• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal mantarla başım dertte:(((

Kızlar gebelikte vajinal mantar oldum dr kontrolünde fitil kullandım sirkeli su ile taharet yaptım doğumdan sonra bir süre geçmişti lakin şimdi yine başladı emzirdigim için ilaçta kullanamıyorum travazol krem sürdüm şimdi..
Ben doğumdan yapmadan önce dr bana 3 gün ara ile kullanabileceğim 1 fitil vermişti icinde 2 adet var kullanmama fırsat kalmadan doğum yaptım şimdi emziriyorum acaba o fitili kullansam bir zararı olur mu..
Bu illet mantar hastalığı olupta kurtulan varsa bir akıl versin lütfenn...
Şuan 24 haftalık hamileyim.. Aynı durum bende de var...sürekli mantar var :( aynı fitilden bende kullanıyorum 3 gün arayla.. Kullanıyorum bitiyor 2 hafta sonra başa sarıyoruz tekrar geri geliyor.. Bıktım usandım ama doktor hamilelikte değişen vajşna florası ile alakalı olduğunu söyledi.. Tabş normalde de olurmuş da hamilelikte daha sık oluyormuş.. Bence oral bir ilaç olmadığı için sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz ama doktorunuzu arayıp sorun en iyisi emin olun..

Ben kurtuldum 15 gun falan tedavi gordum ama. İlk asamada fitil verdi travazol kremle 1 hafta sonra baska fitil verdi antibiyotik vermisti sanirim biteral diye bi de mantar icin bi kapsül formda ilac verdi. Baya saglam kurtuldum yani cok sukur tekrarlamadı
Travazol kremi fıtılın ucuna sürüp ıcıne yerlestır demıstı bana Dr sizde mı oyle yapdnz

Benim tavsiyem beslenmenize çok ama çok dikkat etmeniz yönünde. Ne yazık ki bu durum sürekli es geçilip, ilaç tedavisi veya kürlere odaklanılıyor. Vücudu iyileştiren şey ilaç değildir. İlaç sadece aracı form, vücudu iyileştiren direkt kendi bağışıklığıdır. Sağlıklı beslenmenize önem gösterin, bazal metabolizmanızın altında kalori almayın ve stresten uzak durun. İyi uyuyun ve lütfen karanlıkta uyuyun. Mümkünse gece 12 ile 4 arası uyuyor olun. Rafine şekerden uzak durun, hafifte olsa haftada 2 defa spor yapın. Basit bir yürüyüş veya temposuz koşu, hatta evde basit egzersiz hareketleri de olabilir. Sigara ve alkolden uzak durun. Çok ama çok kısa sürede göreceksiniz ki vücudunuz ilaç desteği ile birlikte kendini toparlayacak. Çok geçmiş olsun diliyorum.

Bendede çok sık tekrarlıyor bu illet. Ic camasirimi hergun degistiririm bazen 2 kere. Deterjanimi yumusatcimi degistirdim hipoalerjenik olanlardan aldim. Dar giymiyorum ince ve bol giyiyorum hava alabilmesi için. Esime tembihliyorum genital bölgeni temiz tut diye ki zaten dikkatli ekstra dikkali olmasini istiyorum yine bana misin demiyor 1 seneyi geckin suredir her ay tekrarliyo biktim bende artik. Doktorada gittim ilac ve fitil verdi 2 kere o kadar. Simdi nette arastirdim sogan suyu kürü yapicam bakalim enfeksiyonlara karsi birebir diyorlar faydasini gorursem haber veririm yine
Canim senin kaşintin içtemi diştami benim hemen vajen girişindeki iç dudaklar çok şidetli kaşiniyor hafif kabarmalarda kizariklikta var gebeyim şu an 1 ,5 senedir cekiyorum

Bendede çok sık tekrarlıyor bu illet. Ic camasirimi hergun degistiririm bazen 2 kere. Deterjanimi yumusatcimi degistirdim hipoalerjenik olanlardan aldim. Dar giymiyorum ince ve bol giyiyorum hava alabilmesi için. Esime tembihliyorum genital bölgeni temiz tut diye ki zaten dikkatli ekstra dikkali olmasini istiyorum yine bana misin demiyor 1 seneyi geckin suredir her ay tekrarliyo biktim bende artik. Doktorada gittim ilac ve fitil verdi 2 kere o kadar. Simdi nette arastirdim sogan suyu kürü yapicam bakalim enfeksiyonlara karsi birebir diyorlar faydasini gorursem haber veririm yine
Aynı sorun bende de var.Her ay reglim bittikten 1 hafta sonra nüksediyor.Kültür testimde candida mantarı çıktı.Microbiyolog uzmanıyla görüştüğümde vajinanda hiç iyi bakteri kalmamış dedi.Yani floram bozulmuş.Flora düzenleyici kullanıyorum.Gyno biotic ve gyno flor banamısın demiyor.Bugüne kadar herşeyi kullandım.Sirke,sarımsak,borik asit, vs bunların hepsi florayı extra bozuyor.5 aydır candida diyeti yapıyorum.Kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum ama hala enfeksiyon nüksediyor.Şeker,meyve,süt ürünleri,buğday ürünleri,vs hiçbirşey yemiyorum.Organik besleniyorum.Ne yapıcamı şaşırmış durumdayım.Tekrarlayan mantarı yenen bir arkadaşımız olursa lütfen burda paylaşsın.

Aynı sorun bende de var.Her ay reglim bittikten 1 hafta sonra nüksediyor.Kültür testimde candida mantarı çıktı.Microbiyolog uzmanıyla görüştüğümde vajinanda hiç iyi bakteri kalmamış dedi.Yani floram bozulmuş.Flora düzenleyici kullanıyorum.Gyno biotic ve gyno flor banamısın demiyor.Bugüne kadar herşeyi kullandım.Sirke,sarımsak,borik asit, vs bunların hepsi florayı extra bozuyor.5 aydır candida diyeti yapıyorum.Kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum ama hala enfeksiyon nüksediyor.Şeker,meyve,süt ürünleri,buğday ürünleri,vs hiçbirşey yemiyorum.Organik besleniyorum.Ne yapıcamı şaşırmış durumdayım.Tekrarlayan mantarı yenen bir arkadaşımız olursa lütfen burda paylaşsın.

Gunluk duzenli sirkeli su ictigimde ve sogan yedigimde (sogan corbasida olabilir) mantar etkilerini azaltiyor bende ve bide streste cok etkiliyor onu fark ettim.

Kızlar gebelikte vajinal mantar oldum dr kontrolünde fitil kullandım sirkeli su ile taharet yaptım doğumdan sonra bir süre geçmişti lakin şimdi yine başladı emzirdigim için ilaçta kullanamıyorum travazol krem sürdüm şimdi..
Ben doğumdan yapmadan önce dr bana 3 gün ara ile kullanabileceğim 1 fitil vermişti icinde 2 adet var kullanmama fırsat kalmadan doğum yaptım şimdi emziriyorum acaba o fitili kullansam bir zararı olur mu..
Bu illet mantar hastalığı olupta kurtulan varsa bir akıl versin lütfenn...
Canım bende de vardı geçti ama ara ara yine olduğu oluyor bende travazol kullanıyorum hemen geçiyor kaşıntısı felan. Bol bol su tüket ve iç çamaşırını ütüleyip kullan sürekli de değiştir.

Gunluk duzenli sirkeli su ictigimde ve sogan yedigimde (sogan corbasida olabilir) mantar etkilerini azaltiyor bende ve bide streste cok etkiliyor onu fark ettim.
Vallahi hergün bolca sarımsak yiyorum.Aynısefa çayı aldım.İçerisini çörekotu yağı damlatıyorum.Umarım iyi gelir.Propolis,hindistancevizi yağı kullanıyorum.Ekmek,şeker,meyve,süt ürünleri ağzıma sürmüyorum.Her ay ne zaman olacağını biliyorum.Süt kesiği gibi parça parça geliyor.Psikolojim bozuldu.Yıllardır böyle.Offf offf

Kızlar ben hamile değilim ama bende yaşıyorum bunu şuan vajinal mantar çıktı bende ve fitil kullanıyorum bide candimax mantar ilacı iki tane oluyor içinde onu kullanmaya başladım ama mantarın da en büyük düşmanı stres ve psikolojik olarak kafamıza taktığımız şeyler bide bana tamamen psikolojik dedi yani doktor öyle kaşınma ve ya batma gibi hissetmen kadar derecen yok dedi bu tür hastalarımı psikiyatriye yollayıp tedavi ediyoruz ve sonrasında gelip teşekkür ediyorlar dedi bilmiyorum niye böyle oluyor 🤦🏻‍♀️

Kızlar ben hamile değilim ama bende yaşıyorum bunu şuan vajinal mantar çıktı bende ve fitil kullanıyorum bide candimax mantar ilacı iki tane oluyor içinde onu kullanmaya başladım ama mantarın da en büyük düşmanı stres ve psikolojik olarak kafamıza taktığımız şeyler bide bana tamamen psikolojik dedi yani doktor öyle kaşınma ve ya batma gibi hissetmen kadar derecen yok dedi bu tür hastalarımı psikiyatriye yollayıp tedavi ediyoruz ve sonrasında gelip teşekkür ediyorlar dedi bilmiyorum niye böyle oluyor 🤦🏻‍♀️
Mantarın psikolojik oldugunu ik kez duydum. Benim de başıma geldi antibiyotik sonrası kekik suyu ile kurtuldum. Hem vajinal duş hem çayını içtim ilac kullanmaya gerek kalmadi. Mutlaka deneyin

Kızlar biz yeni doktorla tedaviye başladık. İnşallah bu kez kurtulurum. İlaç ve fitil kullanıyorum, eşime de ilaç verildi. Bu dönemde ilişki yasak bide, ne olur ne olmaz.

İnşallah yakın zamanlarda "kurtuldum" diyerek ümit ola bilirim)))

Mantarın psikolojik oldugunu ik kez duydum. Benim de başıma geldi antibiyotik sonrası kekik suyu ile kurtuldum. Hem vajinal duş hem çayını içtim ilac kullanmaya gerek kalmadi. Mutlaka deneyin
Selamlar ben günlük hayatta sakinleşmek ve ağrı kesmek için kekik çayını kullanırım ilk defa bu özelliğini görüyorum. Nasıl kullandınız, günde ne kadar kullandınız açabilir misiniz zahmet olmazsa?

Kızlar biz yeni doktorla tedaviye başladık. İnşallah bu kez kurtulurum. İlaç ve fitil kullanıyorum, eşime de ilaç verildi. Bu dönemde ilişki yasak bide, ne olur ne olmaz.

İnşallah yakın zamanlarda "kurtuldum" diyerek ümit ola bilirim)))
Merhaba geçmiş olsun inşallah yakın zamanda şifanı bulursun hayırlı şekilde :) kadın doğuma gideceğim ben de teşhis yok ama candida dan şüpheleniyorum. Teşhis için test nasıl yapılıyor acaba?

Merhaba ben de hpv gecirdim ama 3 yil olcak vucut atti mi blmiorm leep oldum ttemiz cikti sonucum. Simdi de covid olduk ailecek benim ve esimin ailesi de ayrica. Cook stres yaptm esim hastanede yatti 7 8 gundur kasik agrisi ara ara akimti3hergun oluo bugün kasinti basladi korkuorm bi de aci yiyorm yemeklerde ve her gun abur cubur yedimm ondan mi acaba

Merhaba ben de hpv gecirdim ama 3 yil olcak vucut atti mi blmiorm leep oldum ttemiz cikti sonucum. Simdi de covid olduk ailecek benim ve esimin ailesi de ayrica. Cook stres yaptm esim hastanede yatti 7 8 gundur kasik agrisi ara ara akimti3hergun oluo bugün kasinti basladi korkuorm bi de aci yiyorm yemeklerde ve her gun abur cubur yedimm ondan mi acaba
Bu saydığınız tüm sebepler ona çıkıyor maalesef olabilir herşey olabilir hatta

Back
X