Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

insallah birgun benimkilerde gecer....acaba o gunleri gorebilecek miyim, o kadar uzun suredir ugrasiyorum ki sanki hic gecmeyecek gibi oldu

peki bisey sorucam atlatanlara, onlari gun icinde hic dusunmuyor muydunuz? benim hep aklımda, cikaramiyorum kafamdan, e zaten gunasiri krem suruyorum, unutmak cok zor, ne yapmaliyim?

cnm elbette düşündük hatta şahsen ben kendimi yedim bitirdim bu konuda..
ama zamanla hafiflettim sonra orda olsada bana zararı yok dedim. umursamamaya başladım sanki hep varmış gibi düşündüm (gerçi eski görünümünü unutmuştum ya neyse kaydirigubbakcemile3 )
ne yapman konusuna gelince eğer kendine engel olamıyorsan oyalanmak için bişeyler bul.. yada arkadaşlarınla gezip dolaşıp stresini at.. sık sık wc ye gitme mümkünse!! kendini tam unutmaya hazırlarken tekrar başa dönme yerimseniben
aslında en mantıklısı ne biliyomusun?
onları tamamen önemsememek mesela bi sivilce gibi düşün..
bunu başardıktan sonra göreceksinki terk edecekler seni zemuszemus

kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun,
benimde saat 2 de doktora randevum var, anladığım kadarıyla benimde sorunum sizinki gibi ama o kadar çok korkuyorum ki anlatamam.stres, moral en alt düzeyde,
bakalım bana ne diyecekler, bir kaç güne kadar kendimde basur var zannediyordum , taki buradaki yazılanları okuyana kadar, keşke daha önce okusaydım da, başlar başlamaz önlem alsaydım diyorum.

çok geçmiş olsun kaidem
merak ettim doktor ne dedi :uhm:

kızlar, en sonunda gittim, yakılması gerektiğini söylediler, ben emnin olamadığım için belediyenin kadın sağlığına gittim, onlarda ya cerraha yada bu yakma olayına yapan jinekoloğa gitmemi söylediler, ama yine de test yapacaklar, bir başka doktorla görüştüm, bana 600 tl biçti, bu ne dedim bakalım ptesi başka bir doktora gitcem o ne diyecek, acaba sizler de bu fiyatlarda mı yaptırdınız işlemlerinizi merak ettim.

üzüldüm canım yaa.. ben başka bi şeydir diye düşünmüştüm
sigorta hastanelerinde yaktırma yada dondurma işlemleri yapılıyo eğer sigortan varsa tabi
ben sigortamdan faydalandım canım.. bu nedenle fiyatlar konusunda bi fikrim yok
ama araştırmıştım sayısına göre fiyat değişiyodu

üzüldüm canım yaa.. ben başka bi şeydir diye düşünmüştüm
sigorta hastanelerinde yaktırma yada dondurma işlemleri yapılıyo eğer sigortan varsa tabi
ben sigortamdan faydalandım canım.. bu nedenle fiyatlar konusunda bi fikrim yok
ama araştırmıştım sayısına göre fiyat değişiyodu

canım bende hep öyle sandım taki 2 gün öncesine kadar, inan hep basur sandım ve basur ilaçları kullandım, ama ptesinden bu yana öyle büyüme ve çoğalma oldu ki yanıldığımı anladım, bu günde çıktı yanıldığım. sigortam yok bağkur var, doktor özellikle bana ters ilişkiyi sorup durdu, anüs çevresinde olduğu için, öyle bir şey olmadığını söylediğimde de büyük ihtimal, pis tuvaletlerden kaptığımı söyledi, bilmiyorum artık ne olcak, kafamda soru işareti duruyor, aklımda takıldı başka bir şey düşünemez oldum anlıyacağın.

eğer kafana çok takmazsan kısa sürede yenersin bunu canım kaydirigubbakcemile5
bi andaq hızla büyüyüp çoğalmaya başlıyo zaten. genelde anüs çevresini seviyo bu virüs..bendede anüs etrafında yaygındı
sana denk gelen doktor en azından sadece ters ilişkiyi sormuş
benim ilk karşılaştığım doktor bana çok eşlimisin demişti kaydirigubbakcemile3
o zamanlar çok üzülmüştüm bunlara ama şimdi gülüp geçiyorum :lepi:
ortak kullanımdaki herşeyden kapmış olabilirsin canım.. ama bunu önemseme çok fazla bi şekilde bi yerden bulaşmış
şimdi önemli olan bağışıklığını güçlendirmek.. bunun içinde beslenmene ve hijyenine dikkat etmelisin..
sporda yapabilirsin tabi yerimseniben
ama dediğim gibi çok üstüne düşme bunun yoksa kurtulmak daha fazla zamanını alır.. ama ben şunada inanıyorum: insan bunu eninde sonunda yeniyo, bi şekilde vücut bastırıyo...

aslında her şey stresle alakalı, ptesi günü çok üzücü olaylar yaşadım, ve inan şimdi o kadar çok büyüdüler ki anlatamam tabi iki günde buna taktım:) allahtan bünyem çok kuvvetli ben başarcağıma inanıyorum ama önce yaktımam lazım, tabi test sonuçları nasıl çıkcak bilmiyorum, ama şunu anladım ki burda en azından 50-100 kişi bunu yaşıyor, o zaman tek değilim, tek bende yok bu hastalık sanırım öyle olsa o zaman ölmek isterdim, ınşallah sizlerle bunları yencez kendimize bakarak.

kesinlikle doğru saptamışsın canım burda birçok kişi bu virüscüklerle uğraştık uğraşıyoruz..
Allah ' a şükür ki tedavisi olan bir hastalığa sahibiz ve acımız, sancımızda yok
bir gün gelecek hepimiz kurtulmuş olacağız yeni katılanlar olmaya devam edecek onlara burdan destek olacağız..
aslında bilinçlenmemiz lazım toplum olarak..
ben bu durumdan şikayetçiyim.. böyle bir hastalık var ve buna ben dahil birçok kişi yakalanmasaydık bilmeyecektik..
bi şekilde bunu duyurmak lazım toplum bunun nasıl bişey olduğunu bilmeli ve bu hastalığa yakalanan kişiler panik olmamalı.. grip gibi düşünülmeli.. tedavisi var ama iyileşmesi zaman alabilen bir tedavi..
yinede bunada şükür..
Allah başka dert vermesin, verirsede dermanınıda versin :Saruboceq:

haklısın canım, bilinçli değiliz ya düşünsene o kadar çok şeyi bildiğini düşünen ben, bunu basur sandım 1 tane vardı o zaman bilsem böyle olurmuydu, belki şimdi kurtulmuş olurdum ama şimdi çare arıyorum, bilinçli olmak lazım ama nasıl o da bir soru işareti.

bu nedenle ben ailem hariç etrafımdaki bütün arkadaşlarıma bunu anlattım.. ama bu yeterli değil ne yazıkki..
böyle bir şeyi sağlık bakanlığının duyurması lazım..
ama bu ülkede herşey ağardan ilerliyo :1no2:
ve bizlerde kurban edilmiş oluyoruz :kızgın:

bu nedenle ben ailem hariç etrafımdaki bütün arkadaşlarıma bunu anlattım.. ama bu yeterli değil ne yazıkki..
böyle bir şeyi sağlık bakanlığının duyurması lazım..
ama bu ülkede herşey ağardan ilerliyo :1no2:
ve bizlerde kurban edilmiş oluyoruz :kızgın:

doğru söze ne dene bilirki; inan hiç aklıma gelmeyen bir şey mantarı biliyorum, veya diğer şeyleri de ama bu hiç duymadım, tek bildiğim bu hastalıkların; belli kadınlarda olduğuydu tabuya bakarmısın ama bak bize, ki doktorlarımız bile inan hemen altında bir şey arıyor, ama bu hastalık nerden nasıl geldiği belli olmayan sepici bir hastalık sonuçta bi de şu var bekarsan durum daha da kötü, hemen damgayı vururlar,
oysaki benim yaşadığım benim günahım ama öyle değildir, bu bi anda bütün çevrenin günahuı olur biter, sonuç şu ki biz bu hastalığı yakalananlar daha da bilinçli olmamız lazım, daha dikkatli de.

canım kendine bir uğraş bulsan, oyalanmak vakit geçirmek için
takı tasarımı, boyama, örgü gibi neye ilgin varsa
sen onları düşündükçe onlar seninle daha çok birlikte olmak istiyorlar, sen onlardan uzaklaştıkça onlar da seni terkedecek

sana birşey soracağım yaktırma işleminden kaç gün sonra tekrar çıkıyorlar

canım ben muhendisim yani gun icinde aslinda yogun calisiyorum,aksam cok yorgun geliyorum zaten eve...ama yine de calisirken bile aklimda ,zaten yakilan yerler zaman zaman aciyor, dusunmemek zor...

benim yakildiktan hemen sonra cikti malesef, alttan gelmeye devam ediyormus yenileri

bir de ben kasimistim, hep kasidigim yerlerde cikmis, simdi elimi bile surmuyorum artik
benimki kasimaktan bukadar artti kesin

canım tabiki gün içinde aklıma geliyodu belki güleceksin ama ben napıyodum her aklıma geldiğinde biliyomusun aman şimdi sizinle uğraşamam diyodum kendi kendime yada küçülmeselerde aaa küçülmeye başlamışlar diye kendimi geçeceğine inandırmaya çalıştım... :içelim:

evet ben de oyle diyorum aksam acip baktigimda..aaa geciyo len bunlar diyorum...ama sonra kızım ne gecmesi baksana cogalmislar diyorum,sonra yok yok gececek aman bosver diyorum...valla kendimi oyle yonlendirmeye calisiyorum iste offf

cnm elbette düşündük hatta şahsen ben kendimi yedim bitirdim bu konuda..
ama zamanla hafiflettim sonra orda olsada bana zararı yok dedim. umursamamaya başladım sanki hep varmış gibi düşündüm (gerçi eski görünümünü unutmuştum ya neyse kaydirigubbakcemile3 )
ne yapman konusuna gelince eğer kendine engel olamıyorsan oyalanmak için bişeyler bul.. yada arkadaşlarınla gezip dolaşıp stresini at.. sık sık wc ye gitme mümkünse!! kendini tam unutmaya hazırlarken tekrar başa dönme yerimseniben
aslında en mantıklısı ne biliyomusun?
onları tamamen önemsememek mesela bi sivilce gibi düşün..
bunu başardıktan sonra göreceksinki terk edecekler seni zemuszemus

arkadaslar siz boyle yazdikca moral buluyorum
allahtan agrili bisey degil veya duzenimizi bozan bisey degil buna da sukur yani
evet esmer oyle onemsiz bisey gibi gormeye bi baslasam eminim kaybolup giderler...4 aydir bu sekilde gormeyi basaramadim ama yalniz yasiyorum ondan, hep icsel dusundugum icin oluyo butun bunlar...

doğru söze ne dene bilirki; inan hiç aklıma gelmeyen bir şey mantarı biliyorum, veya diğer şeyleri de ama bu hiç duymadım, tek bildiğim bu hastalıkların; belli kadınlarda olduğuydu tabuya bakarmısın ama bak bize, ki doktorlarımız bile inan hemen altında bir şey arıyor, ama bu hastalık nerden nasıl geldiği belli olmayan sepici bir hastalık sonuçta bi de şu var bekarsan durum daha da kötü, hemen damgayı vururlar,
oysaki benim yaşadığım benim günahım ama öyle değildir, bu bi anda bütün çevrenin günahuı olur biter, sonuç şu ki biz bu hastalığı yakalananlar daha da bilinçli olmamız lazım, daha dikkatli de.

canım herkesin yaşadığı kendinedir.. günahıyla sevabıyla..
o kadar okumuş etmiş dediğimiz doktorlarımız bile böyleyse vay bu ülkenin haline diyorum :çok üzgünüm:
bundan yapabileceğimiz tek bişey var artık daha bilinçli olmalıyız.. öncelikle kendimiz için!!
önemsemeyip geçiştirdiğimiz için şuan bazılarımız virüsün direncini kırmakta zorluk çekiyolar

sade_kahvecim istersen sen bu sefer krioterapiyi bi dene.. belki daha etkili olur sende
ayrıca kaşıdığın için deriye zarar veriyosun buda tekrar çıkmasına neden oluyordur büyük ihtimalle
ilk zamanlar benimde acayip kaşınırdı sonrasında baktım olmuyo başa çıkamıyorum kaşımayı kestim...
kaşıntı için bi doktor ilaç vermişti başka doktor onuda yasakladı.. siğillerin çıkmasını tetiklermiş diye...
durum bu yani arkadaşlarrr
saçınıza sadece tokan takın siğilleri çöpe atın gitsin kaydirigubbakcemile2

insallah birgun benimkilerde gecer....acaba o gunleri gorebilecek miyim, o kadar uzun suredir ugrasiyorum ki sanki hic gecmeyecek gibi oldu

peki bisey sorucam atlatanlara, onlari gun icinde hic dusunmuyor muydunuz? benim hep aklımda, cikaramiyorum kafamdan, e zaten gunasiri krem suruyorum, unutmak cok zor, ne yapmaliyim?

evet sade kahvecim ben her an düşünüyodum siğillerim varken sürekli ağlıyodum.hep kötü şeyler düşünüyodum.ben2 kez yaktırdım ve 2sindede hemen 1-2 gün çinde yenileri çıktı sürekli krem sürüyodum sürmediğim zamanlardada kontrol ediyodum sık sık.ama tatlım geçicek inanki bak benim nerdeyse 8-9 ay sürdü geçmesi ama geçiyo sürekli çıkmıycak bunlar emin olbiraz rahatla boşver çıktıkça yaktır yada kremini sür olsun bitsin benim 2.yaktırmamdan sonra yine ççıktığında bi sürü vardı aldara bana çok ii geldi çok şükür
o bünyeye göre değişiyor sanırım hiç yarada yapmadı e bide beslenmeme dikkat ettim şimdi 4-5 aydır hiç yok çok şükür seninde geçicek üzülme artık..

arkadaşlar kaşıntı tuttuğu zaman nasıl dayanıyordunuz insanı öldürüyor ya..:KK43:(kaşımamak çok zor.gerrçi herkesin çok kaşınmıyor olabilir belki ama kaşıntı krizi tuttuğu zaman uykudan uyandırıyor insanı inannın.kaşıntıyı kesmek için yada o durumu atlatmak için ne yapıyorsunuz kızlarrrrrrrr......

kızlar siz kaşıntıdan bahsetmişsiniz, hangi aşamada oluyor bu kaşıntı, yaktırdıktan sonra mı, bende pek olmuyor

doktor yakma işleminden sonra hiçbir ilaç vermedi bana, sadece bir ay ilişki yok dedi o kadar

yaktırmadan önce kaşıntı oluyor arkadaşım. benim 2 kez yakıldı ve yaralarım düzeldimi 3, kez yakılacak yeniden siğillerim çıktı çünkü.yakıldıktan sonrada yakılan yerlere furuciin diye antibiyotik krem var bebantenle beraber sürmemi söylemişti ben onları uyguluyorum.

yaktırmadan önce kaşıntı oluyor arkadaşım. benim 2 kez yakıldı ve yaralarım düzeldimi 3, kez yakılacak yeniden siğillerim çıktı çünkü.yakıldıktan sonrada yakılan yerlere furuciin diye antibiyotik krem var bebantenle beraber sürmemi söylemişti ben onları uyguluyorum.

anladım canım, benim pek kaşınmadı o aşamada, umarım bu kez sonsuza dek terkederler seni, smear yaptımış mıydın, bir de yakma işlemini uyuşturarak mı yaptırıyorsun

X