Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
kızlaaar, tam da benim sorunumdan bahsedince dahil olmadan edemedim.benım de saçlarım çok ince telli ve az,ne yaptıysam açılan yerleri düzeltemedim eski haline getiremedim. :KK43: cildiyeci bir sürü hap verdi hıcbırı bır ıse yaramadı,, uzama sorunu yok zaten saçlarımı kısa kullanmayı sevmem genelde uzundur ama bu soruna çare bulamayınca uzun olması da güzel görünmesine yetmiyor haliyle,, rapunzelin önerisi doğrultusunda sarımsaklı bakım yapmaya başladım ama tabıkı daha yeni başladığım için henüz bir gelişme yok. bu sinemaki gerçekten saç çıkarır mı dersiniz yada etkisini ne zaman görebiliriz ??

canım tam tersine biz sinameki saç döker diye konuşuyrz ben sinameki denemek istiyorum ama saçı çok döktüğüne dair bi çok kişiden bişeyler duydum ondan kararsız kaldım bence sen hiç deneme bile sarımsaklı şampuan yada bioblas fln dene

Kızlar merhaba..

Öncelikle rapunzell, saçların müthiş görünüyor. Çok çok beğendim, maşallah Allah nazarlardan saklasın.:KK34:

Bir müddettir sessiz sedasız bu başlığı okuyorum. Saçlarım hiç iyi durumda değil. Saçımı bir buçuk senedir boyamıyorum, boyu da omuzlarımda. Uzatmak istiyorum ama çok zor uzuyor. Sürekli uçlarından aldırmak zorunda kalıyorum. Saçlarım ince telli ve zayıf, çok çabuk kırılıyor.:KK43:

Bu sıralar acayip derecede kurudu saçlarım. Bunun saçlarımı kıvırcık kullanma hevesim yüzünden olduğunu düşünüyorum. Çünkü iki üç aydır saçlarımın uçlarını saç kurutma makinasının büyük başlığıyla (adı nedir tam bilmiyorum) sıcak sıcak kuruttum her yıkamada. Wax sürdüm krem sürdüm falan filan...:44:

Burada önerilen yağlardan, ilaçlardan edindim bir aydan fazladır kullanıyorum. İlk önce evigen bepanthen badem yağı kürü yaptım. Sonra yetmedi zeytinyağı, bademyağı, yumurta sarısı kürü yaptım. (Bu kürleri haftada bir kez uyguladım.) Kokuları kötü diye menekşe yağı aldım karıştırdım. Durulanmayan bakım suyu hazırladım. Ona da zeytinyağı, bademyağı, gliserin, menekşe yağı, evigen, bepanthen koydum. Saçlarımı soğuk suyla duruladım, durulama suyuna elma sirkesi karıştırdım. Kurutma makinasının soğuk kurutma özelliğiyle kurutuyorum saçlarımı. Sonuç olarak saçlarım daha da kurumaya başladı.:KK53:

Saçlarımı artık kestirmeyi düşünüyorum. Dün dört gündür yıkanmayan ve bilimum yağlar sıkılmış saçlarımı arkadaşlarıma gösterdim ve "sanki bu sabah yıkamışsın gibi görünüyor" dediler. Ne gibi bir hata yapmış olabilirim sizce? Onca bakımdan sonra biraz olsun düzelmesi gerekmez miydi?:KK4:

Kızlar şimdiden çok teşekkür ederim. Önerilerinizi bekliyorum.:KK5:

Kızlar merhaba..

Öncelikle rapunzell, saçların müthiş görünüyor. Çok çok beğendim, maşallah Allah nazarlardan saklasın.:KK34:

Bir müddettir sessiz sedasız bu başlığı okuyorum. Saçlarım hiç iyi durumda değil. Saçımı bir buçuk senedir boyamıyorum, boyu da omuzlarımda. Uzatmak istiyorum ama çok zor uzuyor. Sürekli uçlarından aldırmak zorunda kalıyorum. Saçlarım ince telli ve zayıf, çok çabuk kırılıyor.:KK43:

Bu sıralar acayip derecede kurudu saçlarım. Bunun saçlarımı kıvırcık kullanma hevesim yüzünden olduğunu düşünüyorum. Çünkü iki üç aydır saçlarımın uçlarını saç kurutma makinasının büyük başlığıyla (adı nedir tam bilmiyorum) sıcak sıcak kuruttum her yıkamada. Wax sürdüm krem sürdüm falan filan...:44:

Burada önerilen yağlardan, ilaçlardan edindim bir aydan fazladır kullanıyorum. İlk önce evigen bepanthen badem yağı kürü yaptım. Sonra yetmedi zeytinyağı, bademyağı, yumurta sarısı kürü yaptım. (Bu kürleri haftada bir kez uyguladım.) Kokuları kötü diye menekşe yağı aldım karıştırdım. Durulanmayan bakım suyu hazırladım. Ona da zeytinyağı, bademyağı, gliserin, menekşe yağı, evigen, bepanthen koydum. Saçlarımı soğuk suyla duruladım, durulama suyuna elma sirkesi karıştırdım. Kurutma makinasının soğuk kurutma özelliğiyle kurutuyorum saçlarımı. Sonuç olarak saçlarım daha da kurumaya başladı.:KK53:

Saçlarımı artık kestirmeyi düşünüyorum. Dün dört gündür yıkanmayan ve bilimum yağlar sıkılmış saçlarımı arkadaşlarıma gösterdim ve "sanki bu sabah yıkamışsın gibi görünüyor" dediler. Ne gibi bir hata yapmış olabilirim sizce? Onca bakımdan sonra biraz olsun düzelmesi gerekmez miydi?:KK4:

Kızlar şimdiden çok teşekkür ederim. Önerilerinizi bekliyorum.:KK5:
ya canim keske rapunsel girse topigede bize yardim etse bunlarin cevabini en iyi o verir diye dusunuyorum bende onumuzdeki hafta basliycam benimde ince telli ama ben yagli saclara sahibim o yuzden benm yardimim olmaz diye dusunuyorum rapunseeeel duy sesimizi

Sinemekili kürü her hafta değil kafama estikçe yapıyorum fakat bemiks ampul ilave etmeden uyguluyorum yeterli olur mu?

rapunzel, saclarin harika, masallah :nazar: 4 yil once bende uzun sacla dolasiyodum, ama saclarim cok yaglandigi icin kestirdim, daha kisa olunca agirlik yapip , sac derime yapismaz ve daha az yaglanir diye dusunmustum ama olmadi :KK50: Acaba diyorum bana da yardim edebilirmisin? yagli saclar icin bildigin maske ve ya bakim urunu varmi? nerdeyse her tur sampuani denedim ( bulgaristanda olanlarindan tabii )ama sonuc degismedi:KK52:

Rapunzel bu yaz sana mesaj yazmıştım burdan çok oldu gerçi :KK54: Şampuanıma çamterebentin yağı kattım. Dediğin gibi miktarını da ayarladım. Tam ölçü veremem ama uzadı gerçekten.Hala çamterebentin kattığım şampuanım bitmedi. Ama en fazla iki kullanımlık var.

Ben sana teşekkür etmek istedim :KK16: Belime 3 parmak var şuan.Bir türlü belime gelmiyo ama hala bi umutsuzluk var :KK5: Üstelik saçlarım da kırık :KK5: Tekrar hayatta kestirmem.:KK5:

Sence bu yaz tatiline kadar ne kadar uzar? :26: Biliyorum aylar var ama tahminim 3 sene falan oldu boyundan aldırmadım hiç.Bi kaç kere kestirdim uçlarından kırıklar için o kadar. Bir türlü tamamen uzamak bilmiyo. Senin saçlarının uzunluğu çok güzel. Belini bile geçmiş. :nazar:

Sevgiler :KK71:

merhaba kızlar :KK3: bnm saçlarım suan belimde ama katlarım var ve onlardan kurtulmak istiyorum uzasın:121: saçlarıma fön yada düzleştirici çoook nadir uygularım kendi dalgası gayet hoş. aslında yumuşaktı da saçlarım. amaa yurtdışına çıktıktan sonra çok berbat oldu. kızlar rusyadayım ve inanın burdaki şampuanlar saçı kazık gibi yapıyolar. yumuşamayınca da uçları sertleşip kırılıyor. bu durum da saçlarımı sağlıklı uzatmamı etkiliyor. ecaneye gittim gliserin aldım. o kadar sıvı bişeyki sanki seyreltilmiş.. offf kesşke tedarikli olsadım. şampuanıma bal ve sarımsak kattım. ehh işte dedim. bi ara zzamanım olunca yağları arıcam burda.
rapunzelcim , güzel saçlı prenses:nazar::nazar::nazar: bu yağ karşımlarını yapmak için saçımızın ıslak mı yoksa kurumu olması lazım, sanki bunula ilgili bişeyler duymuştum. bana yardım et cnm. burası saçlarıma hiç yaramadıı:KK50:hhh

merhaba kızlar :KK3: bnm saçlarım suan belimde ama katlarım var ve onlardan kurtulmak istiyorum uzasın:121: saçlarıma fön yada düzleştirici çoook nadir uygularım kendi dalgası gayet hoş. aslında yumuşaktı da saçlarım. amaa yurtdışına çıktıktan sonra çok berbat oldu. kızlar rusyadayım ve inanın burdaki şampuanlar saçı kazık gibi yapıyolar. yumuşamayınca da uçları sertleşip kırılıyor. bu durum da saçlarımı sağlıklı uzatmamı etkiliyor. ecaneye gittim gliserin aldım. o kadar sıvı bişeyki sanki seyreltilmiş.. offf kesşke tedarikli olsadım. şampuanıma bal ve sarımsak kattım. ehh işte dedim. bi ara zzamanım olunca yağları arıcam burda.
rapunzelcim , güzel saçlı prenses:nazar::nazar::nazar: bu yağ karşımlarını yapmak için saçımızın ıslak mı yoksa kurumu olması lazım, sanki bunula ilgili bişeyler duymuştum. bana yardım et cnm. burası saçlarıma hiç yaramadıı:KK50:hhh

cevap verdim diye kimse kızmaz umarım bana :-)
yağlı bakımlarda her zaman nemli olmalı yoksa kuru olduğunda yağ ciltte olan nemi de kurutur.

Konu bile açtım ama kimse bana yardımcı olmadı Rapunzel nerdeee yoksa kaçırdılar mı prensesi :nazar: :KK30:

Kızlar ya siz yardımcı olun bari. Şampuanın içinde aynı anda çamterebentin yağı,tatlı badem yağı,menekşe,lavanta veya çilek yağı gibi (güzel kokulu yağlar) ve jojoba yağı olabilir mi? :26: Olursa saçım yağlı mı durur? :26:

Ben doğrudan başıma uygulayamam kötü hissederim kendimi.Küçükken hep yağlı elini saçlarına sürme bitlenirsin diyolardı. :18:

Saçlarım belime çok az kaldı ama uzamıyo bi türlü ya.Ben belimi hafif geçmesini istiyorum.Badem yağı,çamterebentin falan uzatıyo hani diğerleri de besler güzel koku verir diye düşündüm. :KK6:

Henüz değil ama eğer kafama yatarsa alıp uygulamayı düşünüyorum yardımcı olun :KK43:

:KK71:

Konu bile açtım ama kimse bana yardımcı olmadı Rapunzel nerdeee yoksa kaçırdılar mı prensesi :nazar: :KK30:

Kızlar ya siz yardımcı olun bari. Şampuanın içinde aynı anda çamterebentin yağı,tatlı badem yağı,menekşe,lavanta veya çilek yağı gibi (güzel kokulu yağlar) ve jojoba yağı olabilir mi? :26: Olursa saçım yağlı mı durur? :26:

Ben doğrudan başıma uygulayamam kötü hissederim kendimi.Küçükken hep yağlı elini saçlarına sürme bitlenirsin diyolardı. :18:

Saçlarım belime çok az kaldı ama uzamıyo bi türlü ya.Ben belimi hafif geçmesini istiyorum.Badem yağı,çamterebentin falan uzatıyo hani diğerleri de besler güzel koku verir diye düşündüm. :KK6:

Henüz değil ama eğer kafama yatarsa alıp uygulamayı düşünüyorum yardımcı olun :KK43:

Rapunzeli kaçırmışlar sanırım bu kadar boş bırakmazdı buraları :KK1:
şimdiii çam terabentini kısa süreli fayda verip ileriki zamanda zararı olan bir şey kullanma derim sonradan saç dökülmesi yapar hatta bazen yanmış gibi garip bi hale getirebilir saçları.
şampuana badem yağı katıldığını hiç duymadım şimdiye kadar ben bal katıyorum sarımsak kattım hatta evigen bemiks ampul de kattım ama badem yağı hiç katmadım.
diğerleri de saça esans bırakmak dışında bir şey yapmaz bildiğim kadarıyla jojoba hariç tabi ama zaten şampuana katılan gıdım gıdım yağın çok etki ettiğine inanmıyorum.
sinameki kürü yapsan canım? onda sinameki suyla kaynatıldığı için onun suyundan pek de yağlı his kalmıyor zaten durulaması da çok rahat oluyor.

Bilmiyorum canım çok kararsızım :26: Kendi haline bıraksam uzaması için bilmiyorum ne kadar uzar :KK43:

ımm her gün bir diş sarımsak yut sabahları koku olmasın diye de peşine bir tane elma ye.
annem her sabah sarımsak yiyor çiğniyor da yani sonra bir elma yiyor ve koku kalmıyor hiç.
içten beslemiş olursun saçlarını bir şey sürmeyi sevmiyorsun madem.
kilo problemin yoksa ılık sütün içine 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp içebilirsin o da saçı ve cildi epey toparlıyor ve hızlı uzama sağlıyor.

Pırasa mercimek falan yemeye dikkat ediyorum.Onlar da uzatıyomuş saçı.Bu sarımsağı da şampuanıma mı koysam acaba ya? Uzama yapar mı kesin? Bal da katarım biraz evi karıştırırsam bal bulabilirim belki.Çamterebentin zaten var.Güzel kokulu bi yağ da alırsam olur heralde :KK39:

zehranur_xx, şampuanının içine çok fazla şeyi aynı anda karıştırmanı tavsiye etmem. Fayda yerine gözenekleri tıkayıp zarar da verebilir. Hızlı uzama istiyorsan ve kokuya dayanabileceksen sarmısak koy, işe yarıyor cidden. Sinameki kürünü kendim düzenli yapmadım maalesef, ama ondan da sonuç alan arkadaşlarımız var çok sayıda

Son düzenleme:
meltemkhrmn , yaşadığın bölgedeki suyun sertliği bozmuş olabilir saçlarını. Durulama suyuna elma sirkesi karıştırmayı deneyebilirsin. Sert suyun içindeki maddelerin saçında birikip sertleştirmesini engeller, ben de kullanıyorum

rapunzeel sanırım yoğun bir dönemden geçiyorsun veya gerçekten kaçırıldın :) Sen yokken biz denediklerimizi paylaşalım da topik boş kalmasın bari canım

Mavikus Rapunzel şampuanının içine bir çok şey katmış ben de katabilirim diye düşünmüştüm ama sonucun hüsran olmasını da istemem :26: :44:

"Şampuanıma İlave Ettiklerim

- Çamterebentin
- Bal
- Sarımsak
- Güzel kokulu bir yağ ( her ay farklı bir yağ deniyorum )
- Bemiks ampul
- Evigen ampul
- Zeytinyağı" :KK14:

X