Doğuma Hazırlık Vajen Ph ölçerek gebe kalanların (bilenler) bebeklerinin cinsiyeti?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Hayret canım ya, normalde renk değiştirmesi lazım. Bildiğimiz turnusol kağıdından bahsediyorsun değilmi? Yani düşükte olsa ph renk değişimi olmalı diye düşünüyorum. Ebru yazmıştı daha önce, sanırım o ölçmeyi biliyor. Gelince yazar muhtemelen cnm.

turnusol kağıdı kırmızıya dönüyorsa asit, maviye dönüyorsa bazik ortam demektir.

bilimsel bir açıklaması var mı peki bu durumun?

erkeğin X genetik hücrelerini taşıan spermler bazik ortamda yavaşlıyor mu ölüyor mu?

Kimya mühendisi Menan Aysan Kuzanlı ve doktor Recai Yahyaoğlu tarafından hazırlanıp yayımlanan ''Alkali Suyla Sağlıklı ve Genç Kalmanın Sırları. Suyun İyileştirici Gücü'' adlı kitapta, insan vücudundaki sıvıların asidite ve alkalitelerinin çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde rol oynadığı belirtildi. Kitapta şöyle denildi:

''Erkeğin spermleri alkali, kadın vajinası ise asidiktir. Erkek kromozomları taşıyan sperm hızlı bir biçimde yol almasına rağmen yaşam süreleri kısa olduğundan vajinanın asidik ortamında ömrü çok kısadır. Buna karşın dişi kromozomları taşıyan sperm yavaş yol almasına rağmen vajinanın asidik ortamında daha uzun süre yaşayabilir. Bu basit sistem uygulanarak erkek veya kız çocuğa sahip olunabilmektedir. Anne ve baba çocuk yapma kararından 1 ay önce PH derecesi yüksek olan alkali su içmeye başlarsa spermler ve vajinanın içerisi daha alkali hale gelir. Böylece erkek çocuk yapma olasılığı yükselmiş olur. Alkali su vasıtasıyla hem erkek spermindeki alkali oran artmış hem de vajinadaki asidik ortam etkisini kısmen kaybetmiştir. Her iki etki karşılıklı olarak birbirlerinin etkinliğini artırmak suretiyle güçlü bir sinerji oluşmasını sağlar.''

Dr. Recai Yahyaoğlu, Kore'de yapılan bir araştırmada erkek çocuk doğumlarıyla alkali su arasında ilişki bulunduğunun saptandığını belirterek, şunları söyledi:

''Kore'de yapılan bir araştırmada, son yıllarda alkali su içen anne ve babaların yüzde 95 olasılıkla erkek çocuklarının olduğu saptanmıştır. Bu sebeple Kore'de erkek çocuk oranının artması sorun olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. Bu uygulama yüzde 100 sonuç verir diye bir kural yok. Sadece suyla cinsiyet belirleme arasında ilişki olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız suyun alkali olup olmadığını PH derecesiyle (asit veya bazik derecesi, sertlik derecesi) anlayabilir. PH miktarı 7'den yüksek olan sular tercih edilirse bebeğin erkek olma olasılığı yüksek olur.''

Alıntıdır....
Canım ph miktarının ne kadar etkisi olduğu bu yazıda daha iyi anlatılıyor.

galiba ben çok asidiğim ondan diye düşünüyorum ama ne yaptıysam yükselmiyor gibi

Canım vardır tabi. Ama ben bunu bir kadın doğum doktoru ile konuşmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Canım vardır tabi. Ama ben bunu bir kadın doğum doktoru ile konuşmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

kendi kadın doğum doktorum çok iyi ona birkaç defa erkek bebek olayını sordum falan güldü inanma dedi konuyu kapattı.beni anlayan bir kadın doğum doktoru bulabilsem keşke...:)

ilginçmiş ilk defa duydum kızlar nasıl ölçüyosunuz yani nasıl anlıyosunuzki ay anlatamadımda ama bana mantıklı geldi daha önce zaten çok duymuştuk alkali su içmek erkek bebek olma olasılığını yükseltiyo diye ama benim gibi kız olmasını istiyenler nasıl su içicek ne yapıcak?

canım bildiğim kadarıyla kız için kendini bol bol strese sok....bak görüceksin kızın olucak....

kendi kadın doğum doktorum çok iyi ona birkaç defa erkek bebek olayını sordum falan güldü inanma dedi konuyu kapattı.beni anlayan bir kadın doğum doktoru bulabilsem keşke...:)
O zaman başka birini bulman gerek, sen nerede oturuyordun?

Asidik besleneceksin canım. Süt ürünleri bol tüketeceksin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…