• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging Vajinal Mantar için bitkisel kür ?

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
merhaba,ben senelerce bu mantar illetini çektim artık elim sürekli ordaydı.Annem de bana sürekli böyle otlardan bişeyler yapan bi kadını tavsiye ediyordu gitmiyordum.B igün canıma tak dedi gittim kadına kadın sargı bezine sarmısağı koydu ve vajinama yerleştirdi iki gün beklettim sonra çıkarıp süt ve maydonozlu karışımın üstüne oturdum.o gün bugündür böyle bi şikayetim kalmadı ALLAH razı olsun kadından arada bi akıntım olur denerim iltihabımı akıtır kurtulurum ki ben doktor doktor gezdim çaresini bulamamıştım böyle kocakarı şeylerinede inanan biri değildim.Bide o bölgenen kesinlikle sabun şampuan türü şeyler sürme sadece suyla yıka dedi şimdi hiçbirşey sürmüyorum çok şükür kurtuldum.Kanıyordu kaşımaktan

canım konuyu yazalı epey olmuş ancak,inş cevap alabilirim. süt maydanoz karışımı demıssın ancak o nasıl hazırlanacak? 1 defaya mahsus mu bu uygulama. ve mantarda sivilce gibi şişlikler oluyor muydu sizde de?

VAJİNAL MANTAR İÇİN PRATİK BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

*-Vajen bölgesine, hakiki doğal bal günde bir kez sürülür.

*-Doğadaki bazı bakterilerin vücudumuza faydası vardır. Bunların başını ise laktobasiller çeker. Laktobasiller vücudumuzun her bölgesinde doğal olarak var. Kadınlarda vajinanın eko sistemini koruyor. Yoğurtta ise bol miktarda probiyotik laktobasiller bulunuyor.

Vajinada asit ortamı mevcuttur. Bazı laktobasiller diğer mikropların üremesini önleyen maddeler üretir. Ortamdaki diğer besin maddelerini tüketerek diğer organizmaların üremesini engellerler.

Mikroplar hücre zarına tutunur ve hücrenin içine sızarak enfeksiyona sebep olur. Laktobasiller hücre zarındaki bu tutunma bölgelerini kaplayarak öbür bakterilerin yer almasını önler. Bu sayede genital hastalıklardan korumuş olur.

Pek çok yoğurt tipi arasında tüketilmesi gereken probiyotik tip yoğurttur. Ayrıca evde kendinizin mayaladığı yoğurt da aynı etkiyi yapar.

Yoğurdun suyunu içmeye özen gösterin çünkü suyunda bol miktarda laktobasilus bulunur.

*-1 lt suya yarım çay bardağı sirke karıştırıp, her tuvaletten sonra bununla temizlenilir.

*-Mantar infeksiyonunun en doğal tedavi şekli üzüm sirkesini vajinal duş olarak kullanmaktır. 2 bardak suya 1 bardak sirke karıştırıp bir kavanoza koyup bununla ara sıra vajeni yıkamak mantar infeksiyonunu tedavi eder. Medicallerde satılan puar dediğimiz ucunda çubuğu olan yuvarlak bir top şeklinde tibbi malzeme var. Bunun içine sirkeyi doldurup vajen ağzına çubuğu girdirilir ve iç kısma sıkıldığı zaman tümden vajenin pırıl pırıl olmasını sağlanır. Enjektöre çekilip te vajen içine sıkılabilir. Gebelerde rahatlıkla kullanabilir. Önce dış kısımlar yıkanmaz ise içeri basınçla enfeksiyon taşınabilir. Sirkeli su ile önce dış genitaller yıkanmalı.

*-1lt suya 2 yemek kaşığı karbonat karışıtıp her tuvalet sonra temizlenilir. Ardından bildigimiz popolin pişik kremini sürülebilir.

*-Büyük bir pamuk parçasını, hazırlanmış papatya çayına daldırılır. Ardından vajinal bölgeye bu pamukla, sabah ve akşam olmak üzere, günde 2 kez önden arkaya doğru yavaşça silinir.

*-Vaginal mantar enfeksiyonunun tedavisi için küvetteki banyo suyunun içine 6 damla çay ağacı özü ve 2 damla tatlı kekik yağı ya da bir kaç damla karahindiba yaprağını koyduktan sonra içine oturulur.

*-Aynı işlemi defne yaprağıyla da yapılabilinir. Bir miktar defne yaprağını dalları ve yemişleriyle birlikte 1 litre suda kaynattıktan sonra süzülür. Vajinal bölge bu suyla günde 2 kez yıkanır.

*-Demirhindi çayı da vajinal mantara karşı etkili olabiliyor: Bir fincan kaynar suyun içine 1 çay kaşığı demirhindi katıp çayın demlenmesi için kısa bir süre beklenir. Çayı süzdükten sonra sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içilir.

*-Çay agacı yagı sürülür.

*-Bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya, sarımsak ve altın mühür(sarı kök ve hint zerdeçalı) gibi bitkiler faydalı olabilir. Ayrıca, adaçayı ve kekik çayı banyo suyuna katılarak kullanılabilir.

*-Her gün üç fincana kadar kadifeçiçeği çayı için ve yemeklerde bir miktar sarımsak kullanılmalı.

umarım faydasını görürsünüz kızlar :)

Kızlar vajinal mantar için bildiğiniz uyguladığınız bir kür varmı nettekileri okudum oturma çayları filan, çokda gerçekci birşey bulamadım, çay veya bunun gibi kolay uygulanabilir bir yöntem varmı :( kronikleşti benimki

valla aynı dert için daha önce burda bi forum açılmıştı orda okumuştum. bayanın biri gazlı beze açılmayacak şekilde 2 dane soyulmuş sarımsak sarıp hazneye bezin ucu dışarıda kalacak şekilde koymuş. iki gün sonra almış. kurtulmuş bu dertten.
denemedim. ama hamile olmasam ilk bunu deneyecektim.

Saf kızılcık suyu! Bol bol sıvı .. ben üç kez yaşadım bunu ve son iki kez hemen saf kızılcık suyu (bazı eczaneler satıyor bunu) eğer su yoksa yine eczaneden kızılcık hapları alın ve bol bol sıvı - ama gerçekten bol! 5 litre falan için .. ben de bu nedenle hiç uzun sürmedi geçmesi.

Ben de 1 seneyi aşkın bir süre mantar illetini çekmiş biriyim. İyileşmek için kesinlikle ama kesinlikle yediklerinize,içtiklerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Mantar şekerden, karbonhidrattan beslenir. Şeker içeren her şeyi kesmeniz gerekiyor, meyve de dahil. Ekmek de yasak. Yoğurt, ayran, ve kefir dışında hiçbir süt ürününü tüketmemeniz lazım. Kızarmış, yağlı, salçalı yemeklerden uzak durmalısınız. Fıstık da yasak, ancak ceviz, badem, fındık iyi geliyor. Yumurta serbest hatta mantara iyi geliyor. Haşlayıp baharatlayıp yeyin bolca. Zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı dışında yağ da kullanmamalısınız. Havuç ve patates hariç sebze tüketiminizi arttırın. Alkol, kafein, şekerli içecekler(meyve suları, kola) kesinlikle tüketilmemeli. Bunun dışında aktardan has papatya alıp kaynatıp içerseniz faydasını göreceksiniz. Bol bol sarımsak tüketin. Mümkünse dağ sarımsağı tüketin. Zencefil de çok iyi geliyor. Ben çaylara filan koymayıp direkt kök zencefil çiğnedim. Kekik, nane, ve özellikle maydanozu bol bol yemelisiniz. Ben bu şekilde kurtuldum mantardan kızlar. Bu arada elbette adet dışında ped kullanmamaya, kokulu pedlerden kaçınmaya, pamuklu iç çamaşırı kullanmaya, genital bölgenize sabun değdirmemeye dikkat etmek de gerekiyor. Ama ne yersen osun dedikleri çok doğruymuş. Şimdi yine antibiyotik kullanmak zorunda kaldığım için mantar başladı 1 sene sonra. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Birkaç güne geçer eminim. Herkese geçmiş olsun.

relg dönemine yaklaştıkça bende de kaşıntı olur ama adetim başlar başlamaz kesilir..:44:
çok dikkat etmeme rağmen her ay aynı hikayeee başa çıkamıyorum bazenn :27:

Kızlar vajinal mantar için bildiğiniz uyguladığınız bir kür varmı nettekileri okudum oturma çayları filan, çokda gerçekci birşey bulamadım, çay veya bunun gibi kolay uygulanabilir bir yöntem varmı :( kronikleşti benimki

vajinamda benim de geçmeyen bir mantarım vardı. 3 yıl oldu. 5 farklı doktora gittim. bi doktor şekerden şüphelendi. şekerim yüksek çıktı. oda geçmesini engelliyormuş.

merhaba,ben senelerce bu mantar illetini çektim artık elim sürekli ordaydı.Annem de bana sürekli böyle otlardan bişeyler yapan bi kadını tavsiye ediyordu gitmiyordum.B igün canıma tak dedi gittim kadına kadın sargı bezine sarmısağı koydu ve vajinama yerleştirdi iki gün beklettim sonra çıkarıp süt ve maydonozlu karışımın üstüne oturdum.o gün bugündür böyle bi şikayetim kalmadı ALLAH razı olsun kadından arada bi akıntım olur denerim iltihabımı akıtır kurtulurum ki ben doktor doktor gezdim çaresini bulamamıştım böyle kocakarı şeylerinede inanan biri değildim.Bide o bölgenen kesinlikle sabun şampuan türü şeyler sürme sadece suyla yıka dedi şimdi hiçbirşey sürmüyorum çok şükür kurtuldum.Kanıyordu kaşımaktan
Canim süt maydanoz karisimi nasil yapiliyo

probiyotik vajinal kapsül olarak doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. bu şekilde rahatlayan çok arkadaşım oldu. geçmiş olsun.

Eczanelerde satılan 'ingiliz karbonatı'nı sabah-akşam 1 bardak suda eritip için. Sadece vajinal mantar değil vücuttaki tüm mantarların (cilt, tırnak) iyileştiğini göreceksiniz. Hatta çok acil durumlarda sıcak suda eriterek vajinal bölgeyi bu suyla yıkayın. Rahatlatacaktır.

Mantar asidik ortamı sever. Karbonat ise vücuttaki asidi atarak alkali ortam yaratır. Bol su içmenizi de tavsiye ederim. Kesinlikle denenmiştir.

Lanet pislik delirten birşey. Allah kimseye yaşatmasın. Yaşayanda anlar ne demek istediğimi tavsiyem şu yöndedir kullandığın ped lere çok çok dikkat edin hatta tavsiyem kotex kullanmanızdır kendisi mantar vs nefes alması konusunda iyidir. Başka bir ped kullandığımda nedense kaşıntı başlıyor. Lütfen sarımsak yutmaya özen gösterin kendisi her derdedevadır. Bazı bünyeler temiz titiz dahi olsa kendi kendine mantar bakterisini üretebiliyor. Pamuklu iç çamaşırları giymeye özen gösterin. Tavsiyem genital bölge temizleyicisi kullanmamanız ılık su le yıkayabilirsiniz. 2 yıldır hiç bir şekilde mantar olmuyorum. Açıkçası kullanmadıgım ilaç kalmamışken en son 7 gece boyunca fitil kullandım şiddettle tavsiye ederim bıçak gibi kesti..

Eczanelerde satılan 'ingiliz karbonatı'nı sabah-akşam 1 bardak suda eritip için. Sadece vajinal mantar değil vücuttaki tüm mantarların (cilt, tırnak) iyileştiğini göreceksiniz. Hatta çok acil durumlarda sıcak suda eriterek vajinal bölgeyi bu suyla yıkayın. Rahatlatacaktır.

Mantar asidik ortamı sever. Karbonat ise vücuttaki asidi atarak alkali ortam yaratır. Bol su içmenizi de tavsiye ederim. Kesinlikle denenmiştir.
Allah razi olsun canim bu yuzden hamile kalamiyorum mutlaka denicem her eczanede var midir

valla aynı dert için daha önce burda bi forum açılmıştı orda okumuştum. bayanın biri gazlı beze açılmayacak şekilde 2 dane soyulmuş sarımsak sarıp hazneye bezin ucu dışarıda kalacak şekilde koymuş. iki gün sonra almış. kurtulmuş bu dertten.
denemedim. ama hamile olmasam ilk bunu deneyecektim.
Mantar oldugunuz halde hamile mi kaldiniz insallah bende hamile kalirim

Kızlar ben de zaman zaman mantar problemi yaşıyorum üniv.de iken başladı sınav dönemlerinde stresten falan vajinal mantar oluyordum sonra bir süre kesildi ama daha sonra tekrar yaşadım hala 3-4 ayda bir kaşıntı yaşıyorum ben kaşıntıyı hisseder hissetmez travacort adlı bi krem var onu kullanıyorum ve hiç eksik etmem bittikçe mutlaka alırım kötü günler için kaşıntıyı o gün kesmezse diğer gün mutlaka kesiyor çok güzel bir krem...bu arada benim kaşıntımın nedeni günlük ped kullanmam ama vazgeçemiyorum insan bir defa alışınca o hijyenden vazgeçemiyor ne yapacağım bilmiyorum alternatf birşey olsa keşke daha sağlıklı hava geçiren birşey...bu arada ben de korkmaya başladım çocuğum olmaz falan diye öyle birşey olmaz değil mi daha bekarım ama mantar sorunu yüzünden ilerdie çocuğum olmazsa kendime çok kızarım acaba şimdiden doktora falan gitsem mi??
Mantarin gectikten sonra mi hamile kaldin yoksa mantarin varken mi canim

yarım litrelik pet şişeye bir parmak çıkacak kadar elma sirkesi ve bir yemek kaşığı karbonat koyup üzerine su koyuyoruz ve bu su ile son tahretimizi yapıyoruz 3-4 güne geçiyor hamile iken çok çekmiştim mantardan bu şekilde kurtuldum

ecz de vajinal temizlik için özel düşler satılmakta alıp kullanabilirsiniz daha sonra intimle temizleyin.

yarım litrelik pet şişeye bir parmak çıkacak kadar elma sirkesi ve bir yemek kaşığı karbonat koyup üzerine su koyuyoruz ve bu su ile son tahretimizi yapıyoruz 3-4 güne geçiyor hamile iken çok çekmiştim mantardan bu şekilde kurtuldum
Mantariniz varken hamile kalabildiniz mi bunu merak ediyorum

hamilelik esnasında oldu öncesinde yoktu

Back
X