Vajina genişletme operasyonu olan var mı?

Whymez

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2019
67
73
36
Merhaba herkese. İliskiye girerken bir noktaya kadar gelip sonrasında ilerleyememe sorunu yaşıyorduk. Vajinismus şüphesiyle gittiğim jinekologum vajinal ultrason ve sonrasında parmakla yaptığı muayene ardından vajinamda ring olduğunu, darlik yarattigini ve ufak bir cerrahi mudahale ile sorunun duzelecegini soyledi. Aranızda böyle bir durum yaşamış olan veya böyle bir operasyon geçirmiş olan var mı?

Ring dediği halka sanırım.
Farklı bir doktora daha muayene olun; o da aynı teşhisi koyarsa biran önce operasyon olun.
Doktorunuza güveniyorsanızda hiç beklemeyin. Bunlar çok minik 5 dklık operasyonlar zaten.
Bekledikçe erteledikçe eşinizle aranızda problem olur.

Arkadaşım sizin gibi problem yaşamış, ufak bı operasyondan sonra sorun ortadan kalkmış. Darlık sorunu olarak anlatmıştı.

Ring dediği halka sanırım.
Farklı bir doktora daha muayene olun; o da aynı teşhisi koyarsa biran önce operasyon olun.
Doktorunuza güveniyorsanızda hiç beklemeyin. Bunlar çok minik 5 dklık operasyonlar zaten.
Bekledikçe erteledikçe eşinizle aranızda problem olur.

Doktoruma çok guveniyorum. İlgilendi benimle cok rahatlatıcı konuştu. En kisa sürede halledicem mevzuyu çünkü eşimden ziyade ben kendimi kotu hissediyorum.

Ewet aynısını bende yaşıyorumvajinusmus teşhisi koymuşlardı değilmişim meğer özl doktora gidince anlasildi doktorum vajinanın dar olduğunu söyledi ama operasyona gerek duymadı kendiliğinden zaman geçtikçe ilişkide oldukça acilicakmis 3 yıllık evliyim daha yeni yeni düzelmeye başladı bence sen hiç beklemeden operasyonu ol benim gibii boşuna canın yanmasın

Ewet aynısını bende yaşıyorumvajinusmus teşhisi koymuşlardı değilmişim meğer özl doktora gidince anlasildi doktorum vajinanın dar olduğunu söyledi ama operasyona gerek duymadı kendiliğinden zaman geçtikçe ilişkide oldukça acilicakmis 3 yıllık evliyim daha yeni yeni düzelmeye başladı bence sen hiç beklemeden operasyonu ol benim gibii boşuna canın yanmasın

Ben de özel klinige gittim çünkü bu durum canımı sıkmaya baslamisti. Beni gerçekten dinleyecek birilerine ihtiyacım vardi ve dogru bir karar vermişim. Sorununuz çözülmezse bence siz de operasyon geçirin.

Arkadaşıniz bu operasyonu olurken anestezi aldı mi acaba?
Cnm ben o zamanlar çok gençtim o anlattı ben dinledim. Operasyonun nasıl olduğunu bile inan sormadım.
Ama şöyle bir konu var. Sen gibi bu tarz operasyon olan kişilerin işlemi çok kısa sürdüğü için çok az narkoz alıyorsunuz. Hatta bu tarz operasyonlarda alınan narkoz o kadar az ki derin uyku diyor doktorlar.
Korkma çok basit bı işlem.

Cnm ben o zamanlar çok gençtim o anlattı ben dinledim. Operasyonun nasıl olduğunu bile inan sormadım.
Ama şöyle bir konu var. Sen gibi bu tarz operasyon olan kişilerin işlemi çok kısa sürdüğü için çok az narkoz alıyorsunuz. Hatta bu tarz operasyonlarda alınan narkoz o kadar az ki derin uyku diyor doktorlar.
Korkma çok basit bı işlem.

Genel anestezi yapmayacakmis doktorum. Hiç gerek yok sadece uyuturuz dedi sanirim dediğiniz gibi kendimden gececegim sadece.

Ben de özel klinige gittim çünkü bu durum canımı sıkmaya baslamisti. Beni gerçekten dinleyecek birilerine ihtiyacım vardi ve dogru bir karar vermişim. Sorununuz çözülmezse bence siz de operasyon geçirin.
Açılmaya başladığı için eskisi gibi problem yaşamıyorum ama sen operasyonunu ol rahat et

Vajinismus sadece psikolojik olarak olan bir engel değil aynı zamanda vajinanın anatomisinden dolayı da olabilir.

Genel anestezi yapmayacakmis doktorum. Hiç gerek yok sadece uyuturuz dedi sanirim dediğiniz gibi kendimden gececegim sadece.
Ben iki kere genel anestezi altında ameliyat oldum.
Bu tarz operasyonlarda genel anestezi yapılmıyor içiniz rahat olsun. Genel anestezi ye gerek yok çünkü.

Geçmis olsun simdiden, ins kolayca atlatirsiniz operasyonu.Konuyla ilgili bilgim yok fakat şunu merak ettim sanirim benzer bir durum yasiyorum vajinal muayene ve parmakla muayene esnasında da canınız yanıyor muydu bu durum yüzünden

Lütfen aynı konuyu 4 kere açmayınız.
Doğru başlıkla bir kere topik açmanız konu hakkında bilgisi olan üyelerin yorum yapması için yeterlidir.

Benzer bir durum yaşıyorum sanirim ama sizin de acaba vajinal veya parmakla muayene esnasında da canınız yanıyor muydu

Benzer bir durum yaşıyorum sanirim ama sizin de acaba vajinal veya parmakla muayene esnasında da canınız yanıyor muydu
Parmakla muayenede canım yanmıyordu ama doktorlar muayene ederken cam bir şey kullanıyorlar birde spekulum bunlarda canım yanıyordu meğer mantardanmış doktorda mantar olduğunu değilde canım yandı için vajinusmus oldumu söyledi halbu ki çok yanlış ben eşimle iliskiye girebiliyordum ama ilerledikce canim yaniyordu vajinusmus olanlar hem psikolojik hemde anatomik şeyler yüzünden acı hissediyor ve katiyen el bile sürdürmüyor vajinanın çok aciyacagini düşünüyorlar eğer sizde doktorların dokunmasına izin vermiyorsanız vajinusmusunuz demektir

Parmakla muayenede canım yanmıyordu ama doktorlar muayene ederken cam bir şey kullanıyorlar birde spekulum bunlarda canım yanıyordu meğer mantardanmış doktorda mantar olduğunu değilde canım yandı için vajinusmus oldumu söyledi halbu ki çok yanlış ben eşimle iliskiye girebiliyordum ama ilerledikce canim yaniyordu vajinusmus olanlar hem psikolojik hemde anatomik şeyler yüzünden acı hissediyor ve katiyen el bile sürdürmüyor vajinanın çok aciyacagini düşünüyorlar eğer sizde doktorların dokunmasına izin vermiyorsanız vajinusmusunuz demektir
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için evet ben doktorun muayenesi sırasında da çok acı hissediyorum :KK43:

X