Vajinal mantarla başım dertte:(((

Gizemli3434

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2020
182
128
18
31
Kızlar gebelikte vajinal mantar oldum dr kontrolünde fitil kullandım sirkeli su ile taharet yaptım doğumdan sonra bir süre geçmişti lakin şimdi yine başladı emzirdigim için ilaçta kullanamıyorum travazol krem sürdüm şimdi..
Ben doğumdan yapmadan önce dr bana 3 gün ara ile kullanabileceğim 1 fitil vermişti icinde 2 adet var kullanmama fırsat kalmadan doğum yaptım şimdi emziriyorum acaba o fitili kullansam bir zararı olur mu..
Bu illet mantar hastalığı olupta kurtulan varsa bir akıl versin lütfenn...

Dayanabilirsen peceteye limon kolonyasi sur bas.. acisi beyninden ceker ama cok ise yaradigi kesin.. birde bana travazol travogen cok cok
Dokunmustu.. impetex kullanirim her oldugumda daha cabuk iyilesir.. aklinda bulunsun..

Allah yrd olsun cok kotu bisey

Travazol bire bir iyi geliyor diye biliyorum ama emzirirken kullaniliyormuydu? . Sık sık utelenmis ic camasirı degistirmek! kuru tutmak! permattiklerden uzak durmak. Bir sohbette Karbonatli suyla taharet demisti bir komşum gecmis olsun.

Travazol bana iyi geliyo ama internette süte geciyo demiş vajinaya sürdüm sonuçta sütle ilgili olumsuz bi şey olur mu acaba tedirgin oldum

Travazol bire bir iyi geliyor diye biliyorum ama emzirirken kullaniliyormuydu? . Sık sık utelenmis ic camasirı degistirmek! kuru tutmak! permattiklerden uzak durmak. Bir sohbette Karbonatli suyla taharet demisti bir komşum gecmis olsun.
Emzirirken kullanma konusunda endişelerim var benimde ama dün dayanamayıp sürdüm
Permatik kullanmıyorum çamaşırımı da sık sık değişiyorum ama hiç bi şey fayda etmedi

Karbonatlı su kısa süreli çözüm. 1 2 güne yine kaşıntı başlıyor

Doktorunuza sorun mutlaka. Kremler falan hep geçici çözüm. 1 senedir nerdeyse uğraşmama rağmen geçmiyor

Bende cok fitil kullanmıstım hiçbiri bana mısın demedi. Birde normalde vajinal akıntısı yoğun olan birisi iken, şuanda 15+4 haftalık gebe olmama rağmen eskisi gibi vajinal akıntım yok. Fitillerden dolayi böyle oldu. Ben bi legene ılıktan biraz daha sıcak su koyup bir çay bardağı sirke koyup oturmuştum. İşe yaradı ama hemen değil etkisini bir iki güne gösterdi. Birde peçeteye ya da pamuğa sirke sürüp dış genital bölgeme uygulamıştım inanılmaz yanıyor gözlerimden yaş gelmişti. Unutma vajinal mantarlar zaten vajinamizda var sonradan üremiyorlar. Fakat olmasi gerektiginden fazla ürediği zaman bu problem çıkıyor. Bağışıklık arttırıcı şeyler yemenin de büyük faydası olacaktır geçmiş olsun

Ciddi mısın ya bende de var randevu aldim gidicem doktora geçmiyor mu cidden
Moral bozmak istemem, ama en başından doktor kontrolündü yaptım her şeyi. Fitil, krem kullnadım, karbonatlı suyu denedim, eşimle ilaç içtik mantara karşı. Çok azaldı tedaviden sonra, mesela akıntı olmuyor hiç. Ama ara ara kaşıntı oluyor, kremle idare ediyorum şimdilik.

Probiyotik destekli beslenme aşiri etkili. Bardak bardak kefir ictim yogurt yedim. Sirkeli suda oturma banyosu yaptim faydasini gordum. Ha bir de bir tatli kaşigi kadar yogurt surdum. Travazolun kesemedigi kaşıntimi yogurt 20 dakikada dindirdi. Onu da burdan ogrendim.

Tamamen geçti mi?

Şimdi vajinal mantarınız geçti mi peki

Evde kefir mayalayın kizlar. Migrosta maya satılıyor. Yapimi cok kolay. Icmesi kolay. Sisedekilerden daha lezzetli.

Yaa gerçekten mi Ben çok fazla tatlı yerim o yüzden tekrarliyo o zaman
Mantarı maya ve şeker besler. Arkadaşların dediği gibi probiyotik beslenin örnek sirke, turşu kefir ev yapımı yoğurt ve de ekşi mayali ekmek yiyin Sıfır a yakın şeker ve hazır paket yiyecek kullanın. Nbl markasının hazır probiyotik tozları da var. bir de aynı sefa bitkisinin çay i da iyi geliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…