• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzeri Küflenen Domates Salçası?

Sim

Bilmemek güzeldir, bilmekse daha güzel !
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
261
26
318
arkadaşlar üzeri küflenen domates salçasını ne yapıyosunuz?bir kavanoz salçayı atıyomusunuz yoksa sadece küflü kısmınımı alıyosunuz?biber salçası da bu şekilde küfleniyomu onu bilmiyorum onu hazır kullanmıyorum.Ama bu rahatsız ediyo beni,çok çabuk küfleniyo üzeri,zeytinyağı da denedim ama yinede küfleniyo,araya gidiyo bir kavanoz salça,küçük boylarıda yokki...fisfisfis

ayçiçek yağı gezdirebilirsiniz .ben de hiç küflenmez çünkü salça çok kullandığımdan dolayı küflenmeden bitiririm.:lepi:kaydirigubbakcemile3

benimde salçam hep küflenirdi.üzerindeki küflü tabakayı alır atar.salçayada küf kokusu sindiyse onuda atardım.
artık salça aldığım zaman içine tuz ekliyorum.iyice karıştırıyorum.sonra cam kavanoza aktarıyorum.kesinlikle küflenmiyo.sende bu yöntemi dene mutlaka.salçanın küflenmediğini göreceksin.
biber salçanın küflendiğini hiç görmedim.
bu arada salçaya bol miktarda tuz koyduğun için yemeklerin tuzuna dikkat etmeyi unutma canım :))
kaydirigubbakcemile2

ben ayçiçek yağıda denedim.hiç fayda etmedi.tabi bana bi kavanoz salça aylarca gidiyo.kısa vadede bişey olmayabilir.
küflenmeye kesin çözüm Tuz a.s

bende kısa vadede tüketemiyorum,tuz konduğunu bilmiyordum,bide onu yapayım.teşekkür ederim arkadaşlar

Salçaya 1 tatlı kaşığı tuz ekle.Az yağda az tuzlanmış salçayı birkaç dakika kavur ve cam kavanoza koy.

bende annemden öğrendiğim bi yöntem salçanın içine sıvıyağ gezdiriceksin o hava almasını önlüomuş ve bozulmuyomuş canım annem muckopuyorumnanaktan

Salça neden küflenir? Hava ile temas olursa.

Salçayı kullandıktan sonra yemek kaşığı ile üstünü bastırarak düzleştirin. Üstünü kaplayacak şekilde sıvı yağ dökün. Eğer doğru yaptıysanız yağ tam olarak salçanın üstünü kaplayacak ve kesinlikle hava almasını engelleyecektir. Bildim bileli bu yöntemi uygularım ve salçamın küflendiğini hiç görmedim.

Salçayı kullanmam gerektiği zamanda üzerindeki yağı bi kaba boşaltır, kullanacağım salçayı alır ve gene aynı yağla üstünü kapatırım. Her seferinde yeniden yağ dökmeye de gerek yok yani.

Bizde de aynı sorun vardı.Dondurma kaplarına veya uygun bir kaba salçayı koyuyoruz ve deepfreezde muhafaza ediyoruz.Kullanacağımız zaman çıkarıp bıçakla istediğimiz kadar kesip kullanıyoruz.

Canım salçalar küfleniyor gerçekten ama ben geçen sene bir arkadaşımdan duyduğum salçayı kullanmaya başladım hemde artık en büyük boyunu alıyorum belki 1 ay gidiyor bir kere bile küflenmedi 1 yıldır hep aynı markayı kullanıyorum annem teyzem herkes bunu kullanır daha hiç küflenmedi.Olca salça.canım bi kere al dene

salçanın üzerini dümdüz düzeltip tuz serpiyorum ve yağ döküp havayla temasını da kesiyorum. kesin çözüm

sadece yağı gezdirmek yeterli değil onemli olan salçanın hava ile ilişkisini kesmek kullandıktan sonra mutlaka kavanozun üst kısmını düzelt ve tam anlamıyla havayı kesene kadar yağ koy. Küflenen kısmı atıp kalnı kullanman da sorun olmayacaktır.

arkadaşlar üzeri küflenen domates salçasını ne yapıyosunuz?bir kavanoz salçayı atıyomusunuz yoksa sadece küflü kısmınımı alıyosunuz?biber salçası da bu şekilde küfleniyomu onu bilmiyorum onu hazır kullanmıyorum.Ama bu rahatsız ediyo beni,çok çabuk küfleniyo üzeri,zeytinyağı da denedim ama yinede küfleniyo,araya gidiyo bir kavanoz salça,küçük boylarıda yokki...fisfisfis

öncü marka salça al canım onlar küflenmiyo

genelde kadınlar küflenen kısmı atıyo ama bi kere üstü küflendiyse, daha altındada görünmeyen küfler oluşmuş olabilirmiş, sağlıklı bi durum değil yani
tamam katkısız falan diyolar ama katkısızlarda küfleniyo bu defa da küf tehdidi oluyo

Salçayı açar açmaz üzerine yağ gezdiriyorum küflenmiyor...

canim kesinlikle yaglamak uzerini.birde zeytinyagi olacak.diye duymustum.benim annem salcasini bir kis boyunca uzerine yag gezdirip buzdolabinda saklar.hic bir bozulma olmaz.bir onemli hususta salcaya sulu kasik filan degdirmemek.su ile temas edincede kuflenme oluyo

benimkide buzdolabında durdugu halde devamlı küfleniyordu
üstünü alıyorum tabiki hapeis atılırmı..
biber salcası tuzlu oluyor o yüzden küflenme filan olmuyor
hazır aldıgımız domates salcaları tuzsuz
aldıgımda bi kaba boşaltıp tuzlayıp karıştırıyorum ve kendi cam kapaklı kavanozuna tekrar boşaltıyorum
hiçbişey olmuyor
kesinlikle dene

beimde önceden küfleniyordu ama annemin tavsiyesiyle öncü kullanmaya başladım artık hiç küf olmuyor.

bugün yemek yaptım cam kavanoza boşaltmıştım ama kendi kabında daha uzun ömürlü oluyod bide yağ gezdiriyodum duruyodu öyle şimdi camda hemen küfleniyo yağlsamda çözüm olmuyodu bu dediklerinizi bende denicem kızlar vlla ata ata azcık kaldı salça ziyan oluyo

Bizde de aynı sorun vardı.Dondurma kaplarına veya uygun bir kaba salçayı koyuyoruz ve deepfreezde muhafaza ediyoruz.Kullanacağımız zaman çıkarıp bıçakla istediğimiz kadar kesip kullanıyoruz.

Bende benzer şekilde buz kalıplarına küçük bir salçayı paylaştırıyorum ihtiyaç oldukça dolaptan çıkarıp (buz gibi) tencereye atıyorum

Bende benzer şekilde buz kalıplarına küçük bir salçayı paylaştırıyorum ihtiyaç oldukça dolaptan çıkarıp (buz gibi) tencereye atıyorum

Biz arkadaşların dediği yağ yöntemini uyguladık ama yine küflenme oldu.
En sonunda bu çözümü bulduk.

Back
X