--- onunla yüzeysel olarak birçok kez birlikte olmuşsun söylediğin üzre ve tam anlamıyla bir birliktelik yaşamadık ama onunla beraber olmak istiyorum..
--- belli bir zamanda evlenmek için geçmesi gerekiyor parasal yönden dolayı ve bu çok uzun zaman..
--- bundan yani bu uzun süre zarfından dolayı cinsel hayatımızda bir problem olur mu tarzında kafanda soru işaretleri
--- ona güveniyorum beni sevdiğinden de eminim duygusu
--- uzun birlikteliğiniz var ve bu da beraber olmanız için yeterli bir süre gibi ince ayrıntılar
--- ailelerimiz tanışıyor ve bizi seviyorlar kabul edilmişlik garantisi, huzuru
--- bekaret konusunun tabu haline getirilmesini çok yanlış buluyorum fikri
--- klasik bir erkek değil bir kadını mutlu edebilecek biri tarzında sevdiğin adamın karakterinden bahseten.... vb.
aslında sen cevabını ve isteğini anlattığın bu tarz cümlelerle çoktan vermişsin. kısıtlı olmadan beraberlik yaşamak istiyorsun ve bu kısıtlama çevre aile falan değil ''kendi zihninde''.. ve senin aklını karıştırıyor bu tarz düşünceler.. ve istediğin cevapları vermiyor zihnin. sende sadece buraya, tam anlamıyla düşünceni ve isteğini onaylayacak olumlu şeyler duyup vicdanını rahatlatmak ve sevdiğin adamla soru işaretleri olmadan birlikte olmak için yazmışsın ve teşvik edici görüş almak için yorum istemişsin bizden. ben bunu anladım yazdıklarından.
kimsenin beraberliğine, ne yaşadığına karışmak haddim olmasa da beni zerre ilgilendirmese de genel olarak bir fikir almak istemişsin siteye üye olan arkadaşlardan. benim nacizane fikrimde evlenmeden bu tarz şeyler yaşamanı tavsiye etmem. psikolojik, duygusal, mantıksal, kültürel, çevresel, inançsal olarak birçok sebep sıralayabilirim sana.. bana zıt olan bir şey bu konular. ama senin yaşantın ve hislerin benle bir olmayabilir. yine de tabiki en doğal olarak en son karar senin. ama lütfen nefsine uyma güzel kardeşim. nefsin seni zorluyor ve seninde ikna olmanı istiyor. ''sen özgürsün, tabular çok saçma, bu devirde bunlar mı var hala, her istediğini yaşamalısın sen kimseye kulak asma'' tarzı şeyler söyleyemem. inancım ve kültürel yaşayışımdan dolayı sana kesinlikle olumlu tavsiye nitelikli veya bu düşüncen hakkında teşvik unsuru barındıracak sözler söylememk istemem.
illa bekaretten dolayı değil düşmez kalkmaz bir Allah. insanın başına hiç gelmez denen şeyler geliyor engel olamıyorsun hiçbir şekilde. seni üzüp kırıp, aldatıp bir sebepten dolayı ayrılırsan pişman olabilirsin ona bütünüyle teslim olduğun için. bu taraftan da bak olaya.
hem ulaşılamayan kişi, nesne, düş, yer her zaman daha önemlidir ve daha özeldir. canından çok sevsenden de güvensen de az da olsa mesafe koymalısın arana her konuda. sevdiğin adamın yanında daha kıymetli olursun bu tavrından dolayı. en anlayışlı olan, böyle şeyleri sorun etmem diyen bir erkek bile herşeyi zamanına ve uslubuna uygun yaşamak ister. bu beraber olmak isteği sadece nefsinin oyunudur. bunu da sakın unutma canım.