- 24 Temmuz 2008
- 2.511
- 8
- 42
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
canım; oğlum 3-4 gündür hiç tırnak kırmıyordu :dance:.onunla konuşmuştuk bana farketmeden elim giderse beni uyarırmısın anne dedi bende kabul ettim.ama hiç uyarmama gerek kalmadı.sadece bugün öğretmeni biraz konuşmak istedi eli o anda tırnaklarına gitti.bende müdahale ettim elin yaramazlık yapıyor annem onu durdur dedim ve endişeleceği bir durum olmadığını anlattım. onu yanımızdan uzaklaştırdım . öğretmeni sınıfta sinirli olduğundan bahsetti. galiba o anın endişesiyle yaptı diye düşünüyorum (hatasının farkında olmalı ).sence bu iyi birşeymi,yoksa yalnışmı yapıyorum senden bunu öğrenmek istedim .yardımların için tekrar teşekkür ederim a.s.
canım kendisi elin yaramazlık yapıyor dersen ben anlarım dedi.yani kendi seçimi .psikoloğada dediğim gibi götürdüm.küçük bir şehirde yaşıyorum sadece 1 tane vardı.oda ben çocuk psikoloğu değilim ,yapabileceğim birşey yok dedi .bende başka yere sevk istedim .abartmayın okadar önemli bir şey değil diye sevk etmedi .ve senin tavsiyen üzerine tekrar gözümü karattım ve hastaneye gittim ama tayini çıkmış yenisi gelecek dediler ama nezaman geleceği belli değilmiş.onun içinde senin başını çok ağrıtıyorum canım başka gidebileceğim bir yer yok......
benımde bir sorum olucak araştırdım ama kesin sonuç bulamadım hatta bir topik bile açtım...bana kyk dan öğrenim bursu çıktı.. öğrenim kredisi yazmıor öğrenim bursu yazıyor bu şimdi geri ödemelimi degilmi bazı sitelerde öğrenim bursunun geri ödemesiz kredinin geri ödemeli oldugunu söyluyor anlamadım..yardım ederseniz sevinirim
benim sekiz yaşında ikinci sınıfa giden bir kızım var.genel olarak dersleri iyi problemleri falan anlıyor kendi başına yapıyor fakat bir kaç gün sonra sınav olduğunda yanlış yapıyor .sorduğumda sen bunu anlamıştın diye unutuyorum diyor.öğretmeniyle konuştum sınıfta dikkatini vermiyor diyo.kısaca dikkat dağınıklığı var sanırım.bi uzmana götürmelimiyim sizce
canım oğlum,07.09.2002 doğumlu ilkokul 1. sınıfa gidyor bu gün elime öğrenci gelişim raporu geldi rapor çok iyi ve iyi ağırlıklı,iyilere biraz bozuldum açıkçası yazması ve okuması süper biraz hareketli yalnızca konuşma becerisi çok güzel ama onada iyi vermiş öğretmeni yani hareketli çocuk çok iyiyi haketmiyomu merak ettim açıkçası......................
yani karnedede iyi fln olursa bu çocuğu kötü etkilemezmi azmini kırmazmı bilmiyorum kafam çok karışık okuyan yazan ödevini yapan sorumluluğunu bilen hepte çevreden taktir alan bi çocuk olumsuz etkilenir diye çok korkuyorum daha çok küçükler çünkü...
canım eğer yalnış anlamadıysam bugün doğum günün .:uhm: eğer öyleyse mutlu yıllar tatlım daha güzel bir ömür ve dileğin herşey senin olsun:içelim:
evet canım doğumgünüm teşekkür ederim....
a.s.a.s.a.s.a.s.a.s..........
merhaba benimde bir sorum olacak.7.sınıfa giden bir oğlum var ve ders çalışma konusunda problemimiz var.bir türlü düzenli ders çalışmıyor.1 gün çalışıyor 3 gün çalışmıyor.artık ne yapacağımı bilmiyorum.sorumluluklarının farkında ama tembellik ediyor.oğlumun ders çalışması konusunda neler yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
merhaba.benim kızım 9 yaşında ve 3. sınıfa gidiyor.dersleri ve sınıftaki durumu çok güzel.ama ciddi bir dikkat eksikliği problemi var.dersin başında 5 dakikadan fazla oturamıyor.zeki bir çocuk ama çok basit hatalar yapıyor.dikkatini toplaması için neyapmalıyım
merhaba benim sorum biraz farklı olacak ama ilk mesajında öss ile ilgilide sorabilirsiniz dediğiniz için soruyorum.ben ikinci bir lise diploması alıyorum ve meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde okuyorum.bilginiz vardır mutlaka şuan bu eğitim 11.sınıfta özel eğitim alanı ve erken çocukluk eğitimi olmak üzere iki dala ayrılıyor.benim sorularım ise;ben buradan özel eğitim alanından mezun olunca okul öncesş öğretmenliğ seçebilirmiyim.ve yada mezun olunca erken çocukluk alanındada iş başvurusunda bulunabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.
öncelikle, dersin başında 5 dkdan fazla duramaması evde mi oluyor, yoksa okulda da mı böyle...ayrıca bir konuya odaklanma sorunu yaşıyor mu? yoksa odaklandığı konuyu hemen anlayabiliyor mu? çok basit hatalar yapıyor konusu önemli bir ayrıntı....öncelikle sınıf öğretmeni ve varsa okul rehber öğretmeniyle konuşun....rehber öğretmen sizi yönlendirsin....yoksa sınıf öğretmeninden bu konuyla ilgili bilgi alın bakalım sınıfta nasıl? sınavlarda ayrıntıyı kaçırıyor mu?