Geçen sene vajinada septum (perde) olduğu hamile kalma oranımın düşük olduğu, kalsam bile düşük riskim olduğu söylendi.
Çok denedik baktık zaten olmuyor korunmadık ve 7. haftada iken hamile olduğumu öğrendim. Günümü bilmediğim için doktor düzgün br cevap veremiyor. 16 haftayı geçiyoruz.
İlk olarak progestan 100 lük sabah akşam baladık. Beraberinde folbiol. Uyku sersemlik fena bir durumdu.
Özel hs dr una gittim ve 100 lük yetmeyeceğini, 200 lük sabah 1 akşam 2 almamı söyledi. Ama çok uyku yapacağı için haftada 1 proluton depot iğne verdi. Beraberinde sabah aç karnına ferrum fort, öğlen omepa dk2, akşam elevit verdi.
Diğer bir doktor ise bunlara coraspin ve magnezyum da ekledi. (içmedim)
İlk iğnede yürümek oturmak ve yatmakta çok zorlandım. Tam haftasına iyileşti ve ikinci iğneyi de aynı kalçadan oldum. Hemşire nasıl vurduysa allah razı olsun iki günde iyileşti ve hiç sorun yaşamadım. 3. iğne de aynı şekilde olunca çok sevndim. Ancak 4. iğnede sol bacağım sermen felç oldu. Ağrı kaşıntı morarma mahvoldum.
İki haftada zor düzeldi. Sonraki iğneyi sağ bacaktan oldum. O da aynı şekilde kabus gibiydi. Son iğnede ise çok hızlı vurulduğu için öksürük atağı nefes darlığı solunum sıkıntısı yaşadım. Acilde hava verdiler. 2 hafta derin nefes alamadım. Özellikle depresyon sinirlilik hassasiyet, ağlama krizleri olduğunu söyleyince
iğneden hapa döndük ayda indirimli özel sigorta ile 245 tl bayıldığım ve sevgili doktorum ancak vajinadan kullanırsan uyku sersemlik yapmaz dedi. bu defa kalbime sancılar girmeye başladı. ürtiker olunca dr bütün ilaçları bırak cildiyeye görün, avil tb kullanabilirsin dedi.
Şimdi karnımda sancılar var, gerildiği için mi yoksa ilaçları braktığım için mi bilmiyorum. Bu kadar ilacın vücuttan atılımı ürtiker ne kadar sürecek onu da bilmiyoum. Ürtiker ciddi ilerleyebilir, ilaçlara devam edersem daha ciddi alejik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
Bu kadar vitamin kullanmak zorunda mıyım neden veriliyor bunca vitamin bilmiyorum. Progesteron hormonunun onca yan etkisi varken öözellikle hamilikte kullanmayınız derken her gün 600 mg yada haftada 500 depot kullanmanın zararı yok mu?
En önemli an etkisi damar tıkanıklığı iken hareket kabiliyetini sıfıra indirip uyutan bu ilacı vajinadan kullanmak varken neden ağızdan al derler bilmiyorum, ilaçları bırakırsam ne olur bilmiyorum. Her dr ayrı bir şey söylüyor. İnternette bin tane bilgi her biri ayrı bir şey söylüyor.
Doğru düzgün bilgisi olan doktor bile yok. Allaha emanet yaşıyoruz.