Uzun yola çıkamamak...

albunea

kedi ruhlu
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
1.402
530
168
37
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum kimine garip gelecek ama uzun yola dayanamamak.Hani öyle böyle de değil.Otobüs yolculuklarına hiç dayanamıyorum.Ben Eskişehir'de yaşıyorum ailem otobüsle 7 saatlik mesafede ve yanlarına bu sebepten çok sık gidip gelemiyorum.

Önce yolda içim sıkılmaya başlıyor.Bu sıkıntıyla psikolojik mücadele veriyorum,ardından da kollarım uyuşuyor bazen ve ter basıyor.Dün gece yola çıkmış olmam gerekiyordu ama daha yola çıkmadan otogarda sıkıntılar basınca cesaret edemedim yolda kötüleşmeyi göze alamadım ve geri döndüm eve.Ve inanır mısınız gece 3'e kadar iç sıkıntısı uyutmadı çok kötüydü.Elinizde olmayan bir iç sıkıntısı elinizi kolunuzu keser sizi daralttıkça daraltır hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz ya aynen öyle.Sinirimden ağladım gece kaç kere.İşin garip yani daha önce yollarda bunu çok yaşadığım için(hatta bir kere daha gideceğim yere varmadan yarı yolda başka otogarda inip akşam tekrar yola devam etmişliğim var) yola çıkmadan önce eczanenin önerdiği hafif sakinleştirici ilacı içmiştim ona rağmen bunları yaşadım.

Benimle aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama eğer varsa beni çok iyi anlayacaktır.Bildiğiniz bu durumdan psikiyatra gitmeyi düşünüyorum.Çünkü bu durum beni bir şehre hapsediyor.Ailemin yanındayken dönmem dert buradayken gitmem.Ve yaşadığım anlatırken daha basit görünüyor ama yoldayken sessiz sessiz ağlayıp bu psikoloji ve getirdiği dayanılmaz fiziksel sıkıntıyla baş etmeye çalıştığımı biliyorum.Yarın bayram ben ailemin yanına gidemedim.Resmen savaş veriyorum bu durumu yenmek için...

kesinlikle bir doktora başvurmalısın çünkü sık karşımıza çıkan normal bir durum değil bu anlattıkların,
hani ben de sevmem uzun yolu çok sıkılırım yola çıkmadan kalbim sıkışmaya başlar ama otogardan dönecek kadar değil,
uçakla seyehat etmek de aynı sıkıntıları yaşatır mı sana peki ?

bende ailemin yanina 12 saatlik yolla ulasiyorum belki seninki kadar su anda tepki vermiyorum ama sik yolculuk yapsam sanirim bende oyle olacagim. 7 saatlik yol icin yanina pc akilli tel filan al onlarla oyalanabilirsin ya da yolculugu bol parcaya mesela uc saatlik sehire git ordan aktarmali bin. ucak varsa onu tercih edebilirsin mesela

Bu durumu yenmek için savaş verdiğinizi yazmışsınız.Bu savaşı psikiatrist yada psikolog desteği ile daha kolay atlatırsınız.Ve bu yaşadıklarınız sizi hiç bir zaman ciddi sonuçlarla karşı karşıya bırakmaz.Yani yolda,otobüsde bu sıkıntılardan dolayı ölmez,bayılmaz,delirmez,saçmalamazsınız.Sadece yoğun sıkıntı çekersiniz.Bunları yaşadım,biliyorum:38:

otobüse bindiğinde başka şeyler düşünmeye çalış.. müzik dinle mesela... yada kitap oku.. bende uçağa binerken kendimi çok kötü hissediyorum. nefesim kesilecek gibi oluyor. o anda hemen gözlerimi kapatıyorum, başka şeyler düşünmeye çalışıyorum. gerçekten de işe yarıyor.

Ve hatta 1992 de tatilden eve dönerken otobüsde bir panik atak krizi yaşadım.Ellerim uyuşdu,yoğun anksiyete vs yaşadım.Ama hiç bir şey olmadan evdeydim.Yardım tabiki yanımdakiler yardımcı oldular vs.Ki ozaman cep tel vs yokdu.Yani birine ulaşmam imkansızdı o anda.Pc cep teldeki oyunlar vs gibi oyalanacak bişeyde yokdu

kesinlikle bir doktora başvurmalısın çünkü sık karşımıza çıkan normal bir durum değil bu anlattıkların,
hani ben de sevmem uzun yolu çok sıkılırım yola çıkmadan kalbim sıkışmaya başlar ama otogardan dönecek kadar değil,
uçakla seyehat etmek de aynı sıkıntıları yaşatır mı sana peki ?
Hiç uçak yolculuğu yapmadım ama düşünüyorum.

bende ailemin yanina 12 saatlik yolla ulasiyorum belki seninki kadar su anda tepki vermiyorum ama sik yolculuk yapsam sanirim bende oyle olacagim. 7 saatlik yol icin yanina pc akilli tel filan al onlarla oyalanabilirsin ya da yolculugu bol parcaya mesela uc saatlik sehire git ordan aktarmali bin. ucak varsa onu tercih edebilirsin mesela
Neler yapmadım kitabı açıyorum okumak için içimde ki sıkıntı öyle yoğun oluyor ki bir cümle okumadan kapatmak zorunda kalıyorum.

Bu durumu yenmek için savaş verdiğinizi yazmışsınız.Bu savaşı psikiatrist yada psikolog desteği ile daha kolay atlatırsınız.Ve bu yaşadıklarınız sizi hiç bir zaman ciddi sonuçlarla karşı karşıya bırakmaz.Yani yolda,otobüsde bu sıkıntılardan dolayı ölmez,bayılmaz,delirmez,saçmalamazsınız.Sadece yoğun sıkıntı çekersiniz.Bunları yaşadım,biliyorum:38:
Aynen dediğiniz gibi ölmüyor bayılmıyorsunuz ama baş da edemiyorsunuz o an çünkü sıkıntı fizikselleşiyor ter boşalması daralmalar başlıyor.Siz nasıl mücadele ettiniz bu durumla.

uçak yolculuğu bayramda çok pahalıya patlayabilir ama bayramdan sonrası için bir bilet ayarla bence şimdiden, ne kadar erken alırsan biletini o kadar ucuza alırsın, bir saatten fazla da süreceğini sanmıyorum ki zaten uçak kalktı indi derken anlamazsın bile, geçmiş olsun

İlaçlar,üzerine gitme egzersizleri vs.Şehir içinde rahatım.Ama şehirler arası yola yalnız başıma denemedim.Çıktığım birkaç yolculukda az önce bahsettiğim yolculuk hariç kardeşim yanımdaydı

Ben kesinlikle bir doktorla görüşmeden tanı koyamam ama yaşadıklarım aynı dediğiniz gibi panik atak nöbetleri ve yolda yine panik atak yaşayacağım korkusuna bağlı agorafobiye benziyor.Agorafobi durumunda tıpkı anlattıklarım gibi uzun yola dayanamazmış kişi.Mesela evden ya da aileden ayrıldığım için yolda güven duygusuna ihtiyaç duyuyorum sanki.Otogardan ineyim babam gelsin geri alsın istiyorum beni öyle berbat bir his.İşin kötüsü her seferinde gittikçe korkudan bu durum artmaya başladı.Artık daha yola çıkmadan başlıyor ve eve dönmeme sakinleştirici almama rağmen 3 saat sürüyor sıkıntı hissi:50:

İlaçlar,üzerine gitme egzersizleri vs.Şehir içinde rahatım.Ama şehirler arası yola yalnız başıma denemedim.Çıktığım birkaç yolculukda az önce bahsettiğim yolculuk hariç kardeşim yanımdaydı

Bende bayram bitimi doktordan randevu alacağım.Aynen şehir içinde rahatım ya da yanımda biri olursa yolculukta.Ama tek kaldım mı uzun yolda sıkıntı başlıyor.

uçak yolculuğu bayramda çok pahalıya patlayabilir ama bayramdan sonrası için bir bilet ayarla bence şimdiden, ne kadar erken alırsan biletini o kadar ucuza alırsın, bir saatten fazla da süreceğini sanmıyorum ki zaten uçak kalktı indi derken anlamazsın bile, geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim.Evet biletleri sorgulattım bayramdan sonra ucuzluyor.Ankara 'ya hızlı tren oradan hava alanı olacak gibi.Ankara'yı da asla bilmem.Ama yolculuk uçakla 1.5 saat ohh misss.

Anlattıklarınız panik atak belirtileri gibi...
Ben panik atak ile ilgili bir kitap okumuştum orda anlatılanlara göre:

Sıkıntınız ne kadar yoğun olsa da kendiniz ile ilgili korktuklarınız olmayacaktır emin olun.Çünkü sıkıntı anı vücudun alarm durumu olduğu için herşeyi kontrol altında tutuyor ve ters birşey olma ihtimalini sıfırlıyor.

Panik atak'ın temelinde ölüm korkusu varmış.Konu otobüs değil aslında,güvenli bölgeden çıkmak...

Benzer sıkıntılar yaşayıp,iyileşen çok kişi var.

Sizi sıkıntıya sokan düşündüğünüz kötü şeyler...Oysa yolculuk yapmak birçokları için büyük bir zevk onların sizden farkı yaşadıkları andaki güzelliklere odaklanmaları...Sizde öyle yapın.Tedbirinizi alın ,gerisini bırakın,keyif almaya bakın...

Anlatılan bir olay vardır:Yük taşıyan iki gemi yolcusu varmış.
Gemiye bindiklerinde biri yükü yere koymuş üzerine oturmuş diğeri ya gemi batarsa korkusuyla yükü sırtından indirmemiş hemen kaçabilmek için...
Yolun sonunda biri dinlenmiş bir şekilde gemiden inerken,diğeri yük taşımaktan helak olmuş.
Sizde yükü sırtında taşıyanlardan olmayın.
.....En güzeli kadere iman etmek.....

Konya da olsaydınız size yardımım kolay olurdu.Ama hızlı tren Konya /Ankara arası kullandım gayet rahat.

Anlattıklarınız panik atak belirtileri gibi...
Ben panik atak ile ilgili bir kitap okumuştum orda anlatılanlara göre:

Sıkıntınız ne kadar yoğun olsa da kendiniz ile ilgili korktuklarınız olmayacaktır emin olun.Çünkü sıkıntı anı vücudun alarm durumu olduğu için herşeyi kontrol altında tutuyor ve ters birşey olma ihtimalini sıfırlıyor.

Panik atak'ın temelinde ölüm korkusu varmış.Konu otobüs değil aslında,güvenli bölgeden çıkmak...

Benzer sıkıntılar yaşayıp,iyileşen çok kişi var.

Sizi sıkıntıya sokan düşündüğünüz kötü şeyler...Oysa yolculuk yapmak birçokları için büyük bir zevk onların sizden farkı yaşadıkları andaki güzelliklere odaklanmaları...Sizde öyle yapın.Tedbirinizi alın ,gerisini bırakın,keyif almaya bakın...

Anlatılan bir olay vardır:Yük taşıyan iki gemi yolcusu varmış.
Gemiye bindiklerinde biri yükü yere koymuş üzerine oturmuş diğeri ya gemi batarsa korkusuyla yükü sırtından indirmemiş hemen kaçabilmek için...
Yolun sonunda biri dinlenmiş bir şekilde gemiden inerken,diğeri yük taşımaktan helak olmuş.
Sizde yükü sırtında taşıyanlardan olmayın.
.....En güzeli kadere iman etmek.....

Çok haklısınız diğer yolculara bakıyorum herkes mutlu bir ben kötüyüm ama bunu kontrol edemez hale geldim, pazartesi gününe psikiyatrdan randevu aldım.Bazen durumlar sizi aşıyor destek şart oluyor.Güzel yazınız için teşekkür ederim.

Konya da olsaydınız size yardımım kolay olurdu.Ama hızlı tren Konya /Ankara arası kullandım gayet rahat.

Etmiş kadar oldunuz :16:Bazen diyorum Allahım sıkıntıya bak ama böyle evden demek kolay o yolda yaşadığımı ya da dün gece yaşadıklarımı hatırlayınca da Ebru küçümseme bu senin ailene gitmene engel oluyor diyorum.Allah korusun ama acil bir durum olsa ben nasıl yola çıkacağım diye düşünmüyor değilim.

Arkadaşlar merhaba, benim sorunum kimine garip gelecek ama uzun yola dayanamamak.Hani öyle böyle de değil.Otobüs yolculuklarına hiç dayanamıyorum.Ben Eskişehir'de yaşıyorum ailem otobüsle 7 saatlik mesafede ve yanlarına bu sebepten çok sık gidip gelemiyorum.

Önce yolda içim sıkılmaya başlıyor.Bu sıkıntıyla psikolojik mücadele veriyorum,ardından da kollarım uyuşuyor bazen ve ter basıyor.Dün gece yola çıkmış olmam gerekiyordu ama daha yola çıkmadan otogarda sıkıntılar basınca cesaret edemedim yolda kötüleşmeyi göze alamadım ve geri döndüm eve.Ve inanır mısınız gece 3'e kadar iç sıkıntısı uyutmadı çok kötüydü.Elinizde olmayan bir iç sıkıntısı elinizi kolunuzu keser sizi daralttıkça daraltır hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz ya aynen öyle.Sinirimden ağladım gece kaç kere.İşin garip yani daha önce yollarda bunu çok yaşadığım için(hatta bir kere daha gideceğim yere varmadan yarı yolda başka otogarda inip akşam tekrar yola devam etmişliğim var) yola çıkmadan önce eczanenin önerdiği hafif sakinleştirici ilacı içmiştim ona rağmen bunları yaşadım.

Benimle aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama eğer varsa beni çok iyi anlayacaktır.Bildiğiniz bu durumdan psikiyatra gitmeyi düşünüyorum.Çünkü bu durum beni bir şehre hapsediyor.Ailemin yanındayken dönmem dert buradayken gitmem.Ve yaşadığım anlatırken daha basit görünüyor ama yoldayken sessiz sessiz ağlayıp bu psikoloji ve getirdiği dayanılmaz fiziksel sıkıntıyla baş etmeye çalıştığımı biliyorum.Yarın bayram ben ailemin yanına gidemedim.Resmen savaş veriyorum bu durumu yenmek için...
Merhaba bu sorunu cozdunuz mu? Iylestinizmi?

bu benimde sorunum nefesim kesiliyor. cok bunLiyorum ozellikle yuksek kesimlere gitmek iskence kalp. problemininz var mi benim var bu yuzdenmis

Konu eskiymiş fakat gündeme gelmiş.
Ne yaptınız peki? Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi?
Umarım bulmuşsunuzdur.

Yolu kısaltmak adına, uçak yolculuğu tavsiye ederim, bu tarz sıkıntıları olan kişilere.
Ve tabii ki uzman desteği.
Zor bir durum gerçekten, Allah bu durumu yaşayanlara kolaylık versin.

Bi psikologla görüşün bence.Onun dışında film,komik videolar falan açabilirsiniz.Bende bazen fena oluyorum ama ben çabuk sıkışıyorum ondan oluyor :KK35:

Back
X