Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

zaten yazıyı okul idaresine vereceksiniz idare ram a yönlendirecek. veliyede sınıfta iletişim bozukluğu olduğunu durumun sizi aştığını, uzmanların görüşüne sizinde ihtiyacınız olduğunu söyleyebilirsiniz. ben öyle yapıyorum rehber öğretmene yönlendirirken genelde sorun çıkmıyor

ben milli eğitim camiasında çalışıyorum ve çok felaket mi felaket bir müdürüm var. öğretmenlerin arkasından her türlü davayı açıyor. yani kendi isteği değilmiş gibi hem de, mecburmuş gibi açıklamalarda bulunuyor. benim size bir sorum olacak: eğer biz psikiyatrdan heyet raporu alırsak kendi meslek grubumuz olduğu için, mesleğimizi icra edemeyecek durumda olmakla suçlanabilir miyiz? bu konuda bilginiz var mı veya benim için araştırabilir misiniz?

Merhabalar. Ben lys ye hazırlanıyorum, hala tam bir meslek kafamda oluşmadı. Daha doğrusu kurduklarım olmayaınca tüm herşey yerle bir oldu. Rehberliği düşünüyorum. Konuşmayı, dinlemeyi, yardım etmeyi seviyorum. Ama tabiki maaşı olsun, zorlukları olsun bunları düşünmem gerek. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Tek MEB'te değil diğer çalışma alanlarımıda ayrıca yazarsanız çok iyi olur. Şimdiden çok teşekkürler.

mrb lise son sınıfta 57 gün devamsızlıktan sınıfta kaldım ama lise son sınıf ikinci dönemde n sonra devamsızlık yaptım .
noramlde 20 gün özürsüz 20 gün özürlü devamsızlık yapma hakkım varken benim toplamda 57 gün devamsızlıgım oldu farkında olmadım bu devamsızlıgı yaparken her ne yaptıysam diploamamı alamadım şu an fransadayım burda okula devam etmek istiyorum türkiyeye gittigmde lise diplomamı çok kısa bi sürede nasıl alabilirm cevab verinn lütfen

merhaba bayanlar konu dışında ama k. bakmayın acil bilgiye ihtiyacım var benim aranızda öğretmen olan yada ne bilim bilgisi olan vardır elbet SORUM ŞU KIZ KARDEŞİM 10.SINIFA GEÇTİ BÖLÜM SEÇMESİ LAZIM SINIFINDA 1. VE SAYISALI SÖZELDEN ÇOK İYİ. BÜTÜN HOCALARI SAYISALA GİT DEMİŞ ? ODA KARARSIZ EŞİT AĞIRLIKMI SAYISAL SECSEM DIYE YENI SISTEM FARKLI SANIRIM BILMIYORUM BEN YARDIMCI OLAMADIM KIZA SAYISALDA ÇOK YIPRANIRMI DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİDE DERS AĞIRLIGINDAN FALAN ?
AVUKAT OLMAK ISTIYO BİDE SAYISALDAN MEZUN OLUP TERCİH EDEBİLİRMİ ?

merhaba. çocuk gelişim uzmanına giderek kızımın 66 aylık olması sebebiyle onu 1. sıfına vermek istemediğim için rapor aldım. kızıma frostig görsel algı testi uyguladı ve tam sınırda çıktığıı içim raporu verdi. acaba bu test nedr niçin uygulanır ve asıl önemlsi kızımın dosyasında okul hayatını etkilermi.bunları uzmana soramadım çünkü başı çok kalabalıktı. bu bölüm aklıma geld şimdi .o yüzden sormak istedim. şimdiden teşekkürler

Sizin gibi birini bulduğum için çok sevindim bi konu var ve cok ıstıyorum uzmandan yardım almayı okulumuzun rehberlik öğretmenleri çok vasat 3 yıldır o okulda okuyorum ama bır defa bır sorunumu acamadım. neyse uzatmayayım konuya gıreyım. Lİse 3.sınıfta esıt egırlık duz lise öğrencisiyim. Sayısal derslerım hıc ıyı degıl ne kadar calısamda basarısızım. Aksine sözel derslerimde cok iyiyim hep yuksek alıyorum. Bu sene dershaneye gıdemedım 12.sınıfta baslayacagım. Ve bende sizin gibi PDR okumak ıstıyorum. Annem son sene dershaneye gıtmemın bı anlamı olmayacagını dusunuyo aynı masrafa gelecegını ozele gıtmemın daha ıyı olacagını soyluyo. Ben ozel ıstamıyorum devlet okulu ıstıyorum ama bu sekılde cok zor cok kotu durumdayım sayısal derslerde. Size soracagım sorular Şunlardır : Pdr okurken özel veya devlet te okumanın bi farkı varmıdır ( atamasında vs.. ) Ben bu kısa surede sınava kadar ne yapmalıyım sayısal derslerım ıcın ve 3. sorum ıse ben aslında dısarda cok gırısken bırıyken sınıfta cok ıcınekapanıgım hıc bı hoca benı tanımıyo tanıyanda arkadasımdan dolayı tanıyo(o çok atak biri) arkadasımda sureklı bunu yuzume vuruyo cok moralim bozzuluyo arkadasımda haklı bılılerın cok ıyı durumda ama cıkıp soylemıyosun dıyo sayısal derslerde de dersten kopuyomus cok bıkkın duruyomusum bu hocaya da yansıyomus yapmamaya calısıyorum derse katılmaya calısıyorum sureklı sankı benı baglayan bısey oluyo buna moralım cok bozuluyo. Şimdiden sorularımı yanıtlayacagınız ıcın cok tesekkur ederım. Başarılarınız devamını dılerım.

Öğretmenim merhaba,
Ben de 10 yıllık anasınıfı öğretmeniyim. Devlete atanmadan önce sorumlu müdürlük görevleri de yaptım.
Sınıfımda en fazla 3 dakika yerinde oturabilen, otururken de ya huzursuz bacak sendromu ya da sesli bir şekilde kafa sesini dışa vuran, etkinliklerde ve oyunlarda şiddete eğilimli bir öğrencim var. ne kadar erken başlarsak onun için o kadar faydalı oluruz daha çok yol alırız diye diye anneyi zar zor rehber öğretmenimize yönlendirdim.
Sonuç: Çocuktur olur öyle.

Hadi öğrencimi tecrübelerim doğrultusunda iyi kötü idare ediyorum da, ben bu öğretmeni ne yapayım şimdi? Anneyi zaten zor ikna etmiştim. Ablası da öyle deyip çıkıyor işin içinden. 25 çocuğun arasında sadece kendisi bile bana koca bir sınıf gibi geliyor...

Merhaba. Bir karar vermeye çalışıyorum,düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.
Ben dokuz eylül biyoloji öğretmenliğinde okuyorum ve son sınıfım. Haliyle kpss'ye çalışıyorum:/
Okulu ve bölümümü isteyerek yazmıştım ama biyolojiden soğudum ve bir biyoloji öğretmeni olmak istemiyorum. Ygs'ye başvurdum.Okul öncesi öğretmenliği istediğimden eminim. Yanlış karar almış olmaktan korkuyorum. Sonuçta 5 yıl emek harcadım fakat mutlu değilim. Sizce iyi bir puan alırsam bir üniversite daha okuyup 4 yılımı harcamalı mıyım:/

merhaba kızım 1.sınıfı gidiyor ama hala okumayı ögrenemedi çok caresizim yardım edin 1saniye önce söyleyip okuttugum kelimeyi 1saniye sonra unutuyor arkadaşlarından çok geride harflerin çogunu tanıyamıyor ve birleştirme hiç yapamıyor okulda ögretmenide okuyamıyor nasılsa diye okutmuyor kendim evde nasıl bi yol izleyebilirim ögretmen hiç yardımcı olmuyor dikkat dagınıklıgı olabirmi diye pskiloga götürmeyi düşünüyorum faydası olurmu ne yapabilirim okumayı bilmedigi için ders çalıştırmak çok zor yardım edin.

merhaba,
son zamanlarda artan çocuk istismarı haberleri hepimizin canını sıktı..peki siz ne dersiniz anne babalar olarak bu kötü zamanda çocuklarımızı nasıl koruyabilirz?

Mrb ben kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum sinavsiz gecis hakkımı kullanmak istiyorum açıköğretim den 2 yıllık üniversite okumak istiyorum. Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz nasıl başvurabilirim başvuru tarihi ne zaman.

SM-P602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, Forumda değişik değişik yerlerde soruyorum ama kafamı netleştirebilmek için sanırım tüm görüşlere ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kızım 2009 nisan doğumlu. Bu sene anaokuluna gitti. Eylülde tam 65 aylık olacak. Anaokulu öğretmeniminiz gönderin ilk okula çünkü iki sene anaokuluna gelenler sıkılıyor diyor. Ama ben çok kararsızım. Henüz bana göre çok küçük. Tuvalete gidebiliyor kendisi tabii elini falan yıkarken üstünü falan ıslatabiliyor bir de iyice sıkışmadan tuvalete gitmeyi pek öğretemedik. Kendisi yemeğini falan yiyor, üstünü falan değiştirebiliyor. Rakamların tanıyor, harfleri ses olarak çıkarabiliyor büyük bir kısmını tabii el yazısı değil. 100'e kadar falan arada karıştırsada sayabiliyor. Hatta artık 5 er 5 er saymaya çalışıyor. 10 ar 10 ar sayabiliyor. Sürekli bana harfleri öğret diyor. Geçen gün el yazısı bir hikaye kitabından el yazısı bir kaç kelimeyi birleştirebiliyor mu diye denettirdim hemen sesleri birleştimeye başladı. Ezberi falan epey kuvvetli. 2 kere çalışınca ezberliyor. Konuşması son derece muntazam. Ama anasınıfında mesela dersler konusunda çok sıkıntılıyız. Öğretmenin verdiği ödevi son dakikaya kadar yapmıyor. Her ödev yapalım dediğimde bahane bulmaya çalışıyor. 1 sayfa ödevi 1 saatte falan yapıyor.
Tabii bir de önemli bir faktör arkadaşlarından bir kısmı ilkokula gidecek onunla yaşıt olanlardan bu durumda ben psikolojisininde etkileneceğini düşünüyorum. Çünkü sürekli onlardan daha büyük olma takıntısı var. Şimdi arkadaşları giderken onun anasınıfına gitmesi onu etkiler diye çekiniyorum. Bir de yapı olarak da arkadaşlarından biraz daha kilolu ve boyu da uzun.
sizce ne yapmalıyım. Çok kararsız kaldık sonuçta oyun oynaması gereken bir çocuğu sürekli ders çalış diye uyarmak zorunda kalmak beni de üzecek.
Birde ilk okula başlayıp okuma yazma öğrenicem diye de çok hevesli.

merhaba ben size bir konuda danışmak istiyorum kuzenim düz lise çıkışlı ve anestezi istiyor devlet çok düşük ihtimal olduğundan vakıf tercih edicek ygs2 puanı-295,10 sıralaması-220,256 izmir dışı istemediği için şifa üniversitesini yazmayı düşünüyor sizce şifa anestezi (ücretli) gelir mi?teşekkürler :)

Selam, bende psikoloğum. Birşeyler danışmak istiyorum. Özel koleje psikolog/rehber olarak işe girmeyi düşünüyorum acaba okullarda rehberlik nasıl oluyor? Nasıl bir plan izliyorsunuz? Genel olarak müdür ve öğretmenlerin yaklaşımları nasıl olur?Sizce iyi bir iş mi?😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhabalar Önlisans Dış Ticaret mezunuyum, aile zoruyla bu bölüme gittim ama öğretmen olma hayalim var hala, açıköğretimden böyle bir imkanım olabiliyor mu acaba, veya dış ticareti tamamlayıp mı olabiliyor, yardımcı olabilrseniz sevinirim ?

sevgili keddy okuduğum bölüm itibari ile öğretmenlik sansın pek yok.açık öğretim den sosyoloji,Türk dili ve edebiyatı,felsefe,tarih gibi bölümleri okuyup,daha sonra pedagojik formasyon alınırsa atanabiliyor.
Yök'ün sorular kısmında cevabı:
http://www.yok.gov.tr/web/guest/pedagojik-formasyonla-ilgili-sss

Merhaba konuda açmıştım ama burdan da sorayım. Önlisans cocuk gelişmini bitrdim, lisansıda iktisata tamamlıyorum. kpss ile cocuk gelişimine devam edebilirmiyim devlete yerleşme imkanım varmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…