Vah! Bana.... Vah! Bana

Bilmiyorum farkındamısın acaba k.validen sizlere muhtaç olmak istermi kendini bir onun yerine koysan şuan belki büyük bir utanç yaşıyor rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesi
n sizde o durmda kendi anneniz olsaydı ne his ederdiniz onu düşünün bide düşmez kalkmaz bir Allah sen iyi ol rabbim sana yardımcı olacaktır.

canım haklısın da sende evlen bi k.valide sahibi ol seni dışlamaya kalksın kullansın
oğlunu kızlarıyla değer vermiş bir eltin olup onla seni yıpratmaya kalsın o zaman sen ne yaparsın ben gene
bunlara aldırış etmeden çocuklarım la yaz kış onları dr lere götürdüm işlerini yaptım hangi gelinleri ben gibi ezilmiş canısı
sana eşin onların agzına bakıp küçümsesin hor görsün kalbini kırsın demediğini bırakmasın ha ama ben bunları yuttum arkama attım
şimdi bile şımarık şımarık halleri var
bir çocugun gönlünü alırsın ya şunu yap bak sana şeker alacam dersin kanar yapar
işte eşimde sanki ben çocukmuşum gibi
eeeee biz ilğilencez sen ben ne kadar yakın olursak hoşuna gider
benim annemde ameliyat olacak diyoki kendi annesine bakabilmem için bende köydeki annemi alıp burda bakarım diyo
hıııı nah öyle yaparsın
dillerinde var yüreklerinde yok hey gidi arkadaşım hey neler yuttum ben neler
çocuk değilim atacak ta değilm
o kadar vicdansız değilim yaptıklarımı bilmiyorlarmış gibi şekerle gönül almaya çalışıyorlar asıl bakmamam lazım ama şu yüregim el vermiyor
ben neye yanıyom beni insan yerine koymadıklarınasenağlama

cnm durumunu inan bana anliyorum ve sana sunu söylemek isterim unutmaki yaptigin iyilik yanina kalacaktir :KK66: Sen kayinvalidene yaptigin iyilikleri kendine yapiyorsun aslinda ama farkinda degilsin belkide .. Yapan, cektiren bulur bunu unutma :KK66:

Üzme kendi canini bu günlerde gecer insallah !! Belkide kaynanan simdi herseyin farkina varir hani sana cektirdiler digerlerini el üstünde tuttular ama suanda sen ona bakiyorsun ve digerleri degil ? Belkide bundan sonra sana karsi tavirlari daha degisir ?

cnm durumunu inan bana anliyorum ve sana sunu söylemek isterim unutmaki yaptigin iyilik yanina kalacaktir :KK66: Sen kayinvalidene yaptigin iyilikleri kendine yapiyorsun aslinda ama farkinda degilsin belkide .. Yapan, cektiren bulur bunu unutma :KK66:

Üzme kendi canini bu günlerde gecer insallah !! Belkide kaynanan simdi herseyin farkina varir hani sana cektirdiler digerlerini el üstünde tuttular ama suanda sen ona bakiyorsun ve digerleri degil ? Belkide bundan sonra sana karsi tavirlari daha degisir ?

güzel dileklerin ve nasihatın için sağol canısı
zaten bunları düşünmeyip yapmamış olaydım şimdiye kadar
allahın katına hangi yüzle çıkarım
bilselerde bilmeselerde artık umrumda değil içim deki fırtınaları dindirdiniz siz dostlarımla dertleşmek bana yetti
bu dünyada ne ekersen onu biçersin bunun bilinçi içindeyim inşallah eşim beni yarı yolda bırakmaz dediği gibi arkamda olur
çünkü yalnız kalmak çok zor be canısı
çünkü kalb kırılıp ağlamak istemiyorum
kalbim o kadar kırık dökükkü sayelerinde

canım doğrusun ama unutamadıklarıma karşın işte ne bileyim o kadar merhametsiz değilim ben bana yapılanları hasmedemiyorum eşimin bir zamanlar bana yaptıgı ailesinin desen ama yapma etme dünyasında oldugumu biliyorum sizlerin desteğiyle bu durumu küçümsemeye başladım kötülüğe kötülükle karşılık vermek istemem
herkes yaptıgından utansın diyerek yapabildiğim dayanabildiğim yere kadar

o kadar yaniiii herkes ettiğinden utansınnnyerimseniben

iyilk yap denize at:1hug:

elbet bakarsın arkadaşım ama gün gelir senin baktığın,koşturduğun,kendini paraladığın unutulur seneler önce benim kaynanamın ayağı kırıldı o kadar baktığım halde o zamanı anlatıken kızım olmasa ne yapardım kızımdan başka bakanım olmadı der bunları benim gözümün içine baka baka söyler yani bakacaksın ama sen hiç bakmamışsın gibi davranılacak sen bakacaksan Allah rızası için bakacaksın yoksa kıymetin bilinecek diye değil

elbet bakarsın arkadaşım ama gün gelir senin baktığın,koşturduğun,kendini paraladığın unutulur seneler önce benim kaynanamın ayağı kırıldı o kadar baktığım halde o zamanı anlatıken kızım olmasa ne yapardım kızımdan başka bakanım olmadı der bunları benim gözümün içine baka baka söyler yani bakacaksın ama sen hiç bakmamışsın gibi davranılacak sen bakacaksan Allah rızası için bakacaksın yoksa kıymetin bilinecek diye değil

haklısın canım hep öyle oldu zaten anlttıgın gibi
rabbim imtihan dünyasına attı bizi
ne yapalım bilen bilsin bilmeyen bilmesin güçümün yettiği yere kadar

Geçmiş olsun canım. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur da sen de kendi düzenine dönersin.
Konu hastalık olunca, yaşadığın haksızlıkları zihninin en derinlerine göndermekten başka çare yok tatlım. Her birimiz birer engelli adayıyız. Allah esirgesin az sonra başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.
Rabbim hepimizi kazalardan, belalardan hastalıklardan korusun. Yatalak olma durumu, hasta için de bakan için de çok zordur. Her türlü muhtaçlıktan Allaha sığınırım.
Tatlım kayınvalden her halükarda itinayla bakılacak. Sen olsan da olmasan da onun bakımında bir değişiklik olmayacak. Sana yapılanları sıcak tutmakla kendine ve aile birliğine zarar veriyor olacaksın.
Allahın bir sınavı olduğunu düşünerek ve Allah rızası için yapılması gerekenleri şevkatle ve güleryüzle yapabilirsen, Yolunun ne kadar aydınlandığını kendin farkedeceksin. Hayat güldüğümüz kadar güler bize, ancak öfkemizi misli misli geri verir.
Tatlım burada bizlerle dertleşerek kendini rahatlatmak istersen burdayız.
Allah Sabır ve kolaylık versin.

orası dogru canım hep düşünüyorum
ya yolda yürürken bana araba carpsa halim ne olur diye
neyse ki dr ler yürüyebileçegini söylediler
destege ihtiyacım var canım ama onuda göremeyecegime göre
gelen giden benim çocuklar küçük iki ev nasıl yürütülür bilemiyorum
inşallah eşim geri çekilmez dediğini tutar senin arkandayım destek olurum dedi ama güvenmiyorum

Her işe yetişmek için kendini hırpalama canım. Hastanın ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, Diğer işleri salına salına canın istediği kadar yap. Eşinin sana destek olmasını beklemeden, onun ne yapmasını istiyorsan yapılması gereken zamanda söylersen eminim yapacaktır. Telefon et gelirken akşam yemeği için birşeyler getirsin. Görümcelerine de iş buyur. Tebessümle ve küçük harfle yaptığın istekler sana sunulacaktır. Yargılamadan eleştirmeden bol bol istekte bulunursan ve birazda naz yapar yorgun görünürsen paylaşımdan keyif alırsın. Herşey hayal ettiğinden güzel olsun canım.

sağol canım desteğin için dediğin gibi yapmak lazım bakalım neyse şimdilik kafamı fazla yormak istemiyorum
neyse görülecek görecez artık razı gelcez ne yapalım hepimiz anayız analarımız var bunları düşünerekten kafayı yormak istemiyom
destekleriniz için yanım da oldugunuz için güzel dileklerde bulundugunuz için sağolun allah sizlerinde ne duaları varsa kabul etsin

Arkadaşım; sen yazılarından takip ettiğim kadarıyla iyi kalpli, vefakar
bir insansın. İnanıyorum bu zorluğuda aşacaksın. Ama yatan hastaya
bakmak çok zordur bunu ben yaşadım iyi biliyorum. Emin ol yatan kişi
için bu durum daha da zor. Çünkü bakan bir süre sonra alışıyor ama o
her seferinde kendini kötü hissediyor ne diyeyim Allah yardımcın olsun.
Dilerim bu iyiliklerinin karşılığını hem bu dünyada, hem öbür dünyada alırsın.
a.s.

hasta bakımı gerçekten zor, hasta için de bakan için de. acil şifalar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. ama şimdiden kendinizi ben bakmak zorunda kalacağım diye şartlandırmayın. yıllarca emek verdiği evlatları bakmak zorunda ona. ne olursa olsun sorumluluğunu tek başına üstlenmeyin.

unutmayın ki; kayınvalideye bakmak kesinlikle mecburiyet değil, dinimiz bunu evlatlara mecbur tutmuştur, gelin ve damatlara değil. Allah rızası için yaparsanız yapın. çok zor gelecekse de evlatları ortak bir bakıcı tutabilir.

Arkadaşım; sen yazılarından takip ettiğim kadarıyla iyi kalpli, vefakar
bir insansın. İnanıyorum bu zorluğuda aşacaksın. Ama yatan hastaya
bakmak çok zordur bunu ben yaşadım iyi biliyorum. Emin ol yatan kişi
için bu durum daha da zor. Çünkü bakan bir süre sonra alışıyor ama o
her seferinde kendini kötü hissediyor ne diyeyim Allah yardımcın olsun.
Dilerim bu iyiliklerinin karşılığını hem bu dünyada, hem öbür dünyada alırsın.
a.s.

kendimce kızıyorum kıyamıyorum sonrada
ama benide bir paçavra gibi görmelerinede tahammül edemiyorum
insan yerine koymadıkları çok oldu
dayanma güçüme kadar varım ama sonrasını bilemem
şimdiden kızlar tek insan nasıl bakacak eeeeeeeeeee öteki ayakta sağlam değil destek alamıyor
anaları bir kişi ihtiyacını nasıl görecek diyorlar
ama kim için veya kimler için biliemiyom bu deyişlerini
şimdik herşeyi zamana bırakıyorum bakalım ne olacak şimdiden dalaşmaya başladılar ufak ufak
allah yardımcımız olsun

hasta bakımı gerçekten zor, hasta için de bakan için de. acil şifalar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. ama şimdiden kendinizi ben bakmak zorunda kalacağım diye şartlandırmayın. yıllarca emek verdiği evlatları bakmak zorunda ona. ne olursa olsun sorumluluğunu tek başına üstlenmeyin.

unutmayın ki; kayınvalideye bakmak kesinlikle mecburiyet değil, dinimiz bunu evlatlara mecbur tutmuştur, gelin ve damatlara değil. Allah rızası için yaparsanız yapın. çok zor gelecekse de evlatları ortak bir bakıcı tutabilir.

Ya canım seni anlıyabiliyorum bir yandan yapılanları unutamayıp hala içerliyorsun insanlara,diğer yandan bu zor ve mesuliyetli görevin sorumluğunu ve zorluğunu kaldıramamaktan korkuyorsun..E haklısında..Ama sen şeytanın yapacağın iyiliğe maraz karıştırmasına izin verme yani eğer tüm olanları bir kenara atar ve rabbin için allah rızası için yaparsan sen mevlamın katında çok değerli olursun ve insanların gözünde de tabi..Kötü gün dostu olmaya bak..Kaynanan da eminimki bu iyiliğinin altında kalmayacak sana yaptıklarına pişman olacak ve bak sonrasında nasıl değişecek..Sana taş atmış olsada sen ona ekmek atnaya devam et canım allah yardımcın olsun..a.s.

Valla ablacığım Allah yardımcınız olsun..Evet zor bir durum,yaşadıklarınızıda en iyi siz bilirsiniz zaten..İnsan eti kim olursa olsun ağır gelir..Onlar sana kötülük yapmış seni kırmış olabilirler,sabrında tükenmiş olabilir...Ama şöyle düşün ablacığım sen her ne iyilik yapacaksan Allah rızasını gözeterek yapacaksın,gün olur herkes ettiğinden utanır..Artık hesaplar öbür dünyaya bile kalmıyor,eden buluyor..Unutmayalim ki iyiliğe iyilik her kişinin harcı kötülüğe iyilik er kişinin harcı..Bence ona kırıldığın kızdığın zamanlarda onu en sevdiğinin yerine koy,en sevdiğine nasıl davranırsan onada öyle davran..Bence herkes hatasını anlayacaktır...

geçmiş olsun canım allah kolaylık versin.. zor bir durum... inşallah kayınvalidenle aran iyidir...
bende geçen haziranda kaynanamla benzer bi durum yaşadım kolundan ameliyat oldu...zor bir ameliyat değildi...
ben hiç hastanede hasta beklememiştim..kayınvalideminde kızı yok tek gelinim...kayınvalidemin kız kardeşi hastane için gelmek istemedi .. bende tecrübesizim diye önce istemedi....sora mecbur bana kaldı.. ben 4 gün aralıksız hastanede kaldım ..o kadar yoruldum ki gözlerimin altı simsiyah oldu...uykusuzluk cabası... çıkacağı gün ondan once eşim eve getirdi.. birde eve baksam berbat durumda .. kadın çağırdım .. gelmedi... sinir oldum..o yorgunlukla kendim yaptım .. buzdolabı bomboş bişiler aldım yemekler yaptım.... ve nihyat öğleden sora çıktı hastaneden ;ben öğlene kadar bitirdim işleri...ama bende bittim...ewe çıkınca misafirler gelmeye başladı.. inanılmazdı ... ardı arkası kesilmiyoo. çay yap ou yap bunu yap yemek koy.. dilide durmuyo....
neyse... böle 1 hafta geçti...artık iyiydi ben eve geldim...sadece 1 gün....gelen insanlara ne demiş biliyormusunuz....yapayalnızım...gelinmi var ne var kimseye hayrı yok....kocam olmasa önüme bi tas çorba koyan yok....
delirdim..... ama bişey diyemedim... benim kayınvalidemin sadece sol omuzu ameliyatlıydı .. başka bişiyi yoktu yürüyor ve diyer herşeyi alabiliyordu....ayy inanılmaz sıkıldım o günlerde...
dilerim yaptığında kıymetin bilinir....allah kolaylık versin....

Son düzenleme:
çok çok geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun.15 gün kuralını sonuna kadar uygula ve taviz verme yerinde olmak hiç istemezdim.işin çok zor valla.kimselere de ezdirme kendini.çok ta dert etme.kendi kurallarını uygulamaya çalış.biz kendimizi düşünmezsek kimse bizi düşünmez.Acil şifalar.

kendini üzme, bunlari kafana takma yoksa sen bunlari kafana taktikca mutlaka esinle olan iliskine, evliliginede yansiyacaktir ve belkide onu bogacak kendinden uzaklastiracaksindir :KK66:

sen evliligini düsündükce böyle iyi kalpli oldukca seni yanliz birakmayacaktir esin ...

Umarim mutlu ve huzurlu günler gecirirsin...

geçmiş olsun canım allah kolaylık versin.. zor bir durum... inşallah kayınvalidenle aran iyidir...
bende geçen haziranda kaynanamla benzer bi durum yaşadım kolundan ameliyat oldu...zor bir ameliyat değildi...
ben hiç hastanede hasta beklememiştim..kayınvalideminde kızı yok tek gelinim...kayınvalidemin kız kardeşi hastane için gelmek istemedi .. bende tecrübesizim diye önce istemedi....sora mecbur bana kaldı.. ben 4 gün aralıksız hastanede kaldım ..o kadar yoruldum ki gözlerimin altı simsiyah oldu...uykusuzluk cabası... çıkacağı gün ondan once eşim eve getirdi.. birde eve baksam berbat durumda .. kadın çağırdım .. gelmedi... sinir oldum..o yorgunlukla kendim yaptım .. buzdolabı bomboş bişiler aldım yemekler yaptım.... ve nihyat öğleden sora çıktı hastaneden ;ben öğlene kadar bitirdim işleri...ama bende bittim...ewe çıkınca misafirler gelmeye başladı.. inanılmazdı ... ardı arkası kesilmiyoo. çay yap ou yap bunu yap yemek koy.. dilide durmuyo....
neyse... böle 1 hafta geçti...artık iyiydi ben eve geldim...sadece 1 gün....gelen insanlara ne demiş biliyormusunuz....yapayalnızım...gelinmi var ne var kimseye hayrı yok....kocam olmasa önüme bi tas çorba koyan yok....
delirdim..... ama bişey diyemedim... benim kayınvalidemin sadece sol omuzu ameliyatlıydı .. başka bişiyi yoktu yürüyor ve diyer herşeyi alabiliyordu....ayy inanılmaz sıkıldım o günlerde...
dilerim yaptığında kıymetin bilinir....allah kolaylık versin....[/[/COLOR QUOTE]

bilmezler canım ne yaparsam yapayım bilmezler
bilmesinlerde zaten beni taktr etsinler diye de yanaşmamazlık yapmayacam dedim ya dayanabildiğim yere kadar
seninkinin kolu kırıkmış keşke benimkinin de kolu kırık olsaydı
ama ayagı kırık öteki ayakta zaten sağlam değil pek
altı bezleniyor ben tek başıma nasıl değiştirecem kiloluda benim kilom kaç onun ki kaç kaldıramıyoru tek başıma
bir gün 9 saat yanında kaldım hastanede tek başıma değişemedim altını
ordan yardım ettiler allah razı olsun
ama eve geldiğinde ne yapcam eşim gündüz çalışacak 2 elti
var gelmezlerki bir çinsler yani bir tanesini ceza almasam alnından tüfekle vurup öldürçem yani

dilerim yaptığında kıymetin bilinir....allah kolaylık versin....[/[/COLOR QUOTE]

bilmezler canım ne yaparsam yapayım bilmezler
bilmesinlerde zaten beni taktr etsinler diye de yanaşmamazlık yapmayacam dedim ya dayanabildiğim yere kadar
seninkinin kolu kırıkmış keşke benimkinin de kolu kırık olsaydı
ama ayagı kırık öteki ayakta zaten sağlam değil pek
altı bezleniyor ben tek başıma nasıl değiştirecem kiloluda benim kilom kaç onun ki kaç kaldıramıyoru tek başıma
bir gün 9 saat yanında kaldım hastanede tek başıma değişemedim altını
ordan yardım ettiler allah razı olsun
ama eve geldiğinde ne yapcam eşim gündüz çalışacak 2 elti
var gelmezlerki bir çinsler yani bir tanesini ceza almasam alnından tüfekle vurup öldürçem yani

ahhh ahhh... canım benim seni çok ama çok iyi anlıyorum....allah yardımcımız olsun....
sölencek bişi yok başka... biz elimizden geleni yapıyoruz ben artık ALLAH a havale ettim ne yapayım elimden bişi gelmez oldu artık.. başa çıkamıyorum...:1no2:

canım nasılsın gelmedımı hala kayınvalıden senın zaten bı dırhem cnaın var be guzelım maasıyla kadın tutun ugrasmasende

bence de zor günler seni bekliyor...

ama eşiniz için bunu severek yapmaya calısın...

sakın bunu kendinize dert edipte eşinizle aranızı bozmayın

X