vajinal septum

tedirgin2828

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
3
0
1
34
Eşimle cinsel ilişki mümkün olmadığı için doktora gittiğimizde vajinal septum olduğu ve ameliyatla alınması gerektiğini söyledi.Ameliyat deyince korktuk elbette.Bu ameliyat hakkında bilgi verir misiniz?Riskleri var mıdır?Ağrılı mı?Normal hayatıma kaç günde dönebilirim?Bebeğim de olsun istiyorum bu durum engel olur mu?Yada hamile kalmam için belli bir süre geçmesi gerekir mi?Ameliyatla ilgili nelere dikkat etmem gerekir?

Vajinal septum rahmin icinde nereye kadar devam ediyo acaba? Her operasyonun riski vardir. Ama rahimdeki uzantisina gore 30 dk veya daha fazla suren kisa bi operasyon. 24 saat sonra normal hayatina donebiliyosun diye biliyorum. Cinsel iliski icin en az 10 gun cocuk sahibi olmak icin bi adet donemi gecmesi gerekiyo. Ama bu tarz operasyonlar sonrasi gebelikte iyi takip edilmek lazim. Gecmis olsun

vajinal septum operasyonın gerekli olduğu bir durum operasyon histereskopi ile yapılıyor. ama özellikle gebelikte rahim ağzı uzunluğunun takibi önemli bazı kadınlarda rahim ağzı yetmezliği vajınal septumu olan kadınlarda görülebilir.. dr.aslı alay

Canım hiç korkma zaten uyuştuuyorlar seni uyandığında hersey geçmiş oluyor.bugüne kadar neden gelmemişim dersin ameliyattan çıkınca.korkma 15 -20 dklık bi operasyon en fazla 30 dk

vajınal septumu bir boşluğun içinde olmaması gereken perdeler diye düşünebilirsiniz. tabiki hem ilişki için bu perdelerin açılması gerekmekte genellikle öncesinde histereskopi denilen bir işlemle hem vajına hemde rahim ağzını değerlendirmekte fayda var.çünkü bazı kadınlarda bu durumla beraber yani septumu olan kadınlarda başka anatomik sorunlarda olabiliyor. işlem sonrası birkaçsaat dinlendikten sonra taburcu ediliyorsunuz 1-2 gün içinde işinize gidebilirsiniz. müdehale sonrası ağrısızdır. başka bir sorun olmadığı sürece gebelikte sorun yaşamazsınız. dr.aslı alay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…