• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun ömürlü insanların yaşadığı Ege'nin doğal ürünlerini denemek ister misiniz?

guzum111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
34
4
36
34
İyi akşamalar kızlar.
2001 yılında gıda tenkisliğinden mezun olduktan sonra işim gereği bir çok gıda üretim tesisinde bulundum. Evlendikten sonrada Aydın'ın Karacasu ileçesinin Yenice beldesindeki çiftliğimizde kuzu yetiştiricilği yapmaya başladık.( bu arada eşimde atanamayan beden eğitimi öğretmelnlerinden :). Çiftliğimizde ilk başladığımızda koyun ve kuzularımız vardı. zamanla tavuklarımız, kazlarımız, hindilerimiz derken ineklerimizde oldu ve gerçekten bir çiftlik havası oluştu. Ürettiğimiz ürünleri köy pazarlarında satmaya başladık. Sonra bazı arkadaşlarım kadınlar kulubunu önerdi ve şimdide burada yeni arkadaşlıklar ve köyümüzdeki doğal ürünleri sizlerle paylaşmak istedim. Ürünlerimizin bazılarını kendi bahçelerimizde bazılarınıda köylülerimizden temin etmekteyiz. ürnlerimiz tamamen doğal çünkü bende sağlıklı ve mevsimsel beslenmeye dikkat eden bir anneyim. yani hepsi mevsiminde yenilen ve tüketilen gıdalardır.
Kadınlar kulubu bana tavsiye edildiğinde kendi ürettiğim peynir ve yumurtayı nasıl satıcam demiştim ama sonradan düşününce köyümde yetişen üretimini bildiğim köylülerimden ürettikleri ürünleri sizlerle paylaşıp hafta bir kargolayabileceğimi düşündüm. Sağlayabileceğim ürünler mevsimlik ürünler olacak benden domates isterseniz bunu tedarik edemem.
Talep edenler olursa bana mail adresini ....... mail atabilirse temin edebileceğim ürün listesini paylaşırım. Siparişinize göre her hafta Salı veya Perşembe günü kargoya verebilirim. Kargo bana 35 km uzaklıkta bu nedenle haftada 2 gün kargo yapabilirim. burada haftalık olarak hangi ürünleri tedarik edebileceğimi sizlerle paylaşıcam. Sizlerden gelecek siparişlere göre kargonuzu göndereceğim. ürünlerinizi kontrol ettikten sonra bana ücretini göndereceksiniz. yani alış verişlerimiz tamamen güven esaslı olacak. çünkü ben sizlere doğallığından emin olmadığım hiçbir ürünü göndermem kesinlikle.
Ürün fiyatlarını buradan görebilirsiniz ancak sipariş için bitane excelde sipariş dosyası hazırlattım belki daha kolayınıza gelir. Talep ederseniz sizlerle iletişime geçerek ve maille paylaşabilirim. Siparişlerinizi mail üzerinden bana iletebilirsiniz.
Örneğin şuan mevsimsel ürün olarak sayabileceklerim; kereviz, ıspanak, dalgan, nar, elma, taze soğan, pancar, turp, karnıbahar, marul, pırasa, mandalina, portakal, lahana mevsimsel ürünlerimiz. Hepsi köylülerimizin ürettiği tamamen doğal ürünler.
Bunun yanında yılın dört mevsimi gönderebileceğimiz ürünler ise;tereyağı, yoğurt, keş (çökelek), toz biber, ekşi, tatlı ekşi, pekmez, incir, koyun ve keçi peyniri, inek peyniri, susam, yeşil ve siyah zeytin, zeytinyağı, domates sosu, domates ve biber salçası, zeytinyağlı sabun (biraz şekilsiz ama saf zeytin yağından esma ananın sabunu)

ÜRÜNLER BİRİM FİYAT
kereviz kg 4,50
ıspanak kg 5,50
Dalgan (ısırgan otu ) demet 2,50
Köy yoğurt/süzme kg 14,00
Köy tereyağı kg 30,00
keş ( çökelek - lor peyniri ) kg 14,00
toz biber 250gr 9,00
Nar ekşisi 250gr 11,50
tatlı Nar ekşi 250gr 9,00
nar kg 3,50
elma kg 3,50
Üzüm pekmezi 500gr 17,00
incir kuru 500gr 13,00
taze soğan demet 3,00
susam 250gr 9,00
pırasa kg 4,50
lahana adet 7,00
karnubahar kg 7,00
marul demet 3,50
mandalin/satsuma kg 3,50
limon kg 4,00
patlayan mısır kg 7,00
pancar kg 4,50
kırmızı turp kg 3,50
siyah zeytin kg 14,00
kırma zeytin kg 16,00
ceviz içi kg 48,00
Yukarıdaki listemizdeki ürünlerimiz bu haftalarda tedarik edebileceğimiz ürünlerimizdir. Ayrıca bunların dışında isteğiniz olursa bana mail yoluyla ulaşırsanız tedarik edip edemeyeceğimi bildiririm.
Ayrıca koyunlarımız kuzulamaya başlamıştır. Malum bir süre annelerini emecekler sonra bize kalacak sütleri. yani yakın zamanda %100 koyun peyniri %50Koyun-%50 inek peyniri üretimlerimiz başlayacaktır ayrıca %100 koyun süzme yoğurdumuzda üretilecektir. Yumurta üretimizde yakın zamanda artış göstermeye başlıyacak.( şuan köyümüzün ihtiyacını karşılamaktayızanca)Buradanda yumrta siparişlerine çok yakın zamanda almaya başlıyacaz hayırlısı ile. şimdiden sipariş veren vermeyen herkese teşekkür ederim. :)

mevsimind emutlaka tüketilmesi gereken faydası saymakla bitmez ister yemeğini yapın ister salatasını yapın

vitamin, mineraller ve protein acısından oldukca zengin taptaze. benim gibi et yemeğen bayanların tüketeceği en ideal sebze ayrıca ıspanak salatasında tavsiye edertim,mükemmel oluyor.ayrıca ıspanağı kaynamış süte batırıp yüze ve boyun kısmına maske yapıp cilde gerginlik ve parlaklık verdiği söyleniyor.

su oranı neredeyse yok denilecek kadar az olan süzme yoğurtlarımız köylü kadınlarımızın marifeti.kültür kullanılmayan köylülün kendi mayasından elde edilir.ister ayran yapıp icin,ister kızartmalarınızda,makarnalarınıza sos olarak kullanın.

mükemmel bir lezzet,protein kaynağı.tamamen sütün kaymağından,doğal yolla elde edilmektedir.ekmekleri cıtır cıtır kızartıp bir kat tereyağı bir kat bal deymeyin lezzetine.korkmayın doğal olduğu için rahatca tüketebilirsiniz.

aydındakı köylü kadınlarımızın el emeği,bir yiyen bir daha istiyor.tamamen doğal hicbir katkı maddesi icermez.çökeleğin içine biraz zeytinyağı biraz pul biber,kahvaltılarınızın vazgecilmezi.

köylülerimizden topladığımız sadece hayvan gübresi verilerek yetiştirilen biberler titizlikle kurutulup toz biber şekilinde

ekşilerimize aynı pekmez gibi bahcelerimizden narlar toplanıyor ve hicbir kimyasal ilave edilmeden,tamamen doğal sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor.nar ekşisi mükemmel bir antioksidan. Salatalarınızda ve zeytinyağlı zeytin tabağınızda kullanmanızı tavsiye ederim.

hem ekşi hemde tatlı!
sadece hayvan gübresi kullanılan bahcelerimzden tatlı narlarımızı toplanıyor,suyu sıkılıp kaynatılarak elde ettiğimiz tamamen doğal tatlı ekşi

kansere karşı koruyucu özelliğinin yanında kalp ve damar sağlığı acısından faydalı olduğu söylenen bol sulu narlarımızın ister suyunu sıkıp icin,ister salatalarınıza koyun.

diyetsiyenlerin en cok önerdiği meyve.icinde pektin maddesi bulunduğu için oldukca doyurucu.ayrıca belirtiyim bizim ürünler yetişdirilirken kimyasal ilaclar kullanılmamakta,bundan dolayı şöyle bir sudan gecirip kabuklu kabuklu afiyetle tükete bilirsiniz.

üzümler bağ üzümü deyildir,bahce kenarlarında bulunan üzümlerden elde edilir.cok iyi antioksidandır,mükemmel kan yapıcı.dedelerimizden kalma usüllerle yapılan pekmezimizi denemenizi tavsiye ederim.

bence taze soğan her salatada ve her yemeğin yanında olmazsa olmazlardan.beyaz kısmı bol miktarda A vitamini,yeşil kısmıda vücuttakı toksinleri atmakda bire bir.böylece vücuttakı ödemlere karşı etkili olduğu söyleniyor.

aranızda emziren varsa etkili süt artırıcı sebze, aynı zamanda bağırsakları yumuşattığı icin kabızlığa ve basura birebirmiş. yemeğini,salatasın,hele bide ege otlarından katıp kavurmasını yaptığınızda mükemmel bir lezzet.

kanser hücrelerin coğalmasını engelleyen bir madde icerdiği için bolca tüketmenizi tavsiye ederim. vücuttakı ödemleri atmak içinde suyunu kaynatıp içip bir beden inceleniyormuş.

karnabahar çiçek olduğu için bol fosfor ve vitaminleri,cinsiyet hormonu,bol E vitamini ve protein içierir.ister corbasını ister kızartmasını ister yemeğini yapın.

C ve B vitamininin yanında kalsiyum demir kaynağı.her sabah hayvanların yanına gitmeden bir bardak mandalin suyunu indiriyom mideye ne üşümek ne yorulmak.tavsiye ederim.

Back