• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
mrb rapunzel, yağ-bal karışık bir kür tarifi vermiştin. Ben normalde saçıma bademyağı sürerim, bugün yağlarla balı ısıtıp sürmeyi denedim. Ve çok zorlandım, karışımı saçıma yediremedim gibi oldu, sanki saçımın yüzeyinde sıvışıp kaldı. Şu an kafamda o karışım var. Sen yapış yapış olmadan nasıl yapıyordun acaba?:1:

kızlar bugun bakım gunumdu şu an saçlarımda sinemaki badem yağı bemiks bir de çörek otu karısımı var bu sefer farklı yaptım saçlarıma fırca yardımyla sürdüm
bone taktım beklyrm şampuanıma da sarımsak,zeytinyağ,bal,çamterebentin,menekşe yağı,jojoba yağı ,badem yağı döktüm yarında susamla hint yağı ıle alıp ekleyeceğim bakalım etkisi nasıl olucak

rapunzell, dearmother!!!! dün sinameki yaptım saçıma o yüzden kasaba gidip alamadım sığırımı :1: bugün de kuzenim bize gelmeden önce kasaba uğrayıp almış, getirdi.. çok kötü birşeyyyydiiii :53: kocaman bir kemik-et tuhaf birşey buuuu... :44: o ilik ordan nasıl çıkıcak..şiş miş demiştin dearmother. şişi nereye batırıcam anlayamadım. zaten görünce o kanlı kemikleri, tansiyon mansiyon oynadı benim...:37: hadi çıkardım diyelim onu saçıma uyguladım diyelim, ıyhhhhh, ya o kokuyu kafamdan arındıramazsam. et et kokarsam hava da sıcak. nasıl uygulayacağım bunu kafama. sadece kaynatıp o suyu saçıma sürüp beklicekmiyim? içine başka şeyler de karıştıracak mıyım? kaç dakika ya da saat bekleticem? :44: bilgilendirebilir misiniz beni, çok utanıyorum artık. :26:

rapunzell, dearmother!!!! dün sinameki yaptım saçıma o yüzden kasaba gidip alamadım sığırımı :1: bugün de kuzenim bize gelmeden önce kasaba uğrayıp almış, getirdi.. çok kötü birşeyyyydiiii :53: kocaman bir kemik-et tuhaf birşey buuuu... :44: o ilik ordan nasıl çıkıcak..şiş miş demiştin dearmother. şişi nereye batırıcam anlayamadım. zaten görünce o kanlı kemikleri, tansiyon mansiyon oynadı benim...:37: hadi çıkardım diyelim onu saçıma uyguladım diyelim, ıyhhhhh, ya o kokuyu kafamdan arındıramazsam. et et kokarsam hava da sıcak. nasıl uygulayacağım bunu kafama. sadece kaynatıp o suyu saçıma sürüp beklicekmiyim? içine başka şeyler de karıştıracak mıyım? kaç dakika ya da saat bekleticem? :44: bilgilendirebilir misiniz beni, çok utanıyorum artık. :26:
canım merhaba.
kemik sana krıık gelmedimi canım 2/3 parça halinde eğer öyle değilse önce kırman gerekecek kemiğin tam ortasında yağ olacak şişi batırıp o yağı almaya çalış canım .alınıyor öyle.

koku kalmıyor iyice yıkıyorsun sonra.Ama bu sıcaklarda yapmak zor olabilir.

cevabı geç yazdım afedersin şimdi ne duurumdasın.yaptınmı ki.

canım merhaba.
kemik sana krıık gelmedimi canım 2/3 parça halinde eğer öyle değilse önce kırman gerekecek kemiğin tam ortasında yağ olacak şişi batırıp o yağı almaya çalış canım .alınıyor öyle.

koku kalmıyor iyice yıkıyorsun sonra.Ama bu sıcaklarda yapmak zor olabilir.

cevabı geç yazdım afedersin şimdi ne duurumdasın.yaptınmı ki.

evet kırık geldi canım, ortada yıvış yıvış bişey vardı. demek şişi ona batırıcam. anladım canım çok teşekkür ediyorum. yok daha yapamadım ki. :26:

Merhaba kızlar bende saçımı sizlerle paylaşayım dedim....Tabi ki rapunzeeelin saçlarının güzelliği benimkiyle asla kıyaslanamaz çünkü onunkiler çok güzel....İşte naçizane saçlarım...Fotodan çok parlak çıkmış...Ayrıca düzleştirici ile gelişi güzel düzleştirdim,uğraşmadım fazla....gerçekte dalgalıdır saçlarım...sadece boyunu göstermek istedim...

dsc04410g.jpg

bende sinamekili kürü uyguladım
$102960.jpg bu 30 Temmuz 2010
$102961.jpg bu 12 Ağustos 2010
$102962.jpg bu 20 Ağustos 2010
$108009.jpg bu 26 Ekim 2010
$110037.jpg bu 14 Kasım 2010
$Fotoğraf1525_001.jpg bu 25 Aralık 2010
Çok memnun kaldım ama kışın hiç uygulamadım.Gene başlıycam bu arada bir kezde kırıklarımı aldırdım.

rapunzell aktara gittim eksik olan şeyleri aldım fakat gerizekalı kadın bana sinameki otunun saça iyi gelmediğini söyledi. bir de sarımsağı normal şampuana katamazsın dedi. saçların dökülücek nasılsa gene bana geliceksin dedi:18::18: kafayı yicem sinameki saça iyi gelir diye biliyorum ama bu sarımsak olayı nasıl olcak aklım karıştı yardımcı olur musun?:2:

rapunzell aktara gittim eksik olan şeyleri aldım fakat gerizekalı kadın bana sinameki otunun saça iyi gelmediğini söyledi. bir de sarımsağı normal şampuana katamazsın dedi. saçların dökülücek nasılsa gene bana geliceksin dedi:18::18: kafayı yicem sinameki saça iyi gelir diye biliyorum ama bu sarımsak olayı nasıl olcak aklım karıştı yardımcı olur musun?:2:
sen o aktarı bana yolla saçlarını yolayım:57::1:

ben bizzat kullandım ve faydasını gördüm.Sinameki kan dolaşımını hızlandırır bunu da inkar edemez bi aktar.Sinamekide saç diplerimizde ki kan dolaşımını hızlandırıyo.Saçmalamış.Çok yazık bilgisiz bi aktar insanlara zarar :20:vereblir

Eki Görüntüle 213312 bu 30 Temmuz 2010
Eki Görüntüle 213313 bu 12 Ağustos 2010
Eki Görüntüle 213314 bu 20 Ağustos 2010
Eki Görüntüle 213315 bu 26 Ekim 2010
Eki Görüntüle 213316 bu 14 Kasım 2010
Eki Görüntüle 213317 bu 25 Aralık 2010
Çok memnun kaldım ama kışın hiç uygulamadım.Gene başlıycam bu arada bir kezde kırıklarımı aldırdım.

Canım sen bu saç için 1 kür kullanmış olmamalısın:81: Neler yaptın anlatınsana:52:

Canım sen bu saç için 1 kür kullanmış olmamalısın:81: Neler yaptın anlatınsana:52:

cnm genel olarak ben sinamekiyi uyguladım . ama şampuanımın içinde çamterebntin flnda var . Saç uçlarımada yağ bakımı yapıyodum ama yyazdan beri hiç bir şey yapmıyorum.:51:sinameki cidden çok faydalı albümümdede bu resimlerin aynısı var zaten şuan pek hatırlamıyorum ama alternatif olarak oraya neler yazdığımı hatırlamıyorum.Bakablirsiniz

sen o aktarı bana yolla saçlarını yolayım:57::1:

olur canım yollarım yol valla sinir etti beni aktar demeye bin şahit ister gudubetin tekiydi:66:

ben bizzat kullandım ve faydasını gördüm.Sinameki kan dolaşımını hızlandırır bunu da inkar edemez bi aktar.Sinamekide saç diplerimizde ki kan dolaşımını hızlandırıyo.Saçmalamış.Çok yazık bilgisiz bi aktar insanlara zarar :20:vereblir

bunları ben de iyi bildiğim için aynılarını söyledim :) zaten çıkarken sizin gibi her önüne gelen neyin ne olduğunu ne işe yaradığını bilmeyen aktar bozmaları olduğu sürece asıl szi bize zarar verirsiniz dedim yanın da da müşterileri vardı ohh canıma değsin :21::21:

Mrb kızlar. Kusura bakmayın, epeydir giremedim topiğe. 1 hafta sonra eskisi gibi her gün giricem yine. 1 haftacık daha anlayış bekliyorum. Ve hemen sorulara dönüyorum.

Saçların çok güzel tarifler içinde teşekkürler =)

Çok teşekkür ederim canım. Umarım sen de memnun kalırsın :)

Cnm çörekotu yağının fiyatı ne kadar acaba

Küçükleri 3, büyükleri 5 tl canım.

mrb rapunzel, yağ-bal karışık bir kür tarifi vermiştin. Ben normalde saçıma bademyağı sürerim, bugün yağlarla balı ısıtıp sürmeyi denedim. Ve çok zorlandım, karışımı saçıma yediremedim gibi oldu, sanki saçımın yüzeyinde sıvışıp kaldı. Şu an kafamda o karışım var. Sen yapış yapış olmadan nasıl yapıyordun acaba?:1:

Mrb canım. Ben yağ karışımımı ısıttıktan sonra balı içine ilave edip kaynatmaya devam ediyorum. Bal iyice eriyor. Tam soğumadan ılıkken de spreyli bir şişeyle saçlarıma sıkıyorum. Hiç zor olmuyor. Dediğim gibi denersen sen de kolaylıkla yapabilirsin :)

kızlar bugun bakım gunumdu şu an saçlarımda sinemaki badem yağı bemiks bir de çörek otu karısımı var bu sefer farklı yaptım saçlarıma fırca yardımyla sürdüm
bone taktım beklyrm şampuanıma da sarımsak,zeytinyağ,bal,çamterebentin,menekşe yağı,jojoba yağı ,badem yağı döktüm yarında susamla hint yağı ıle alıp ekleyeceğim bakalım etkisi nasıl olucak

İnşallah güzel etkileri olur canım. Nasıl memnun musun peki ? :)

Sığırımı demiş ya :1::1:
Canım nasıl oldu uygulayabildin mi, memnun kaldın mı, zor oldu mu ?

Merhaba kızlar bende saçımı sizlerle paylaşayım dedim....Tabi ki rapunzeeelin saçlarının güzelliği benimkiyle asla kıyaslanamaz çünkü onunkiler çok güzel....İşte naçizane saçlarım...Fotodan çok parlak çıkmış...Ayrıca düzleştirici ile gelişi güzel düzleştirdim,uğraşmadım fazla....gerçekte dalgalıdır saçlarım...sadece boyunu göstermek istedim...

dsc04410g.jpg

Rapunzel senin saçlarını çok beğendi amaaa ayrıca çok da teşekkür ediyor :) Saçlarının boyu gayet iyi canım 3 aya istediğin boya gelir diye düşünüyorum. Ki şu anda da uzun ve gayet güzel görünüyor :nazar:

Eki Görüntüle 213312 bu 30 Temmuz 2010
Eki Görüntüle 213313 bu 12 Ağustos 2010
Eki Görüntüle 213314 bu 20 Ağustos 2010
Eki Görüntüle 213315 bu 26 Ekim 2010
Eki Görüntüle 213316 bu 14 Kasım 2010
Eki Görüntüle 213317 bu 25 Aralık 2010

Hoşgeldin canım. Saçların çok güzel, maşallah ne güzel de uzamış :nazar::61:

Canım biraz geç dönüyorum ama arkadaşlar da yardımcı olmuş. Sinameki saça gayet iyi geliyor, fotoğraflı olarak Mine753 arkadaşımız ve ben canlı örnekleriyiz. O yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. O aktar pek bilgi sahibi değilmiş anlaşılan. Sarımsağı da normal şampuana katıyoruz hepimiz. Ondan da gayet memnunuz :)

Valhala ve DearMother, kızlar sizin bakımlarınız ne alemde ? Uğramadığım zamanlarda da aklımdasınız hep. Nasıl gidiyor çalışmalar :)

sinameki kürünü ilk bu sitede gördüm, kontes adlı bir üyenin topiğinde ve uygulamaya başladım daha sonra rapunzelin topiğine geçiş yaptım. :69: gördüğünüz gibi topik de bu karışımı kullanan epey insan var. herhangi bir zararını gören olsa mutlaka uyarırlardı. ve fotoğraflar da ortada bence aklınızda soru işareti kalmasın. aslına bakarsak sinameki bağırsaklara iyi gelen bir otmuş. belki de kadın bağırsaklar için iyi gelen bir otun saça uygulanmasına anlam verememiş de olabilir. sarımsak da saç çıkarmakta gayet etkili bir ilaç desek fena olmaz. aynı zaman da beyaz saç için de iyi geliyormuş.:97: piyasada sarımsaklı şampuanın satışı bile var. o bayana kim aktar açabilmesi için belge vermiş acaba? neyse siz sarımsağı katacağınız şampuanın içeriğine dikkat ederseniz bence o konuda da hiç bir sorun yaşamazsınız. haa çok korkuyorsanız dediğim gibi sarımsaklı şampuanlardan satın alın. ya da sarımsağı ayrı olarak uygulayın. :26:

Back