Vah! Bana.... Vah! Bana

canım iyi düşün iyi gitsin herşey...
allah demekki senide böyle deniyor...
ne demişler iyilik yap denize at ... allah mutlaka karşılığını verecektir...
eminin kayınvalıdende böyle geline kıza muhtaç olmak istemezdi ama olmuş birkere..
sen iyi ol üstüne düşeni yap...
bizlerin sonu nasıl olacak onuda allah bilir...
inşallah allah bır kolaylık verir.
sıkıştığın bunaldığın anlarda eltinden görümcelerinden yardım iste...

canım çok geçmiş olsun ama napıcaksın yapacak bişey yok hastalık sonuçta
k.valdenle aranızda neler geçti yada aranız nasıl bilmiyorum ama
böyle zamanlarda herşeyi bir kenara bırakmak en güzeli, düşmez kalkmaz bir Allah canım
sende Allah rızası için yapıcaksın, Allah yardımcın olsun güç,kuvvet versin tatlım....:1hug:

ÇOK GECMİŞ OLSUN CNM AMA HALİNİZE ŞÜKREDİN BENİM BİR AKRABAM 2YILDIR FELCLİ VAR 5GELİNİ VE BİR KIZI OLDUGU HALDE BİR GELİNİ VARKİ ALTINDAN (afedersiniz)ALDIGI GÜNLERİ BİLİYORUM BİRKERE OF CEKMEDİ BİR CIKAR DÜŞÜNMEDİ NEDEN BUNLARI OZMAAN YAPIYO DİYECEKSİNİZ ÖNCEDENDE KAYNANASINDAN İYİLİK GÖRDÜĞÜ İÇİN BEN ONUN YERINDE OLSAM MİDEM KALDIRMAZDI BELKIDE AMA BİRGÜN BİZDE O DURUMDA OLABİLİRİZ ÖLÜNCE ARKAMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN DİYEN BİRİ OLUR İNŞALLAH:Saruboceq:

canım anlıyorum seni yalnış anlamışta değilim seni
ama ben yaranamadıgım için içimden gelmiyor ama allah rızası için bakmak zorunda olucam ner ne zorluklarla karşılaşsamda
biliyorum ki gene yapmadım etmedim olacam olsun allah görüyor ve şahidim ya
her zorlugun altından geldiğim gibi bununda gelirim sanırım
benim tek istegim gene eşimin onların ağzına bakıpta beni kırmaması
ve öle olacak olursa kendisi bilir
gecen akşam yengesine birşey dedim
kalbi kırılmış onu dile getirdi demek ki bana sende kalp kırıyorsun dedi eşim yani
yanisi ben susacakmışım onlarında kalbi kırılmayacak istedikleri o yani ben başıma ne gelecegini biliyorum neyse eden bulur bana sabır düşüyor gene benneyaptımki

canım iyi düşün iyi gitsin herşey...
allah demekki senide böyle deniyor...
ne demişler iyilik yap denize at ... allah mutlaka karşılığını verecektir...
eminin kayınvalıdende böyle geline kıza muhtaç olmak istemezdi ama olmuş birkere..
sen iyi ol üstüne düşeni yap...
bizlerin sonu nasıl olacak onuda allah bilir...
inşallah allah bır kolaylık verir.
sıkıştığın bunaldığın anlarda eltinden görümcelerinden yardım iste...

ne diyon sen sıkıştıgım zaman eltimden ve görümcelerimden yardım ha
güldürme beni gülüm güldürme
onlar bana yardıma koşmazlar canım
benim küçük oğlan 2006 yılında ameliyat oldu fıtıktanda kimse benimle gelmedi yardım için bırak yardıma ziyaretine bile gelmediler ben nasıl kalkar sıkıştıgımmda bunaldığımda yardım isterim
yardımcı tutarım o kadar
aklımda da değil yani

canım çok geçmiş olsun ama napıcaksın yapacak bişey yok hastalık sonuçta
k.valdenle aranızda neler geçti yada aranız nasıl bilmiyorum ama
böyle zamanlarda herşeyi bir kenara bırakmak en güzeli, düşmez kalkmaz bir Allah canım
sende Allah rızası için yapıcaksın, Allah yardımcın olsun güç,kuvvet versin tatlım....:1hug:

amin canısı amin :1hug:

değerli arkadaşlarım desteğiniz için sağolun inanın sizlerden destek almak ve dertleşmek için bana iyi geldi
allah bilsin kul bilmesede olur ne yapalım

Bu dünyada gemisini yürüten kaptan...Siz de aynı şekilde davranın.Neden kendinizi yıpratasınız ki?..Size muhtaç olmuş kayınvalideniz,nasıl bakacak yüzünüze bilmiyorum doğrusu.

ben olsam 15 gün bakar daha sonrada görümcemi yada eltimi arar size geliyoruz derim gidip orada bırakır yarın benim işlerim var derim gerekirse doktor randevusu filan alırım ve vınnn.
Zor işler bunlar Allah yardımcın olsun kardeşim, düşünüyorumda şuanki durumda kayınvalideme böyle bişey olsa bende bakmak için çok çok zorlanırım.Ve ne kadar prenses gibide baksam asla Allah razı olsun demezler bunuda biliyorum.Ama ne yapalım Rabbimin rızasını kazanmak kolay değil yinede böyle sınamasın mevlam çok zor çok.

her ikinizede geçmiş olsun canım..her halukarda kayınvalidende sende zor durumdasınız...rabbim kolaylıklar versin..senin ilgileneceğin çocukların var biliyorum ama o kadında bakıma muhtaç şuan..sen inaçlı bir insansın.allah rızası için bakarsın biliyorum...sevgilerimle.kolay gelsin topram...

herkesler şimdiden telaşe düştüler
neler dönüyor ortalıkta bilseniz
,yavaş yavaş kokuları çıkıyor vallah hepsi kenara çekilecek gibiler
bu sabah az önce yani ortanca görümçe geldi eşim de evdeydi
konuşuyorlar işte eniştemi bir hal aldıda
ben bakacak olursam 1 ay banka kartı bende olması gerekir 1 ay kim bakacaksa onda filan diye şimdiden böyle kuruntular içerisine düşmüşler
ha birde eşimle ablası hani annem eve gelçek ya aşağıdan bize zil taktıralım gece birşey olurda bazarlar diye
ah ah vah ki ne vahlar bana ya
acizleniyormusun deyin yok ama bana yaptıklarını nasıl unuturlar şimdi benim geri çekilmem gerekir yani yapmamam gerek hiç kimse demiyo açep gündüzün rızası olacakmı diye
onca şeyler yaşattık bakarmı diye
yani bir hizmetçi parcasından farkım yok gözlerinde
kaygana ortancı geliniyle bir oldu küçümsedi
evimde neler buluyordum
memleketime gittiğim zaman
anahtarı ne kadar bırakmasam da eşim veriyordu annesine
eşimin dolabında paslanmış toplu iğne,
dış kapımın arkasına sürülmüş acayip bir şeyler,
halımın altında paslanmış koca çivi
neler neler bana nispetlik yapar gibi fıkır fıkır gülüşmeleri gıcık gıcık konuşmaları
o zaman da eşimle aram iyi değildi
istedilerki bizi ayırsınlar ama yılmadım yani şimdi de benden meded umuyorlar anaları için dayandığım yere kadar

allah acil şifalar versin
3 ay gecici bi süre bu yüzden kendine sıkıntı yapma
kızları bakmak isterler herhalde sonucta anneleri
yatanada zor bakanada
allah kolaylık versin

canım söyle o çok bilmiş görümcenlere herşeyi eminim senden daha iyi bilen tiplerdir yada öyle zannediyolardır madem çok iyi biliyolar annelerinn bakılacağını da bilsinler öyle diilmi canım kusura bakma ben enim görümcemelere sinirli olduğum için böyle konuşuyorum ama bunların hepsi aynı hepsi çok bilir biz gelinler hep çok kötüyüz hiçbirşey bilmeyiz...gelinizyaaa

herkesler şimdiden telaşe düştüler
neler dönüyor ortalıkta bilseniz
,yavaş yavaş kokuları çıkıyor vallah hepsi kenara çekilecek gibiler
bu sabah az önce yani ortanca görümçe geldi eşim de evdeydi
konuşuyorlar işte eniştemi bir hal aldıda
ben bakacak olursam 1 ay banka kartı bende olması gerekir 1 ay kim bakacaksa onda filan diye şimdiden böyle kuruntular içerisine düşmüşler
ha birde eşimle ablası hani annem eve gelçek ya aşağıdan bize zil taktıralım gece birşey olurda bazarlar diye
ah ah vah ki ne vahlar bana ya
acizleniyormusun deyin yok ama bana yaptıklarını nasıl unuturlar şimdi benim geri çekilmem gerekir yani yapmamam gerek hiç kimse demiyo açep gündüzün rızası olacakmı diye
onca şeyler yaşattık bakarmı diye
yani bir hizmetçi parcasından farkım yok gözlerinde
kaygana ortancı geliniyle bir oldu küçümsedi
evimde neler buluyordum
memleketime gittiğim zaman
anahtarı ne kadar bırakmasam da eşim veriyordu annesine
eşimin dolabında paslanmış toplu iğne,
dış kapımın arkasına sürülmüş acayip bir şeyler,
halımın altında paslanmış koca çivi
neler neler bana nispetlik yapar gibi fıkır fıkır gülüşmeleri gıcık gıcık konuşmaları
o zaman da eşimle aram iyi değildi
istedilerki bizi ayırsınlar ama yılmadım yani şimdi de benden meded umuyorlar anaları için dayandığım yere kadar
şimdi bunları anlattınya bana gene sinirler geldi ya valla gündüzcüm bakma valla bakma git ananın babanın yanına deki annem hastalanmış de 1 ay kal gel sonradan surat yap hiç bakma madem sana çektirmiş şimdide o çeksin pis kaygana zaten bugün çok sinirliyim:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

canım söyle o çok bilmiş görümcenlere herşeyi eminim senden daha iyi bilen tiplerdir yada öyle zannediyolardır madem çok iyi biliyolar annelerinn bakılacağını da bilsinler öyle diilmi canım kusura bakma ben enim görümcemelere sinirli olduğum için böyle konuşuyorum ama bunların hepsi aynı hepsi çok bilir biz gelinler hep çok kötüyüz hiçbirşey bilmeyiz...gelinizyaaa

ay yanaklarından öpem canısı
doğru diyon bir bilmişlik yapıyorlarki sorma
biz gelinler yani gelin derken ben birşey bilmiyormuş gibi oluyom ortancı gelin aaaaaaaaaa
sormayın o da bilir ama yeterki kalbi kırılmasın
el üstün dedir geldiğim geleli
büyük ne derseniz o hiç istenmez aralarında
o da kendini çekiyor iyisini yapıyo ama ben yapamıyom allah korkusundan

benimkide illa diz kapaklarını değiştirtcekmiş
şimdi buna taktı
sanki arabanın yağını değiştiriyor ya, ameliyat manyağı

şimdi bunları anlattınya bana gene sinirler geldi ya valla gündüzcüm bakma valla bakma git ananın babanın yanına deki annem hastalanmış de 1 ay kal gel sonradan surat yap hiç bakma madem sana çektirmiş şimdide o çeksin pis kaygana zaten bugün çok sinirliyim:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

ah ah hasta olmayan anamı nasıl hasta yapam gııııııı hergün arıyo zaten hem öyle olsa oğlanın okulu var bebişimi bunların eline bırakamam canım
cumartesi günü anaların yanında kaldım gündüz geceye kadar kimseler gelmeyipte benim çocuklarıma ve eşime açmısınız yemeginiz varmı diye sormamışlar
pazar günüde o gıcık elti gitti yanına
görümceler ooooooooooo yaptılar pohcaları filan o eltinin çocuklarını eşini topladılar yediler içtiler
bumu asalet bumu hak
ben bunlara dayanamayarak konuşuyom dile getiriyom ve sonram kalpleri kırılıyormuş kalpmi var sanki onlarda
sinir olsak ta ne geçeçek elimize kendimizi yıpratıyoruz vallah
işleri düşünçe gündüz gündüz peşimdeler ama işleri tamam olunca ne kappım çalınır ne aranıp sorulurum
allahım büyük bir kolaylık verir elbet

allah yardımcın olsun
benzer bi durum annemde yaşadı
ama babannem 2 senedir felçi malesef öyle geçici bir durum değil
bundan sonra hep bakıma muhtaç ayni
babannemin 5 çocuğu var ama hep istedilerki annem baksın
niye çünkü annemi çok seviyormuş
niye çünkü kızları el kapısındaymış
gülmekten ölücem ne sevgi ne sevgi
neler çektirmiş anneme neler
annemden alıp kızlarına yedirdiği günler ne çabuk unutulduysa
damatları kizlarına iyi davransın diye annemden babamdan aldığı paraları damatlarına yedirmesini iyi biliyordu
annemde biraz baktı kadının resmen piskolojisi bozuldu
babannem çok huysuzdur sağlığındada öyleydi ama şimdi felaket
en sonunda annem resti çekti hem babama hem babamın kardeşlerine
herkes eşit bakacak ben kimsenin enayisi değilim dedi ve bisürü kavgalar yaşandıktan sonra annem rahat etti vallah,
babama gerekirse seni birakırım anneni alır gidersin bile dedi yani düşünün artık nekadar bunalmış bir durumda
ağlamayan bebeğe meme vermezler misali
kimse annemden öyle bir tepki beklemiyordu çünkü alışmışlar köle gibi kullanmaya 30 yildir sustu sustu patladı ve çok iyi yaptı
şimdi herkes üzerine ne düşüyorsa onu yapiyor az çok
gene annemde eziliyor ama en azindan devamlı bakan o değil

seninki geçici bir süreymiş canım
3ay
bir temizlikçi tutarsın hem kendi hem kayinvaldenin evin işini yapar
sende açık açık eşine söyle ben üzerime düşeni yaparım ama annen ağır kadın ben onu kaldırıp bezini felan tek başına değişemem herkes yardım ederse olur yoksa ben kimsenin enayisi değilim de
sevmiyorsanda allah rizaısı için dayan derim
eğer halledebilirsen herkesin bi süre bakacaği şekilde halletmeye çalış eşinlen eltilerinlen, görümcelerinlen konuş yada eşin konussun

Çok geçmiş olsun..Allah yardımcınız olsun,kolaylık versin..3 ay geçer elbet bişey değil..
Şükür edin düştüğünde beline bi zarar gelebilir ve ömür boyu felç olabilirdi..
Siz kafanızı yormayın hiç bir kötülük cezasız kalmaz..En küçüğü bile..
Ve hiç bir iyilikte karşılıksız kalmaz..
Ama yakınmadan yapılan iyilik..

X