• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal mantar

Tabi özellikle belirtmek isterim ve vurgulamak isterim kesinlikle sirke elma sirkesi ve organik olacak, normal sirkelere göre birazcık bahalı ama sağlık için değer. Yine aynı şekilde yoğurdunda ev yapımı olması gerekiyor, market ürünleri bu yöntemler için faydadan çok zarar verebilir. Bu arada sirkeyi mutlaka suyla incelterek içmemiz ve vajinal duşumuzu almamız gerekiyor kızlar aman bunlara dikkat edelim

Vajinal mantar enfeksiyonu ne demektir? Nasıl tedavi edilir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan vajinal enfeksiyonlar ve mantar hakkında merak edilenleri Kadınlar Kulübü TV'ye anlatıyor.

Kadınlarda görülen vajinal enfeksiyon kadınlar için çok can sıkıcı durumu oluşturur. Her kadın hayatında mutlaka bu sıkıntıyı yaşar. Birde bu sorunu tekrarlayıcı olarak yaşayan hastalar vardır ki bunlarda araştırılmalı.

Vajinal mantar enfeksiyonu vajenin kendi florasında asitite oranını sağlamalarıyla ilgili bir sıkıntının varlığından kaynaklanır. Yani asidik bir PH eğer başka bir noktaya dönüyor ise orada mantar fırsatçı bir enfeksiyon olarak ortaya çıkar. Yani mantar enfeksiyonu dışarıdan alınmaz. Zaten vardır ve fırsat bulduğu için ortaya çıkar. Bunlar bağışıklık sistemlerinde bozukluk ve değişiklik olduğu zaman, herhangi bir nedenle antibiyotik kullanıldığı zaman ortaya çıkar. Tüm ayrıntılar videomuzda:

Sevgili Kadınlar Kulübü forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) Sizleri ilgilendiren en yeni videolarımızla sayfamıza davetlisiniz.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan vajinal enfeksiyonlar ve mantar hakkında merak edilenleri Kadınlar Kulübü TV'ye anlatıyor.

Kadınlarda görülen vajinal enfeksiyon kadınlar için çok can sıkıcı durumu oluşturur. Her kadın hayatında mutlaka bu sıkıntıyı yaşar. Birde bu sorunu tekrarlayıcı olarak yaşayan hastalar vardır ki bunlarda araştırılmalı.

Vajinal mantar enfeksiyonu vajenin kendi florasında asitite oranını sağlamalarıyla ilgili bir sıkıntının varlığından kaynaklanır. Yani asidik bir PH eğer başka bir noktaya dönüyor ise orada mantar fırsatçı bir enfeksiyon olarak ortaya çıkar. Yani mantar enfeksiyonu dışarıdan alınmaz. Zaten vardır ve fırsat bulduğu için ortaya çıkar. Bunlar bağışıklık sistemlerinde bozukluk ve değişiklik olduğu zaman, herhangi bir nedenle antibiyotik kullanıldığı zaman ortaya çıkar. Tüm ayrıntılar videomuzda:

Sevgili Kadınlar Kulübü forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) Sizleri ilgilendiren en yeni videolarımızla sayfamıza davetlisiniz.

arkadaşlar bende 3 senedir aynı şeyi hatta daha fazlasını yaşıyorum gitmediğim doktor kullamadığım ilaç kalmadı yinede banamısın demiyor. acaba avrupa yakasında bana iyi bir doktor öneriniz varmıdır bu konuyla ilgili benim mantarım idrar enfeksiyonu na dönüyor

Kizlar merhaba bndede mantar var ve doktor gyno lomexin fotil.verdi icinde iki tane var birini dun gece kullandim oburkunude bgun mu kullanmaliyik ve hamile kalmak istiyorum yardim edin ne olur

Mrb kızlar ben de mantardan o bölgeyi kuru tutarak ve de karbonatlı su ile günde 2-3 kez yıkayarak kurtuldum.

Merhaba kizlar yillardir vajinal mantar sikayetim var gitmedigim doktor kullanmadigim ilac kalmadi ama bir turlu kesin sonuca ulasamadim ne yapsam olmuyor esimde bu konudan cok sikayet ediyor basina gelipte kurtulan varsa lutfen bana yardimci olurmusunuz

Abla ben bal sürdüm yarım saat bekledim iyi geldi günde iki kez yaparsan geçebilir bence deniyorum hala ve karbonatlı suyla da temizliyorum

Merhaba,
Bu durumlarda vajinanın sirke v.s şeylerle yıkamak florasını bozar. Israrla kronik şekilde tekra etmemesi için Kefir, yoğurt yiyin için günde 1 bardak suyun içine karbonat atıp onu için. Pamuklu iç çamaşırları ve banyodan sonra iyice kurulayın hatta kurutma makinasıyla kurutun. Eşinizide mutlaka tedavi ettirin ve bir süre seksten uzak durum ki iyileşin. Bunu sıkılmadan bir süre yaparsanız düzelirsiniz.

Yeni
ya kızlar bende bıkmış durumdayım.yaklaşık 10 yıldır sürekli tekrarlayan mantarım ve enfeksiyonum var.Benimde kullanmadığım fitil krem hap kalmadı.Şuan yine fitil kullanıyorum ama biliyorum ki yine tekrarlayacak.bi ara vajiflora da kullandım.Flora düzenleyici olarak ama yok yok yok hep tekaralıyor.sjögeren hastasıyım.acaba ondan mı oluyor ki.Ne yapcağımı şaşırdım.Bana tavsiyede bulunun lütfeeennnn.
ha bu esnada sirkeli suda oturma banyosunuda çok yaptım ama yine aynı.:hasta::KK43::skandal::mad:
ay bu mantardan kullanan biri bana öneride bulunsun

Merhaba kizlar yillardir vajinal mantar sikayetim var gitmedigim doktor kullanmadigim ilac kalmadi ama bir turlu kesin sonuca ulasamadim ne yapsam olmuyor esimde bu konudan cok sikayet ediyor basina gelipte kurtulan varsa lutfen bana yardimci olurmusunuz

Merhaba Nuray Hn, Ben de bu konudan yıllarca o kadar çok çektim ki anlatamam.Kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı.Psikolojik olarak da çok yıprandım, eşimle arama soğukluk girdi çünkü canım yanıyordu ve bu nedenle onu yanıma yaklaştırmıyordum.Gittiğim doktorlardan biri bana açık açık şuan doktorun çaresiz kaldığı noktadayız senin için yapabileceğim birşey kalmadı demişti :(
Kullandığım ilaçlar en fazla 1-2 hafta düzelmemi sağlıyordu sonrasında ise tekrar ediyordu.Ölümcül Candida diyetine başladım, 1 sene şeker ve karbonhidrat yemedim ama o kadar sinsi bir şekilde vücudumu sarmış ki yine de temizleyemedim.
Yine böyle bir araştırmamda Biorezonans terapilerinin bu konuda oldukça başarılı sonuçlar verdiğini okudum ve İstanbul 4.Leventte bir merkeze gittim.Benim terapilerim yaklaşık 2,5-3 ay kadar sürdü. Sonrasında tamamen bu illetten kurtuldum.Gerçekten inanması beni için çok zordu, bitkisel karışımlar, sarımsak kürleri, çaylar, hindistan cevizi yağları neler neler...Duyduğum herşeyi denemiştim ama sonuç alamamıştım.Şimdi çok şükür iyiyim yaklaşık 4 ay geçti tedavimin üzerinden ve jinekoloğuma gidip kültür ve smear yaptırdığımda çok şaşırdı.Tertemiz ,pırıl pırıl olmuş dedi :)
Şükürler olsun, ben çok zorluk çektiğim ve bu derdin dermanını da bulabilen kişilerin sayısının çok az olduğunu bildiğim için özellikle uzun uzun yazarak paylaşmak istedim.Tek 1 kişi bile faydalansa o kişinin hayatı değişir bunun bilincindeyim
Umarım siz de bir an önce bu illetten kurtulursunuz benim gibi..

Merhaba Nuray Hn, Ben de bu konudan yıllarca o kadar çok çektim ki anlatamam.Kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı.Psikolojik olarak da çok yıprandım, eşimle arama soğukluk girdi çünkü canım yanıyordu ve bu nedenle onu yanıma yaklaştırmıyordum.Gittiğim doktorlardan biri bana açık açık şuan doktorun çaresiz kaldığı noktadayız senin için yapabileceğim birşey kalmadı demişti :KK43:
Kullandığım ilaçlar en fazla 1-2 hafta düzelmemi sağlıyordu sonrasında ise tekrar ediyordu.Ölümcül Candida diyetine başladım, 1 sene şeker ve karbonhidrat yemedim ama o kadar sinsi bir şekilde vücudumu sarmış ki yine de temizleyemedim.
Yine böyle bir araştırmamda Biorezonans terapilerinin bu konuda oldukça başarılı sonuçlar verdiğini okudum ve İstanbul 4.Leventte bir merkeze gittim.Benim terapilerim yaklaşık 2,5-3 ay kadar sürdü. Sonrasında tamamen bu illetten kurtuldum.Gerçekten inanması beni için çok zordu, bitkisel karışımlar, sarımsak kürleri, çaylar, hindistan cevizi yağları neler neler...Duyduğum herşeyi denemiştim ama sonuç alamamıştım.Şimdi çok şükür iyiyim yaklaşık 4 ay geçti tedavimin üzerinden ve jinekoloğuma gidip kültür ve smear yaptırdığımda çok şaşırdı.Tertemiz ,pırıl pırıl olmuş dedi :)
Şükürler olsun, ben çok zorluk çektiğim ve bu derdin dermanını da bulabilen kişilerin sayısının çok az olduğunu bildiğim için özellikle uzun uzun yazarak paylaşmak istedim.Tek 1 kişi bile faydalansa o kişinin hayatı değişir bunun bilincindeyim
Umarım siz de bir an önce bu illetten kurtulursunuz benim gibi..
umarım reklam değilsinizdir.

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir, Nasıl tedavi edilir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan vajinal enfeksiyonlar ve mantar hakkında merak edilenleri Kadınlar Kulübü TV'ye anlattı.
Kadınlar Kulübü'nün sevgili forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz.
Diğer videolar için tıklayın!

İyi geceler ben mantar rahatsızlığımdan dolayı doktora gittim fakat birde ne duyayım rahmımde 7 cm büyüklüğünde miyom varmış şok oldum ve ameliyat dendi ne için gittim ne ile karşılaştım hala atamadım üstümden ne yapacağımı sapıtıp kaldım korkuyorum da ameliyat olmadım hiç

umarım reklam değilsinizdir.
Tabiki reklam değilim zaten gittiğim yerin adını bile vermedim ama araştırın biraz arkadaslar...Ben sağlığıma kavuştum ve bunun ne kadar zor, insana hasar veren bir hastalik olduğunu bildiğim için tecrübemi paylaşmak istedim. İsteyen araştırsın , çaresi var...

bende de ara ara oluyor,nüksediyor maalesef. hiç ilaç kullanmadım ama geçiyor bir süre sonra. streslenince oluyor bende acayip bir şekilde.
@Sephoraa sirke zararlı demiş ama ben de elma sirkesiyle kurtuluyorum hep,ama zararlı olduğunu bilmiyordumo_O
Sirke zararlı değil ama ölçüsünde kullanmak lazım 1bardak suya 1yemek kaşığı sirke yeterli.

Back