Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Cok teşekkür ederim korktum bende acaba hpv var diye ilişki yasak mı oluo ki
Hayr yasak değil kondom ile ilişki serbest. Çocuk içinde normal ilişki yaşanıyor.. Yumurtalık günlerinizi takip edip o günlerde ilişki yaşarsınız.. Çok kişi var canım doktorunla konuşup en doğru kararı verebilirsiniz..

15 gün sonra 2 ci doz olcak eşim sonbahara kadar gelmez
Aşı 2. Dozdan sonra korumaya başlıyor ama kesin olması için yetişkinlere 3. Dozu da yapıyorlar eşin gelene kadar aşının koruyuculuğu da tamamlanır. Doktor kontrolünde bir şey olmaz inşallah

Çok teşekkurler vallahi cevabiniz çok iyi oldu.Birsey sorucam akintim çok yogun değil kadinsal akintiyi bilirsiniz rutin ergenlikten beri olan akintimin miktar olarak aynisi yanliz rengi açik sari .Birde leep islemi sonrasi vajinal kontrol esnasinda doktorum içerde sivilce gibi birsey var korkma önemli birsey degil kendi kendine patlarsa korkarsin icinden iltihap akar dedi.Ve orayi patlatip
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Akinti aslinda çok yogun dolu dolu degil.Rutin ergenlikten beri olan her kadinda olabilen akintinin miktarinda ama rengi açik sari olunca endişelendim..Birsey daha sormak istiyorum size.Leep isleminden sonra doktorumun vajinal muayenesinde Vajinin içinde sivilceye benzer birsey vardı.İçi irinli.Onu patlatti iğne ile içinden sarı irin çıktı.Hatta banada gösterdi.Temizledi o bölgeyi.Acı ağrı herhangi bir enteresan durum yasamadim sonrasindada.Acaba onunla ilgili bir durum olabilirmi diye meraktayim yarın arayacagim zaten doktorumu.Ama sabah zor olacak .

Prezervatif kullanin.tuylerini neyle aliyorsun ?

Cevap iki kere gelmiş bu arada bir aksilik olduTekrar yazmak zorunda kaldim

Canım prensesimiz aynı tip ile tekrar enfekte olunmuyor diye konuşmuştuk benim hocayla. İçini ferah tut, kendini suçlu,kötü bir şey yapmış gibi hissetme sakın. Duygularımız bu şekilde yönlendirebiliyor,ne mutlu ki hala pozitif şeyler hissediyorsun eski eşine karşı, belki paylaşacağınız çok şey var daha. Testini yaptırmadan kesin sonuç ve görüş belirtemeyiz, ama en kötü senaryodan tekrar pozitif olsan bile bunun vücuttan atılan bir şey olduğunu biliyoruz,bu durum artık cebimizde. Ve sen bir konuda daha bilimsel farkındalık yaratacaksın, o test pozitif gelirse eğer tekrardan aynı tiple enfekte olabileceğimizi anlamış olacağız, negatifsen,aynı tipe karşı sorun olmadığını hep birlikte öğreneceğiz. Gönlüm negatiften yana. Ağlayıp güzel gözlerini,kötü düşünüp o güzel yüreğini harab etme. Her şey bizler için. Sonucu görelim üzerine konuşalım

Canımın ici güzel mesajın için çok sağol ama inan ki hiç gücüm kalmadı tüm gücümü tükettim sanki inan pozitif olursa kaldırabilir miyim bilmiyorum ınsallah yeniden bulaşmamıştır

Merhaba, bende 4 ay önce hpv tip 74 tanısı kondu. Pek bilgim yoktu o yüzden en başta aklım çıktı. Doktor yaşım küçük olduğu için smear yaptırmak istemedi , kendisi acıbademden bir profesör doktor ve öğretim görevlisiydi acıbadem üniversitesinde. Kendi kendine iyileşeceğini söyledi ve deflagyn verdi. Ancak deflagyn kullandıktan 3 gün sonra kötü kokulu akıntı yaptı ve ben de kullanmayı bıraktım. Hpv konusunu kendi beynimde unutmak üzere bıraktım ama doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Bende siğil gibi bir durum olmadı ve 2 ay önce doktor da siğil görmediğini söyledi.
Sanırım belirtisiz seyreden bir hpv, ve umarım geçmiştir. Ve umarım benim gibi diğer hpv virüsü kapan diğer herkes de bir an önce kurtulur bundan. Gerçekten sağlık çok önemli ve böyle şeyler bi şekilde olabiliyor malesef hem de hpv en yaygın şey ama önemli olan farkına varmak ve bunun için çabalamak bağışıklığı arttırmak, sigara içmemek, hijyene dikkat etmek ve hpv aşısını olmak. Hpv olup farkında olmayan bir sürü insan var ve en azından bizler farkındayız. Herkese şifa diliyorum burdan umarım hpv denen illet kimseye sorun yaşatmaz

Deflgy neden bıraktınız ki ? O zaten koku yapıyor dye blyorum.. rahim ağızını temzliyor hatta kalntılar ile birlikte temzliyormuş.. Bu sitede kullananları okudum çünkü.. Bırakmasanz daha iyi olurdu.. Enazndan düzenli olarak hpv testi yaptırın rahim ağıznzdan habernz olsun..

Aşı 2. Dozdan sonra korumaya başlıyor ama kesin olması için yetişkinlere 3. Dozu da yapıyorlar eşin gelene kadar aşının koruyuculuğu da tamamlanır. Doktor kontrolünde bir şey olmaz inşallah
Cok teşekkür ederim cnm inşallah

Olabilir, doktorunuza muayene olursanız doğru yönlendirecektir. Ben sağlık çalışanı değilim fakat baya araştırmıştım zamanında bunları. Bir de ne olursa olsun bir işlem geçirmişsiniz. Akıntının farklı renkte olması doğal geldi bana.

Kızlar ilk muayenede teşhis için cilt doktoruna mı kadın hastalıkları doktoruna mı gittiniz? nereye gitmeli? perşembe gideceğim korkudan ölüyorum adeta.

İnternette bir sürü şey okuyorum 1 haftadır bende çıkanların hpv mi normal siğil mi olduğunu bile anlayamadım ama dün geceden sonra hpv diye şüpheleniyorum artık. Çünkü düne kadar bikini bölgemde 3 tane minik sivilce şeklinde ve bacağımda bir tane büyük et beni şeklinde yumuşakça pürüzsüz şekilde bazen kendi kendine şişkinliği sönen bişey var bunların şekli birbirine benzemiyor. Ama dün her yerimi iyice inceledim ve fark ettim ki makat bölgemde de var ve bunlar çok daha büyük. Bu sabahı nasıl ettim bir ben bir Allah bilir.

Ben şimdi hangi branşa gitmeliyim? Sizler nereye gittiniz ilk?

Bir de İstanbul'da olan arkadaşlar hangi hastaneye/doktora gittiklerini bana özelden yazabilir mi rica etsem. Lütfen.

Canım kadın doğuma gideceksin, istanbul da süleyman engin akhan cok iyi gidebilirsen ona gitmeni tavsiye ederim

Arkadaşlar smear temiz çıkmıştı sadece mantar var demişti hpv testim de tip 68 62 59 11 ve 6 çıktı özele gittiğim icin bana iç kısımdaki siğilleri alacağını ve kolonoskopi yapacagını söyledi daha 22 yaşındayım 2500 tl fiyat verdi ben cok kararsız kaldım kimisine takip veriyorlar kadın 3500 den fiyatı 2500 e düşürdü buda bana güven vermedi dolayısıyla devlette doç dr bi bayana randevu aldım birde Ona elimdeki testimle gidip danışıcam ama bu konuda biraz cahil kaldığım icin sizce ne yapmalıyım bana bi yol gösterir misiniz lütfen

Çok sağolun

Aaa aa Zehrinacım o inip sönen çıkan şeylerden erkek arkadaşımda oluştu,kendiliğinden geçti şimdi görüşmüyoruz gerçi ama onu bende merak ediyorum. Cildiyeye randevu almıştık şehir dışında olduğu için gidememiştik. Ama hpv siğili kendiliğinden inip sönen bişey değil sanırım ya. Siğil kahverengi et beni gibi yada karnıbahar şeklinde oluyor benim bildiğim kadarıyla. Siğil çıkartan arkadaşlar konuya daha hakimdir tabikide. Bende hiç siğil çıkmadı bilemiyorum. Sen iyi bir kadın doğuma ardından da cildiyeye gitmen gerekiyor. Buraya yazıp bilgilendir bizi mutlaka olur mu.

Kötü kokunun normal olmadığını düşündüm ve internette hiçbir yerde kötü koku yaptığı yazmıyordu. Siz kullanıyor musunuz sizde de mi oldu. Belki devam ederim ilerde o kadar para verdim ilaçlara. Düzenli test yaptırmayı düşünüyorum kesinlikle bir kaç ay içinde tekrar yaptıracağım. Umarım bir şey olmaz

Yok kullanmadım.. Sadece burdaki yorumlarda gördüm rahim ağızını temzlediği için kokulu akıntı olarak geldiğini falan okumuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…