazsın ..

Son düzenleme:

canım zaten dr kesin demiyor ihtimal yüksek diyor.
ama olmama ihtimalide var. zaten rahim ağzı kanserinin çeşitli mikrobu varmış.
bence dikkatli olalım ama kafayada takmayalım sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim canımkaydirigubbakcemile5

Doktor vajinanın içine de bakıyor tatlım. Varsa orada onuda temizliyor.

tamam canım benim bikini bölgemde vardı bir tane çok şükür geçti.sadece mersak ettim illa doktor bakıncamı içerde olduğu anlaşılıyor yoksa siğil bir belirti veriyormu diye merak ettim boshayallersmile

canım senin hamileliktemi siğillerin çıkmaya başladı?sadece dış genitaldemi var yoksa içerdede varmı ?

tamam canım benim bikini bölgemde vardı bir tane çok şükür geçti.sadece mersak ettim illa doktor bakıncamı içerde olduğu anlaşılıyor yoksa siğil bir belirti veriyormu diye merak ettim boshayallersmile

Evet tatlım bir alet sokuyor içine adını unuttum şimdi, ördek diyorlar diğer adına. kaydirigubbakcemile3 Onunla bakıyor var mı yok mu diye.

canım senin hamileliktemi siğillerin çıkmaya başladı?sadece dış genitaldemi var yoksa içerdede varmı ?

evet hamilelikle beraber ortaya cikmaya basladi.ilk basta vajina girisimde tek bir nokta halindeydi.daha sonra makat etrafinda cikmaya baslayinca suphelendim.hemoroit sandim.hamilelikte hemoroit sik rastlanan bir rahatsizlik cunku.daha sonra bunlarin hemoroit degil sigil oldugunu ogrendim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…