"İşler uzadığında pürüzler çıkıyorsa o çiftin ilişkisinde zaten o pürüzler olacaktır" bunu pankart yaptırıp asasım geliyor. Sanıyorlar ki evlenene kadar sorun çıkmadan yalap şap evlenirlerse, hep iyi gidecek. Aman ilişki evliliğe ulaşsın da yeter. Gerisi önemli değil onlara göre. Beş yıllık ilişkim var benim de, hiç ayrıl barış durumları olmadı. 5 yılın toplamında 1 ay olmamıştır küs olduğumuz konuşmadığımız zamanlar. Hiç tartışmıyoruz değil ancak tartışmalarımızı objektif bakma çabasıyla ve mantık çerçevesinde sorunlarımızı aktarmak olarak yaşıyoruz. Uyumlu, güzel ve mutlu bir evliliğimiz olacağına inandığımız için bu düşünceye girdik.
5 yıllık ilişki deyince herkes en az bir sene falan kavgalı küs ya da ayrı geçirdiğimizi sanıyor. Ya da bu zamana kadar evlenmediyseniz bundan sonra olmaz diyen var
. Dönem dönem birlikte yaşadığımızı ekleyince her şeyi tüketmişsinizdir, evliliğe bir şey kalmamış deniyor. Evlenince sıkılacak olsak 5 yılda ve birlikte yaşadığımız zamanlarda da sıkılırdık bence. Biz hâlâ aktif olarak birlikte bir şey yapmasak bile aynı odada olmaktan, birbirimizin varlığından çok mutlu oluyoruz. Alışmak söz konusu elbette ama tükenen bir şey yok. 5 yılda bir şeyler tükenecekse, bıkacaksak bir ömür nasıl geçiririz ki karşımızdaki insanla? Artık böyle şeyler diyenlere cevap vermiyorum ben.
Ben korkuyorum. Aşksız, tutkusuz bir evliliğe mahkum olmaya. Anlayışsız, merhametsiz bir insanla aynı evi paylaşmaya. İlerideki eşimle aynı evin içinde iki yabancı gibi yaşamaya korkuyorum. Bir kere geliyoruz bu dünyaya, değecek bir eşle olmadıkça evlenmek insan, hayatına yazık ediyor. Bundan korktuğum için çok iyi tanımadan evlilik düşüncesi oluşturmadım hiç kafamda. Benim için evlilik amaç değil, sevdiğim insanla bir ömür geçirmek için araç. Herkes için de böyle olması gerektiğini düşünüyorum.
Geçende sınıf arkadaşım, çok samimi değilim, uzun süreli bir ilişkisini bitirip apar topar tanıştığı insanla evlenmiş. Erkek arkadaşım daha samimi kendisiyle, kız demiş ki "her şeyiyle hayallerimdeki insan". Şimdi paylaşımlar yapıyor görüyorum, "insanlara evlenmek için ehliyet verilmeli" "sevgi, aşk, romantizm elde edene kadarmış" vs vs. Ee ne oldu, hani hayallerindeki insandı, diyesim geliyor ama diyemiyorum işte
. Evlenince değişti oluyor bir de adı. Sen mi yeterince tanıyamadın evlenmeden önce acaba? Bunu düşünmüyorlar hiç.
Neyse
M mormemekse siz üzülmeyin boşuna. Acınız taze ve hemen ayrılır ayrılmaz evlenmesi kırıcı. Atlattığınızda, ilişkinizden karşılıklı hatalarınızdan dersler çıkarın. Ben eminim o, eşine de bu şekilde kıskançlıklar yapacak. Sizden bu davranışların anormal olduğunu öğrendi. Daha kontrol edebileceği ve bunu fark ettiğinde iş işten geçmiş olacak bir kurban seçti o kendine. Bu davranışlarını kolaylıkla gizlemek için o kadar çabuk evlendi. Ona aynı kıskançlıkları yapmasa dahi ikisinin de mutlu olacağı bir evlilik yaşayacaklarına gram ihtimal vermiyorum. Siz de kurtulduğunuza şükredin, tekrar böyle toksik bir ilişkiniz olmaması için dersler çıkarın. Bu insana tahammül etmenizin ve hayatınızın ipleri onun ellerine vermenizin sebeplerine inmeye çalışın. Bu nedenleri çözemezseniz tekrar böyle bir ilişkiniz olması kaçınılmaz. İmkanınız varsa, ihtiyaç duyarsanız psikolojik yardım almaktan çekinmeyin.