• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bana hpv demedi direk kanallarda iltihap var dedi bu rahatsızlık 3ay oldu devam eedeli.zaten sülük oradaki sorunu yok etmek için kendisine özel ilaç veriyo

Merhabalar.bende pelvik iltihabı çıktı ve tüp kanalında büyüme var dedi bende vajinada sızlama ve kasıkta ağrı oluyor doktor çok zor geçer dedi.bu konuda bir bilginiz var mı acaba
Sanırım bahsettiğiniz pelvik inflamatuar hastalik. Nasıl teşhis konuldu ultrason mu bakıldı?

Kızlar pelvik inflamatuar hastaliga hpv sebep olmaz. Rahim iltihabı demek yani. Servisit rahim ağzı iltihabidir onunla karistirmayin rahim iltihabı daha ilerlemiş hali ve tupleri tıkar. Klamidya yada gonore mikrobu neden olur

Kızlar pelvik inflamatuar hastaliga hpv sebep olmaz. Rahim iltihabı demek yani. Servisit rahim ağzı iltihabidir onunla karistirmayin rahim iltihabı daha ilerlemiş hali ve tupleri tıkar. Klamidya yada gonore mikrobu neden olur
Yani benim servisit yazıyor rahim agzi iltihabimi oluyor

Açıklama için gerçekten teşekkür ederim.doktorlar tam bir bilgi verse bu kadar vesvese yapmiycaz.kanalda genişleme var dedi.tamamen geçmez mi yani😭o zaman benim bu hastalığın kısalma adı nedir ona göre int araştırma yapayim

Bu siğil yapmayan bi tip mi o zaman? Ya da yoksa tedavi yaktırma, dondurma vs mi yaptırdınız
evet siğil yapmayan tip.Her aşamasına yakma dondurma yapmıyorlar..ascus aşamasını takip aşaması olarak bırakıyolar..her 6 ayda smear her 1 yılda kolposkopi ile aon gelinen durumu takip ediyolar.Aşaması ilerlerse cin1 cin2 falan olursa yakma dondurma yaparlar.ascusa gerek görmediler

evet siğil yapmayan tip.Her aşamasına yakma dondurma yapmıyorlar..ascus aşamasını takip aşaması olarak bırakıyolar..her 6 ayda smear her 1 yılda kolposkopi ile aon gelinen durumu takip ediyolar.Aşaması ilerlerse cin1 cin2 falan olursa yakma dondurma yaparlar.ascusa gerek görmediler
Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce smear + hpv testi yaptırmıştım. Sonuçlar geç çıktığı için bugün öğrenebildim. Hpv 16-52-68 pozitif. Açıkçası böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü hpvye benzer bi belirtim yoktu. Benim farkettiğim bir siğilim yok. İç kısımı bilemiyorum tabii ama kontrol etttiğimde hiç denk gelmedim. Doktor her zaman siğille belirti vermediğini söyledi. Açıkçası şuan baya bi moralim bozuk böyle bir şey beklemiyordum ve 3 ü de yüksek riskli. Beni jinekoloj onkoloğa yönlendirdi Şubat sonunda kolposkopi yapılacak. Aşı falan istiyorum aslında ama artık kolposkopiye gittiğimde soracağım. O zamana kadar ne yapmam gerekir? Bu hastalık geçiyor mu? Siğil olmayan hpv lerde tedavi nasıl oluyor? Lütfen yardımcı olun, bilgi verin, desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum çünkü pek iyi değilim. 😔

siğiller kesinlikle cinsel ilişkiyle bulasıyor..gecen yaz benım popo uç kısmımda çıktı ve bır sure sonra çogaldı korktum bu ne dıye dr gıttım lazerle yaktı ve bır ılac verdı o gecırdı ve bana dedığı suydu..ya hijyenik olmayan agdadan veya cinsellikten kiminde ykaybuluyormus kımınde yenıden tekrarlıyormus..hijyen şart hanımlar..ve tabi eşede bulaştırma riski oldugu için eşlerde dikakt etmeli..benım eşimde de bır tane çıktı ve hemen oda gıttı lazerle aldırdı bıs senedır yok şükür..
Ilacın adını hatirliyomusun canım

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce smear + hpv testi yaptırmıştım. Sonuçlar geç çıktığı için bugün öğrenebildim. Hpv 16-52-68 pozitif. Açıkçası böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü hpvye benzer bi belirtim yoktu. Benim farkettiğim bir siğilim yok. İç kısımı bilemiyorum tabii ama kontrol etttiğimde hiç denk gelmedim. Doktor her zaman siğille belirti vermediğini söyledi. Açıkçası şuan baya bi moralim bozuk böyle bir şey beklemiyordum ve 3 ü de yüksek riskli. Beni jinekoloj onkoloğa yönlendirdi Şubat sonunda kolposkopi yapılacak. Aşı falan istiyorum aslında ama artık kolposkopiye gittiğimde soracağım. O zamana kadar ne yapmam gerekir? Bu hastalık geçiyor mu? Siğil olmayan hpv lerde tedavi nasıl oluyor? Lütfen yardımcı olun, bilgi verin, desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum çünkü pek iyi değilim. 😔
Geçmiş olsun öncelikle neden Şubat sonu kolposkopi

Geçmiş olsun yaş kaç bu arada yapacağınız çok bir şey yok aslında ama kolposkopi için oldukça uzun süre vermişler brslenmenize dikkat edebilirsiniz sadece
25 yaşındayım evet dikkat etmeye çalışıyordum hep şimdi daha da dikkat ederim

Merhaba canim gecmis olsun oncelikle canini sıkma bagisikligina yuklen yesicay corekotu yagi yogurt kefir probolis immutor kompleks tablet tarzi bagiskiklik guclnedirici takviyeler abartmadan duzenli.kullanmaya calis cinsel ilkisde kondomla kullanmaya calis tekrar tekrar bulas olammasi acisindan simirin temizmi bilmiyorum cin1 de takip cin2 ve 3te o bolgeyo temizliyorlar ve lutfen internteten arastirmq yapma kendini perisan edersin doktorlarimda soyledigi bircok kadinda oldugu ve vucuttan atildigi kendini strere sokma lutfen

Merhaba canim gecmis olsun oncelikle canini sıkma bagisikligina yuklen yesicay corekotu yagi yogurt kefir probolis immutor kompleks tablet tarzi bagiskiklik guclnedirici takviyeler abartmadan duzenli.kullanmaya calis cinsel ilkisde kondomla kullanmaya calis tekrar tekrar bulas olammasi acisindan simirin temizmi bilmiyorum cin1 de takip cin2 ve 3te o bolgeyo temizliyorlar ve lutfen internteten arastirmq yapma kendini perisan edersin doktorlarimda soyledigi bircok kadinda oldugu ve vucuttan atildigi kendini strere sokma lutfen
Sağol canım. Hiç böyle bi şey beklemiyordum sonucu görünce şok oldum. Normalde de dikkat ederdim bağışıklığıma artık daha çok ederim. Önereceğin immunex tabletler hangileri ve nerden alabilirim? Smear için ayrı bi şey demedi tipleri yazıyordu 24 şubatta kolposkopiye gidicem orda görürler herald ene olduğunu

Back