Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ası 3 doz ılk ay olunuyo daha sonra
sonrakı bır ay sonra olunuyor
3 dozdaaa 6 ay sonraya wuruolsunuz
asının tek dozu 250 cıwarında ben hastanede dr rıca ettım 170 tl geldı ona sagolsn
ası hpv gecırenler ıcın benım dr cervılax onerdı o daha etkılı oluyor dedı cervılax 2 tıp wurusten koruyor

gardesıl 4 farklı tıp wurusten koruyor. hpv gecırmeyenler ıcın daha etkılı dedı ....

ası ayrıca hpv yuksek tıplerınden koruyor .... hpv gecıren bırı hpv 6 warsa hpv 11 sewıyesınden we 10 yıl sonra kanser olmaktan koruyor sıgıl cıkmaz dıe bısıde yok ayrıcaaa cıkabılır ama gene aynı sewıyede cıkarrr onemlı olan rahım kenderınden korunmak.... 10 yıl sonrası ıcın

:1shok:
canım ben gardasilin ilk dozunu vuruldum ve 2.doz 2 ay sonra prospektüste öyle yazıyodu. sen emin misin 1 ay sonra olduguna?

:1shok:
canım ben gardasilin ilk dozunu vuruldum ve 2.doz 2 ay sonra prospektüste öyle yazıyodu. sen emin misin 1 ay sonra olduguna?

evet ben cervılax oldumm yanlız hpv gecırdım ıcın dr o daha etkılı dedı yane sole solımmm eylul ayında oldum 1 dozu
ekım ayında 2 dozu oldum
nısan ayındada 3 dozu olcak 6 ay sona yane bıtıo bana dr vurdu... dr dan emınımmmkaydirigubbakcemile5

ama oneemlı olan cıwan percemı we ada cayııı sokturucü gbı nıetelıke olan ooo ben umunex almadım dr da kullan demedı zaten hatta ona para werme b12 wıtamını yazım dewlet oduo en azından dedı apıkobal dıe wıtamın yazdı....... yaw nıe hem nıe ac karnına ıcıyosn ada cayını yemekten sona kyfle ıc ac karnına ıcınce ne olcakkk sankııı kendıne ezıeyet edorsuznnnnn
yaglı tuzlu seyler yeme tuzlu ws seyler portakal syu ıc oldumu hıh:hulya:
helincim civan perçemi adaçayı papatya ve defne karışımını bende içiyorum artık imuneks galiba bana ters tepio ne zmn içsem acayip uykum geliyo gözümü zor açık tutuyorum bende o yüzden b12 vitamini içmeye başladım bide multivitamin içinde her tür vitamin mevcut olan bunların işe yaradığınada inanmaya başladım daha 2 gün önce ağlıyordum yaralar nasıl geçecek diye şimdi hızla iyileştiğini görüyorum iyileşen yerlerde iz flnda kalmıyo çok şükür çünkü ben takıntılıyım bide onalara takmayımkaydirigubbakcemile2 ama dediim gibi imuneks herkese ii gelmiyor galiba yada abartıldığı kadar iyi bi bağışıklık güçlendirici deil:sm_confused:

helincim civan perçemi adaçayı papatya ve defne karışımını bende içiyorum artık imuneks galiba bana ters tepio ne zmn içsem acayip uykum geliyo gözümü zor açık tutuyorum bende o yüzden b12 vitamini içmeye başladım bide multivitamin içinde her tür vitamin mevcut olan bunların işe yaradığınada inanmaya başladım daha 2 gün önce ağlıyordum yaralar nasıl geçecek diye şimdi hızla iyileştiğini görüyorum iyileşen yerlerde iz flnda kalmıyo çok şükür çünkü ben takıntılıyım bide onalara takmayımkaydirigubbakcemile2 ama dediim gibi imuneks herkese ii gelmiyor galiba yada abartıldığı kadar iyi bi bağışıklık güçlendirici deil:sm_confused:

BILMIYORM AMA BEN IMUNEKS KULLANMADIM JANIM BENIM balık yag aldı annem ezaneden bıde bı vıtamın kuualnıyorm cın gbıyım 41 kere masllsak ınsallah sende ole olucaksın .....:lepi:

kızlar bu bitkisel karısım koterden sonramı daha iyi yoksa süreklimi kullanmamız gerekiyor? bende ımunex kullanıyorum ama dogrusunu söylemek gerekirse iyi geliyomu gelmiyomu bilemiyorum ki .. birde multıvıtamın kullanıyorum.. ayrıca yeşil çay ve ekinezya cayı gibi bitkisel çaylar içmeye gayret ediyorum..pazarteside bi dr a gidiyimde bakalım nolucak. birde bişey öğrenmek istiyorum her dr koterden sora kremler vs vermiyor ben yinede kullansammı acaba gerci hala yaptırmadım ama :KK43:

sağol helincim padofilmi bulamadım gerçekten doktora bi gidyim koter yapsın diye düşünüyodum ama yayılmaya başlayınca çareyi sirkede buldum denize düşen yılana sarılır misalisositososito ama tabi yarın bi daha doktora gitcemde sirke olayını anlatabileceğimi sanmıyorum:eek: bi baksın bakalım aldara falan vermemişti bana vercek mi bu defa

ah boncugum yaa sen sirke dedin aklıma girdin 3 günde düştü falan :KK70: aksam banyodan sonra bi sürsem dedim nolucakki zaten yayılmış durumda dr da zaten yakıcak diye pamugun ucuyla dokundurdum da nasıl yandım tekrar suyun altına nasıl attıgımı bilmiyorum kendimi :)))

ah boncugum yaa sen sirke dedin aklıma girdin 3 günde düştü falan :KK70: aksam banyodan sonra bi sürsem dedim nolucakki zaten yayılmış durumda dr da zaten yakıcak diye pamugun ucuyla dokundurdum da nasıl yandım tekrar suyun altına nasıl attıgımı bilmiyorum kendimi :)))
iyide şekerim sen açık yaralaramı sürdün yoksa:1shok:

canım çok az bi yanma oldu bende koter sonrasını kıyaslayınca dayanılmayacak gibi gelmedizemuszemus zaten biraz bekletmen gerekiyor siğilin üstündede ama dayanamıyorsan yapma zaten:sinifsinif: bitkisel karışımıda bana helin sölemişti koterden sonra hemen aldım içmeye başladım ama önce veya sonra farketmez heralde aktarlara gidince onlar bu bitkiler hakkında bilgi veriyolar nasıl kullanacağınıda sölüyorlar:dance:

kızlar bu bitkisel karısım koterden sonramı daha iyi yoksa süreklimi kullanmamız gerekiyor? bende ımunex kullanıyorum ama dogrusunu söylemek gerekirse iyi geliyomu gelmiyomu bilemiyorum ki .. birde multıvıtamın kullanıyorum.. ayrıca yeşil çay ve ekinezya cayı gibi bitkisel çaylar içmeye gayret ediyorum..pazarteside bi dr a gidiyimde bakalım nolucak. birde bişey öğrenmek istiyorum her dr koterden sora kremler vs vermiyor ben yinede kullansammı acaba gerci hala yaptırmadım ama :KK43:

ben koter (yakma ) ıslemınden sonra ıcmeye basladdım antepde cok yakın bı arkadsım bunu onerdı doktorumada soledım bu durumu doktorumm da ıc dedı ılesme surcınde cok etkılı olur dedı bıde soyle bısı warrr koter yaptırdıktan sonra ılk ıkı hafta cok akıntım oldu baslınca bıraz ıyı geldı bana azaldı hemde bana cok cok cok ıyı geldı hemde rahatlatıo 100gr cıwan percemı ,100gr papatya,100 gr defne,100gr da ada cayını aldım yaprak seklındee karıstıırdım ıceeee harmanlardım ayrı ayrı ıcmıorm bır avuc gundeeee genıs bır kupaya atıyorummm bolece hepsını ıcmıs oluyorum ....:eek:

yanı soyle soylemek ıstıyorum ben bıdaha cıkmamması ıcın elımden gelenı yapmaya calısıoyorm balık yagımı ıcıorum .sut,yogurt, en onemlısı portakal suyu,bazen ıcemedım de meyve yıyorummm,vıtamınımı alıyorum mmm cayımı ıcıorummmm ,,,,, AŞIMII oldummmm bıde stresten uzak kalsam ıyı olcak olmuo nse olur oda bı gun :)

janım benım sen saten yaktırcaksınnnn... bence boyle seyler kullanmaa ıyceeee dagıtıcan o olcaaakkkk akannehirakannehirakannehirakannehir
bocuk kınııı son bı tane kalmısssssss belkı dr koter yaptıııııı ıcın ızı yok oda olabılırrr yata yakın bı yerını 1 2 mm yakınını yaptısysa oda olabılır (((( asıt olsun ,padofın olsun ,aldara olsunnn etkı ıcın ılk asamada dagılmadan ıse yarıoooo o son bıtanenın benceeeee ya da belkı oyleee dustuuuuu......
bu arada padofılmmm yakmıyorrr bılgınızzzz olsunnnnnnnnn
bebeısım bı an once yaktırrrrrrr,, asınıııı yaptırrrrrr,,,,kendıne ıyı bakkkkkkaydirigubbakcemile

ama oneemlı olan cıwan percemı we ada cayııı sokturucü gbı nıetelıke olan ooo ben umunex almadım dr da kullan demedı zaten hatta ona para werme b12 wıtamını yazım dewlet oduo en azından dedı apıkobal dıe wıtamın yazdı....... yaw nıe hem nıe ac karnına ıcıyosn ada cayını yemekten sona kyfle ıc ac karnına ıcınce ne olcakkk sankııı kendıne ezıeyet edorsuznnnnn
yaglı tuzlu seyler yeme tuzlu ws seyler portakal syu ıc oldumu hıh:hulya:

bana gittiğim dr immuneks iç dedi çiom :lepi:

canım aç karnına içtiğim çaylar değil:) aç karnına çörekotu yiyom... gün içinde de bitki çayları.... şu tamekin havuç + portakal suyuna başladım :bbo: sanırım besili bişi olcam :roflol:
bu yağlı ve tuzlu yemenin nasıl bi etkisi var ki?

tutma tutma cnm çekinmeden gir araya ... opuyorumnanaktan beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama uyku düzenim biraz bozuk ve korku dolayısıyla stressten uzaklaşamadım :KK43:( bakmaya da korkuyorum ama dediklerinde haklısın...dr da öyle dedi vücut direncini yüksek tut dedi. sürekli yiyorum yiyorum umarım bir işe yarar çıkmaz.

peki genital bölge temizliğini nasıl yapıyosunuz. özel bişey yapmaya gerek var mı?

tatlım valla bende siğil yokken jiletle yapıyordum sorun olmuyordu ama son siğillerden önce farketmeden çok küçük bir siğili jiletle kestim kanadı o siğil o kadar zor geçti ki. ağda da olmaz diolar. makasla almaya çalış diolar ama oda çok zor. valla arada kaldım bende. şimdi günlük yapıyorum çok dikkatli jiletle ama acaip korkuyorum.

bana gittiğim dr immuneks iç dedi çiom :lepi:

canım aç karnına içtiğim çaylar değil:) aç karnına çörekotu yiyom... gün içinde de bitki çayları.... şu tamekin havuç + portakal suyuna başladım :bbo: sanırım besili bişi olcam :roflol:
bu yağlı ve tuzlu yemenin nasıl bi etkisi var ki?

bana dr ılesme surecındeeee yaglı abur cuburr tuzlu seylerden kacın dedı bende ılesme surecınde yemedım demıyorm yedım ama tadımlık yedım daha cok yogurt sut ıctım ılestılkten ıkı ay sona haftada bır mc burgere gıttım cola fılan ıcmedım cola yerıne ayran ıctım :)kaydirigubbakcemile

Kızlar nasılsınızzz? ben 2 kere koter 1 kere krio yaptırdım. uminex içiyorum. gnc vitaminlerinden aldım onuda içiyorum. sebze meyve yemeye dikkat ediyorum. inş çıkmaz yaa. azcık stres olunca acaba çıktımı çıkcakmı die kendimi yiyip bitiriyorum offfff takıntı haline geldi. doktorum unut onu dedi ama olmuyo.. napalım çıkarsada yapcak bişi yok. ama bana doktor ne aşı ol dedi nede aldara kullan dedi. o bölgenin bağışıklığını güçlendirdiğini burdan okumuştum. acaba alıp kendim sürseemmi kararsız kaldım.
bu arada smear testimide 2 ay sonra gel o zmn yapıcaz dedi anlamadım başka doktora gidip yaptırsammıki?

tatlım valla bende siğil yokken jiletle yapıyordum sorun olmuyordu ama son siğillerden önce farketmeden çok küçük bir siğili jiletle kestim kanadı o siğil o kadar zor geçti ki. ağda da olmaz diolar. makasla almaya çalış diolar ama oda çok zor. valla arada kaldım bende. şimdi günlük yapıyorum çok dikkatli jiletle ama acaip korkuyorum.

Canım nabeeeer hihoyyyt gecen yazında siğillerinin geçtiğini okumuştum. çok sevindim gözün aydın. inş son olur. yemene içmene dikkat bol sebze meyve stres yok moral bozmak yok :)) öpüyorum çok

slm kızlar.bende asımı yaptıracagım.dr. sordum yaptırabılırsın dedı.ama hangı asıyı yaptıracagıma sormayı unutmusum.cuma gunu siğillerimi yaktırdım.şükürler olsun ki eskısınden az çıkıyor.ama ben test yaptırdıgımda hpv çıkmamıştı.sıtedede hpv lı olanlar cervarıks aşı yaptırıyolar.kızlar sızce hangı aşıyı yaptırayım?gardasıl mı? cervarıks mi?

slm kızlar.bende asımı yaptıracagım.dr. sordum yaptırabılırsın dedı.ama hangı asıyı yaptıracagıma sormayı unutmusum.cuma gunu siğillerimi yaktırdım.şükürler olsun ki eskısınden az çıkıyor.ama ben test yaptırdıgımda hpv çıkmamıştı.sıtedede hpv lı olanlar cervarıks aşı yaptırıyolar.kızlar sızce hangı aşıyı yaptırayım?gardasıl mı? cervarıks mi?

canım cervılaxx olsan daha ıyı olurrrr bana dr cervılax sıgıl gecerenlerde daha etkılı oldunu soledııı . bıde tanıdık bı doktorun ılaaccın warsa 250 ytl yerıne 170 ytl gelıo ası kaydirigubbakcemile2

Kızlar nasılsınızzz? ben 2 kere koter 1 kere krio yaptırdım. uminex içiyorum. gnc vitaminlerinden aldım onuda içiyorum. sebze meyve yemeye dikkat ediyorum. inş çıkmaz yaa. azcık stres olunca acaba çıktımı çıkcakmı die kendimi yiyip bitiriyorum offfff takıntı haline geldi. doktorum unut onu dedi ama olmuyo.. napalım çıkarsada yapcak bişi yok. ama bana doktor ne aşı ol dedi nede aldara kullan dedi. o bölgenin bağışıklığını güçlendirdiğini burdan okumuştum. acaba alıp kendim sürseemmi kararsız kaldım.
bu arada smear testimide 2 ay sonra gel o zmn yapıcaz dedi anlamadım başka doktora gidip yaptırsammıki?

janım benımmm sıgıl yookeen sıgıl warmıs gbı aldara kullanmak bolgeyı tahrıs eder senın dusundunu bende dusundum merak etme .... eger tekrar cıkmamasını ıstıoyosan dr sordum bennnnnnnnnnnnnnnn gunde bı tane portakla suyu ıc dedı onemlı olan agır bı hastalık atlatmaman we bunyenın zayıflamam gostermesse eger dedı cıkmaz dedı .. bıde ılıskı sırasında korunnnnnn bıde smar testını dr yılda bı yaptırın dıo ben 6 ayda bır yaptırıormm ıcım rahat oluyoooo . aşımıdaaaaaa oldummmmm hemde tanıdık doktorum sag olsn 250 yerıne 170 ytl getırdıııı ____ son 3 sayfayı okursan ası uzerıne beslenme uzerıne tartıstık :hulya::lepi:

X