• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uzun cırnaklardan nefret edenler kimler

bende anlamıyorum ya içine kir basıyor o yzden oje ile kapatıyorlar ama içi pislik dolu ne iğrenc tırnak zaten kesince bile kokan birşey mikrobiyal yükü fazla bir organ mikropuda geçtim tiksinç.bende canım koşarak wc gierim her otobüsten inince ya tırnaklarım uzun olsa napardım bilmem

Yıllar önce küçükken iki kadının konuşmasını dinlemiştim o zaman nefret ettim bi kadın diğerine çalıştğı işyerinde tırnaklarının içindeki siyahlıklar görünmesin diye sürekli oje sürdüğünü söylemişti ve o iş yeri bir lokantaymış genç yaşımda bile uzatmadım

benim tırnaklarımda kısa ama uzun tırnaklara bayılırım :ssz: ayrıca ne kadar kısa kesersen kes tırnağın içine giren girer uzun tırnağı temizlemek daha kolay bence :31: iğrenç tiksinç falan nedir Allah aşkına sizin konuşma tarzınız daha iğrenç kusura bakmayın :ssz: genel de yeni üyeler konu sahibiyle bi ağız gibi :24: grubunu almış gelmiş sanki bu aralar hep dikkatimi çekiyor bakalım ne çıkacak :ssz:

Şimdi şöyle bir durum var bu mikrop dediğimiz varlıklar özellikle tırnak diplerini seçmezler, saçımızda kaşımızda gözümüzde cildimizdeki gözeneklerde, vücudumuzun en derinlerinde her yerde bulunur mikrobiyolojik canlılar. Hatta vücudumuzun sadece sayıca yüzde onluk bir kısmı bize ait desem daha anlaşılır olur herhalde. Kısacası bu yaratıklardan uzak durmamız imkansız ki bu bizler için ölüm demektir. Özellikle bakterilerle aramızdaki simbiyotik ilişki yadsınamaz. Azıcık biyoloji bilgisi olan bir kişi(genel kültür düzeyinde) bu dediklerimi bilir zaten. Hatta ona bile gerek yok yanlış antibiyotik kullanımının yol açtığı sonuçlardan haberdardır eminim herkes.

Tırnaklara gelince tırnağını uzatıp törpüleme zahmetine giren bir kadın zaten onun temizliğini de ihmal etmeyecektir. Tırnak diplerini düzenli olarak temizleyip her yıkamada tırnaklarını tırnak fırçasıyla fırçalarsa tırnakları kısa olan fakat temizliğine özen göstermeyen birinden daha temiz ellere sahip olabilir. Ve hatta uzun bir süre uzun tırnak kullanan biri olarak söylemek isterim ki ; uzun tırnak, kısa tırnaktan daha kolay temizlenir. Kısa tırnakta pislikler(pislikten kasıt görünen kir, çamur gibi, kaşıntıyla oluşan vücut kiri gibi) sıkışıp kalırken uzun tırnakta bir yıkamayla akar gider.

Yıllar önce küçükken iki kadının konuşmasını dinlemiştim o zaman nefret ettim bi kadın diğerine çalıştğı işyerinde tırnaklarının içindeki siyahlıklar görünmesin diye sürekli oje sürdüğünü söylemişti ve o iş yeri bir lokantaymış genç yaşımda bile uzatmadım

Hmm doğrudur ben de duymuştum böyle bir şey fakat oradaki amaç tırnak dibindeki kiri saklamak değil büyük ihtimalle. Kadıncağız patlıcan vs. gibi elleri boyayan sebzelerle uğraşıyorsa onun verdiği siyahlığı kapatmak istemiştir. Zira tırnağı hergün boyayıp onu asetonla temizleyip tekrar tekrar boyamak, tırnak içini temizlemekten daha zahmet verici bir şey.

Ve son olarak bazı arkadaşlar çok üzülecek ama malesef tırnaklarım kısa. :50: Normalde uzun, ojeli, tertemiz tırnaklarımla bulaşık yıkamak da dahil her şeyi yapabilen ben malesef minik bebem için onları feda etmek zorunda kaldım. Onu çizmesem bile(bilen bilir uzun tırnaklar parmağın bir parçası olduğu için kişi onlarla yaşamaya alışır ve ortalığı çizip dağıtmaz) bu ihtimalin varlığı bile beni rahatsız etti, ne de olsa o tırnaklarımdan daha değerli. :emir_bebek:

Ben de hiç hoşlanmam. Şöyle hoşlanmam tırnaklarım biraz uzasa ben rahatsızlık duymaya başlıyorum onlar fazlalık geliyor. Benim tırnaklarım çok hızlı uzuyor bir de, kes Allah kes.. Onun dışında bakımlı ise başkasında uzun tırnak hoş durabiliyor ama öyle çok uzun olmayacak.

öncelikle bu bölümün amacı, "güzel ve bakımlı eller için öneriler" sizin ve sizin gibilerin fikrinizi, içinizde belki de kendinizin asla sahip olamayacağını bildiğiniz için güzel tırnaklara karşı olan nefretinizi kusup rahatlayacağınız bir platform değil. kimseyi rencide edemez ya da pis diye yargılayamazsınız. misal ben de çok şeyi sevmem ama 'tercih meselesi' der susarım ki bu da saygıdır. ancak saygısız veya eleştirdiği konu içinde yara olmuş biri bir başkasının tercihine 'iğrenç' diye eleştiride bulunur. sevmiyorsan uzatmazsın, boyamazsın, bu seni belki aklınca daha temiz biri yapar ama asla bakımlı ellere sahip olmak ne demek bilemezsin. biz de şimdi kalkıp seni "çirkin elli" "erkek olsam o elleri tutmak istemem" falan diye eleştirsek hoş olur muydu?

Back