Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ya demın geldım sıgılerımden sanırım tameemn kurtuldum o cok korktum yakma ıslemı hıc acımadı ısallah ılescem bol bol ada cayı ıcp dr dedıklerını yaparak sırada rahım kanserıne karsı asımız war onuda bı olsaydım

slm.Gecmiş olsun.inş. bı daha çıkmaz.bende yarın yaktıracagım.Aşı yaptıran arkadaşlar hangi aşıyı yaptırdınız?gardasil mi?Cervarix mi?
Gardasilin yan etkilerının çok oldugunu duydum.Gardasil aşıyı yaptıran arkadaslar yan etkılerı neler oldu sızde??
inş hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz bu dertten.Allah beterınden korusun.:a015:

Gardasil ilk dozu yaptırdım bir ay oldu neredeyse. Hiç bir yan etkisini görmedim. Tamamlayacağım nasipse... Geçmiş olsun... a.s.

Gözün aydın canım hihoyyyt
Internette aşagıdaki yazıyı gordum, öncedende buna benzer bir yazıyı burda okumuştum, herkese moral olsun bide ben yollayayım, tamamen kurtulacağız inş. :nazar:
ABD de yapılan tahminlere göre, 25 milyon insan da HPV enfeksiyonu bulunduğu söyleniyor. Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, HPV virüsünden insanların korkmaması gerektiği, enfeksiyonu olan vakalar da virüsün, yüzde 90 oranında bölgede tutunamadığı ve bağışıklık sistemi tarafından da iki yıl içerisinde kansere neden olan virüslerde dahil tamamen vücuttan atıldığı şeklinde.

çok tşkr ederim canım :))

slm.Gecmiş olsun.inş. bı daha çıkmaz.bende yarın yaktıracagım.Aşı yaptıran arkadaşlar hangi aşıyı yaptırdınız?gardasil mi?Cervarix mi?
Gardasilin yan etkilerının çok oldugunu duydum.Gardasil aşıyı yaptıran arkadaslar yan etkılerı neler oldu sızde??
inş hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz bu dertten.Allah beterınden korusun.:a015:

balım sımdı cerwarıx ( 2 wıruse karsı koruyomus ) gardesılın 4 wuruse etkısı warmıs bende gardesıl yaptırcaktım ama sole bısı warmıs bende bugun dr dan ogrendım cerwarıx olması daha ıyımısı cunku hpv 6 we 11 karsı daha etlıkılmıs yane gardesılı olamanın hıcbı anlamı olmadını soledı eger bu wurusı bı kere aldısan cervarıx ol dedı artı hastaneden dr yapsın bıde ası 240 mılyon tek dozu (3 doz) ınanırmısın 1 aydır kac dr gıttım ı suru sey arastırdım (

bu arada aldara kremı dewlet oduyomus... 21 mılyon farkla ama rapor cıkartmak pek zahmetlı bı tek kadın dogumcu dıl dermatolok we cıldıye uzmanlarınında kasesı gerıokmus delırdım bugun hastanede yau....

addicted çok teşekkür ederim bilgilerin için.hangi doktormuş o ve hangi ildeymiş kime güveneceğini bilmiyorsun ki:KK43:

cnm o ıstanbulda ozel bı hastaneydı sanırım , tam hatırlamıorum, burda ısım vrmek yasak zaten galıba, ama olay aynıydı kızlık zarı cevresınde bu sıgıllerden vardı, doktor yaktıgını soledı, arkadasım masalla hala bakıre=) onca alet ıcerı gırmesıne ragmen =)

genelde ıcerde olan bısı dılmıs bosuna kendını yorma cunku makat we dısarda olan gorulme olasılı orası zaten dr orayada bakıo ama bakıreysen bısı deyemem tabıkı ama bakırelerde bu durumun gorulme olasılı saten hawuz we wc kapmakla okuoyormus bıde cok kafana takma ole oldumu daha cok cıkıo hayata gulmeyı dene ben ılk zaman kaynar sular dokulmustu basımdan banada ole olmustu cunku korkuntu o gunlerım dr yok dıo sa yoktur ama ben 3 4 dr gıttım ıce emın oldum bıde aldara kremı kullandıktan sona yada yakma ısmeı olduktan sona bol bol yesıl cay cıwan percemı paatya defne ozellıkllede ada cayını hepsını karıstır ıc cok ıse yarıo ısallah ben yarın yaktırcam cok korkuorum ama artık yaptırmak zorundayım ıce dagıldı gdıooo ....

cok tesekkur ederım gercekten dedıklerınızı uygulayacgm yanı ben bakıre deılm , doktor ıcerıyıde kontrol edıp zaten orda olmaasını beklemıoruz dedı, heralde ıcerısı dıye burda bahsedılen vajen gırısı olsa gerek? orda zaten ele gelır heralde yda gorulur? tekrardan saoln

slm arkadaslar hepınıze çok tşk ederım.
helın canım aldara için heyet raporu gerekıyor ve kanserlı hastalarınkını devlet karşılıyomus.bızde çok ugrasmıstık rapor fılan için ama olmadı sonunda parasını vermısttık.adetın oldu yarın gıdemıyorum dr.a
ya arkadaslar bende bu sefer sıyah renkte çıkmıs siğilin bırı.sızde de sıyah çıkan olmusmuydu??senağlama

arkadaşlar aldara kreme rapor çıkartabilmek için kanser teşhisi konması gerekiyormuş reçeteye.bende çok uğraştım rapor çıkartmak için ama olmuyormuş malessef...

aşı hakkında bisey sormak istiyorum
kimi doktor hpv olduysan artik asinin bi ise yaramayacagini soyluyor

mantiken de zaten o virus vucutta varken, asi olmanin anlami yok gibi...zaten vucut o virusle savasirken ustune bir de zayiflatilmis halini vucuda enjekte etmek pek mantikli gelmiyor...ama tipleme yaptirip, kendinde bulunmayan tip icin asi yaptirmak olabilir...
siz ne diyorsunuz

CANIMMMMM ÇOK SEVİNDİM GÖZÜN AYDINNNNNNsositosositosositosositosositososito

çooookkk tşkr ederim tatlım yaa... bu c.tesi yaktırmaya gidecem inşallah çok acımaz korkuyorumda azıcık :) doktora diyecem benim acı eşiğim düşük fazlasıylada pimpirikliyim dicem bana ona göre en güçlü anesteziyi yapsın :) :sm_cool: annaaaammmm çok korkuyorum delikafadulden

slm arkadaslar hepınıze çok tşk ederım.
helın canım aldara için heyet raporu gerekıyor ve kanserlı hastalarınkını devlet karşılıyomus.bızde çok ugrasmıstık rapor fılan için ama olmadı sonunda parasını vermısttık.adetın oldu yarın gıdemıyorum dr.a
ya arkadaslar bende bu sefer sıyah renkte çıkmıs siğilin bırı.sızde de sıyah çıkan olmusmuydu??senağlama

bence hasta olman cok ıyı olmus cunku dr bana dedı sey hasta olucakmısın dedıdydı ılk bu ay ıcın cunku hasta olup yaktrmak daha mantıklı oranın temız we kuru kalması gerekıomus yanan yerler daah kolay we rahat kuruması acısından yara ıslak kalmazmıs bendede bı tane kahwe rengı sıll wardı korma yau .......

aşı hakkında bisey sormak istiyorum
kimi doktor hpv olduysan artik asinin bi ise yaramayacagini soyluyor

mantiken de zaten o virus vucutta varken, asi olmanin anlami yok gibi...zaten vucut o virusle savasirken ustune bir de zayiflatilmis halini vucuda enjekte etmek pek mantikli gelmiyor...ama tipleme yaptirip, kendinde bulunmayan tip icin asi yaptirmak olabilir...
siz ne diyorsunuz

olay zaten bız sımdı sıgıl olcaz saten ondan kacısımız yok wucutta 8 sene en az sınsı yılan gbı beklıomus bu wırus ama bazende cıkmazmıs dırenc dustu an cıkarmıs yane hasta olmak yoookkkkkkkkkkk
ayrıca bu hastalıgın ılk asaması hpv 6 we 11 sımdı ası olduktan sona asının amacına gelınce 11 we 16 olan wırusten korunmak rahım agzı kanserıne karsı bıdaha yane sıgıl cıkmaması dıl cunku onlar gene cıkabılır amac kanserden we hpvnın yuksek turlerınden korunmak............ ayrıca asıyı dewlet hastenelerının ezanelerınden alın cunku dr bana bız toplu aldımız ıcın dedı asıyı hastane olarak dedı dısarda ezanede 245 we 280 ytl hastanede 180 mılyon dedı buda aklınızda olsn ben arastırdım gatada etlık zubeyde hanım dogum ewınde ole...

çooookkk tşkr ederim tatlım yaa... bu c.tesi yaktırmaya gidecem inşallah çok acımaz korkuyorumda azıcık :) doktora diyecem benim acı eşiğim düşük fazlasıylada pimpirikliyim dicem bana ona göre en güçlü anesteziyi yapsın :) :sm_cool: annaaaammmm çok korkuyorum delikafadulden

CANIM BENIMMM HİÇ KORKMA BENDE YAKTIRDIM İYİLEŞTİ BİLE :) AZ KALDI HİÇ BİŞİ HİSSETEMEYECEKSİN :) BENDE ÖNCE ÇOK KORKUYORDUM AYILDIĞIMDA YOKLARDI :) HABER VER BİZE HABERSİZZZZ BIRAKMAAAAA :1hug:

CANIM BENIMMM HİÇ KORKMA BENDE YAKTIRDIM İYİLEŞTİ BİLE :) AZ KALDI HİÇ BİŞİ HİSSETEMEYECEKSİN :) BENDE ÖNCE ÇOK KORKUYORDUM AYILDIĞIMDA YOKLARDI :) HABER VER BİZE HABERSİZZZZ BIRAKMAAAAA :1hug:

bana lokal anestezi yapacaklarmış canım :)

korkma canım sen bişicik olmaz sonrada zaten hiç acı falan hissetmiyorsun gerçi benım dikişlerim olduğu için biraz sancım oldu ama inş senın dikişin olmaz

tip testi yaptırmak için yeni bir doktora gitmiştim muayne etmişti kan tahlili vermişti ve ultrason randevusu vermişti. ultrason radevuma gittim 2. kez tip testi konusunda ısrar etmeme rağmen gene yapmadı ve moralimi bozdu tipini öğrenipte ne yapıcaksın ki risklisin veya değilsin tedavinde ne değiştiricek yada ne yapıcaksın ki dedi hiç bi anlamı yok tip testinin bi reke bulaşmışsın artık dönüşü yok bu durumun dedi... spektrum muaynemde yara tespit edildi ve 2 ay sonra 2. smear alındı şimdi eşimle beraber tetradox kullanıyoruz antibiyotik bakalım sonuçlarda ne çıkıcak biri bitiyor biri başlıyor anlıcanız...

Geçmiş olsun bitanem sıkma canını. Bunlar hep imtihan. Hepsi birgün bitecek nasipse. Antibiyotik vermiş yara için iyi gelir tetradox. Güzel bir ilaç bu. Tip testi için ise birşey diyemiyorum. Doktor fenaymış :))) det demiş sana ben bilirim :)))) sıkma canını yaptırırsın birgün nasılsa. Tekrar geçmiş olsun öpüldün a.s.

sidelya arkadaşım söylediğin doğru sanki imtihandayız inanki bu siğillerle.ama insan çok sıkılıyor bir an geliyorda siğillerden.birde evli olmasak belki bu kadar sorun olmaz diye düşünüyorum bazen.ama inşallh bu imtihandan güzel geçeriz bir an önce atlatırız hepimiz.

X